سندروم خستگی مزمن چیست؟ مشکلی که به‌واسطه آن هیچ‌وقت حال ندارید

سندروم خستگی مزمن چیست؟ مشکلی که به‌واسطه آن هیچ‌وقت حال ندارید

اگر همیشه احساس می‌کنید که حال انجام ساده‌ترین کارهای زندگی خود را ندارید، ذهنتان همیشه مشغول است و هیچ‌وقت خستگی‌تان در نمی‌رود، شاید بد نباشد به پزشک مراجعه کنید زیرا احتمالا به «سندروم خستگی مزمن» مبتلا هستید.

این خستگی عمومی بدن که برای طولانی‌مدت ادامه دارد و سبب کاهش توان فردی می‌شود، به‌طور اختصاری CFS نام دارد. بد نیست بدانید این بیماری ممکن است هرگز درمان نشود. بنابراین لازم است آگاهی کاملی در مورد آن داشته باشید و بدانید که دقیقا چیست و چگونه می‌توان مشکلات ناشی از این خستگی را در زندگی خود کاهش داد.

برای این منظور از شما دعوت می‌کنیم تا ادامه این مطلب را مطالعه بفرمایید. همراهمان باشید.

«سندروم خستگی مزمن» چیست؟

این بیماری نوعی خستگی مفرط است که برای زمان طولانی ادامه دارد و زندگی عادی فرد را با مشکلات متفاوتی همراه می‌کند. حتی استراحت کافی نیز در از بین رفتن نشانه‌های این بیماری کارساز نیست. در حال حاضر گفته می‌شود که ۱۷ میلیون نفر در سراسر دنیا به خستگی مزمن مبتلا هستند و بیشتر این افراد را زنان را تشکیل داده‌اند.

همچنین محققان می‌گویند که خستگی مزمن عموما در میانه ۲۰ سالگی تا ۴۰ سالگی ظاهر می‌شود.

در سال ۲۰۱۵ میلادی، موسسه دارو و درمان آمریکا، خستگی مزمن را به‌عنوان یک بیماری مزمن چندسیستمی در طبیعت معرفی کرد. نشانه‌های آن را نیز مربوط به سیستم ایمنی بدن، عصب‌شناسی و نقص عملکرد سیستم شناختی اعلام نمود.

یافته‌های علمی از ظهور این بیماری در قرن بیستم میلادی حکایت دارند.

خستگی مزمن بسیار فراتر از خستگی ساده است

افرادی که به CFS مبتلا هستند حتی پس از فعالیت‌های ساده‌ای همچون بالا رفتن از پلکان نیز خسته شده و نیاز به دراز کشیدن پیدا می‌کنند. این سندروم همچنین با سردرد و احساسات مبهم و نامعلوم همراه است و به لحاظ فکری نیز فرد با نوعی ابهام و گیجی دست‌وپنجه نرم می‌کند. نوعی تیرگی مغزِ شخص مبتلا را احاطه می‌کند به‌طوری که توان تمرکز و شفاف‌اندیشی خود را از دست می‌دهد.

بدترین بخش ماجرا این است که شاید این بیماری هرگز از بین نرود

در نتیجه تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۱ میلادی در یک مجله عملی در آمریکا منتشر شد، اعلام شد احتمال اینکه سندروم خستگی مزمن همیشه گریبان‌گیر فرد مبتلا باشد زیاد است. با اینکه برخی از محققان مدعی بودند که با روان‌روانی و مشاوره‌های روانشناسی می‌توان تا حدی زیادی خستگی مزمن را درمان کرد، اما سال‌ها بعد مشخص شد که این شیوه هم چندان موفق نیست و فقط تا ۱۰ درصد شانس درمان وجود دارد.

به این ترتیب، شانس درمان قطعی و تضمینی سندروم خستگی مزمن تقریبا صفر است. خبر بدتر اینکه با مطالعه دوباره‌ی نتیجه‌ی تحقیقات سال ۲۰۱۱ در ۲۲ مارس سال ۲۰۱۸ میلادی اعلام شد که تمرین‌هایی که برای رفع خستگی مزمن ارائه می‌شوند، تاثیر طولانی‌مدت ندارند و فقط به‌صورت موقتی نشانه‌های بیماری را از بین می‌برند.

دکتر کارولین ویلشایر از دانشگاه ولینگتون در نیوزیلند در این رابطه گفته: با اینکه شواهد مثبتی مبنی بر درمان وجود دارد که تا حدی کاربردی هستند، اما نتیجه تحقیقات جدید ثابت کرده که این شیوه‌های درمانی دوام چندانی ندارند و در صورت ادامه نداشتن، نشانه‌های بیماری دوباره پدیدار خواهند شد.

به گزارش بی‌بی‌سی هر یک کودک از ۱۰۰ نفر هر هفته در یکی از کلاس‌های مدرسه غیبت می‌کند و دلیل این امر نیز سندروم خستگی مزمن است.

نشانه‌های CFS را می‌توان با انجام تمرینات منظم ورزشی تا حد زیادی از بین برد. البته لازم به یادآوری است که این تلاش‌ها باید مداوم باشند تا بیماری دوباره ظاهر نشود.

در آخر هم اشاره کنیم که این تنها بیماری‌ای است که هنوز دانشمندان راهکار مناسبی برای درمان آن پیدا نکرده‌اند. به گزارش گاردین، در نتیجه یک بررسی در انگلستان در سال ۲۰۱۶ مشخص شد ۴۶ درصد از بیمارانی که به فکر درمان بودند، راهکارهایی که روانپزشکان ارائه داده بودند را بیهوده و بی اثر می‌دانستند و مدعی بودند که هیچ تاثیری در بهبود حالشان نداشته است.

شاید بتوان به تحقیقات علمی گسترده‌تر در آینده امیدوار بود زیرا شمار زیادی از مردم جهان درگیر سندروم خستگی مزمن هستند و در زندگی خود مشکلات متعددی را تجربه می‌کنند.

منبع: businessinsider
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • khosrow فروردین ۱۱, ۱۳۹۷

    این بیماری معمولا افسردگی تشخیص داده میشد و بدلیل مشکل خودایمنی بدن است. تحقیقات نشون داده داروهای کورتونی رماتیسم باعث از بین رفتن علائم میشه ولی قطعی نیست و این داروها نباید طولانی مدت مصرف بشن چون عوارض خیلی بدی از جمله نابینایی دارند. در بعضی موارد به طور خودبخودی بیماری از بین میره، احتمالا استرس و فشار روحی باعث میشه احتمال ابتلا بالا بره. سندروم شوگرن علائم مشابهی با این مبیماری داره که اونم خودایمنیه.

  • بی نام فروردین ۱۶, ۱۳۹۷

    این بیماری ممکنه با مغناطیس درمانی RTMS برطرف بشه.
    این مقالشه:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5216154/
    تو ایران بیمارستان رسول تو ستارخان و بیمارستان ایران کیلومتر ۷ جاده مخصوص کرج دارن دستگاهشو.
    حدود ۲۰ جلسه درمان لازمه.
    بعدش هم ۲۰ جلسه های تکرار شونده تا بیماری برطرف بشه.
    درمان نگهدارنده بهش میگن.