چگونه می توان از تمام توان و استعداد خود در محل کار استفاده کرد

چگونه می توان از تمام توان و استعداد خود در محل کار استفاده کرد

برای موفقیت در شغل، عنوان و موقعیت کاری شما مهم نیست، بلکه مساله حائز اهمیت در این راستا این است که خلاقیت و نوآوری داشته باشید. برای این منظور باید فهرستی از کارهای در دست انجام تهیه کرده و بر اساس اهمیت و محدودیت زمانی، آن ها را اولویت‌بندی کنید. وقتی قادر باشید از کمیت کارها کاسته و به کیفیت آن ها بیفزایید، مطمئن باشید که پیشرفت بیشتری را در شغلتان برای خود رقم خواهید زد.

البته، این امر آن‌طور که به‌نظر می رسد، آسان نیست. حتی اگر عاشق شغل خود هم باشید، گاهی مسایلی پیش می آیند که نمی گذارند در تمام روز در بالاترین حد تمرکز و سازندگی خود قرار داشته باشید. نداشتن تمرکز کافی برای انجام امور نیز منجر به ایجاد استرس می شود و این عارضه نیز پیامدهای بدی بدنبال خواهد داشت.

بنابراین، لازم است با استفاده از ترفندهای موثر و کاربردی، موجب تقویت بازدهی و خلاقیت شغلی خود شوید تا به‌واسطه آن ها چشم‌اندازهایی که برای آینده خود تعیین کرده اید را در سریع ترین زمان محقق سازید. برای این منظور، ما در ادامه برخی از راهکارهایی که می توان از کمک آن ها در این مسیر بهره گرفت را برایتان نوشته ایم. برای آشنایی با آن ها، همراهمان باشید.

بیشتر روی کارهایی تمرکز داشته باشید که شاد، سودآور و منطبق بر سبک زندگی شما هستند.

اولویت‌بندی کارها 

وقتی به این درک و توانایی برسید که برخی از کارها در اولویت قرار دارند و ابتدا به‌سراغ انجام آنها بروید، چندین قدم بیشتر خود را به موفقیت نزدیک کرده اید. برای رسیدن به این درک باید تلاش کنید. بیشتر روی کارهایی تمرکز داشته باشید که شاد، سودآور و منطبق بر سبک زندگی شما هستند. به طور مثال، یک مشاور فروش بیشتر دوست دارد با شرکت های مختلف کار کند و مدیر عامل یک شرکت بزرگ بودن موجب رضایت قلبی وی نمی شود.

همچنین باید به این نکته هم توجه داشته باشید که، به انجام رساندن کارها در طول روز به این مفهوم نیست که در ۸ ساعت کاری همه آنها را بی وقفه انجام دهید. زیرا این سبک کار کردن جایی برای هیچ گونه خلاقیتی برای فرد باقی نمی گذارد. بنابراین، بهتر این است که در طول هفته فضایی برای نوآوری و خلاقیت در کار خود ایجاد کنید تا هم بهره بیشتری ببرید و هم موثرتر به انجام امور بپردازید.

هر دوساعت یکبار از پشت میز خود بلند شده و کمی استراحت کنید.

فاصله انداختن بین کارها و استراحت دادن به مغز

انرژی مغز پس از چند ساعت کار پی در پی، تحلیل می رود و ممکن است باعث ایجاد سردرد شود. دلیل آن هم این است که مغز برای کارکرد خود گلوکز می سوزاند. بنابراین، به منظور پیشگیری از این نوع خستگی ها و سردردها بهتر است هر چند ساعت یک بار به خود استراحت دهید. از پشت میز بلند شوید، قدم بزنید، یک فنجان چای بنوشید و سعی کنید ذهن خود را از هر فکر و مشغله ای خالی نگه‌دارید. برای این منظور بهترین ایده این است که هر دوساعت یکبار از پشت میز خود بلند شده و کمی استراحت کنید.

استراحت دادن به مغز حکم دوباره راه اندازی سیستم کامپیوتر را دارد و باعث می شود با کارایی و سرعت بیشتری کار کنید. این راهکار کمک می کند تا با خلاقیت بیشتری به رفع مشکلات کاری بپردازید.

جالب است بدانید برخی از کارشناسان معتقد هستند که صرف ناهار در فضای خارج از محل کار یا فضایی غیر از میز کار، موجب افزایش بازدهی کاری می شود. ناهار خوردن در پشت میز این توهم را به شما می دهد که همچنان در حال کار هستید.

