نشانه‌هایی که ثابت می‌کنند به «قضاوت کردن دیگران» معتاد شده‌اید

نشانه‌هایی که ثابت می‌کنند به «قضاوت کردن دیگران» معتاد شده‌اید

قضاوت کردن دیگران یکی از مشکلاتی است که این روزها گریبان اغلب مردم را فراگرفته است. همه به خودشان اجازه می‌دهند در مورد عقاید سیاسی، مذهبی، توئیت‌ها، پست‌های اینستاگرامی، طرز رفتار با فرزندان یا والدین، تصمیمات مالی و حتی طرز لباس پوشیدن دیگران نظر بدهند. این در حالیست که در اغلب مواقع هم درک و شناخت درست و کاملی نسبت به هم ندارند.

از اثرات بسیار منفی و تبعات اجتماعی «قضاوت کردن» که بگذریم، باید بدانید این خصلت نکوهیده برای خود شخص پیامدهای ناگوار فراوانی خواهد داشت. برای اثبات این ادعا از شما دعوت می‌کنیم تا ادامه مطلب را مطالعه کنید.

قضاوت کردن موجب در جا زدن شما می‌شود

وقتی ما شروع می‌کنیم به سرک کشیدن در زندگی بقیه و تصور می‌کنیم باید حتما نظری برای ارائه داشته باشیم، در واقع این طرز‌فکر را در وجودمان تقویت می‌کنیم که «من درستکار و بی‌عیب» هستم و همه دنیا ایرادی در کارشان هست!

اما تاکنون فکر کرده‌اید که با این روند فقط موجب تسریع روند ضعف فکری و روحی خود می‌شوید؟ چرا؟ به این خاطر که قضاوت کردن در مورد دیگران سبب می‌شود ما از «منِ واقعی» خود فاصله بگیریم و خصلت‌های پسندیده‌ای همچون مهربانی و شفقت را فراموش کنیم. این در طولانی مدت ما را ناامید کرده و به لحاظ ذهنی نیز در سطح نگه می‌دارد.

با قضاوت کردن دیگران، خود را به سمت تنهایی هدایت می‌کنید

قضاوت دیگران بدنبال بی‌حس کردن دردهای عمیق درونی اشخاص پدیدار می‌شود. بر اساس یافته‌های علمی، رفتارهای ناهنجار اجتماعی همچون پیشداروی کردن در مورد دیگران در کودکی فرد ریشه دارند. به‌طور مثال، شاید فردی در کودکی به شما گفته باشد که در فلان کار خوب نیستی! یا شما را برای اشتباهاتتان دایما سرزنش کرده باشد. در نتیجه، به‌صورت ناخودآگاه برای اینکه دوباره چنین دردهایی را تحمل نکنید، سعی می‌کنید خودتان به دیگران صدمه بزنید!

به‌زبان ساده‌تر، وقتی شما در کودکی دچار تکانش‌های روحی بوده‌اید، در بزرگسالی با انگشت گذاشتن روی نقاط ضعف اطرافیان سعی در کاهش دردهای کهنه و قدیمی خود را دارید.

ترس انسان را به حمله وا می‌دارد. اما بدانید که با توهین، تحقیر یا قضاوت کردن دیگران نه تنها دردهایتان تسکین نمی‌یابد، بلکه بیش از گذشته تنها و بی‌یاور خواهید ماند و خود را در معرض مشکلات روحی بیشتری قرار خواهید داد.

پیشداوری کردن دیگران شما را از درمان باز می‌دارد

شما برای درک نور و روشنایی باید سیاهی و تاریکی را تجربه کنید. به‌همین خاطر، نخستین قدم برای از بین بردن عادت بد قضاوت کردن این است که آن را ببینید، بدون اینکه خودتان را برای چیزی سرزنش کنید.

ما آدم‌ها برای این در مورد دیگران پیشداوری می‌کنیم که از عشق و مهربانی دور شده‌ایم. برای متوقف کردن این چرخه، باید اول از همه «خود»مان را دوست داشته باشیم. سپس برای زخم‌ها و دردهای درونی و قدیمی خود ارزش قایل شویم و آنها را به رسمیت بشناسیم.

بدین ترتیب، هرگاه تصمیم می‌گیرید تا در مورد شخصی دیگر نظر بدهید، از خود بپرسید: کدام مشکل دوران کودکی من باعث شده تا من چنین احساسی در مورد فلان کار یا فلان شخص پیدا کنم!

وقتی بتوانیم خود، خواسته‌ها، کمبودها و دردهای خود را به درستی بشناسیم، بدون شک می‌توانیم زندگی شادتر و باکیفیت‌تری داشته باشیم.

قضاوت مردم شما را بی‌قدرت و بی‌انرژی می‌کند

برخی از مردم وقتی در مورد دیگران حکم می‌دهند و پیشداروی می‌کنند، احساس امنیت می‌یابند. اما این را به یاد داشته باشید که نفرت و خصومت، نفرت می‌آورد. ساعاتی را که به شایعه‌پراکنی، دروغ‌پراکنی، ابراز انزجار، نفرت و کینه سپری می‌کنید را به روش‌های مثبتی بگذرانید. در عوض این کارها می‌توانید داوطلب امور خیریه شوید، در ساخت یک پروژه علمی مشارکت کنید، به خلق هنر بپردازید. می‌توانید زمان خود را در کنار اشخاصی که دوستشان دارید سپری کنید.

وقتی بتوانیم از عادت ناپسند پیشدواری، تحقیر، توهین و حکم‌بریدن‌های ناشی از کمبودهای روحی خود دست برداریم، می‌توانیم زندگی بهتری برای خود رقم بزنیم. بدون شک ترک هیچ عادت نادرستی آسان نیست. اما با تمرین و ممارست می‌توان چهره‌های خوب زندگی را نیز دید و با انسان‌های شریف و درستکاری همدم شد که مفهوم تازه‌ای به زندگی ما می‌بخشند.

برای ساختن جهانی زیبا و مملو از عشق و عاطفه تلاش کنیم.

منبع: huffingtonpost
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • روحان اسفند ۱۰, ۱۳۹۶

    سلام
    یه چیزی که در دنیا داره مد میشه … ناله‌های مدل جدیده که دائم همه دارند می‌گن قضاوت نکنیم البته که همه تحسین‌ها و مجیزها را می‌پسندند، این کلمه قضاوت فقط مربوط به نقدهای مردم است.
    چیزی که همه یادشون رفته اینه که اصلاً اگر نمی‌خوایم قضاوت بشیم چرا چیزی را عمومی منتشر می‌کنیم چطور به پست‌هایی که همش تشویقه و مجیز گویی است نمی‌گیم آهای ملت قضاوت نکنید.
    لطفاً به انتقاد نگید قضاوت، قضاوت یعنی خوب و بد در حالی که ما فقط می‌گیم بیاد فقط به ما بگید الاهی دورت بگردیم.
    تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد، این را میشه به قضاوت هم تعمیم داد یعنی تا وقتی تمام زندگیت را پرچم نکردی و سر نیزه به همه نشون ندادی کسی هم قضاوت نمی‌کنه.
    اصلاً برا همینه اکثر پست‌ها دارای قسمت نظراته یعنی آهای مردم بیاد نظر بدید؛ خوب یا بد. شما قسمت نظرات را ببندید ببینید اون سایت یا شبکه اجتماعی خالی میشه.