آشنایی با ۱۲ مکان متروکه ای که زمانی برای خود برو و بیایی داشتند

آشنایی با ۱۲ مکان متروکه ای که زمانی برای خود برو و بیایی داشتند

در جهان مدرن امروزی همه اتفاق ها با سرعت بسیار بالایی در حال روی دادن است. شهرها خیلی سریع رشد می کنند و در مقابل، برخی از مکان های دور از دسترس، به خرابه هایی خالی از سکنه تبدیل می شوند.

در این رابطه، ما در ادامه تصاویری از ۱۲ مکان متروکه جهان را انتخاب و معرفی کرده ایم که روزگاری برای خود بر و بیایی داشتند و مورد توجه مردم بودند. برای آشنایی با آن ها در ادامه با روزیاتو همراه باشید.

۱۲- آرجنتیریا، ایتالیا

12 مکان متروکه جهان که روزی زندگی در آن ها جریان داشت
دهه ۱۹۴۰ میلادی، اوج شکوفایی و شلوغی «آرجنتیریا» بود.

«آرجنتیریا» نام یک شهرک معدنی قدیمی در کشور ایتالیاست. نام آن از واژه «آرجنتو» به مفهوم «نقره» گرفته شده است. معادن نقره برای اولین بار در دوران رم باستان و فینیقیه کشف شد. دهه ۱۹۴۰ میلادی، اوج شکوفایی و شلوغی «آرجنتیریا» بود. اما این رونق دوام چندانی نداشت و پس از چند دهه از اهمیت این منطقه کاسته شد. تا در نهایت در سال ۱۹۶۳ میلادی معدن بسته شده و «آرجنتیریا» هم متروکه شد.

۱۱- واروشا، قبرس

12 مکان متروکه جهان که روزی زندگی در آن ها جریان داشت
قدم گذاشتن به هر بخش از واروشا توسط افراد غیرمحلی پذیرفته نیست و منع قانونی دارد.

این بخش از شهر فاماگوستا یکی از مقاصد موردتوجه مهاجمان ترک به کشور قبرس در سال ۱۹۷۴ میلادی بشمار می رفت. به همین خاطر، در سال ۱۹۸۴ میلادی قطعنامه ای موسوم به ۵۵۰ شورای امنیت تصویب شد که سندی بین‌المللی دربارهٔ قبرس بشمار می رود. بر اساس آن، قدم گذاشتن به هر بخش از واروشا توسط افراد غیرمحلی پذیرفته نیست و منع قانونی دارد.

۱۰- کوینتا دا ریگالریا، پرتغال

بر اساس افسانه های موجود در مورد این چاه، ۹ طبقه آن نمادی از ۹ مرحله جهنم هستند

یک چاه عظیم و بسیار عجیبی در کوینتا دا ریگالریا در کشور پرتغال وجود دارد که از بالای آن می توانید چندین طبقه ساختمان با معماری های فوق العاده زیبا را مشاهده کنید. بر اساس افسانه های موجود در مورد این چاه، ۹ طبقه آن نمادی از ۹ مرحله جهنم هستند که در مسیحیت به آن اشاره شده است. در گذشته اعتقاد بر این بود که از این محل برای مراسم مذهبی پیروان انجمن فراماسونی استفاده می شده است.

۹- گریت‌ویکن، جزایر جورجیای جنوبی و ساندویچ جنوبی

گریت ویکن ۲۰ نفر جمعیت دارد.

گریت‌ویکن یک منطقه مسکونی در بریتانیا است که در جزایر جورجیای جنوبی و ساندویچ جنوبی واقع شده‌است. گریت ویکن ۲۰ نفر جمعیت دارد. در سال ۱۹۰۴، نخستین ایستگاه صید نهنگ در قطب جنوب در این منطقه ساخته شد.

کلیسای متروکه این منطقه تنها بنایی است که همچنان کاربری اصلی خود را حفظ کرده است. آخرین ازدواج های این منطقه مسکونی در تاریخ ۱۸ نوامبر ۲۰۰۹ ثبت شده اند.

۸- اورادور-سور-گلان، فرانسه

12 مکان متروکه جهان که روزی زندگی در آن ها جریان داشت
در نتیجه حمله نیروهای آلمان نازی، ۶۴۲ روستایی ساکن در این منطقه همگی کشته شدند.

در ژوئن سال ۱۹۴۴ میلادی، Waffen-SS آلمانی (اس‌اس مسلح) که یکی از شاخه‌های نظامی آلمان در جنگ جهانی دوم بود، به تخریب روستای اورادور-سور-گلان پرداخت. در نتیجه این حمله، ۶۴۲ روستایی ساکن در این منطقه همگی کشته شدند. پس از جنگ، رئیس جمهور وقت کشور فرانسه، اعلام کرد که این روستا هرگز نباید مرمت شود و باید به عنوان یادگاری از فعالیت‌های شرم‌آور مهاجمان نازی به همان شکل متروکه باقی بماند.

۷- کیپ رومانو، آمریکا

در حال حاضر هیچ انسانی در این ساختمان ها زندگی نمی کند

این سازه های گنبدی که در تصویر مشاهده می کنید، در سال ۱۹۸۰ میلادی ساخته شده اند. پس از گذشت زمان، شن های زیر این سازه ها حرکت کردند. در سال ۲۰۰۵ میلادی، مالکان جدید این ساختمان ها تصمیم به نوسازی آن گرفتند اما بر اساس قوانین جزیره، مجوز این کار به آنها داده نشد. در حال حاضر هیچ انسانی در این ساختمان ها زندگی نمی کند و به تدریج دارند به بخشی از اقیانوس تبدیل می شوند.

۶- پلی‌موث، مونتسرات

مکان های متروکه
در اوت ۱۹۹۵، خاکسترهای آتشفشانی روی پلی‌موث نشستند و آن را متروکه کردند.

در جولای سال ۱۹۹۵ میلادی، پس از فوران قدرتمند آتشفشان در کوه های آتشفشانی Soufrière، گدازه های و خاکسترهای ناشی از این فوران، سطح بخش بزرگی از جنوب جزیره مونتسرات را پوشاندند که پلی‌موث هم جزوی از آن بود.

در اوت ۱۹۹۵، خاکسترها روی پلی‌موث نشستند و موجب متروکه شدن آن شدند. در آن زمان ۴ هزار نفر ساکن این منطقه بودند اما سه ماه بعد آن جا را به طور کامل تخلیه کردند.

۵- اسپینالونگا، یونان

یونانی ها برای خارج کردن ترک ها از این منطقه، همه جذامی های کشور را جمع کرده و به جزیره فرستادند.

اسپینالونگا یکی از جزایر واقع در کشور یونان است که در بخش شرقی جزیره کرت در مدیترانه شرقی واقع شده است. در سال ۱۶۶۹ میلادی، کرت توسط امپراتوری عثمانی اشغال شد. یونانی ها برای خارج کردن ترک ها از این منطقه، همه جذامی های کشور را جمع کرده و به جزیره فرستادند. ترس از ابتلا به جزام باعث شد تا ترک ها این منطقه را ترک کنند. هیمن امر باعث شد تا این منطقه یکی از غیرقابل تسخیرترین قلعه های یونان بشمار برود.

۴- اسپریپارک، آلمان

از زمان گشایش تا سال ۱۹۸۹ میلادی اوج شکوفایی شهربازی اسپریپارک به شمار می رفت.

شهربازی اسپریپارک در سال ۱۹۶۹ میلادی در شهر برلین واقع در کشور آلمان گشایش یافت و تا سال ۱۹۸۹ میلادی هم اوج شکوفایی اش به شمار می رفت. اما پس از آن سال توسط کمپانی Spreepark  برلین خریداری شد. اما بعدها سرمایه خریداران به پایان رسید و این پارک با میلیون ها دلار بدهی بسته شد. در سال ۲۰۰۱ میلادی این شهربازی کاملا خالی شد.

۳- آق‌دام، جمهوری قره باغ در آذربایجان

12 مکان متروکه جهان که روزی زندگی در آن ها جریان داشت
آق دام توسط نیروهای دشمن اشغال و غارت و در نهایت هم سوزانده شد.

آق‌دام محله ای در جنوب غربی آذربایجان است که در طول جنگ قره باغ در سال ۱۹۹۳ میلادی متروکه شد. به گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر، آق دام توسط نیروهای دشمن اشغال و غارت و در نهایت هم سوزانده شد. که گفته می شود این امر طی یک برنامه ریزی حساب شده و دقیق و تحت نظارت مسئولین حکومتی قره باغ انجام پذیرفته است.

۲- هاشیما، ژاپن

12 مکان متروکه جهان که روزی زندگی در آن ها جریان داشت
هاشیما به خاطر دالان های معدنی خود که عمق آن ها بعضا به ۶۰۰ متر هم می رسد، مشهور است.

هاشیما نام جزیره ای در بخش شرقی دریای چین است که به خاطر دالان های معدنی خود که عمق آن ها بعضا به ۶۰۰ متر هم می رسد، مشهور است. در دهه ۱۹۴۰ میلادی، کمپانی میتسوبیشی از کارگران چینی و کره ای برای ساخت این معادن استفاده می کرد.

به مدت چندین سال پیاپی، این جزیره ۶.۳ هکتاری به یکی از پرجمعیت ترین مناطق زمین در مساحت کم تبدیل شده بود. تراکم جمعیت این جزیره ۸۳۵ نفر در هر هکتار بود. در سال ۱۹۱۷ همه معادن آن تعطیل شدند و در نتیجه مردم نیز از آنجا مهاجرت کرده و جزیره متروکه و خالی از سکنه شد.

۱- پریپات، اوکراین

برخی از گردشگران غیرقانونی گرافیتی های بزرگی روی دیوارهای پریپات ترسیم کرده اند.

پریپات در سال ۱۹۷۰ به عنوان محل اسکان کارکنان نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل ساخته شد. این منطقه ۹ سال پس از تاسیس رسما به یک شهر تبدیل شده بود. اما در آوریل سال ۱۹۸۶  میلادی بدنبال وقوع فاجعه چرنوبیل تخلیه شد و به شهری متروکه بدل گشت. نهمین شهر هسته‌ای شوروی سابق، پیش از انفجار نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل، ۵۰ هزار نفر سکنه داشت.

این شهر در حال حاضر پاکسازی شده و بازدید از آن برای توریست ها بی خطر است. اما برخی از گردشگران غیرقانونی گرافیتی های بزرگی روی دیوارهای آن ترسیم کرده اند.

منبع: brightside
یک نظر

ورود

  • محمد آذر ۲۹, ۱۳۹۹

    سلام
    چرا ننوشتید آغدام توسط ارمنستان به اون روز افتاده؟