با ۱۰ حمله تروریستی مرگبار و پرتلفات تاریخ آشنا شوید

با ۱۰ حمله تروریستی مرگبار و پرتلفات تاریخ آشنا شوید

صبح روز شنبه مصادف با سی و یکم شهریور ۱۳۹۷، ایران یک بار دیگر در شوک حمله ای تروریستی فرو رفت. در جریان این حمله تروریستی که به گروه های مختلفی نسبت داده می شود، در حالی که رژه نیروهای سپاه و ارتش در اهواز در حال اجرا بود، گروهی مسلح شروع به تیراندازی به سمت جایگاه ناظران رژه کردند که در جریان آن ده ها نفر کشته و زخمی شدند. این حمله تروریستی، دومین حمله تروریستی بزرگ صورت گرفته در ایران است که به گروه داعش نسبت داده می شود. متاسفانه هر روزه شاهد انجام حملات تروریستی مشابهی در سراسر جهان هستیم به نحوی که خبر این گونه حملاتی دیگر کسی را متعجب نمی سازد.

حمله تروریستی

اگر چه حملات تروریستی همواره وجود داشته اما در یک دهه اخیر با ظهور، قدرت گرفتن و تشدید فعالیت های گروه های تروریستی و بنیادگرایی مانند بوکوحرام، الشباب، القاعده، طالبان و البته مخوف ترین آن ها یعنی داعش موجی از حملات تروریستی بزرگ و مرگبار به طرز بی سابقه ای به راه افتاده و حتی امن ترین کشورهای جهان را نیز تحت تاثیر ناخوشایند خود قرار داده است. این حملات تروریستی شنیع و ناجوانمردانه، سالانه جان هزاران انسان بیگناه را می گیرند و تنها هدف پشت این حملات چیزی جز امیال خودخواهانه، غیرانسانی و غیراخلاقی نیست. به بهانه حملات تروریستی دیروز شهر اهواز، در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ مورد از مرگبارترین و پرتلفات ترین حملات ترویستی تاریخ آشنا کنیم که با روش های مختلفی از جمله بمب گذاری، گروگانگیری، ایجاد آتش سوزی عمدی، سانحه هوایی و یا حملات انتحاری انجام شده اند.

۱۰- حمله تروریستی هواپیمایی ایر ایندیا

حمله تروریستی

پرواز شماره ۱۸۲ خطوط هوایی ایر ایندیا، یک پرواز مسافربری معمولی بود که از تورنتو کانادا به سمت دهلی در هند رفته و از مسیر لندن استفاده می کرد. هواپیمای مذکور یک بوئینگ ۷۴۷-۲۳۷B بود که در آسمان و در ارتفاع ۳۱.۰۰۰ پایی در اثر بمبی که از قبل در آن کار گذاشته شده بود منفجر شد. هواپیمای مذکور در نهایت، پس از انفجاری مهیب در اقیانوس اطلس و درآب های ایرلند غرق گردید. این حمله تروریستی مرگبار در سال ۱۹۸۵ رخ داده و جان ۳۲۹ مسافر بیگناه را گرفت. اکثریت قربانیان (۲۶۸ نفر) شهروندان کانادایی بودند. این بدترین کشتار تاریخ شهروندان کانادایی بود و تا حملات یازده سپتامبر، مرگبارترین سانحه هوایی تروریستی باقی ماند.

۹- حمله تروریستی گامبورو-انگالا در سال ۲۰۱۴

حمله تروریستی

این حمله تروریستی در روزهای ۵ و ۶ سال ۲۰۱۴ در دو شهر گامبورو و انگالا در ایالت بورنو، نیجریه رخ داد که طی آن بیش از ۳۳۶ نفر توسط شبه نظامیان بوکوحرام کشته شدند. این حمله تروریستی بیش از ۱۲ ساعت ادامه داشت، به نحوی که تمامی شهر تقریباً ویران شده و کسانی که توانستند جان سالم به در ببرند به مناطق مجاور در کشور کامرون گریختند. همان شب، افراد مسلح ۸ دختر را در شمال شرق کشور ربودند. هر دو شهر دارای پاسگاه بود اما پرسنل نظامی مستقر در این پاسگاه ها برای پیدا کردن دختران ربوده شده در چیبوک، پاسگاه ها را ترک گفته بودند.

حمله کنندگان در این عملیات مرگبار از سلاح خودکار AK 47، آر پی جی و خودروهای نظامی که چند ماه پیش از مقرهای ارتش به سرقت برده بودند استفاده کردند. آن ها خانه های مردم را به آتش کشیده و به مردمی که قصد داشتند خود را از شعله های آتش دور کرده و فرار کنند، تیراندازی می کردند. این حمله تروریستی مرگبارترین حمله تروریستی است که تاکنون توسط گروه بوکوحرام انجام شده است.

۸- بمب گذاری کراده در سال ۲۰۱۶

حمله تروریستی

در سوم جولای ۲۰۱۶ یک حمله تروریستی از پیش برنامه ریزی شده و بزرگ در بغداد صورت گرفت که مرگ ۳۴۱ نفر و زخمی شدن صدها نفر دیگر را در پی داشت. دقایقی پیش از نیمه شب بود که یک کامیون انتحاری در منطقه شیعه نشین کراده در بغداد منفجر شد. ماه رمضان بود و مردم تا نیمه های شب برای خرید کردن در بیرون از خانه به سر می بردند، موضوعی که در نهایت باعث بالا رفتن تلفات شد. حمله ای دیگر همان شب در محله مجاور شعب انجام گرفت که مرگ ۵ نفر دیگر را در پی داشت.

بعدها داعش مسئولیت این حمله تروریستی مرگبار را بر عهده گرفته و اعلام کرد که ابو محا العراقی این عملیات تروریستی را به انجام رسانده است. در جریان این بمب گذاری انتحاری، آتش سوزی مهیبی رخ داد که ساختمان های زیادی را طعمه حریق کرد. این حمله تروریستی، دومین حادثه تروریستی مرگبار در عراق پس از بمب گذاری در میان اقلیت ایزدی شمال کشور بود که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

۷- گروگانگیری در مدرسه بسلان

حمله تروریستی

گروگانگیری مدرسه بسلان در اول سپتامبر ۲۰۰۴ آغاز شده و بیش از ۳ روز به طول انجامید. در جریان این حادثه بیش از ۱.۱۰۰ نفر از جمله ۷۷۷ کودک به گروگان گرفته شدند. در نهایت، با کشته شدن بیش از ۳۸۵ نفر از گروگان ها، گروگانگیری به پایان رسید. ماجرا از آنجا آغاز شد که گروهی از شبه نظامیان چچنی و گروه های اسلامگرای اینگوش در روسیه وارد مدرسه بسلان شده و دانش آموزان و معلمان آن را به گروگان گرفتند. گروگانگیران خواهان به رسمیت شناخته شدن استقلال چچن و عقب نشینی ارتش روسیه از این منطقه مسلمان نشین بودند. در روز سوم و پس از شکست گفتگوها، نیروهای روسی به محل گروگانگیری حمله کرده و در درگیری های بین دو طرف، صدها نفر از جمله کودکان کشته و چندین نفر نیز مفقود شدند.

۶- حملات تروریستی عراق در جولای ۲۰۱۳

حمله تروریستی

این حملات تروریستی در دو هفته اول جولای ۲۰۱۳ صورت گرفت. در جریان این حملات برنامه ریزی شده و پشت سر هم در شهرهای مختلف عراق بیش از ۳۸۹ نفر کشته و ۸۰۰ نفر زخمی شدند. این حملات بعد از آن آغاز شد که نیروهای عراقی در ماه قبل به کمپ معترضان به حکومت در حویجه یورش بردند. در ماه جولای بیش از ۱۰۴۵ نفر در اثر حملات تروریستی کشته شده و بیش از ۲.۰۰۰ نفر نیز زخمی شدند.

۵- کشتار در تروخیو

حمله تروریستی

کشتار تروخیو، مجموعه ای از قتل ها بود که بین سال های ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴ در شهر تروخیو در کلمبیا رخ داد. این حملات در جنوب غربی کلمبیا توسط کارتل مواد مخدر کالی و شبه نظامیان وابسته به آن و البته با همکاری ارتش و پلیس کشور انجام گرفت. در جریان این کشتارها بیش از ۴۰۰ نفر کشته شدند که اکثراً از مظنونین گروه های شبه نظامی مخالف دولت به شمار می آمدند. قربانیان عمدتا پس از شکنجه، به قتل رسیده و بدن هایشان مثله می شد. بدترین مورد این قتل های زنجیره ای، اخته کردن و سر بریدن پدر تیبریو فرناندز بود که یک کشیش محلی از جماعت یسوعی به شمار می رفت. این کشتارها برای هشدار به حامیان گروه های شبه نظامی و چریکی که وارد نبرد با کارتل های موارد مخدر شده بودند صورت گرفت.

۴- آتش سوزی در سینما رکس آبادان

حمله تروریستی

در ۱۹ آگوست ۱۹۷۸، سینما رکس آبادان به آتش کشیده شده که در جریان آن بیش از ۴۲۲ نفر کشته شدند، تلفاتی که بعدها تعداد آن ها تا ۷۰۰ نفر نیز عنوان شد. این آتش سوزی عمدی زمانی رخ داد که صدها نفر در درون سینما مشغول تماشای فیلم «گوزن ها» بودند که ۴ مرد سینما را به آتش کشیده و درهای خروجی سینما را بستند. همه در داخل سینما به دام افتاده بودند و زنده زنده در آتش سوختند. مقصر یا مقصران اصلی واقعه هیچگاه مشخص نشدند هر چند دولت وقت و گروه های انقلابی هر کدام دیگری را مسئول این کشتار می دانستند.

۳- حملات تروریستی می ۲۰۱۳ در عراق

حمله تروریستی

این حملات تروریستی مرگبار از ۱۵ تا ۲۱ می ۲۰۱۳ ادامه داشته و مرگ بیش از ۵۰۰ نفر را در پی داشت. در طی این حملات تروریستی، بمب گذاری ها و تیراندازی های متعددی در مناطق مرکزی و شمالی عراق صورت گرفت که بعدها در مقیاسی کوچکتر به استان های غربی و شرقی نیز کشیدهشد. در روز ۱۵ ماه می، ۵ خودرو بمب گذاری شده در بغداد منفجر شدند که با مرگ ۲۳ نفر و زخمی شدن ۱۰۸ نفر همراه بود، قربانیانی که اکثراً از شیعیان عراق بودند. این بمبگذاری ها در شهرک صدر، قدیمیه و بغداد جدید رخ داد.

دو بمب دیگر نیز در شهر کرکوک در نزدیکی ادارات دولتی شهر منفجر شد که مرگ ۱۰ نفر و زخمی شدن ۱۳ نفر دیگر را در پی داشت. در موصل، انفجار یک بمب کنار جاده ای به مرگ ۲ افسر پلیس و زخمی شدن یک نفر دیگر انجامید. حملات همچنان ادامه داشت تا این که در ۱۶ می بیش از ۴۰ نفر کشته و ۱۷ نفر دیگر زخمی شدند. در روز هفدهم ماه می درگیری بین گروه های شیعه و سنی به مرگ ۴۳ نفر و زخمی شدن ۸۰ نفر دیگر منجر گردید. در روز بیستم نیز در سراسر کشور بیش از ۱۳۳ نفر کشته و ۲۸۳ نفر مجروح شدند.

۲- بمب گذاری در میان اقلیت ایزدی در سال ۲۰۰۷

حمله تروریستی

این حملات تروریستی در ۱۴ آگوست ۲۰۰۷ صورت گرفت که مرگ بیش از ۲.۹۹۶ نفر را در پی داشت و شامل ۴ بمب گذاری انتحاری بود که در شهرهای قحطانیه و جزیره در مناطق کردنشین ایزدی رخ داد. یک هفته بعد از این حملات بود که دولت مرکزی تعداد کشته شدگان در نتیجه این حملات را بیش از ۵۰۰ نفر و تعداد مجروحان را ۱.۵۰۰ نفر اعلام کرد. در جریان این حملات انتحاری از سه خودرو بمب گذاری شده و یک تانکر سوخت دیگر مملو از مواد منفجره استفاده شد. در جریان این بمب گذاری ها از بیش از ۲ تن مواد منفجره استفاده شده بود که باعث فرو ریختن ساختمان ها و گیر افتادن مردم در زیر آوارها شد.

به دلیل نبود امکانات، گروه های نجات مجبور بودند با دست خالی آوارها را جابجا کرده و همین موضوع باعث کندی پیشرفت عملیات نجات و افزایش تلفات شد. قبل از شروع حملات، درگیری هایی بین جماعت ایزدی و مسلمانان سنی منطقه رخ داده بود. این اقلیت کرد به کافر بودن و بی اعتقادی به دین اسلام متهم شده و از پیش در مورد چنین کشتارهایی به آن ها هشدار داده شده بود. هیچ گروه شبه نظامی یا تروریستی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفت اگر چه گروه های شبه نظامی سنی مقصر حادثه دانسته شدند.

۱-حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱

حمله تروریستی

حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، شامل ۴ حمله تروریستی برنامه ریزی شده و هماهنگ بود که توسط نیروهای وابسته به القاعده انجام گرفته و در ایالات متحده به وقوع پیوستند. حملات در روز سه شنبه آغاز شد و جان نزدیک به ۳.۰۰۰ نفر را گرفت. تعداد دقیق کشته شدگان ۲.۹۹۶ نفر، تعداد مجروحان بیش از ۶.۰۰۰ نفر و میزان آسیبی که به زیرساخت های کشور وارد شده بود بیش از ۱۰ میلیارد دلار برآورد گردید. اقتصاد ایالات متحده در نتیجه این حملات تروریستی، به طور کلی بیش از ۳ تریلیون دلار آسیب دید. در جریان این حملات، ۴ هواپیمای مسافربری که از کالیفرنیا به سمت مناطق شمال شرقی کشور می رفتند ربوده شده و برای حملات مورد استفاده قرار گرفتند.

حمله تروریستی

پرواز شماره ۱۷۵ خطوط هوایی یونایتد ایرلاینز و پرواز شماره ۱۱ خطوط هوایی آمریکن ایرلاینز توسط نیروهای القاعده به برج های شمالی و جنوبی مرکز تجارت جهانی در نیویورک کوبیده شدند. در کمتر از ۲ ساعت، این دو برج ۱۱۰ طبقه ای فرو ریخته و آتش سوزی مهیبی در آن ها آغاز شد. پرواز شماره ۷۷ آمریکن ایرلاینز نیز به ساختمان پنتاگون در ویرجینیا کوبیده شد که ویرانی دیوار غربی ساختمان را در پی داشت. چهارمین هواپیما نیز پرواز شماره ۹۳ خطوط هوایی یونایتد ایرلاینز بود که علیرغم تلاش هواپیمارباها برای کوبیدن آن به ساختمانی در واشنگتن دی سی، در نهایت در شهر استونی کریک در سامرست سیتی، پنسیلوانیا سقوط کرد. هزینه بازسازی ساختمان مرکز تجارت جهانی بین ۳ تا ۴.۵ میلیارد دلار برآورد شد.

حمله تروریستی

به ساختمان پنتاگون نیز بیش از ۱.۱ میلیارد دلار خسارت وارد شده بود و هزینه تمیزسازی خرابه ها بیش از ۱.۳ میلیارد دلار عنوان می شد. در واکنش به این حملات، دولت ایالات متحده قوانین مربوط به جرایم تروریستی را تشدید کرده و به گروه های طالبان و القاعده اعلان جنگ مستقیم داد. گروه القاعده مسئولیت این حملات را پذیرفت و اعلام کرد که به دلیل حمایت های ایالات متحده از اسراییل، حضور نظامیان این کشور در عربستان و تحریم هایی که علیه دولت صدام حسین به اجرا گذاشته، دست به این اقدام زده است. در سال ۲۰۰۴ بود که اسامه بن لادن به طور رسمی، مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت.

هنگام حمله تروریستی چگونه از جان خود دفاع کنیم؟

چگونه تروریست ها و فعالیت های مشکوک به حملات تروریستی را تشخیص دهیم؟

در زندان های موسوم به «مراکز بازآموزی» چین برای مسلمانان اویغور چه می گذرد؟

کفاح بشیر حسین؛ پزشک متخصص روماتیسم عراقی که وزیر بهداشت داعش شد

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۸ نظر

ورود

  • حمید مهر ۲, ۱۳۹۷

    افریقا رو از احمدی نژاد جون و مشایی جووون بپرسین میدونن گروهای تروریستی پولاشونو عه کجا میارن اسلحه و مهامت عه کجا میارن

    ۱۱ سپتامبرو از لاریجانی جووون بپرسین میدونه اعضای القاعده چطوری از پاکستان و افغانستان پا شدن اومدن ایرانو مسعولام بدرقشون کردن برن عامریکا

    گروهای مسلمون چچنی رو عه بازمانده های رفسنجانی بپرسین چطور میخواستن به داد مردم *مظلوم* جمهوری اذربایجان و چچن برسن.

    مشکل اایین مملکت اینه که مسعولین عه خود مردم حمایت نمیکنه میره دقیقا عه گروهایی حمایت میکنه که تو بین خود همون مردم اون منطقه جایی ندارن
    چرا؟ چون به جز این گروهای در اقلیت کسی دنبال کمک خارجی نیستش
    حماس چرا دنبال کمک ایرانه؟ چون کسی بهش کمک نمیکنه. و چرا هشتاد درصد مردم فلسطین هیچوقت رنگ ایران و ایرانی رو نمیخوان ببینن؟ چون مخالف حماسن

    • محمد مهر ۳, ۱۳۹۷

      داداش چی زدی، خانواده بن لادن که جز پولدارترین خانواده عربستان هستن

      • ali مهر ۳, ۱۳۹۷

        استاد خود مسئول مملکت با زبون خودش اعتراف میکنه تروریستای القاعده رو از ایران رد کردن برن امریکا بعدش ما میگی عربستان؟ انگار نمیدونی که بن الادن تو خود عربستان تحت تعقیب بود و برا زنده یا مردش جایزه تعیین کرده بودن

    • اریا مهر ۳, ۱۳۹۷

      کاملا درسته . درود بر شما

  • صمد جعفری مهر ۲, ۱۳۹۷

    پروفسور القاعده عربی هست! ساخته اعرابه! حملات ۱۱ سپتامبر هم توسط ۱۱ تا عرب انجام شد! یکم کتاب بخونید، مطالعه کنید تحقیق کنید بعد وارد بحث های کارشناسی مبارزه با تروریسم و اصلاح دولت و حکومت بشید.

    • سهیل مهر ۲, ۱۳۹۷

      جناب آقای حمید درست میگن کمی تحقیق بد نیست

  • ابراهیم مهر ۳, ۱۳۹۷

    مشالا به مسلمونا همه جا رکورد میزنن چه تو بدبختی چه تو جهان سومی بودن چه تو ادمکش بودن!

  • میهن مهر ۳, ۱۳۹۷

    اسلام دین رحمت ؟ :)))))))