نگاهی به ۱۱ مورد از گران ترین سرقت های تاریخ

نگاهی به ۱۱ مورد از گران ترین سرقت های تاریخ

ارزش مادی فراوان این اشیاء سبب شده نه اندازه ی بسیار بزرگ برخی از آن ها و نه خطرات پیش رو، هیچ یک مانع از به سرقت رفتن آن ها نشود و سارقان کماکان به دنبال آن ها باشند. در ادامه نگاهی می اندازیم به یازده مورد از گران ترین سرقت های تاریخ.

۱- تابلوی مونالیزا

سارق تابلو، وینچنزو پروجا از مستخدمین موزه ی لوور بود که محل نمایش این تابلوی نقاشی است. در سال ۱۹۱۱، پروجا تا بسته شدن موزه در یک کمد پنهان شد و سپس با همکاری دو نفر دیگر از مستخدمین موزه، تابلو را به سرقت برد. در نهایت در سال ۱۹۱۳ پس از آنکه پروجا تلاش کرد تابلوی نقاشی را به یک دلال آثار هنری در ایتالیا بفروشد، تابلو پیدا و به لوور بازگردانده شد. این نقاشی با حداقل قیمت ۲ میلیارد دلار در صدر فهرست گران ترین اشیاء سرقت شده قرار دارد.

۲- ساختمان امپایر استیت

البته خود ساختمان اِمپایر استیت هرگز از محل خود به سرقت نرفت اما مالکیت آن دزدیده شد. در دسامبر سال ۲۰۰۸، روزنامه ی نیویورک دیلی نیوز مالکیت این ساختمان ۱/۸۹ میلیارد دلاری را با یک سند جعلی به سرقت برد. خبرنگاران نیویورک دیلی نیوز با این کار قصد داشتند وجود خلاء های قانونی در این زمینه را اثبات کنند. این روزنامه ساختمان امپایر استیت را به صاحب اصلی اش برگرداند و قانون در این زمینه اصلاح و سختگیرانه تر شد.

۳- ویلن دیویدف مورینی

استرادیواریوس یک ویلن ۳/۵ میلیون دلاری است که از اریکا مورینی ویلن نواز مشهور زن سرقت شد. این ویلن که در سال ۱۷۲۷ به دست آنتونیو استرادیواری ساخته شده بود، از آپارتمان مورینی در نیویورک به سرقت رفت. مورینی در آن زمان ۹۱ ساله بود و کمی بعد از به سرقت رفتن سازش از دنیا رفت. ویلن مورینی هنوز یافت نشده و در فهرست ده تایی مهم ترین جرم های هنری اف بی آی قرار دارد.

۴- کفش های قرمز یاقوتی دوروتی

کفش های قرمز یاقوتی دوروتی -از شخصیت های اصلی فیلم «جادوگر شهر اوز»- در سال ۲۰۰۵ از موزه ی جودی گارلند در ایالت مینسوتا به سرقت رفت. گفته می شود، ارزش مادی این کفش ها بین ۲ تا ۳ میلیون دلار است. این کفش ها هنوز پیدا نشده اند، اما شخصی ناشناس از ایالت آریزونا یک میلیون جایزه برای کسی تعیین کرد که در مورد سارق و جای فعلی کفش ها اطلاع دهد.

۵- تابلوی جیغ

از این نقاشی مشهور ادوارد مونش ۴ نسخه وجود دارد. مشهورترین نسخه ی آن که ۱۲۰ میلیون دلار ارزش دارد، در موزه ی ملی اسلو پایتخت نروژ قرار دارد. در سال ۱۹۹۴ (و بار دیگر در سال ۲۰۰۴!) این تابلو به سرقت رفت و سارقان در ازای بازگرداندن آن درخواست یک میلیون دلار کردند. خواسته ی آن ها رد شد، سارقان توسط پلیس دستگیر شدند و تابلو به موزه بازگردانده شد.

۶- استخوان های دایناسور

اریک پروکوپی استخوان بیش از یک دو جین دایناسور را از مغولستان سرقت و به امریکا قاچاق کرد. ارزش استخوان ها یک میلیون دلار بیان می شد. پروکوپی توسط اف بی آی دستگیر و به ۳ ماه حبس محکوم شد. استخوان های دایناسورها نیز به مغولستان بازگردانده شد.

۷- ناقوس ۱۳۰۰ کیلوگرمی

در سال ۲۰۰۵، یک ناقوس مسی از صومعه ای بودایی در شهر تاکومای ایالت واشنگتن به سرقت رفت. سارق ناقوس را زمانی که راهب ها در مدیتیشنی عمیق بودند دزدیده بود. طبق اظهارات پلیس، سارق با یک فورک لیفت وارد صومعه شده و ناقوس را دزدیده بود. ناقوس سه سال بعد و پس از آنکه سارق تلاش کرده بود آن را بفروشد، پیدا شد.

۸- تخم مرغ های فابرژه

از سال ۱۸۸۵ تا پیش از انقلاب سال ۱۹۱۷، گوستاو فابرژه ۵۰ تخم مرغ جواهر نشان برای خاندان سلطنتی روسیه طراحی کرد. تعداد زیادی از این تخم مرغ ها در طی انقلاب بولشویک ها مفقود شدند، اما ۷ عدد از آن ها هنوز باقی هستند و امروزه در موزه ها نگهداری می شوند. این تخم مرغ ها که هر یک ارزشی بیش از یک میلیون دلار دارند، از گران ترین اشیاء سرقت شده هستند.

۹- مجسمه سالیرا

سالیرا یک مجسمه طلای ۲۵ سانتیمتری است که که در قرن شانزدهم به دست بنونوتو چلینی برای فرانسیس اول پادشاه فرانسه ساخته شد. این مجسمه نه تنها زیبا بلکه کاربردی نیز هست و برای نگهداری نمک و فلفل استفاده می شود. مجسمه ی سالیرا که در حدود ۵۷ میلیون دلار ارزش دارد، در سال ۲۰۰۳ از یکی از موزه های وین به سرقت رفت. چند سال بعد از آن سارق توسط پلیس دستگیر شد.

۱۰- تابلوی کنسرت

این نقاشی مشهور یوهانس ورمیر نقاش هلندی، در سال ۱۹۹۰ از موزه ی ایزابلا استورات کاردنر به سرقت رفت. یازده تابلوی دیگر هم در آن زمان دزدیده شد که مشهورترین و گران ترین آن ها تابلوی کنسرت است. این نقاشی ۲۰۰ میلیون دلار ارزش دارد. در مجموع، ارزش تمامی تابلوهای سرقت شده ۵۰۰ میلیون دلار است.

۱۱- اتاق کهربا

بسیاری معتقدند، در کنار عجایب هفتگانه ی دنیا، «اتاق کهربا» می تواند در جایگاه هشتمین شگفتی جهان قرار بگیرد. این اتاق در اوایل قرن هجدهم برای فردریک پادشاه سرزمین پروس ساخته شد. در سال ۱۹۴۱ نازی ها اتاق کهربا را سرقت و آن را به کاخ کونیگسبرگ در شرق سرزمین پروس (در محل ناحیه ی کالینینگراد امروزی در روسیه) منتقل کردند. احتمالا در جریان تخریب کاخ در سال ۱۹۴۵، اتاق کهربا نیز از بین رفته است اما برخی کارشناسان کماکان معتقدند اتاق کهربا در جایی مخفی مانده و حفظ شده است.

منبع: rd
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • پوریا فروردین ۲۱, ۱۳۹۷

    ۳۰۰۰ میلیون خاوری و دکل نفتی و بقیه پس چی ایران اولین رتبه رو تو جهان داره