چگونه با ترفندهای ساده، ذهن را فریب داده و مشکل بی خوابی خود را برطرف سازیم؟

چگونه با ترفندهای ساده، ذهن را فریب داده و مشکل بی خوابی خود را برطرف سازیم؟

بی خوابی یکی از معضلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. عوامل متعددی در شکل گیری این عارضه نقش دارد که یکی از مهم ترین آنها استرس است. برای هیچ کس تجربه خوبی به شمار نمی آید که ساعت ها در داخل تخت از این رو به آن رو شده و از هر ترفندی برای خوابیدن استفاده کند اما موفق نشود.

3

یکی از راهکارهای موثری که توصیه می شود ایجاد یک فضای آرام برای خوابیدن است. به عنوان مثال چند ساعتی قبل از خوابیدن از لوازم الکترونیکی خود استفاده نکنید اگر چنین راهکاری مفید واقع نشد، آیا بلافاصله به پزشک مراجعه می کنید و از داروهای خواب کمک می گیرید یا اینکه راهکارهای دیگری نیز می آزمایید؟

از دیدگاه یکی از کارشناسان به نام «لیزا مک لنان»، پاسخ به این سوال این است که ابتدا راهکارهای غیردارویی دیگری را امتحان کنید. «لوک بودوین» یکی از پژوهشگران کانادایی، راهکار ساده ای را پیشنهاد می کند تا به مدد آن، ذهن را گول زده و راحت تر به خواب بروید. روشی که وی ارائه داده به «بُر زدن شناختی افکار» شهرت یافته و انجام آن نیز بسیار آسان است.

6

راهکارهایی چون شمردن تعداد گوسفندان پیشرفت هایی نیز داشته

«لیزا مک لنان» می گوید برای آنکه بتوانید ذهن خود را گول بزنید لازم است بازی ساده ای با الفاظ و حروف به راه بیاندازید. تنها کاری که لازم است انجام دهید انتخاب لغاتی است که حداقل ۵ حرف داشته باشند. برای انتخاب چنین لغاتی، الفاظی که احساسات شما را بر می انگیزند، انتخاب نکنید.

سپس بر روی حرف نخست یکی از آن لغت ها تمرکز کنید. به ذهن خود فرصت دهید تا الفاظ دیگری که با همان حرف آغاز می شوند را بیابد و هر کدام از آنها را در ذهن تان تصویر سازی کنید. زمانیکه دیگر لغتی به ذهن تان نمی رسد، روند را با واژه جدیدی ادامه دهید.

شاید این کار به اندازه روش قدیمی که در آن گوسفندها را می شمردید، کسالت آور نباشد. «بودوین» بر این باورست که با انجام این کار به آسانی به خواب می روید.

0

چرا این روش کاربردی و موثر است؟

شاید این پرسش مطرح شود که چگونه راهکاری به این آسانی می تواند در درمان عارضه پیچیده ای چون بی خوابی مفید واقع شود؟ مطالعات و پژوهش های ابتدایی «بودوین» نشان می دهند که دلیل این امر آن است که ذهن به طور طبیعی و در هنگام خوابیدن، دقیقا چنین روندی را طی می کند.

«مک لنان» نیز بر این باور است زمانی که ذهن به خواب می رود، از احساس پردازی دست بر می دارد و عملکردهایی که در طول روز انجام می دهیم را متوقف می سازد. در این هنگام به اندیشه های ما این فرصت داده می شود که تصاویر و تفکرات سورئالی را در خود بپروراند. همین ورود به دنیای سورئال به ما کمک می کند تا به ذهن خود آرامش دهیم. روش بازی با الفاظ «بودوین» دقیقا همین کار را برای مان انجام می دهد.

اگر شما نیز در گروه افرادی قرار دارید که برای خوابیدن با مشکل روبرو هستید، پیش از استفاده از داروهای خواب آور، راهکارهای غیر دارویی را بیازمایید.

منبع: inc
دیجیاتو
یک نظر

ورود