با خواص موز آشنا شوید؛ از کاهش کلسترول خون تا پیشگیری از سرطان

با خواص موز آشنا شوید؛ از کاهش کلسترول خون تا پیشگیری از سرطان

موز یک میوه‌ی خوشمزه و بسیار مقوی است و از آن برای پیشگیری از انواع مختلف بیماری‌ها می‌توان کمک کرد. از آنجا که این میوه نرم است و پوستش به راحتی گرفته می‌شود، یک ماده مغذی و سالم برای کودکان بشمار می‌رود.

موز خواص متعددی دارد، خون‌ساز است و برای تقویت معده و روده میوه مناسبی بشمار می‌رود. به خاطر داشتن پتاسیم بالا ضد سرطان است. ملین است و می‌توان برای درمان اسهال و اسهال خونی از آن کمک گرفت. کلسترول خون را پایین می‌آورد و حتی می‌توانید برای رفع ضعف عمومی بدن، یک عدد موز را به همراه عسل میل کنید.

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده برای این میوه خوشمزه، خوب است بدانید که موز خواص دیگری هم دارد که شاید کمتر در مورد آنها شنیده باشید. برای آشنایی با این موارد توصیه می‌کنیم ادامه این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

موز از انواع سرطان‌ها و تومورها پیشگیری می‌کند

موز حاوی نوعی پروتئین ویژه است (فاکتور مردگی بافت تومور) است که از شکل‌گیری بافت‌های سرطانی و توور پیشگیری می‌کند. گفتنی است که میوه‌ی رسیده موز بیشتر از نمونه‌های کال آن این پروتئین را دارد. بنابراین، توصیه می‌شود موزهایی را خریداری کنید که روی پوست زرد آنها لکه‌های سیاه وجود دارد.

این میوه گرمسیری از گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند

کمبود مواد معدنی یکی از رایج‌ترین دلایل گرفتگی عضلات و اسپاسم است. با مصرف مواد غذایی مملو از پتاسیم و منیزیوم می‌توانید از مشکل گرفتگی عضلات و ماهیچه‌ها پیشگیری کنید. موز بهترین منبع پتاسیم بشمار می‌رود. به همین خاطر است که در رژیم غذایی اغلب ورزشکاران همیشه یک عدد موز وجود دارد.

موز از بروز مشکلات کلیه جلوگیری می‌کند

مواد غذایی حاوی پتاسیم – همچون موز – همچنین از شکل‌گیری سنگ کلیه هم پیشگیری می‌کنند. بر اساس تحقیقی علمی ثابت شده مصرف موز به طور منظم می‌تواند تا ۴۰ درصد احتمال شکل‌گیری سنگ کلیه را کاهش دهد.

موز قلب را تقویت می‌کند

افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند بهتر است مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم را افزایش دهند. مصرف روزانه  ۱.۳ گرم پتاسیم خطر بروز مشکلات قلبی و عروقی را تا ۲۶ درصد کاهش می‌دهد. برای تامین این میزان از پتاسیم یک نفر باید روزانه ۲ تا ۳ عدد موز رسیده بخورد. البته این مساله به وزن او بستگی دارد.

این میوه گرمسیری به پاکسازی رگ‌ها و عروق می‌پردازد

کلسترول اصلی‌ترین دلیل انسداد عروق است. این امر می‌تواند منجر به تصلب شرایین (سخت شدن شاهرگ‌ها) شود. موز حاوی فیتوسترول است و میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد، باعث پاکسازی رگ‌ها شده و قلب و عروق داخلی بدن را در سلامت کامل نگه می‌دارد.

مصرف همیشگی موز به تقویت معده کمک می‌کند

افرادی که زخم معده دارند یا کسانی که در خطر ابتلا به این بیماری هستند می‌توانند با مصرف روزانه موز این مشکل را برطرف کنند. موز حاوی آنزیم‌های ویژه‌ای است که میزان ترشح خلط و مواد لزجی که از دیواره‌های معده و روده محافظت می‌کنند را افزایش می‌دهد.

موز منبع انرژی است

این میوه گرمسیری بسیار خوشمزه منبع غنی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. به همین خاطر بهترین انرژی‌زای طبیعی بشمار می‌رود. کربوهیدرات‌های ساده به سرعت هضم شده و سبب افزایش انرژی بدن می‌شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک موزی با خامه ی پنیر

این میوه گرمسیری سبب بهبود خلق‌وخو می‌شود

موز حاوی دوپامین (هورمون خوشحالی)، ویتامین ب کمپلکس است که به طور مستقیم روی سیستم عصبی بدن تاثیر می‌گذارد. این ویژگی باعث می‌شود تا موز بهترین گزینه برای کسانی باشد که بی‌حوصله و خسته هستند و می‌خواهند در سریع‌ترین زمان حالشان خوب شود و خوش اخلاق شوند.

موز به دیابتی‌ها کمک می‌کند

موز حاوی نوعی نشاسته مقاوم است که برای افراد مبتلابه دیابت نوع ۲ مفید است. البته باید توجه داشته باشید که موز سبز بیشتر این ماده را در خود دارد. یک موز سبز با اندازه متوسط حاوی ۱۲.۵ گرم نشاسته است در حالی که موز رسیده حاوی ۵ گرم نشاسته است.

برای لاغری خوب است

نشاسته مقاوم همچنین از انباشت چربی در بدن پیشگیری می‌کند و میزان انرژی را افزایش می‌دهد. بنابراین برای رژیم لاغری گزینه خوبی است. شما با مصرف روزانه ۱۰ گرم از نشاسته مقاوم می‌توانید فعال و پرانرژی بمانید و عادت‌های غذایی خود را تحت کنترل داشته باشید.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود