سراب پناهندگی در اروپا و اقیانوسیه و آواز دهل شنیدن «بعضی‌ها»

هشدار به متقاضیان پناهندگی با توجه به افزایش پرونده‌های رد شده

سراب پناهندگی در اروپا و اقیانوسیه و آواز دهل شنیدن «بعضی‌ها»

شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا و آمریکا برای متقاضیان این کار، سال به سال دشوار تر و راه دستیبابی، پر هزینه و خطرناک میشود. افرادی که از این ترفند، تنها برای دریافت آسان ویزای اروپا و آمریکا و اخذ اقامت دائم (PR) استفاده می کنند، باید نسبت به حجم بالای رد درخواست پرونده ها و مشکلات ایجاد شده برای بسیاری از هموطنان در کمپ های پناهندگی سوئد و لهستان و صربستان و دیگر مکان ها، مطلع باشند.

شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا مثل: سوئد، آلمان،‌ فرانسه، ایتالیا در اروپا و شرایط پناهندگی در سنگاپور و ژاپن در آسیا و شرایط و قوانین پناهندگی در آمریکای شمالی: کانادا و آمریکا در آمریکای شمالی، سال به سال از نظر فرم و محتوا سخت تر می شود و تقریبا با دو سوم درخواست ها حتی با کیس های ظاهر قانع کننده، مخالفت می شود که جز سرخوردگی و خسارت های مالی و روحی، ارمغانی ندارد.

پناهندگی و آوارگی، بخشی از معضلاتی است که کشورهای مهاجر پذیر و مهاجرت فرست جهان را در نیم قرن اخیر، تهدید کرده است. ایران، بزرگ ترین پناهنده پذیر جهان است و هموطنان افغان که از رنج جنگ و خشونت قومی به کشورمان در چهل سال اخیر پناه آورده اند، بخشی از این واقعیت دردناک در قرن بیست و یکم هستند.

در دومین دهه قرن بیست و یکم، به دلیل جنگ و خشونت های فرقه ای و نژادی در سراسر جهان که مصداق آن، جنایت های گروه تروریستی داعش در مرزهای غربی ایران بود، میلیون ها نفر از عراق و سوریه، به کشورهای اروپایی پناهنده شده و این رویه همچنان ادامه دارد.

برخورد تاسف آور برخی از کشورهای اروپایی دربرابر موج آوارگان و پناهندگان در چند سال اخیر، به قدری دردآور بود که بازتاب جهانی پیدا کرد و صدای منتقدان مدعیان حقوق بشر را درآورد. در ۱۰ سال اخیر، هزاران زن و کودک پناهنده و اواره از کشورهای مختلف، جان خود را در مسیر پر فراز و نشیب آوراگی و پناهندگی از دست دادند و این ها، محصول جهالت نوین انسان در عصر جدید است.

پناهندگی به جای فرار از تحصیل و اشتغال قانونی

وضعیت پناهندگان و آوارگان، فقط مخصوص کشورهای جنگ زده و درگیر خشونت های قومی و قبیله ای نیست. در برخی  از کشورها که اوضاع اقتصادی قشرهای مختلف مردم،تحت تاثیر رکود و تورم و بیکاری قرار میگیرد، مهاجرت از کشور به مقصد های دیگر، با استدلال یافتن جایی بهتر، در دستور کار عده ای قرار می گیرد و فرار را به قرار ترجیح می دهند. پناهندگی در حقوق بین الملل، حقوق و آدابی دارد که معمولا، متقاضیان پناهندگی به آن اشراف اطلاعاتی ندارند.

در سال های اخیر مشاهده می شود که برخی از هموطنان که بعضا از  وضعیت مالی و تحصیلاتی مطلوبی در داخل برخوردارند، به دلیل عدم امکان دریافت ویزا شنگن توریستی، تحصیلی، تجاری یا عدم امکان دریافت ویزا گردشگری یا تحصیلی اقیانوسیه و کانادا، با پرداخت هزینه های هنگفت به دلالان انتقال پناهنده به اروپا واقیانوسیه، جان و مال خود و خویشاوندان را در این مسیر پر ریسک بد آتیه، به خطر انداخته تا به دنبال رویاهایی طلایی در آن سوی آب ها باشند.

رویاهایی که بعضا، در این مسیر پر خطر و پر فراز و نشیب در راه رفتن به کشور  مقصد یا در کشور مقصد، نقش بر آب شده و متقاضی، خسارت های جانی و مالی و روحی بسیاری را متحمل می شود. بحث خسارت های مالی متقاضی پناهندگی در یک کشور، از یک سو، وقت طلایی که وی برای بدست آوردن این حق اقامت به عنوان پناهنده یا آواره از دست داده است،  از جنبه دیگر، اهمیت دارد.

درصد قابل توجهی از درخواست های پناهندگی در آسیا، اروپا و آمریکای شمالی، به دلیل عدم آگاهی متقاضیان پناهندگی با حقوق بین الملل، حقوق کشور مقصد و هم چنین ناتوانی در ارائه مدارک مستند و مستدل برای اثبات نیاز فوری و مبرم آن ها به اقامت دائم در کشور مورد تقاضا، مردود می شود. این قضیه در کشورهایی مثل نروژ و سوئد که مقصدهای جذابی برای پناهندگی شرقی ها به خصوص ایرانی ها هستند، بیش از گذشته  مشاهده می شود.

آمار پناهندگی در اتحادیه اروپا

طبق آمار اتحادیه اروپا، در سال ۲۰۱۸ میلادی، از میلیون ها درخواست پناهندگی در کشورهای عضو این اتحادیه، تنها به ۳۳۳ هزار و ۴۰۰ نفر، خق پناهندگی و اقامت، اعطا شده است و با درخواست بقیه، مخالفت گردید. شمار پرونده ای متقاضیان پناهندگی در اتحادیه  اروپا که موفق به دریافت اجازه اقامت از این اتحادیه در سال ۲۰۱۸ شده اند، ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش یافته است.

یعنی سال به سال، شرایط  پناهندگی در این اتحادیه، سخت تر می شود. پناهندگان سوری، با بیش از ۹۶ هزار پرونده موافقت شده برای پناهندگی، در صدر متقاضیان پناهندگی به اتحادیه اروپا هستند. شهروندان افغانستان با ۴۲ هزار و پانصد درخواست پناهندگی موافقت شده، دومین گروه پناهندگان قاره سبز را تشکیل می دهد. پس از افغان ها، عراقی ها هستند که با درخواست ۲۴ هزار و ششصد عراقی در سال ۲۰۱۸ موافقت شده است.

۳ درصد از ۳۳۳ هزار پناهنده ای که موفق به دریافت حق اقامت در اروپا شده اند، ایرانی هستند. یعنی  در سال  ۲۰۱۸ میلادی از ده ها هزار متقاضی ایرانی، تنها ده هزار نفر اجازه  اقامت از طریق کیس های پناهندگی، دریافت کرده اند.

در سال ۲۰۱۸ میلادی، آلمان، اقتصاد اول اروپا، با اعطای بیش از ۱۳۹ هزار حق پناهندگی، دست و دل باز ترین کشور جهان برای پذیرش پناهندگان بود. این در حالی است که برخی ها، آلمان را مصداق نژاد پرست ترین کشور مهاجر گریز دنیا قلمداد می کنند!

شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا
حجم ریجکتی پرونده های متقاضی پناهندگی سیاسی و مذهبی در اروپا افزایش یافه است

ایتالیا و فرانسه نیز در سال ۲۰۱۸ میلادی، دومین و سومین کشور اروپا در اعطای حق پناهندگی به متقاضیان بودند که به نظر نمی رسد با توجه به وضعیت اقتصادی این دو کشور در سال ۲۰۱۹، شرایط و قوانین پناهندگی فرانسه و شرایط و قوانین پناهندگی ایتالیا در  سال ۲۰۲۰، آسان تر از قبل باشد.

شرایط و قوانین پناهندگی ایرانیان در سوئد و آلمان

سوئد، همیشه مقصد تحصیلی و کاری مهمی برای ایرانیان بوده و تا سال ۲۰۱۱ میلادی که تحصیل مجانی در این کشور برای شهروندان خارج اتحادیه اروپا رایگان بود، ده ها هزار هموطن، از دانشگاه های این کشور دانش آموخته شدند. اما مدتی است که بر حجم متقاضیان ایرانی پناهندگی در سوئد، افزوده شده است.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره مهاجرت سوئد از تاریخ  ۱ ژانویه ۲۰۱۹ تا ۳۱ مارچ ۲۰۱۹، قریب به ۳۰۰ درخواست پناهندگی، تسلیم این اداره شده است. بررسی ها نشان می دهد که در سوئد، مقصد پناهندگی جذاب برای برخی هموطنان، کم تر از ۲۶ درصد متقاضیان، قادر به دریافت حق پناهندگی هستند و بیش از ۷۰ درصد ایرانیان، موفق به دریافت این امتیاز  نمی شوند و باید خاک سوئد را ترک کنند. شرایط وقوانین پناهندگی در اروپا به خصوص در سوئد، سخت گیرانه است.

شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا
سایت اداره مهاجرت سوئد که برای متقاضیان سفر به این کشور و دریافت اقامت، اطلاعاتی به زبان فارسی هم ارائه کرده است

دفتر پناهندگی اتحادیه اروپا دراکتبر  ۲۰۱۸ اعلام کرده بود که بیش از ۳۱۰۰ شهروند ایرانی از این کشورها، درخواست پناهندگی کرده که ۲ برابر سال  ۲۰۱۷ است. میانگین رسیدگی به پرونده متقاضیان پناهندگی، ۲۱ ماه است و تا ۳۶ ماه هم ادامه دارد. حقوق ماهانه ۲ هزار تا ۳ هزار کرون سوئد به هر فرد، به سختی کفاف هزینه ها می کند و او باید تا دریافت نخستین وقت مصاحبه با MIGRATIONSVERKET، منتظر  بماند.

شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا
سایت اداره مهاجرت آلمان برای متقاضیان اخذ اقامت دائم آلمان

حتما ببیند: شرایط و مدارک متقاضیان اعزام نیروی کار به آلمان ۲۰۱۹

شرایط و قوانین پناهندگی در سوئد را در سایت اداره مهاجرت ببینید که اکثریت را نسبت به انجام این کار، منع می کند. شرایط و قوانین پناهندگی در آلمان ۲۰۱۹ را در BAMF مشاهده کنید.

در دسامبر ۲۰۱۸ میلادی، شانس قبولی متقاضیان پناهندگی، کم تر از ۳۰ درصد بوده و با درصد زیادی از کیس های پناهندگی، موافقت نمی شود. متقاضیانی که به دلایل مختلف، عازم سوئد شد و درخواست پناهندگی را تسلیم می کنند، تا ۲ سال اول، حقوق ماهانه دریافت می کنند که تنها کفاف پیش پا افتاده ترین هزینه های زندگی بوده و باید تحت نظارت اداره مهاجرت باشند. البته هزینه های بهداشتی این افراد تا اعلام نظر کمیسیون مهاجرت رایگان است.

پیشنهادهایی برای متقاضیان پناهندگی در اتحادیه اروپا

  • اسکاندیناوی، مقصد خوبی برای اعطای درخواست پناهندگی‌های مرسوم برخی از هموطنان نیست و ضریب رد درخواست ایرانیان، سال به سال افزایش می یابد.
  • بسیاری از کیس های پناهندگی افراد، به دلیل ماهیت دروغی و صوری و غیر واقعی، به راحتی توسط کارشناسان اداره مهاجرت کشورها، بررسی و راستی آزمایی شده و با درخواست متقاضی، مخالفت می شود.
  • فردی که با ویزای رسمی و مشخصات کامل و دلایل موجه برای دریافت روادید، به صورت قانونی وارد مرزهای eu می شود، شانس کمی برای دریافت اجازه اقامت بر اساس حقوق پناهندگی و آوارگان دارد.
  • توصیه می کنیم  به  جای تلاش گسترده مادی و معنوی جهت خروج از کشور به منظور پناهندگی در مقصدی نامعلوم و آینده نامشخص در کوتاه مدت و میان مدت، از فرصت عالی ارتقای دانش فنی و تجربی خود در کشور استفاده کرده و مدارک صلاحیت حرفه ای و زبان خارجی کسب کنید و برای اشتغال و تحصیل، عازم مقصدهای مختلف جهان شوید.
  • سامانه کاریابی رسمی معاونت کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اکنون، نسبت به پذیرش متقاضیان اشتغال تخصصی و هم چنین اخذ اقامت دائم اتحادیه اروپا از طریق آلمان و کراواسی اقدام می کند.
  • هیچ گاه به واسطه این که فلان دوست و آشنا و خویشاوند شما، با قایق و موتور و اتوبوس و فلان وسیله و تحت نظر  فلان فرد یا گروه به فلان کشور جهان رفته و با درخواستش موافقت شده است، پول و مال و جان و وقت خود را تحت بالاترین ریسک ممکن قرار ندهید.
  • هیچ سفارت‌خانه ای در ایران، مشاور یا نماینده حقوقی یا حقوقی برای مشاوره کیس های سیاسی و مذهبی و قومی پناهندگی ندارد و گول شیادان را نخورید.
  • هیچ سفارتخانه کشورهای شنگن در ایران، مشاور کیس های پناهندگی نبوده و در این زمینه خدماتی ارائه نمی کنند. اگر در سایت ها و کانال ها، با مجرمان ساییر و کلاهبرداران اینترنتی مبلغ پناهندگی تضمینی و ویزا تضمینی و . . . مواجه شدید، مراتب را به مراجع قانونی اطلاع دهید.
  • دریافت اقامت دائم اروپا از طریق ویزا تحصیلی و تبدیل به ویزا کار قانونی (عمومی تا تخصصی)، روشی قانونی و موثر برای مهاجرت به این اتحادیه بوده و عمر و مال و جان شما را نیز تهدید نمی کند.
  • اگر به هر دلیلی، متقاضی پناهندگی به سوئد، پناهندگی به آلمان، پناهندگی به آمریکا، پناهندگی به کانادا، پناهندگی به کشورهای عربی یا هر جای دیگر هستید، واقعیت گرایی را تحت الشعاع احساس گرایی قرار ندهید.
  • برای دریافت پناهندگی کشورهای مختلف دنیا، گول ترفندهای شیک وکلای صوری و مجرمان اینترنتی را نخورده و تنها مرجع شد، اطلاعات سایت های اداره مهاجرت کشورها باشد.
  • شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا را از سایت های مرجع بدست آورده و گول شیادان اینستاگرامی و تلگرامی را نخورید.
  • اگر با استیکر جعلی ویزای شنگن، درخواست ویزای گردشگری یا دیداری نیوزلند، استرالیا و کاانادا بدهید، شانس دریافت ویزای شما به مدت طولانی، از بین می رود. شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا با نمونه های مشابه در اقیانوسیه و آمریکای شمالی، تقریبا برابر است.

این گفتار، هیچ توصیه به مهاجرت از ایران و راهنمای درخواست پناهندگی هموطنان به کشورهای مختلف جهان نیست و به مخاطبان این مقال، نسبت به راه دشوار، خطرناک، پرهزینه و مجهول و مبهم پیش رو، هشدار می دهد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۵ نظر

