بیش از ۹۵ درصد جمعیت جهان هوای آلوده و ناسالم استنشاق می کنند

بیش از ۹۵ درصد جمعیت جهان هوای آلوده و ناسالم استنشاق می کنند

بر اساس مطالعات جدید صورت گرفته، بیش از ۹۵ درصد جمعیت جهان هوای آلوده و ناسالم استنشاق کرده و فقیرترین جوامع در این زمینه نیز بدترین شرایط و موقعیت را دارند. بر اساس گزارش وضعیت سالانه شرایط جوی جهانی، که روز سه شنبه گذشته توسط «موسسه اثرات سلامتی» ( Health Effects Institute (HEI)) منتشر شد، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا در مرگ بیش از ۶.۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ در سراسر جهان دخالت داشته است. بر پایه این گزارش، قرار گرفتن در معرض هوای آلوه به سکته، حملات قلبی، سرطان ریه و بیماری های مزمن ریوی منجر می شود که سهم زیادی در مرگ های زودرس و پیش از پیری در جوامع انسانی دارد.

آلودگی هوا

همچنین بر اساس این گزارش، آلودگی هوا چهارمین دلیل اصلی مرگ در میان تمامی عوامل مرگبار در سراسر جهان است که بعد از فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب و سیگار کشیدن قرار می گیرد. باب اوکیفی، معاون این موسسه در سخنانی در این مورد چنین گفت:” آلودگی هوا در سراسر جهان برای مردم اسباب زحمت و دردسر شده، نفس کشیدن برای افرادی که مشکلات قلبی دارند را سخت کرده، جوانان را نیز مانند سالمندان روانه بیمارستان کرده، باعث از دست دادن فرصت های تحصیلی و کاری شده و در مرگ زودرس دخیل است. بررسی های ما پیشرفت های واقعی را در بخش هایی از جهان نشان می دهد اما چالش های جدی برای حذف این دردسر قابل اجتناب همچنان باقی مانده اند”.

آلودگی هوا

بر اساس این گزارش، چین و هند روی هم بیش از ۵۰ درصد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را به خود اختصاص داده اند. همچنین بر اساس این گزارش، اکنون هند با ۱.۱ میلیون مرگ به دلیل آلودگی هوای محیطی در سال ۲۰۱۶ رقیبی جدی برای چین در این زمینه محسوب می شود. در حالی که این گزارش نشان می دهد چین پیشرفت هایی در زمینه کاهش آلودگی هوا داشته، اما پاکستان، بنگلادش و هند از سال ۲۰۱۰ تاکنون بیشترین و شدیدترین افزایش ها در میزان آلودگی هوا را تجربه کرده اند. در این تحقیق کسانی که در معرض دود ناشی از سوختن سوخت های جامد در خانه ها هستند نیز مورد توجه قرار گرفته اند زیرا استفاده از چنین سوخت هایی برای پخت غذا و گرم کردن خانه ها نقش مهمی در ایجاد آلودگی هوای خانه ها دارد.

آلودگی هوا

در سال ۲۰۱۶، روی هم رفته ۲.۵ میلیارد نفر که یک سوم جمعیت جهان را تشکیل می دهند در معرض هوای آلوده ناشی از سوخت های جامدی مانند چوب و زغال سنگ قرار داشته اند. اکثر کسانی که درگیر معضل آلودگی هوا هستند در کشورهای فقیر و یا با درآمد متوسط در آفریقا و آسیا زندگی می کنند، جایی که در درون و بیرون خانه خود با معضل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند. این آلودگی ترکیبی در مرگ ۲۵ درصد افراد هندی که به دلیل آلودگی هوا جان داده اند موثر بوده است در حالی که نسبت این موضوع ۲۰ درصد می باشد (۱ به ۵). همچنین بر اساس این گزارش، تعداد کسانی که از سوخت های جامد استفاده می کردند از ۳.۶ میلیارد نفر در سال ۱۹۹۹ به ۲.۴ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است.

این تحقیقات یکی از موارد اخیر است که در زمینه تاثیر آلودگی هوا بر روی جمعیت ساکنان کره زمین انجام می شود. در آوریل ۲۰۱۷، سازمان بهداشت جهانی، گزارش داد که آلوده کننده های محیط زیستی عامل بیش از ۱.۷ میلیون مرگ در میان کودکان زیر ۵ سال هستند. در سال ۲۰۱۵، نزدیک به یک مورد از هر ۶ مورد مرگ که در سطح جهانی ۹ میلیون برآورد می شد، به نحوی با آلودگی در ارتباط بود (هوا، آب، خاک، شیمیایی یا آلودگی ناشی از استقرار انسان ها).

آلودگی هوا چه تاثیراتی روی پوست شما دارد

تصاویری هولناک که اوج آلودگی رعب آورِ اخیر هوا در چین را نشان می دهند

۱۶ حقیقت درباره آلودگی محیط زیست که احتمالا تا کنون از آن ها اطلاعی نداشته اید

نوشیدنی‌هایی که بدن را در برابر آلودگی هوا محافظت می کنند

منبع: cnn
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود