تانک های لیزری چهارپا: برنامه ارتش ایالات متحده برای جانشین مدرن تانک M1 Abrams

تانک های لیزری چهارپا: برنامه ارتش ایالات متحده برای جانشین مدرن تانک M1 Abrams

ایالات متحده در حال جستجو برای یک خوردو زرهی جدید است که آن را جایگزین تانک های M1 Abrams نماید و از همین حالا اعلام کرده که این تانک جایگزین می تواند به هر شکلی باشد. پنتاگون اکنون در حال بررسی گزینه های جدیدی برای آینده است و تنها چیزی که قطعی و مشخص به نظر می رسد این است که تانک جدید ایالات متحده مرگبارترین در نوع خود در میدان نبرد خواهد بود. تانک های سری M1 Abrams در سال ۱۹۸۱ وارد سرویس شده تا با تانک های T-64 و T-72 اتحاد جماهیر شوروی مقابله کنند.

تانک Abrams

این تانک از یک توپ اصلی ۱۰۵ میلیمتری، سیستم دیده وری تصویری گرمایی، زره شبکه ای کامپوزیتی Chobham و موتوری با توربین گازی سود می برند که در زمان خود یک تانک انقلابی و متفاوت از نسل تانک های پیش از خود بود که از روزهای پایانی جنگ جهانی دوم تا سال ۱۹۸۰ تغییر خاصی نکرده بودند.در طی سال های بعد از آن بود که تانک های Abrams روزآمدتر شده و یک توپ ۱۲۰ میلیمتری بزرگ تر  (M256) جایگزین توپ M68  اولیه شد. از دیگر قابلیت های مدرن این تانک قدرتمند می توان به گلوله های جدید، زره اورانیوم ضعیف شده و سیستم شبکه ای دیجیتال اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: ابرتانک های غول پیکر و سنگینی که در جنگ جهانی دوم ساخته شدند

تانک Abrams

بر اساس گزارش وبسایت defensenews ژنرال روث کوفمن، رییس بخش مدرن سازی خودروهای ارتش ایالات متحده می گوید که پنتاگون به دنبال جانشینی جدید است که می تواند از یک توپ لیزری تا ساختاری چارپایه شبیه جنگ ستارگان که اشعه لیزر شلیک کند متفاوت باشد. تنها ویژگی کلیدی که این تانک جدید باید داشته باشد این است که قدرت آتش آن باید به حدی باشد که آن را به خطرناک ترین و مرگبارترین سلاح در میدان نبرد تبدیل سازد. سه فاکتور مهم و عمده در طراحی خودروهای زرهی عبارتند از قدرت آتش، توان حفاظتی (زره و دیگر قابلیت های دفاعی) و تحرک استراتژیک و تاکتیکی.

تانک Abrams

تانک های M1 Abrams طوری طراحی و بهینه سازی شده بودند که بتوانند با انواع مختلفی از تانک های شوروی سابق روبرو شوند و ترکیبی فوق العاده از سه فاکتور گفته شده به شمار می آمدند، به نحوی که در هر گونه میدان نبردی توانایی های قابل توجهی از خود نشان داده و قیمت بالای آن ها نیز موید همین موضوع بود. کشورهای دیگر نیز هر کدام با توجه به نیازهای مربوط به میدان های نبرد مورد نظر خود، به یکی از این ویژگی های کلیدی در تانک های خود اهمیت بیشتری می دادند. برای مثال تانک Merkava ساخته اسراییل بر قابلیت های قدرت آتش و ویژگی های حفاظتی اهمیت بیشتری نسبت به تحرک تانک می دهد.

بیشتر بخوانید: تانک های مخوف آینده چه شکلی خواهند داشت؟

تانک Abrams

برخلاف بسیاری از نیروهای زمینی، ارتش ایالات متحده، باید خود را برای هر نوع میدان نبردی آماده سازد، در هر قاره ای و در برابر همه نوع دشمنی. در ۳۰ سال گذشته، تانک Abrams با شبه نظامیان مخفی شده در خانه ها و با ارتش های مکانیزه از شهرهای عراق گرفته تا کوهستان های افغانستان جنگیده است. اکنون که روسیه در حال توسعه و ساخت خودروهای زرهی جدید در راستای سیاست خارجی تهاجمی خود است، میدان نبردهای آینده بار دیگر به سمت رویارویی های نظامی با استفاده از سلاح های مکانیزه سنگین تغییر جهت داده است. ارتش ایالات متحده با تصمیمات بسیار سختی مواجه شده است که هر یک خطر خاص خود را دارد.

تانک Abrams

آیا ساخت تانک های سبک تر و قربانی کردن قدرت حفاظتی (زره) به خاطر قدرت تحرک بیشتر برای تسریع و آسان بودن انتقال آن ها به نقاط دوردست بهترین گزینه خواهد بود؟ آیا باید به جای توپ های نسل قدیم از توپ های ریلی یا توپ های لیزری در این تانک های جدید اشاره کرد که خطر مشکلات تکنیکی و سرسام آور را به دنبال دارد؟ آیا باید به تانک های جدید یک سیستم بارگیری اتوماتیک اضافه کرد که باعث کاهش تعداد خدمه می شود؟ آیا بهتر نیست به جای سیستم شنی مرسوم تانک ها به سراغ نمونه هایی با طراحی چهار پایی رفت؟ همه این تصمیم های سخت باید مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و بهترین آن ها انتخاب شود.

بیشتر بخوانید: با تمامی تانک های پیشرفته و مخوف موجود در ارتش روسیه آشنا شوید

تانک Abrams

ارتش ایالات متحده قصد دارد که تا سال ۲۰۲۳ تصمیم خود را برای تانک های جدیدی که جایگزین تانک های Abrams می شوند گرفته و اولین تانک جدید را در سال ۲۰۲۵ وارد سرویس نماید. اگر چه هنوز تانک های آبرامز از قابلیت بالایی برخوردار بوده و می توان انتظار داشت که تا چند سال آینده همچنان در سرویس باقی بمانند اما به گفته ژنرال کوفمن از همین حالا برای ساخت خودروهای زرهی جدیدی که به گفته او ممکن است هیچ شباهتی به تانک های مرسوم نداشته باشند برنامه ریزی می شود.

بیشتر بخوانید: ۵ تانک شگفت انگیزی که مسیر جنگ جهانی اول را به کلی تغییر دادند

منبع: popularmechanics
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود