نخست وزیران بریتانیا: از «مارگارت تاچر» تا «ترزا می»

۶ نخست وزیر بریتانیا از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران

نخست وزیران بریتانیا: از «مارگارت تاچر» تا «ترزا می»

نخست وزیران بریتانیا در چند دهه اخیر، در فهرست با نفوذ ترین سیاست مداران جهان قرار داشته و نقش فعالی در مناسبات اقتصادی، سیاسی و نظامی قرن بیستم و دو دهه ابتدایی قرن بیست و یکم ایفا کرده اند. گزارش امروز سرویس دانستنی های روزیاتو نگاهی دارد به چند نخست وزیر بریتانیا از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی تا به امروز تا با مردان و زنان شماره اول سیاست پیر استعمار جهان آشنا شویم. از تاچر تا ترزا می را با ما همراه باشید.

مارگارت تاچر: بانوی آهنین بریتانیایی ها

مارگارت تاچر را باید یکی از مطرح ترین نخست وزیران زن جهان در دهه های پایانی قرن بیستم میلادی دانست. دختر متولد گرانتام انگلیس و همسر سر دنیس تاچر و شیمی دان مدرسه سامرویل، پس از ملکه الیزابت دوم، مطرح ترین چهره دیپلماتیک بریتانیا به شمار می رود که امروزه معروفیت چهره خود را به کیت میدلتون (عروس پرنسس دایانا فقید) داده است. روی کار آمدن تاچر در بریتانیا، مصادف شد با انقلاب اسلامی در ایران و ایشان تا پایان جنگ هشت ساله تحمیلی، صدر الوزا کابینه بریتانیا را بر عهده داشت.

این نامزد محافظه کاران انگلیس از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ نخست وزیر بریتانیا بود و در سال ۲۰۱۳ درگذشت. مارگارت تاچر را یکی از موثر ترین بانوان سیاست جهان در قرن پر هیاهو و پر چالش آخرین سده هزاره دوم میلادی می دانند و برخی وی را چرچیل دوم خطاب کردند. تاچر، موافق بازار آزاد بود و علاقمند به خصوصی سازی اقتصاد. سیاست های وی در اقتصاد انگلیس را به تاچریسم تشبیه می کنند.

جان میجر: از وزارت تا صدرات

از سال ۱۹۹۰ میلادی تا ۱۹۹۷ میلادی، جان میجر مقام نخست وزیری بریتانیا را از آن خود کرد. سیاستمدار محافظه کار بریتانیایی که رهبر حزب محافظه کار انگلیس را بر عهده داشت، به عنوان وزیر خارجه در کابینه مارگارت تاچر مشغول به کار بود و از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ نیز نماینده پارلمان انگلیس محسوب می شد. او متود ۲۴ ژونیه ۱۹۴۳ است. همسر جان میجر نخست وزیر سابق بریتانیا، انسان شناس بریتانیایی خانم Dame Norma Christina Elizabeth Major است. جان میجر دو فرزند دارد.

تونی بلر: نخست وزیر دوران جنگ

دیدار تونی بلر و همسرش با بشار اسد رییس جمهور سوریه

تونی بلر، دومین نخست وزیر پس از نخست وزیری چهره معروف دیپلماتیک بریتانیایی ها یعنی مارگارت تاچر است. او از سال ۱۹۹۷ میلادی تا ۲۰۰۷، نخست وزیری این کشور را بر عهده داشت و در زمان او، جنگ خلیج فارس و سقوط نظام صدا حسین و معمر قزافی اتفاق افتاد. او را فریبکار بزرگ قرن بیست و یکم خطاب میکنند. او در کتاب خاطراتش به نام سفر، بخشی از رخدادهای یک دهه زمامداری بریتانیا را تشریح کرده است. عدم رفتار مسالمت آمیز برای خلع سلاح عراق، از بزرگ ترین نقاط سیاه کارنامه تونی بلر به شمار می رود. برخی از فعالان حقوق بشر، تونی بلر را به خاطر جنگ خلیج فارس، جنایتکار جنگی میدانند. او در کالج سنت جان تحصیل کرده است و متولد ادینبورگ اسکاتلند می باشد.

رئیس اسبق خزانه‌داری و وزیر خدمات مدنی بود. وی از ژوئیه ۱۹۹۷ پس از مرگ جان اسمیت در مه همان سال، رهبر حزب کارگر بوده‌است. تونی بلر در یک پیروزی چشمگیر در انتخابات سراسری ۱۹۹۷ توانست بر جان میجر غلبه کند و به ۱۸ سال حکومت حزب محافظه‌کار (بریتانیا) پایان دهد.تونی بلر را در http://www.tonyblairoffice.org دنبال کنید.

