وقتی فروشنده های دارو در هایتی به راحتی بر سر جان مردم معامله می کنند

وقتی فروشنده های دارو در هایتی به راحتی بر سر جان مردم معامله می کنند

در پایتخت کشور هایتی، پورتو پرینس برای عرضه دارو و وسایل بهداشتی و پزشکی لازم نیست داروساز و متخصص باشید. همین که حوصله و وقت کافی برای پرسه زدن در خیابان را داشته باشید و یک سطل بزرگ هم روی دوشتان باشد، کافی است.

در پورتو پرینس برخی از افراد با یک سطل بزرگ، زیر تیغ آفتاب در خیابان ها پرسه می زنند و به دنبال بیماران می گردند. این ها کسی نیستند جز داروخانه‌چی‌هایی که بدون هیچ گونه مدرک دانشگاهی و علم آکادمیک برای مردم نسخه می پیچند.

در هایتی که یکی از کشورهای مستقل آمریکای لاتین است، دارو مثل یک خوراکی یا شکلات در سطح خیابان ها قابل دسترسی است و مردم ترجیح می دهند قرص و دواهای موردنیازشان را از همین دست‌فروش ها تهیه کنند. به همین خاطر، داروخانه های اندکی در این کشور وجود دارد.

به عنوان یک دست‌فروش فقط کافی است که ظاهر محصولات خود را زیباسازی کنید تا مشتری ها جلب شده و بتوانید درآمد موردنظرتان را کسب کنید. مثلا آمپی سیلین را در کنار تیلنول بگذارید تا بسته قرص های صورتی‌رنگ در کنار قرص‌های آبی تضاد و کنتراست لازم را پیدا کرده و نگاه بیمار را جلب کند.

فروشنده های خیابانی دارو در پورتو پرینس یک سطل را برداشته، یک مقوای استوانه ای بلند در آن قرار داده و قرص ها را با توجه به رنگ و شکل بسته بندی در ردیف های منظم در کنار هم می چینند و با کش و نوار آن را را در جای خود ثابت می کنند.

البته گفتنی است که فروش دارو به این صورت قانونی نیست اما دولت و سازمان بهداشت و سلامت عمومی در این شهر چندان اهمیتی به این موضوع نمی دهد و دست‌فروش‌ها را به حال خود رها کرده.

دولت با این بی توجهی در واقع جان هزاران نفر را در معرض خطر قرار داده است زیرا این فروشنده ها هر نوع دارویی از قرص های سقط جنین گرفته تا داروهای تقلبی را در ازای دریافت پول در اختیار مردم قرار می دهند و برایشان مهم نیست که چه کسی چه تقاضایی دارد.

بسیاری از این داروهایی که توسط این افراد عرضه می شوند یا تاریخ مصرفشان به پایان رسیده و از جمهوری دومینیاکا به صورت قاچاقی وارد شده اند یا تولیدات درجه پایین کشور چین هستند.

بی توجهی مسئولان به چنین امر مهمی را می توان به بازی مرگبار «رولت روسی» تشبیه که بر سر زندگی یا مرگ مردم صورت می پذیرد. برخی از این داروخانه‌چی های جعلی برای بازاریابی هر چه بیشتر، به بیماران مشورت پزشکی هم داده و بدون داشتن ذره ای اطلاعات پزشکی، تجویزات خطرناکی هم می کنند. مثلا برای رفع اکنه، آنتی بیوتیک های قوی پیشنهاد می دهند که در سلامت عمومی بدن تاثیر منفی دارد.

در آخر اشاره کنیم که یکی از این دستفروش‌ها در رابطه با کار خود بیان داشته که: «مردم با ما راحت هستند و هیچ رازی را از ما پنهان نمی کنند. آنها از مشکلات جنسی خود تا عفونت ها و بیماری هایشان را با ما در میان می گذارند و ما هم قرص مناسب را به آن ها می فروشیم.»

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود