جرج دبلیو بوش؛ چهل و یکمین رییس جمهور ایالات متحده، در سن ۹۴ سالگی درگذشت

جرج دبلیو بوش؛ چهل و یکمین رییس جمهور ایالات متحده، در سن ۹۴ سالگی درگذشت

جرج دبیلو بوش (جرج واکر بوش)، چهل و یکمین رییس جمهور ایالات متحده روز گذشته در سن ۹۴ سالگی درگذشت. جیم مک گرث، سخنگوی خانواده بوش تایید کرد که مرگ جرج بوش پدر در بیمارستان هیوستون متودیست و در اثر ورود عفونت به جریان خون او بوده است. بوش از نوعی بیماری پارکینسون رنج می برد و در سال های اخیر چندین بار در بیمارستان بستری شده بود. رییس جمهور سابق ایالات متحده، سال گذشته به خاطر بیماری ذات الریه مورد مداوا قرار گرفته و حتی برای مدتی با دستگاه تنفس مصنوعی نفس می کشید. جورج دبلیو بوش پدر از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۳ ، یک دوره رییس جمهور ایالات متحده بوده و قبل از آن نیز از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۹ سمت معاونت رییس جمهور رونالد ریگان را بر عهده داشت.

جورج دبلیو بوش

مرگ بوش پدر به دنبال مرگ همسرش، باربارا، در !۷ آوریل امسال رخ داد که در نتیجه مشکلات حاد ریوی و ایست قلبی بود. بوش و باربارا بیش از ۷۳ سال در کنار هم زندگی کردند. از بوش پدر ۵ فرزند، ۱۷ نوه و دو خواهر و برادر به جای مانده است. جرج دبلیو بوش پدر اهل ماساچوست بوده و در روز تولد ۱۸ سالگی خود در سال ۱۹۳۸ به ارتش ایالات متحده پیوست و به جوان ترین سرباز نیروی دریایی در زمان خود تبدیل شد. بوش در طول جنگ جهانی دوم بیش از ۵۸ پرواز عملیاتی انجام داد که در یکی از این موارد هواپیمای او توسط نیروهای ژاپنی مورد اصابت قرار گرفت اما بوش جان سالم به در برد. وی بعد از تحصیل در دانشگاه ییل و گرایش به سمت کسب و کار در حوزه نفت، وارد سیاست شد و در نهایت به کنگره راه یافت و نماینده مردم تگزاس در این مجلس شد.

جورج دبلیو بوش

او دو بار برای حضور در سنا تلاش کرد که هر دو بار نیز شکست خورد اما در سمت های ارشد سیاسی مانند سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، رییس کمیته ملی جمهوری خواهان و رییس سازمان سیا خدمت کرد. بوش در سال ۱۹۸۰ تصمیم گرفت برای ریاست جمهوری دست به کار شود اما در همان مراحل اول نتوانست نظر مساعد حزب جمهوری خواه را نسبت به خود جلب کند. اما رونالد ریگان خیلی زود او را به عنوان معاون خود در کاخ سفید نامزد کرد. در نهایت در سال ۱۹۸۸، بوش بار دیگر در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری توانست دن کویل، سناتور اهل ایندیانا را شکست داده و به مقام ریاست جمهوری کشورش دست یابد. در طی دوران حضور بوش پدر در کاخ سفید، وی تصمیم به از میان برداشتن مانوئل نوریگا، دیکتاتور پانامایی که از متحد ایالات متحده به قاچاقچی بین المللی مواد مخدر تبدیل شده بود، گرفت.

بیشتر بخوانید: کولیندا گرابار کیتاروویچ ؛ رییس جمهور، زبانشناس و فوتبالدوست کرواتی که محبوب جهانیان شد

جورج دبلیو بوش

بیش از ۲۳.۰۰۰ نیروی نظامی ایالات متحده در عملیات موسوم به  «عملیات جستجوی عدالت» (Operation Just Cause) شرکت کرده و به پاناما حمله کردند. نوریگا در نهایت خود را تسلیم نیروهای آمریکایی کرد. اگر چه این عملیات یک پیروزی مهم برای ایالات متحده به شمار می آمد اما بسیاری آن را تخطی از قوانین بین المللی قلمداد کردند. ریاست جمهوری بوش با دوران سقوط اتحاد جماهیر شوروی همراه بود و وی در مدت حضورش در کاخ سفید بارها با میخائیل گورباچف، آخرین رییس جمهور شوروی جلسات و نشست هایی را ترتیب داده و بر کاهش تولید و انبار سلاح های هسته ای و گسترش روابط بین دو ابرقدرت متخاصم جهان تاکید کرد.

جورج دبلیو بوش

جرج دبلیو بوش در دوران ریاست جمهوری خود در زمینه سیاست خارجی تصمیمات بسیار مهمی گرفت که تاثیراتی دراز مدت در صحنه جهانی از خود به جای گذاشتند. در ۲ آگوست ۱۹۹۰، بوش با چیزی روبرو شد که بسیاری آن را بزرگ ترین آزمایش دوران ریاست جمهوری او می نامند. عراق، به رهبری صدام حسین، پس از متهم کردن دولت کویت به سرقت نفت و توطئه برای تاثیر گذاشتن بر قیمت نفت به این کشور حمله کرد. جورج بوش ائتلافی تشکیل داد، از جمله اتحاد جماهیر شوروی، و برای تنبیه صدام و باز پس گیری کویت عملیات «سپر صحرا» و بعد از آن عملیات «طوفان صحرا» را راه اندازی کرد.

جورج دبلیو بوش

در حدود ۴۲۵.۰۰۰ نیروی نظامی آمریکا همراه با ۱۱۸.۰۰۰ نیروی نظامی ائتلاف در طی عملیاتی چند هفته ای متشکل از حملات هوایی و ۱۰۰ ساعت نبرد زمینی موفق به شکست صدام و بیرون راندن نیروهای او از کویت شدند. علیرغم موفقیت هایی که او در خارج از مرزهای ایالات متحده داشت، بوش در خانه چندان موفق نبود. او که برای دور دوم ریاست جمهوری اش تلاش می کرد در نهایت به دلیل بالا بودن نرخ بیکاری و بالا رفتن هزینه های دولت نتوانست نظر مساعد رأی دهندگان را به خود جلب کرده و شکست خورد.

بیشتر بخوانید: با ۱۰ عادت عجیب و غریب در میان روسای جمهور ایالات متحده آشنا شوید [قسمت اول]

جورج دبلیو بوش

او در رقابت های انتخاباتی تنها ۱۶۸ رأی الکتورال را بدست آورد و در نهایت بیل کلینتون که در آن زمان فرماندار آرکانزاس بود توانست با ۳۷۰ آرای الکتورال مانع از رییس جمهور شدن جرج دبلیو بوش برای بار دوم شود. بوش پس از پایان ریاست جمهوری خود به هیوستون، تگزاس نقل مکان کرده و با دست کشیدن از فعالیت های سیاسی به فعالیت های اجتماعی روی آورد.

بوش پس از پایان ریاست جمهوری اش جوایز و افتخارات متعددی دریافت کرد که از آن جمله می توان به مقام شوالیه باکینگهام و نامگذاری یکی از ناوهای هواپیمابر هسته ای کشور به نام او (USS George H.W. Bush (CVN 77)) اشاره کرد. در سال ۲۰۱۷، چندین زن او را به بدرفتاری جنسی و به زبان آوردن جوک های رکیک در حضور خود متهم کردند و سخنگوی وی اعلام کرد که او گاهی با حسن نیت بدن زنان دیگر را لمس کرده اما منظورش از این کار سوء استفاده یا با سوء نیت نبوده است.

از بوش پدر ۵ فرزند به نام های جرج دبلیو بوش کوچک (یکی دیگر از روسای جمهور ایالات متحده)، جب بوش (فرماندار سابق فلوریدا)، نیل بوش، ماروین بوش و دختری به نام دروتی بوش کخ به جای مانده است.

جورج دبلیو بوش

جرج دبلیو بوش پدر در جریان مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری خود در ۲۰ ژانویه ۱۹۸۹ چنین گفت: «برخی رهبری را به عنوان یک درام پرهیجان و صدای ترومپت می بینند و گاهی همینطور است اما من تاریخ را به مثابه کتابی می بینم با صفحات فراوان و ما هر روز یکی از این صفحات را با کارهای امیدوار کننده و معنی دار پر می کنیم. نسیمی جدید خواهد وزید، ورقی زده خواهد شد و داستان برملا می شود. و امروز به همین شکل، فصلی آغاز می شود، داستانی کوچک و باشکوه از اتحاد، تنوع و گشاده دستی که با هم آن را نوشته و به اشتراک می گذاریم».

بیشتر بخوانید: «مونیکا لوینسکی» و افشای جزییاتی تازه از رابطه نامشروعش با «بیل کلینتون» در سریالی مستند

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۱۲ نظر

ورود

  • آرش آذر ۱۰, ۱۳۹۷

    سپاسگزارم آقای علی پناهی. خداییش خیلی زحمت می کشی و بهترین و کامل ترین مطالب را در کمترین زمان ممکن تهیه می کنی. دستت درد نکنه.

    • حسین علی پناهی آذر ۱۰, ۱۳۹۷

      ممنونم از شما خواننده گرامی به روزیاتو و شخص بنده. چیزی که شما می بینید نتیجه نهایی زحمات تک تک اعضای تحریریه روزیاتو هست. باز از لطف شما سپاسگزارم

  • میهمان آذر ۱۰, ۱۳۹۷

    خاطرات تلخ ملت ایران در ذهنم مرور میشه، وقتی ناو وینسنس ۲۵۶ مسافر هواپیمای مسافربری ایران (از جمله ۶۶ کودک) رو به رگبار بست و کشت، انوقت این آقا به جنایتکار آمریکایی مدال افتخار دادند.
    ای کاش فقط ترجمه نمیکردید. این متن جنایت های جنگی این جمهوری خواه آمریکایی رو ماله کشی کرده.

    • ali khayampour آذر ۱۰, ۱۳۹۷

      تو جنگ زد بعدم اشتباهی زد
      خودمون جنگ با امریکا رو شروع کردیم
      بعدم الان تو خود مسئولای ایرانم دیگه قبول دارن اشتباه از طرف ایران بود که گذاشتن یه هواپیمای مسافری دقیقا قبل یا بعد اون جنگنده ی اف۱۴ پرواز کنه. اشتباه بعدیم این بود روت پروازی و تقرب بندر عباس مسیرهای هوایی خاصی هست و اف ۱۴ دقیقا رو همون مسیر و روت هوایی پرواز میکرد که هواپیمای ایرباس ایرانی داشت میرفت دبی.
      اصولا برا همین چیزاست که ایاتا و ایکائو کلی دستورالعمل نوشتن که در هنگامه ی جنگ حتی مدت زمان بین پرواز یک هواپیمای نظامی چه جنگنده و چه سوخترسان با هواپیمای غیر نظامی حداقل ۲۵ دقیقه فاصله ی زمانی داشته باشه. وقتی دستورالعمل ها رعایت نمیشه عاقبتش اینه. وقتی میگن تو روت بین المللی دریایی مین نریزید یعنی نریزید. اگه ریختی مقصری. یه کشور میتونه داخل مرز ابی خودش مین بریزه ولی حق نداره تو اب بین المللی مین بریزه. دلیل اینکه تو اون هشت سال منحوص یه مدت ایران و امریکا باهم جنگیدن همین قضیه بود. ایران تو مسیر بین المللی مین ریخت

      لیست زیر هواپیماهای غیر نظامی هست که به وسیله ی ارتش یه کشور دیگه سرنگون شد:

      روسیه هواپیمای مسافربری کره ایی رو زد
      امریکا هواپیمای مسافربری روسیه رو زد
      بلغارستان هواپیمای مسافربری اسرائیل رو زد
      روسیه یه هواپیمای مسافربری خودشو اشتباهی زد
      اسرائیل هواپیمای مسافربری لیبی رو زد
      روسیه هواپیمای مسافربری کره ایی رو زد
      نیروهای انقلابی زیمباوه هواپیمای مسافربری کشور خودشون رو با موشک زد
      ایتالیا به هواپیمای مسافربری خودشون رو تو یه رزمایش اشتباهی سرنگون کرد
      روسیه یه هواپیمای مسافربری خودشو اشتباهی زد
      روسیه یه هواپیمای مسافربری کره ایی رو اشتباهی زد
      شورشی های مراکشی یه هواپیمای مسافربری سازمان ملل رو زدن
      تو جنگ انگولا یکی از طرفین یه هواپیمای مسافربری سوئیسی رو سرنگون کردن
      موزامبیک یه هواپیمای مسافربری متعلق به مالاوی رو سرنگون کرد

      تازه الان میرسیم به ایران ایر. بعد ۱۳ سانحه، حادثه ی ایران ایر به وقوع پیوست. امریکا هواپیمای مسافربری ایرانی رو سرنگون کرد.

      شورشی های تونسی یه هواپیمای غیر نظامی امریکایی رو سرنگون کردن
      اذربایجان یه هواپیمای مسافربری ارمنستانی رو سرنگون کرد
      جدایی طلب های ابخازیا یه هواپیمای مسافربری گرجستان رو سرنگون کردن
      اوکراین هواپیمای مسافربری روسیه رو زد
      موگادیشو یه هواپیمای مسافربری بلاروس رو سرنگون کرد
      و اخرینشم، اوکراین هواپیمای مسافربری مالزیایی رو سرنگون کرد.

      همه ی این حادثه هایی که بالا نوشتم رو نیروهای نظامی یه کشور انجام دادن. اکثرا با موشک و جنگنده هواپیماها رو سرنگون کردن. هواپیماهام همه غیر نظامی و پر مسافر بودن

      قبل حادثه ی ایران ایر ۱۳ هواپیمای مسافربری سرنگون شده بود و کلی استاندارد درباره ی اینکه چطور یه هواپیمای مسافربری تو زمان جنگ پرواز کنه و چطور مراکز کنترل هوایی یه کشور تو هنگام جنگ فعالیت کنه.
      باز خوبه امریکا با کلی سند گفت ما قبول داریم هواپیما رو زدیم و معذرت خواهی کرد به علت زدن هواپیما. مدال رو هم برای حادثه ی هواپیمای ایران ندادن. مدال رو برای انجام عملیات جنگی بهشون دادن. تو این عملیات کلی ماموریت انجام شد که اگه بخوایین لیست میکنم براتون. حالا شمام دنبال این حرفای کوچه بازاری نباشین. اشتباهی زدن تموم شد رفت.
      همونطور که سپاه جنگنده ی شهید بابایی رو اشتباهی زد.
      کلا برا همینه تو کشورای غربی هیچوقت از یه فرودگاه نظامی برای مسافربری استفاده نمیکنن. اکثر فرودگاه هایی که هم نظامی هم سیویل هستن برا لجستیک و برابری نظامی باشه
      مشکل این کشور اینه فکر میکنه تافته ی جدا بافته هست. اینکه استانداردهای بین المللی برا ما نیست و ما نباید رعایت کنیم. همین الان تو فرودگاه امام بارها شده به خاطر همین رعایت نکردن استانداردهای بین المللی نزدیک بوده حادثه رخ بده. هواپیما تو اسمونه یه سوراخ اندازه نوک سوزن تو بدنه هواپیما ایجاد بشه هواپیما ترک برمیداره و سقوط میکنه. تو سالگرد ها هنوزم خیلی از فضاها و مسیرهای هوایی ایران بسته میشه. چون هنوزم تو مدیریت و کنترل چنین فضایی تو مراسمهای خاص عاجزیم. چون نمیتونیم ایمنی رو برا زمانی که یکم شلوغ میشه تامین کنیم
      هنوزم برا رادارهای کنترل فضای کشور وابسته به ریتیون امریکا هستیم و بارها شرکت ریتیون با مجوز خزانه داری امریکا قطعات رادار رو میفرستن و پولشو از دارایی های مسدود شده ایران تو امریکا کسر میکنن بدونه اینکه حتی کسی باخبر بشه. اینطوری بگم که اون رادارهای ۳۰ یا ۴۰ سال پیش ریتون رو نتونستن بسازن و این رادارهایی که هر روز رونمایی میشه شبیه یه ماشین اسباب بازی در کنار یه ماشین واقعیه.

      • محمد آذر ۱۰, ۱۳۹۷

        میتونم ازت یه سوال بپرسم آیا اگر از خانواده ی خودت هم تو اون پرواز بودن این جوری میگفتی؟
        مگه فرق هواپیمای مسافربری با هواپیمای جنگی کمه که میگی با جنگنده اف چهارده اشتباه بوده ثانیاً تو شرایطی که یه کشور تو باتلاق جنگه به نظرت کار درستی بوده که به ناوی با هواپیما حمله بشه که ساخت کشور دارنده ی ناو هست و حتی خلبان هاشون رو خودشون اموزش دادن
        حتی اگه اشتباه کردن چرا قبول نکردن و مدال افتخار دادن
        به قول امام حسین اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید
        هر عقده ای که از یه حکومت یه طرز فکر یه ایدیولوژی داری رو بذار کنار بعد قضاوت کن
        آیا اون زمان ایالات متحده اونقدر تو ساختار رادار ضعیف عمل کرده بود که تفاوت بویینگ با جنگنده رو نمی تونست تشخیص بده من که فکر نمی کنم هرکس هم می‌تونه یه جور فکر کنه ولی برای یه لحظه آرزو کردم تو هم اون طوری عزیزات رو از دست بدی بعد هم بیای و دوباره به گفته هات فکر کنی

        • محمد آذر ۱۰, ۱۳۹۷

          در ضمن یه چیز یادم رفت بگم چرا فکر میکنی شورشی ها هواپیمای سازمان ملل رو اشتباه زدن ؟چون خودشون گفتن؟
          یا چرا روسیه سه بار فقط هواپیمای کره ای اشتباه میزنه چون اونا هماهنگ عمل نمیکردن؟
          درسته اشتباه پیش میاد؛ ولی بعدش معذرت خواهی میکنن یا مدال افتخار تقدیم میکنن؟

      • سهیل آذر ۱۱, ۱۳۹۷

        احسنت به این همه اطلاعات خیلی یاد گرفتم

  • محمد آذر ۱۰, ۱۳۹۷

    خیلی کم پیش میاد که از مرگ یکی خوشحال شم حتی اگه ازش دستش به شدت نارحت بوده باشم ولی این یکی استثنا است

  • علی خیام آذر ۱۰, ۱۳۹۷

    خدا عاقب ما رو با انقلاب اسلامی بخیر کنه وقتی کشورهای دنیا نمیخوان انقلاب ما رو بپذیرن و نمیخوان مسلمان شیعه بشن و پارلمانهاشون رو حسینیه کنن چه گیری دادیم بهشون؟
    یه بچه ی سرتخ لات دنیا شدیم و هیچ منطقیم کارکرد نیست. مثل اینه هندوها با ۸۰۰ میلیون نفر جمعیت بیان به دنیا حمله کنن چون ما خداشون رو میخوریم. گاو برا هندوها اونقدر مقدسه شما یه لگد بزن به گاو با قمه میان تیکه پارت میکنن. همونطور که یکی بیاد تو مشهد به حرم امام رضا لگد بزنه ما تیکه پارش میکنیم یا یکی بره تو مکه و یه لگدب زنه به مکه اونجا عربستانی ها تیکه پارش میکنن.

    مشکل دنیا این نیست که ما انقلاب کردیم.مشکل دنیا اینه که ما فکر میکنیم انقلابمون انقلاب نور بوده و باید دنیا رو انقلابی کنیم.
    مسیحی ها چند صد سال با این افکار به نابودی رفتن. مسلمونا چندصد سال برا مسلمون کردن کشورای دنیا به بدبختی افتادن
    شوروی برا کمونیست کردن دنیا فرو پاشید و حتی با مائو تو چین نتونستن کنار بیان. مائویی که کمونیست بود
    حالام نوبت ماست دنیا رو انقلابی کنیم و تا همین الانم خیلی چیزا رو از دست دادیم
    ببینین کسی چرا با هندوهایی که گاو براشون مقدسه مشکل ندارن؟ چون هندوها نیومدن دنیا رو هندو کنن. چون هندوها نیومدن ایران به گروه های تروریستی تو ایران موشک و اسلحه بدن تا جبهه ی مقاومت بشه و این جبهه ی مقاومت ایرانیا رو هندو کنن
    اما ما چی؟ ما به همه کشورا اسلحه میفرستیم تا ناامن بشن و بعدم یه گروهی رو تو این ناامنی که دارن حمایت کنیم و بعد بزرگش کنیم
    این قضیه حمایت از طالبان سالهاست وجود داره سالهات اسلحه ساخت ایرانو کشف میکردن. یادتون میاد کرزی میومد ایران و برا مسکوت گذاشتن این قضیه کیف پر از دلار تحویل میگرفت و برمیگشت؟
    این دیگه از طرف خود مسئولین داخلی و از طرف خود افغانها تایید شدس
    عمر البشیر که بهش ۱.۵ میلیارد دلار اسحله دادیم و کلی بیمارستان براشون ساختیم کلی شهرک ساختیم اونم مجانی ولی اخرش با همون اسلحه ها رفت یمن شیعه ها رو بکشه. همون شهرکها رو حتی یکدونشو تو ایران ندریم دولت بیاد بسازه و بعدم به مردم بده.
    دنیا الکی ما رو تحریم نکرده
    حتما یه کارایی میکنیم که میان تحریم میکنن

    • محمد آذر ۱۰, ۱۳۹۷

      کی گفته هدف ما از این انقلاب مسلمان کردن یا بهتر بگم شیعه کردن تمام جهانه ؟ ما دنبال این نوع ارمان ها نیستیم اگر بودیم هیچوقت به مسیحیت و یهودیت اجازه ی حضور در کشور رو نمیدادیم
      ما میگیم چرا ما رو ول نمیکنید چه هیزم تری بهتون فروختیم که این طوری با ما رفتار میکنید مگه ما گرفتیم به عراق حمله کردیم مگه ما بودیم که تو ایران علیه مصدق کودتا کردیم ؟
      شاید به ذهنتون بیاد که آره خب ما به سفارت امریکا حمله کردیم و حمله به سفارت یعنی حمله به کشور با نظرتون موافقم درست یادم نمیاد کی ولی وقتی با یکی از رهبران حمله کننده به سفارت امریکا گفت و گو کردن و پرسیدن آیا شما به امام خبر داده بودید یا خیر و جواب گرفتن خیر پاسخ چرا رو این طوری گفتن که امام اگر میفهمید سعی میکرد نظر ما رو عوض کنه(باز عذر میخوام که اسم فرد یادم نمیاد)
      شاید خیلی ها همچین چیزی رو بگن ولی یک لحظه ببین ما چی کار کردیم با اسرائیل دشمنی کردیم آره چون این حماقت محضه که با کسی که با مردمت دشمنه و عقیده بر برتری شخص خودش داره و بقیه رو در شأن خودش نمیدونه دوستی کنی
      درسته که با حرفای من هیچ چیز عوض نمیشه مگر زمانیکه من و شما می میریم و آیندگان همه چیز رو بیطرفانه نگاه میکنن و هر چه قدر هم حرف بزنی تغییر کوزه خشک شده خیلی سخته ولی انصافاً یه نگاه بندازید اگر ما میگیم باید همه رو شیعه کرد و از بقیه خوشمون نمیاد چرا به کرد های عراق علی رغم اینکه مخالف ما هستن در جنگ با داعش کمک کردیم یا چرا برای مبارزه با طالبان نقشه های نظامی خودمون رو از افغانستان به ایالات متحده دادیم و چرا از دولتی در افغانستان پشتیبانی کردیم که طرفدار ایالات متحده است
      سیاست ما سیاست صلحه هرگز جنگی رو شروع نمیکنیم همونطور که امام حسین شروع نکرد و هرگز سری بر زورگو خم نمی کنیم همونطور که امام حسین نکرد
      حالا انتخاب با شماست که کوفی باشید یا حری
      پی نوشت :با احترام جواب بدید جواب میدم مثل دوست بالایی

    • محمد آذر ۱۰, ۱۳۹۷

      یه سوال شما همون آدم بالایی هستی چون همه ی محمد ها منم یه درخواست از گروه روزیاتو دارم لطفاً یه کاری کنید افراد یکسان مثل خودم پست هاشون شناسایی بشه ممنون

    • سهیل آذر ۱۱, ۱۳۹۷

      ?????