خواهر و برادرهای ما چه تأثیری در زندگی ما دارند؟

خواهر و برادرهای ما چه تأثیری در زندگی ما دارند؟

تأثیر عمیق روابط خانوادگی بر ابعاد مختلف زندگی افراد بر کسی پوشیده نیست. این مسأله در مورد روابط خواهر و برادرها هم صدق می کند و آن ها نقش بسیار مهمی در زندگی یکدیگر دارند. از آنجایی که خواهر ها و برادرها اغلب در یک محیط، در کنار هم پرورش پیدا می کنند، مدت زمان بسیار زیادی را در تعامل با یکدیگر سپری می کنند. تحقیقات علمی نشان می دهد اثرات روابط خواهرها و برادرها بر زندگی یکدیگر ابعاد مختلفی داشته و این تأثیرات تا آخر عمر با آن ها خواهد بود. در ادامه می خواهیم ببینیم خواهرها و برادرهای ما چه تأثیری در زندگی ما دارند.

۱- هر چه تعداد خواهر و برادرها بیشتر باشد خطر طلاق کمتر می شود

روابط خواهر و برادرها

اگر از خانواده ی پرجمعیتی هستید، احتمال طلاق در شما کمتر است. محققان امریکایی در پژوهش های خود پی بردند کسانی که خواهر و/ یا برادر دارند در مقایسه با تک فرزندها، احتمال متأهل باقی ماندن در آن ها بیشتر است. در خانواده های بزرگ تر افراد احتمالا فرصت بیشتری دارند تا برقراری یک ارتباط خوب، همدلی، گفتگو و مهارت های مؤثر در استحکام ازدواج را یاد بگیرند.

۲- نورچشمی مادر بودن در ابتلا به افسردگی نقش دارد

محققان امریکایی در پژوهش های خود پی بردند نشانه های افسردگی بیشتر در میان بزرگسالانی شایع بود که در مقایسه با خواهر و برادرهایشان خود را به مادرشان نزدیک تر می دانستند. احتمالا رقابت های میان خواهر و برادرها در این مسأله نقش دارد (توجه مادر احتمالا فشار احساسات و رفتارهای منفی و حسادت آمیز خواهر و برادرها را خنثی نمی کند) و یا اینکه احتمال بیشتری وجود دارد نورچشمی ها از مادر سالمند خود مراقبت کنند که این مسأله خود تأثیر روانی منفی ای دارد.

۳- داشتن خواهر و/ یا برادری از جنس مخالف باعث تقویت مهارت های برقراری ارتباط با شریک عاطفی می شود

داشتن خواهر و/ یا برادری از جنس مخالف می تواند اعتماد به نفس شخص را در روابط عاطفی خود بالا ببرد. تحقیقات پژوهشگران امریکایی نشان می دهد داشتن خواهر و / یا برادری از جنس مخالف، به طور طبیعی این فرصت را به وجود می آورد تا افراد ارتباط با جنس مخالف را یاد بگیرند و احتمالا چالش های این رابطه را درک کنند.

۴- چاقی خواهر و برادرها، خطر ابتلا به چاقی را در فرد بالا می برد

تحقیقی نشان می دهد فارغ از آنکه وزن والدین چگونه باشد، چاقی خواهر و/ یا برادر بزرگ تر، احتمال ابتلا به چاقی را در کودکان به میزان ۵ برابر بیشتر می کند. در خصوص خواهر و برادرهای همجنس، این احتمال در میان برادرها بیشتر از خواهرها است. در خصوص خواهر و برادرهای با جنس مخالف، چاقی خواهر در احتمال چاقی برادر کوچک تر او تأثیر گذار است اما چاقی برادر در احتمال چاقی خواهر کوچک تر او تأثیر چندانی ندارد.

۵- دخترانی که برادر دارند، مسئولیت شان برای نگهداری از والدین بیشتر می شود

محققان امریکایی پی برده اند معمولا خواهران بار مسئولیت نگهداری از والدین سالمند خود را متحمل می شوند و احتمالا پسران خانواده این مسئولیت را به خواهران شان واگذار می کنند. پژوهشگران معتقدند دلیل این مسأله آن است که زنان اغلب با تفکر پرستاری از دیگران تربیت می شوند و احتمالا مادران سالمند بیشتر راحت هستند که دختران شان از آن ها نگهداری کنند تا پسران شان.

۶- آزار و اذیت های خواهر و برادرها می تواند اثرات ماندگاری بر فرد داشته باشد

کشمکش های گاه و بیگاه میان خواهر و برادرها اجتناب ناپذیر است. اما محققان در پژوهشی پی بردند کودکانی که مورد آزار و اذیت خواهر و برادرهایشان قرار گرفتند (آزار و اذیت به معنی تمسخر کلامی یا خشونت فیزیکی مثل مشت و لگد زدن)، در مقایسه با کسانی که تجربه ی آزار و اذیت خواهر و برادرهایشان را نداشتند، احتمال افسردگی یا خودزنی در سن ۱۸ سالگی و همچنین اضطراب در آن ها به میزان ۲ برابر بیشتر بود.

۷- مرگ خواهر یا برادر، خطر بروز مشکلات قلبی را به میزان چشمگیری در فرد افزایش می دهد

تحقیقات جدید نشان می دهد بعد از مرگ خواهر یا برادر، به ویژه بر اثر حمله ی قلبی، خطر مرگ در نتیجه ی حمله ی قلبی در باقی خواهر و برادرها طی سال های آینده به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. اگرچه دلیل این مسأله هنوز معلوم نیست، اما محققان خاطر نشان می کنند علت آن می تواند اضطراب مزمن یا عادت های خواهر یا برادر ماتم زده مثل مصرف مشروبات الکلی، سیگار کشیدن، داشتن رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن باشد.

۸- بیماری قلبی خواهر یا برادر، خطر ابتلا را در فرد می برد

محققان سوئدی پی برده اند کسانی که در میان خواهر و برادرهایشان، دو نفر یا بیشتر دچار لخته های خونی درون سیاهرگ های عمقی یا همان بیماری ترومبوآمبولی وریدی هستند، خطر ابتلا به این لخته ها در این افراد به میزان ۵۰ برابر بیشتر است. خطر ابتلا به ترومبوآمبولی وریدی در مردان بیشتر از زنان است و دیگر ریسک فاکتورهای این بیماری عبارتند از عمل جراحی، نارسایی قلبی، مصرف سیگار، چاقی، سرطان، کم بودن فعالیت بدنی، نشستن یا خوابیدن در تخت، شکستگی پاها یا لگن و مصرف قرص های ضد بارداری. اگر سابقه ی ابتلا به ترومبوآمبولی وریدی در خانواده ی شما وجود دارد، قبل از هر گونه جراحی ای، پزشک خود را در جریان بگذارید تا اقدامات پیشگیرانه ای برای جلوگیری از خطر لخته شدن خون صورت دهد.

۹- تک فرزند بودن لزوما به معنای لوس شدن نیست

تحقیقات جدید نشان می دهد توانایی کودکان تک فرزند در برقراری ارتباط با همسن و سالان شان کمتر از کودکانی که خواهر و برادر دارند نیست. محققان معتقدند کودکانی که به مدرسه می روند در فعالیت های فوق برنامه مثل کارهای هنری و ورزشی شرکت می کنند و در داخل و خارج مدرسه با دیگران ارتباط برقرار می کنند. در حقیقت تک فرزندها از زمانی که به مدرسه می روند فرصت های زیادی برای رشد مهارت های اجتماعی خود کسب می کنند.

منبع: rd
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود