۴ باور غلط در مورد وسایل شارژی که باید کنار بگذاریم

۴ باور غلط در مورد وسایل شارژی که باید کنار بگذاریم

سال ۲۰۱۸ است و ما هنوز نگران این هستیم که اتو را از برق نکشیده ایم، لپ تاپمان را دیشب به برق زده و یا این که باید شارژ گوشیمان را قبل از شارژ مجد کاملاً خالی کنیم. آیا چنین باورهایی در مورد وسایل شارژی صحت دارد و باید نگرانیمان در این موارد را همچنان حفظ کنیم؟ یا بهتر است دست از این عقاید برداشته و موبایلمان را همین الان به شارژ بزنیم؟

در مورد وسایلی که باتری قابل شارژ دارند عقاید خاص و کلی وجود دارد و از آنجایی که در زندگی روزمره امروزی به طور گسترده از وسایل شارژی استفاده می شود، این باورها بسیار مورد توجه قرار می گیرند. اما باید بدانید که برخی عقاید ما در مورد این وسایل مدرن بسیار قدیمی و نادرست هستند و در ادامه این مطلب قصد داریم دلیل نادرست بودن برخی از این باورها در مورد وسایل شارژی را با شما در میان بگذاریم.

۱- نباید تلفن همراه را صبح تا شب به برق زد

وسایل شارژی

به لطف باتری های لیتیومی امروزی، می توانید به راحتی تلفن همراه خود را در تمام طول شب تا صبح به برق وصل کنید بدون این که مشکلی برای خود گوشی یا باتری ان رخ دهد. این باتری ها در درون خود کنترل کننده هایی دارند که پس از پر شدن شارژ باتری از ادامه فرآیند شارژ شدن جلوگیری خواهند کرد.

از این رو اصلاً لازم نیست نگران آتش گرفتن یا ترکیدن باتری تلفن همراه در اثر شارژ شدن بیش از حد باشید. تنها چیزی که باید نگران آن باشید داغ شدن بیش از حد تلفن همراه است. در صورتی که تبادل دمایی بین دستگاه و محیط در شرایط خوبی نباشد و دستگاه نتواند دمای بالای خود را به خوبی و به هر دلیلی به محیط منتقل نماید، بهتر است از زدن شبانه تلفن همراه خود به شارژ خودداری کنید.

۲- باید قبل از شارژ مجدد شارژ گوشی به صفر برسد

وسایل شارژی

بیایید کمی بیشتر در مورد باتری های لیتیومی صحبت کنیم. واقعیت این است که باتری های لیتیومی چرخه های شارژی بسیار محدودی دارند. برای مثال این محدودیت در باتری های لیتیومی گوشی های آیفون حدود ۵۰۰ بار است. هر چرخه شارژی در واقع یک شارژ کامل از صفر تا ۱۰۰ است. اگر گوشی خودتان را زمانی که ۹۰ درصد شارژ دارد به برق وصل کنید تا ۱۰۰ درصد شارژ شود شما تنها یک دهم از یک چرخه شارژی آن را مصرف کرده اید. برای این که یک چرخه شارژی کامل را از دست ندهید بهتر است در طول روز و هر زمان که فرصت داشتید گوشی تان را چند بار شارژ کنید.

به گفته کارشناسان، اگر شارژ باتری وسایل شارژی شما همیشه بین ۴۰ تا ۸۰ درصد باشد عمر باتری شما افزایش خواهد یافت. در گذشته کارشناسان توصیه می کردند که قبل از شارژ مجدد سعی کنید شارژ باتری خود را به صفر برسانید اما باتری های لیتیومی امروزی یک ابزار کالیبره کردن درونی در خود دارند. این باتری های هوشمند خودبخود نیاز به کالیبره کردن را کاهش می دهند. بنابراین اگر باتری گوشی شما به سرعت شارژش را خالی می کند باید به صورت دستی آن را کالیبره کنید.

۳- نباید شارژر را در پریز رها کنید

وسایل شارژی

علیرغم این که وقتی شارژر را در پریز باقی می گذارید دیگر لازم نیست هر بار به دنبال شارژر خود بگردید و این کار بسیار راحت تر است اما به دلیل نگرانی های ایمنی گفته می شود که بعد از استفاده از شارژر بهتر است آن را از پریز بکشید. این توصیه بدین دلیل ابراز می شود زیرا ممکن است در نتیجه نوسانات جریان برق آتش سوزی رخ دهد. چنین اتفاقی به خصوص در شهرهای امروزی به ندرت رخ می دهد از این رو نکشیدن شارژر از برق در زمانی که از آن استفاده ای نمی کنید خیلی هم ضروری نیست. با این وجود در ۴ شرایط باید شارژر را از برق کشید:

  1. خانه شما هیچ سیستم حفاظتی در برابر صاعقه ندارد و بدین ترتیب نوسان جریان الکتریسیته وجود داشته و برق شما معمولاً قطع می شود.
  2. در خانه حیوان یا حیواناتی دارید که آزاد هستند. در این حالت ممکن است آن ها سیم شارژر را گاز زده و بهتر است که برای جلوگیری از این اتفاق، شارژر را پس از استفاده از برق بکشید.
  3. همسایه های شما با نشت آب به درون خانه روبرو هستند
  4. شارژر شما حتی زمانی که به وسایل شارژی وصل نیست داغ شده و صدایی از آن بلند می شود. در این صورت بهتر است شارژرتان را تعویض کنید.

۴- لپ تاپ ها در صورتی که همیشه به برق وصل باشند ممکن است خراب شوند

وسایل شارژی

قوانینی که در مورد تلفن همراه صدق داشته باشد در مورد لپ تاپ نیز درست خواهد بود: باتری های امروزی زمانی که باتری به طور کامل شارژ شود جریان شارژ شدن را متوقف می کنند. با این وجود کارشناسان توصیه می کنند که در حد ماهی یک بار بهتر است شارژ باتری لپ تاپ خود را به طور کامل خالی کرده و سپس شارژ مجدد انجام دهید. در مورد بیشتر صدماتی که به لپ تاپ یا شارژر آن وارد می شود، داغ شدن بیش از حد یا کار در شرایط نامناسب مقصر هستند. از این رو در بیشتر موارد مشکل از خود استفاده کننده است و شارژر نمی تواند تاثیری در خراب شدن دستگاه داشته باشد.

نتیجه گیری: تکنولوژی مدرن چنان پیشرفت کرده که لازم نیست نگران در برق ماندن وسایل شارژی خود در طول شب باشیم و اگر این مسئله را نپذیرید باید تمامی وسایل شارژی یا برقی خود از تلفن همراه گرفته تا تلویزیونو حتی یخچال را هر شب از برق بکشید.

۵ موضوعی که سبب خالی شدن باتری موبایل می‌شوند

تلفن همراه خود را هرگز در این مکان ها قرار ندهید

چند نکته ساده برای آنکه عمر دستگاه لپ تاپ تان را طولانی کنید

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود