۴ نکته روانشناسانه جالب و کاربردی برای کسانی که قصد دارند با احساس تنهایی مبارزه کنند

۴ نکته روانشناسانه جالب و کاربردی برای کسانی که قصد دارند با احساس تنهایی مبارزه کنند

احساس تنهایی یک احساس درونی بسیار پیچیده بوده و بر اساس مطالعات گروهی از محققان دانشگاه شیکاگو در مورد تاثیر این احساس بر روی عملکرد مغز مشخص شده که این حالت می تواند به یک چرخه ی درونی دائمی در بدن تبدیل شود که باعث تولید رفتارهای خاصی شده و حالت افسردگی ناشی از احساس تنهایی را روز به روز بغرنج تر و بدتر کند.

دکتر جان کاچیوپو، رییس مرکز دانش عصبی اجتماعی و شناختی دانشگاه شیکاگو در مصاحبه با روزنامه ی وال استریت ژورنال گفته است که این تحقیقات نشان می دهند افرادی که از لحاظ اجتماعی احساس انزوای بیشتری می کنند در مقابل تهدیدات اضطرابی و افسردگی بیشتر در معرض خطر هستند. این موضوع باعث می شود که آن ها تلاش ساده و بی غرض اطرافیان برای برقراری ارتباط را یک تهدید و دشمنی آشکار تلقی کرده و به شدت به آن واکنش نشان دهند که در نهایت به طولانی شدن و حتی دائمی شدن انزوای اجتماعی فرد در تمام طول عمر خود منجر شود.

introverted-woman

دکتر کاچیوپو همراه با همسرش دکتر استفانی کاچیوپو نویسنده ی دو مقاله ی تحقیقاتی در حوزه ی بررسی فعالیت های مغزی افراد تنها هستند. وی در مورد تحقیقات خود گفته است که تغییر ذهنیت که در اصطلاح روانشناسی تکنیکی با نام «بازآموزش شناخت اجتماعی» شناخته می شود را می توان برای مقابله با تنهایی و از بین بردن آن قبل از آن که به یک مشکل بزرگ تر تبدیل شود استفاده کرد. وی  برای شکست دادن احساس تنهایی یک استراتژی تمرینی ۴ مرحله ای را توصیه میکند که به صورت کوتاه «EASE» نامیده می شود.

در ادامه از شما دعوت می کنیم که با استراتژی ۴ مرحله ای دکتر کاچیوپو برای مقابله با احساس تنهایی و انزوا آشنا شوید:

۱- روابطتتان را توسعه دهید

5-Benefits-Of-Social-Interaction-For-Seniors-With-Dementia_379_40117083_0_14103764_728

دکتر کاپوچیو در این باره می گوید که افرادی که احساس تنهایی و انزوا می کنند باید تجربیاتی ساده و روزانه را داشته باشند که مقادیر کمی ازاحساسات مثبتی که از تعاملات اجتماعی مثبت سرچشمه می گیرد را شامل باشند، همان حسی که در طول دوران احساس تنهایی نمی توانید داشته باشید. وی توصیه می کند که این رویه را با شرکت در فعالیت های اجتماعی عمومی و برقراری ارتباط و گفتگوهای کوتاه با دیگران یا داوطلب شدن برای شرکت در برخی فعالیت ها و تعاملات اجتماعی شروع کنید.

۲- برنامه ی رفتاری و عملی داشته باشید

getimage

دکتر کاچیوپو می گوید درک این که شما یک موجود سرگردان در یک قایق شناور ژنتیکی و محیطی نیستید که در مسیری نامعلوم حرکت می کند و هیچ کنترلی بر روی آن ندارید بسیار حیاتی است. باور به این که می توانید حتی طولانی ترین احساسات انزوای اجتماعی را با برداشتن قدم های استوار از میان بردارید باعث می شود که توان و اشتیاق خود برای بازگشتن به مسیر تعامل با جهان اطرافتان بدست آورید. فکر کردن به چیزهایی که دوست دارید جزئی از آن ها باشید باعث می شود که خواسته یا ناخواسته وارد تعاملات اجتماعی شده و تفاوت بسیاری را در شرایط کنونی شما سبب شود.

۳- انتخاب کنید

Social-Skills

انتخاب فعالیت های اجتماعی و افرادی که مورد علاقه شما بوده و در این تعاملات به سمت شما آمده و با آن ها آشنا می شوید می تواند ارتباط با دیگران را برای شما بسیار آسان تر سازد زیرا از همان ابتدا مشخص می شود که شما و افراد حاضر در آن رویداد اجتماعی نزدیکی های فکری خوبی دارید که شما را دور یک فعالیت اجتماعی مشابه گرد هم آورده است. اگر از پیاده روی یا کتاب خواندن لذت می برید به یک گروه پیاده روی یا اعضای یک باشگاه کتابخوانی یا کتابخانه ی محلی ملحق شوید.

۴- بهترین ها را انتظار داشته باشید

Why-Positive-Thinking-Doesnt-Work-

اگر وارد یک فعالیت و رویداد اجتماعی شدید و از همان ابتدا فکر می کردید نادیده گرفته می شوید یا افراد حاضر در آن جا با شما رفتار صمیمانه ای نخواهند داشت بدون شک این افکار بر روی رابطه و عملکرد شما تاثیر گذاشته و در نهایت افکار شما به واقعیت تبدیل خواهند شد پس خوشبین باشید و مثبت فکر کنید. اگر انتظار پذیرایی گرم و ارتباط خوبی را با افراد حاضر در آن رویداد اجتماعی داشته باشید این موضوع باعث می شود که برای ارتباط برقرار کردن با دیگران تلاش کرده، پیشقدم شوید و با انرژی مثبتی که از خود نشان می دهید دیگران را به سمت خود جلب کنید.

دکتر کاچیوپو می گوید بهتر است که دیگران را درک کنید، مثلاً اگر کسی رفتار مناسبی با شما نداشت باید بدانید که ممکن است او روز سختی را پشت سر گذاشته باشد یا با مشکلات دیگری دست و پنجه نرم می کند که شما از آن بی خبرید. پس بهتر است در مورد رفتار افراد پیشداوری نکرده و رفتار یک فرد را به همه تعمیم ندهید.

منبع: businessinsider
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود