راهنمای دریافت ارز دانشجویی برای دانشجویان پزشکی خارج از کشور

پاسخ به سوالات متقاضیان دریافت ارز دانشجویی وزارت بهداشت

راهنمای دریافت ارز دانشجویی برای دانشجویان پزشکی خارج از کشور

 مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد، سامانه تسهیلات ارزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اساس بخشنامه ۸ مهر ۹۷ بانک مرکزی جهت درخواست دریافت ارز به نرخ بازار (نرخ سامانه معاملات الکترونیکی ارز ETS) از پنجشنبه اول آذرماه ۹۷ باز خواهد شد و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که واجد شرایط دریافت ارز دانشجویی هستند می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه موحد نسبت به بارگذاری مدارک مورد نیاز دریافت تسهیلات ارزی اقدام کنند.

پیرو بخشنامه شماره ۹۶/۲۹۱۶۵۴ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مورخ ۹۶/۰۹/۱۴ به اطلاع می رساند تامین ارز بابت شهریه و هزینه اقامت دانشجویان آزاد شاغل به تحصیل در خارج از کشور از تاریخ ۱۳۹۷/۰۱/۰۱ صرفا به نرخ آزاد و کماکان از طریق بانک های سامان و تجارت امکان پذیر است.

سهیمه ارز دانشجویی پزشکی
تصویر ایندکس سامانه تسهیلات ارزش مشمولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

شرایط دریافت ارز تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه‏ های معتبر خارج از کشور

  •  معتبر بودن دانشگاه از نظر وزارت بهداشت
  • دیپلم متوسطه در رشته علوم تجربی یا ریاضی- فیزیک
  • گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی در رشته علوم تجربی یا ریاضی- فیزیک
  • تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت برای دانشجویان ذکور یا برگه معافیت تحصیلی برای مشمولین
  • تصویر اقامت دانشجویی.
  • تصویر کارت ملی
  • تصویر صفحه اول شناسنامه
  • تصویر صفحات اول و دوم گذرنامه(در گذرنامه، محل اقامت دانشجو در کشور ایران قید شده باشد)
  • گواهی اشتغال به تحصیل ترم جاری با ذکر رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی و طول دوره با تایید سفارت.
  • اسکن مدرک I20 برای دانشجویان شاغل به تحصیل آمریکا.
  • گواهی کالج و ریزنمرات آن، برای دانشگاه‏هایی که قبل از ورود به دانشگاه دارای دوره کالج است..

آیا برای پیگیری درخواست نیازی به مراجعه حضوری وجود دارد؟

خیر. با توجه به اینکه کلیه فرایندها و خدمات به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه انجام می شود، نیازی به مراجعه حضوری نمی باشد. تمام مراحل انجام کار از طریق سامانه اطلاع رسانی می گردد، لذا از مراجعه حضوری خودداری گردد.

به چه کسانی ارز تعلق می گیرد؟

متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور با هزینه شخصی در مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی و در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی میتوانند با احراز شرایط مورد نیاز از تسهیلات ارزی برخوردار می شوند، فقط به دانشجویان مقطع کارشناسی که قبل از ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در خارج از کشور در دانشگاه مقصد ثبت نام نموده و شروع به تحصیل نموده اند، ارز تعلق می گیرد. برای مشاهده دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این سایت Http://edd.behdasht.gov.ir مراجعه نمایید..

در حال حاضر به چه کسانی ارز تعلق نمی گیرد؟

متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور با هزینه شخصی در مقاطع تحصیلی کارشناسی و پایین تر، دانشگاههایی که مورد تایید وزارت بهداشت،‌درمان و آموزش پزشکی نیستند و متقاضیانی که در مرحله پادفکت و کالج هستند، متقاضیان پسری که معافیت تحصیلی ندارند، متقاضیانی که مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی ندارند، متقاضیانی که مقیم ایران نیستند در حال حاضر نمی‌توانند از تسهیلات ارزی برخوردار شوند، فقط به دانشجویان مقطع کارشناسی که قبل از ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در خارج از کشور در دانشگاه مقصد ثبت نام نموده و شروع به تحصیل نموده اند، ارز تعلق می گیرد. برای مشاهده دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این سایت Http://edd.behdasht.gov.ir مراجعه نمایید.

مراحل انجام کار برای دریافت ارز به چه صورتی است؟

– ثبت نام در سامانه تسهیلات ارزی و غیر ارزی – تکمیل و ارسال مدارک خواسته شده، بعضی از مدارک به تمامی متقاضیان مربوط نمی شود مانند تعهد محضری – اخذ تاییدیه از اخذگواهی اشتغال به تحصیل/ گواهی شهریه از دانشگاه مربوطه و اخذ تاییدیه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل و بارگذاری در سامانه تصویر گواهی اشتغال تایید شده و دارای کد رهگیری را از طریق سامانه تاک(سامانه تایید اسناد کنسولی) به آدرس http://tak.mfa.ir قابل دریافت است – منتظر جواب کارشناسان بمانید ممکن است این فرایند حدودا یکماه زمان ببرد – رفع نواقص احتمالی داخل سامانه انتخاب بانک و شعبه پس از تایید نهایی – پرینت از معرفینامه و مراجعه به بانک. تمام مراحل در داخل سامانه به شما اطلاع رسانی می شود،‌ از طریق سامانه پیگیر درخواست خود باشید.

آیا در هر زمانی می توان درخواست تسهیلات ارزی کرد؟

خیر. متقاضیان می بایست مطابق زمان اعلام شده نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند، بدیهی است در خارج از این محدوده زمانی درخواست های مذکور قابل ثبت نخواهد بود. زمان ثبت نام شش ماه اول دوره ارزی نیمسال اول؛ از اول مهرماه تا پایان اسفندماه – مهلت دریافت مجوز شش ماه دوره اول ارزی نیمسال اول (مهر تا اسفند)؛ حداکثر تا پایان شهریور سال بعد – زمان ثبت نام شش ماه دوم ارزی نیمسال دوم؛ از فروردین تا پایان شهریور – مهلت دریافت مجوز ارز شش ماه دوم (فروردین تا شهریور)؛ حداکثر تا پایان بهمن ماه.

برای دریافت ارز، باید به کدام بانک مراجعه کنیم؟

پیرو بخشنامه شماره ۹۶/۲۹۱۶۵۴ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مورخ ۹۶/۰۹/۱۴ به اطلاع می رساند تامین ارز بابت شهریه و هزینه اقامت دانشجویان آزاد شاغل به تحصیل در خارج از کشور از تاریخ ۱۳۹۷/۰۱/۰۱ صرفا به نرخ آزاد و کماکان از طریق بانک های سامان و تجارت امکان پذیر می باشد.

در صورتیکه خود شخص حضور نداشته باشد، امکان گرفتن ارز وجود دارد؟

بله. بعد از صدور نامه بانک پدر، مادر و همسر(حتی شخص دیگری) می توانند نامه ارزی را از سامانه پرینت نمایند و اقدام کنند. در صورت نیاز، باید از طرف دانشجو وکالت داشته باشد.

از کجا باید تاییدیه تحصیلی/ گواهی شهریه را اخذ کنیم؟

متقاضیان بایستی در هر ترم، نسبت به اخذگواهی اشتغال به تحصیل/ گواهی شهریه از دانشگاه مربوطه و اخذ تاییدیه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل اقدام نمایند. تصویر گواهی اشتغال تایید شده و دارای کد رهگیری از طریق سامانه تاک(سامانه تایید اسناد کنسولی) به آدرس http://tak.mfa.ir قابل دریافت است.

در صورت بسته بودن سفارت ایران کشور محل تحصیل برای تائید گواهی چه باید کرد؟،

معمولا سفیر در وزارت امور خارجه مستقر می شود، در این شرایط گواهی خود را برای تائید به وزارت امور خارجه مراجعه نمائید.

آیا تشکیل پرونده به معنای ایجاد تعهد برای ارزشیابی مدارک تحصیلی است؟

تشکیل پرونده تسهیلاتی دانشجویی هیچ گونه تعهدی برای وزارت متبوع و مرکز خدمات آموزشی مبنی بر پذیرش و امتحان علوم پایه و ارزشیابی مدارک تحصیلی اینجانب نخواهد داشت و امتحانات علوم پایه‌ای و ارزشیابی مدارک طبق ضوابط و مقررات وزارت متبوع انجام می گیرد.

سامانه به من هیچ جوابی نمی دهد؟

قسمت پیگیری درخواست را چک نمایید اگر وضعیت درخواست “ثبت درخواست “و یا “تقاضای بررسی مجدد” بود، باید صبر نمایید تا اطلاعات شما بررسی شود و هنوز نوبت شما نشده است. اگر وضعیت شما تایید درخواست بود باید منتظر تایید نهایی باشید .

بعد از برطرف کردن نقص پرونده چه کارهایی باید انجام داد؟

باید در قسمت پیگیری درخواست تقاضای بررسی مجدد دهید، تا کارشناسان بتوانند پرونده شما را بررسی کنند.

تائید اطلاعات چه مدت زمان طول می کشد؟

احتمالا حدود یک ماه زمان ببرد و امکان دارد این زمان کمتر و یا بیشتر شود، بستگی دارد به اینکه چه تعداد در لیست سامانه جلوتر از شما باشند.

ایمیل خود را اشتباه وارد کرده باشم و یا با ایمیل خود نمی توانم وارد سایت شوم چه کاری باید انجام دهم؟

در قسمت “رمز عبور خود را فراموش کرده ام”، کد ملی دانشجو را وارد کنید. ایمیلی که با آن ثبت نام شده است را به شما نمایش می دهد و به آن ایمیل رمز شما را ارسال می کند. در صورتیکه ای ایمیل نمایش داده شده، اشتباه است می توانید ایمیل درست و ایمیل اشتباه را به همراه کد ملی و نام دانشجو به ایمیل “edd.facilities@Behdasht.gov.ir” ارسال نمایید، تا برای شما تصحیح شود و یا با وزارت بهداشت واحد ارزی تماس بگیرید.

در صورت تغییر رشته و یا تغییر دانشگاه آیا نیاز به تشکیل پرونده جدید می باشد یا با همان پرونده قبلی می توان ادامه کار را انجام داد؟

نیازی به تشکیل پرونده جدید نیست.

بنده گواهی اشتغال به تحصیل را باید به انگلیسی ترجمه کنم یا فارسی؟ بعد ترجمه آیا باید باز هم به سفارت جهت تایید مراجعه کنم؟ چون برگه دانشجویی ترکی من تایید شده از سوی سفارت ایران می باشد؟

به زبان فارسی باید ترجمه شود و نیاز به تایید جای خاصی نیست.

درخواست را ثبت کردم ولی هنوز جوابی داده نشده است؟

در قسمت پیگیری درخواست چه پیغامی برای شما وجود دارد؟ در صورتیکه پیغامی نباشد، بدین معنی است که درخواست شما ثبت نشده است. از قسمت خدمات، درخواست خود را مجددا ثبت نمایید (دقت نمایید که حتما دکمه ثبت نهایی زده شود). در صورتیکه در این قسمت درخواست خود را می بینید باید صبر کنید، به احتمال زیاد هنوز نوبت شما نرسیده است. در صورتیکه درخواست شما موجود است ولی تاکنون به شما جوابی داده نشده است، کمی صبر کنید این بدین معنی است که هنوز نوبت شما نرسیده است.

قبلا در سایت ثبت نام کرده ام و یک بار ارز از طریق سایت دریافت کرده ام، برای نیمسال جدید چه مراحلی را باید طی کنم؟

با همان ایمیل و گذرواژه که قبلا ثبت نام کرده اید، وارد سایت شوید و در قسمت خدمات درخواست جدید برای نیمسال جدید را ثبت نام کنید(دقت نمایید که حتما دکمه ثبت نهایی زده شود) و آخرین گواهی اشتغال به تحصیل را برای ما اسکن کرده و داخل سایت بگذارید.

شماره پرونده خود را فراموش کرده ام و یا اشتباه وارد کرده ام، چه کاری باید انجام بدهم؟

نیاز به پیدا کردن و یا تصحیح شماره نیست، فقط تنها کاری که نیاز است انجام دهید تمامی مدارک را برای ما اسکن کرده و داخل سامانه قرار دهید.

حدود یکماه هست که در سیستم ثبت نام کرده ام در سامانه هرچی پیگیری می کنم وضعیت درخواست من هنوز ثبت درخواست و یا بررسی مجدد می باشد، چه کاری باید انجام دهم؟

شما باید مقداری صبر کنید، احتمالا تعداد درخواست ها زیاد بوده و هنوز نوبت شما نرسیده است. صبر کنید و تقاضای بررسی مجدد را نزیند، چون به انتهای صف خواهید رفت.

چگونه برای گرفتن ارز توسط دیگران، در خارج از کشور وکالت محضری بدهم؟

در صورتیکه شما در ایران هستید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و در صورتیکه در ایران حضور ندارید با مراجعه به سفارت ایران می توانید وکالت محضری به دوستان و یا اقوام بدهید. لازم به ذکر است در زمان مراجعه برای ارز، اصل وکالت نامه حتما باید همراه شخص باشد.

در صورتیکه نام دانشگاه و یا نام رشته من در لیست نیست، چه کاری باید انجام دهم؟

نام دانشگاه و رشته و مقطع خود را به نشانی ایمیل ما ارسال نمایید تا بررسی شود و در صورت معتبر بودن دانشگاه، به لیست اضافه می شود تا زمانی که این سه گزینه درست انتخاب نشود، شما نمی توانید ادامه کار خود را انجام دهید.

منظور از گواهی پذیرش چیست؟

گواهی پذیرش نامه ای است که سال ورود شما به دانشگاه را مشخص می کند. شما می توانید از دانشگاه گواهی اشتغال به تحصیلی بگیرید که در آن سال ورود قید شده باشد.

آیا در صورت داشتن پرونده دانشجویی در وزارت بهداشت، باز هم اسکن تمام مدارک نیاز است؟

بله. کل مدارک خواسته شده دوباره باید اسکن شود و مدارک با تاریخ و اعتبار جدید در سایت گذاشته شود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • ش.ط آبان ۲۱, ۱۳۹۹

    با سلام ایا هر ساله ارز دانشجویی برای تحصیل در خارج از کشور هست