برای انجام کارها برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی صحیح و مدیریت زمان

حجم کاری را هرگز نادیده نگیرید زیرا این یک مشکل بزرگ و اساسی بشمار می رود. بیشتر اشخاص، کار را خود را به آخرین دقایق موکول می کنند. این نشان از ضعف در حفظ تعادل حجم کاری یک نفر دارد. وقتی پروژه یا کاری در دست انجام دارید باید برای انجام آن برنامه ریزی داشته باشید و بر اساس آن، زمان را نیز مدیریت کنید.

برای این منظور، در صورت امکان، پروژه را به بخش های کوچک تر تقسیم کرده و انجام هر کدام را به روز خاصی موکول کنید. همچنین برای اتفاق های ناخواسته نیز پیش‌بینی و زمان‌بندی داشته باشید.

بهتر است کارهای سخت را ابتدای صبح انجام دهید که مغز خسته نیست. به این ترتیب، در طول روز می توانید از فشار کاری خود بکاهید.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مسئولیتی که به شما سپرده شده است از هر کار دیگری مهم تر است. اگر در محل کار، کارمندهای دیگر وظایف خود را به شما تحمیل می کنند یا با مکالمه های بی اساس وقت شما را می گیرند، این را به یاد داشته باشد که «نه» گفتن همیشه هم بد نیست و شما می توانید پس از انجام کارهای خود در صورت نیاز به دیگران نیز کمک کنید یا حتی شنونده مشکلات آن ها باشید.

با در نظر گرفتن تمامی این موارد در آغاز یک پروژه کاری مطمئن باشید که می توانید از همه توان و استعداد خود به بهترین شکل و کمترین میزان استرس بهره بگیرید.

این را به یاد داشته باشد که «نه» گفتن همیشه هم بد نیست و شما می توانید پس از انجام کارهای خود در صورت نیاز به دیگران کمک کنید.

شاد و مثبت‌اندیش بودن

شاد و خوش‌بین بودن کلید سازندگی و خلاقیت در کار است. اگر شاد باشید، ذهن بازتری هم خواهد داشت و کارها با انرژی و نتیجه بهتری پیش خواهند رفت. در ضمن، اگر خوش بین و مثبت ‌اندیش باشید و به خود تلقین کنید که از عهده انجام هرکاری بر می آیید، کارها نیز حکم آب خوردن پیدا می کنند.

اگر همیشه دید منفی به کار و زندگی داشته باشید، بدون شک در کار خود نیز کارایی لازم را نخواهید داشت و تمرکزتان برای اتمام کارها پایین خواهد بود. برای اینکه روز خود را با انرژی های مثبت آغاز کنید می توانید یک صبحانه کامل کنید، موفقیت های خود را یادآوری کنید، پیشرفت های هر چند کوچک خود را جشن بگیرید. برای کارهای اشتباهی که انجام داده اید، خود را سرزنش نکنید زیرا این امر موجب از بین رفتن تمرکز و بروز استرس بیشتر می شود.

نادیده گرفتن مسایل نامربوط به کار

تقریبا همه عادت کرده اند که به طور مرتب شبکه های اجتماعی خود را چک کنند. این مشکلی است که بیشتر شرکت ها با آن روبه رو هستند. اما باید بدانید، رسانه های اجتماعی، خانواده، دوستان و حتی همکاران می توانند در موقعیت های خاص، موجب اتلاف وقت شما بشوند. بنابراین این اجازه را به آنها ندهید و زمان خود را برای کارهای مهم تر خرج کنید. به این مفهوم که فعالیت هایی که هیچ سودی برای شما ندارند را محدود کنید.

در محل کار، اینترنتِ تلفن همراه خود را خاموش کنید تا وسوسه نشوید که فیس بوک، اینستاگرام یا سایت های دیگری که مربوط به کار نیستند را مرور کنید. با این کار متوجه خواهید شد که کارایی و تمرکز شما در کار بیشتر می شود.

ورزش کردن

با کمی ورزش سبک می توانید انرژی لازم برای انجام کارهای خود را به دست بیاورید. روزانه باید حداقل ۳۰ دقیقه را به ورزش اختصاص دهید. اگر نمی توانید این زمان را به ورزش اختصاص دهید حداقل در راه خانه مسیری را پیاده روی کنید. ورزش کردن مزایای بسیاری برای جسم، روح و زندگی هر فرد دارد.

منبع: linkedin ، lifehack ، inc
دیجیاتو
بدون نظر

ورود