گوردون براون: نخست وزیری کوتاه مدت

گوردون بران، متولد ۲۱ فوریه ۱۹۵۱ میلادی در گلاسکو اسکاتلند، از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ میلادی به عنوان نخست وزیر بریتانیا مشغول به کار بود. او همسر سارا براون بوده و ۳ فرزند دارد که جنیفر چند سال پیش از دنیا رفت. او در دانشگاه ادینبورگ در رشته علوم سیاسی تحصیل کرد و پیش از دیوید کامرون، مدت کوتاهی صدرات بریتانیا را بر عهده داشت. برخی او را بد ترین نخست وزیر بریتانیا پس از جنگ جهانی دوم خطاب می کنند که برنامه ای برای نجات اقتصادی این کشور نقش موثری نداشت. اما موافقانش معتقدند که اگر او از تغییر واحد پولی بریتانیا از پوند به یورو مخالفت نمیکرد، اکنون دراوضاع فعلی اقتصاد اروپا، وضع بریتانیایی ها بد تر بود. براون در کابینه بلر، وزیر خزانه داری بود.

دیوید کامرون: جوان ترین نخست وزیر بریتانیا

دیوید کامرون از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ نخست وزیری بریتانیا را عهده دار بود. او متولد ۱۹ اکتبر ۱۹۶۶ در لندن است و در دانشگاه آکسفورد تحصیل کرد. همسرش سامانتا شفیلد از چهره های مطرح بریتانیا بوده و ۴ فرزند دارد. او اولین نخست وزیر بریتانیا بود که پس از انقلاب در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با حسن روحانی دیدار کرد. کامرون، جوان ترین نخست وزیر بریتانیا در ۲ قرن گذشته بوده است. جزییات زندگی و فعالیت های سیاسی و علمی کامرون را در سایت اینترنتی ایشان به نشانی: http://www.davidcameronmp.com دنبال کنید. او را قربانی همه پرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (BREXIT) میدانند. موضوعی که حتی در عصر زمامداری ترزا می نیز، چالش های بسیاری ایجاد کرده است.

ترزا می: بانوی سرسخت

پس از نخست وزیری مارگارت تاچر، ترزا می دومین بانوی سیاستمدار ارشد بریتانیا به شمار می رود. ترزا می متولد ۱ اکتبر ۱۹۵۶ میلادی در شهر ساسکس انگلیس است و همسرش فیلیپ می بوده و در سینت هیوز کالج در آکسفورد تحصیل کرد. فعالیت های سیاسی را از نمایندگی مجلس در سال ۱۹۹۷ میلادی اغاز کرد و سپس در سال۱۹۹۹ میلادی به عنوان وزیرآموزش و کار معرفی شد. او پیش از مقام نخست وزیری، وزیر کشور در دولت دیوید کامرون بود و وزارت زنان و برابری ها را در سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ عهده دار شد.بانوی نخست وزیر را در: http://www.tmay.co.uk دنبال کنید.

بریتانیا
سایت دفتر نخست وزیر بریتانیا

برای آشنایی با فعالیت های نخست وزیر بریتانیا همچنین اعضای کابینه وی و تحولات دولت انگلیس، به سایت GOV.UK  مراجعه کنید که سایت دفتر نخست وزیری بریتانیا بوده و شما را با شاکله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، مهاجرتی و علمی این کشور در چند دهه اخیر آشنا میکند. اگر به دنبال مهاجرت به انگلیس و کار در این کشور و تحصیل در دانشگاه های معتبر بریتانیا هستید از این سایت مرجع استفاده نمایید. از طریق پرتال بالا میتوانید با مسئولان ارشد احزاب و همچنین دفاتر وزرا و نخست وزیر در ارتباط بوده و پرسش های خود را درباره نظام سیاسی، اقتصادی و پارلمانی انگلیس مطرح کنید. به امید تقویت سایبر دیپلماسی در دولت الکترونیک ایران.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲ نظر

ورود

  • 123 مرداد ۱۲, ۱۳۹۷

    بعد مارگارت تاچر مشتی احمق شدن نخست وزیر مخصوصا این آخریه ترزا می که عرضه اجرای برگزیت رو نداره

  • رضا مرداد ۱۳, ۱۳۹۷

    چه منتشر کنید چه نکنید هیچگاه ایرانیان خوبی از این دولت دزدان دریایی به قول نویسنده ای ندیده و نخواهد دید! برخلاف حتی امریکا و دیگر دول اروپا. جنایات این دولت فخیمه از هند گرفته تا افریقا و نسل کشی ایرانیان تا نسل کشی هندی ها و بستن مالیات هنگام قحطی در مستعمرات فراموش نمیشه. برگزیت هم خیلی برایشان گران تمام خواهد شد و هنوز هیچی نشده خیلی از تجار به ایرلند و فرانسه نقل مکان کردند!
    ولی درباره سایر حکومت های پادشاهی اروپا و نقش ملکه و… هم لطفا مطالب بگذارید و مطالب این دست خیلی خوب هستند.