ورود

  • محسن اتابکی اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۸

    اواز دهل؟
    یه پسر عمو داریم کوچیک بودم رفت فرانسه چند سال بعدم عموی من و کل خانوادش رفتن . اونم قاچاقی نه پشیمونن نه میگن بده اتفاقا همیشه گفتن بیایین خوبه چیزی از دست نمیدین. همشونم پاسپورت فرانسوی دارن و سالی یکبار میان.
    میگه فرانسه حدودا سی میلیون مهاجر داره. حساب کن سی میلیون. المان میگن ۲۰ میلیون مهاجر داره. حالا چون اونور بعد پنج سال بهشون تابعیت المانی یا فرانسوی میده شما جزو امار حساب نمیکنین؟
    لابد اینا احمقن نمیفهمن و برنمیگردن. اگه بد بود که مردم نمیرفتن
    پروپاگانداتون شبیه شوروی شده ها. اونا خیلی میگفتن شوروی بهشته و غرب جهنمه. و شوروی میدونی چیکار میکرد؟ شوروی مرزهاشو بسته بود تا مردمش از بهشت فرار نکنن برن جهنم غرب. هرکیم میخواست از بهشتشون فرار کنه با تیر میزدنش و کل فک و فامیل و خانوادشو میفرستادن گولاک معدن بکنن
    ما مهاجر پذیریم؟ خداییش ما کجامون مهاجر پذیره؟ مهاجر پذیر یعنی فرانسه که به خانواده عموم تابعیت و حقوق برابر با یه فرانسوی اصیلو بهش دادن نه ما. ما و شما یه چیزی از مهاجرت و مهاجر پذیری شنیدیم. تا همین چندسال پیش برادرای افغان مدرسه نمیتونستن برن چه برسه به باقی حقوق انسانی. ولی خونواده عموم وقتی رسیدن فرانسه تا دو سال تنها کارشون این بود درس بخونن. شاید فکر کنین دروغ میگم ولی اگه پدرم نترسیده بود الان منم داشتم از فرانسه براتون کامنت میزاشتم نه از این بهشت.

    اونجا که نوشتین ما مهاجر پذیریم خیلی خندیدم.

    • میم اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۸

      سلام
      چند نفر از اقوام ما، هم به انگلیس و آلمان رفتن و از شرایط زندگی و مراحل گرفتن تابعیت “خیلی” راضی بودن و هستن
      پیشنهادم به اونایی که میخوان برن اونور اینه که زمینی نرن و “فقط با ویزا (تحصیلی یا توریستی) برن” چون زمینی برن شامل قانون دابلین میشن و دیپورت (اخراج) میشن

  • علی اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۸

    بهترین روش رفتن خوب درس خوندن و گرفتن ویزای تحصیلی هست. بلاد کفر احتیاجی به حیف نون ها نداره

    • ارش اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۸

      حیف نون؟ پروفسور سمیعی قاچاقی رفتن. چند شب پیش دوباره فیلم گوزنو دیدم. بهروز وثوقی قاچاقی رفت ترکیه و بعدم امریکا. ۹۰ درصد خارج نشینا قاچاقی رفتن. حیف نون اونه که با پول مردم میره کانادا و پز میده. حیف نون اونیه که با پولهامون میره هر روز فیلم میگیره و پخش میکنه در اخرم چند تا فحش بهمون میده. خودت میفهمی کیو میگم. تا کی مگه میشه درس خوند؟ کی زندگی کنیم پس؟.مگه ما ژاپنیم که بتونیم هم درس بخونیم هم بتونیم مثل دم زندگی کنیم؟ شماها پولدارین این حرفا رو میزنین اما ماهایی که یه زندگی معمولی داریم و ۸۰ درصد جامعه رو تشکیل میدیم اگه بخواییم درس بخونیم باید قید خیلی چیزا رو بزنیم. مثلا عروسی کردن و زن گرفتن و تشکیل زندگی و تفریح و باقی چیزا رو. شماها وضعتون خوبه اینطوری میگین. به خدا دغدغه ندارین. همه چیتون حاظره شکمتون گرسنه نمونده اومدین برا ما این حرفا رو میزنین. حالا چطور به اینجا رسیدینو نمیگم و کاری ندارم. لابد زحمتشو کشیدین. اما فکر نکنین ما زحمت نکشیدیم و نمیکشیم. پدرم کلی زحمت کشید خودم برادرام مادرم کلی زحمت میکشن. اما نمیشه. با این ماهی دو سه میلیون نمیشه که نمیشه. پدر مادرم هردوشون کار خودم دانشجوم و برا خودم اینده روشنی رو میبینم. خیلی برا ما زور داره یکی مثل شما بیاد بگه ما حیف نونیم چون وضعمون به علت بعضی ادمای کشور اینطوریه. اما بدونین اخر عاقبت این حرفا عاقبت ملکه ماری فرانسه هستش. مردم گرسنه گردن ملکه ماری رو زدن. ملکه ماری تو خیابون به یکی که گفته بود نون نداریم بخوریم گفتش چرا شیرینی نمیخوری. حرف شما و ملکه ماری یکیه. میگیم پولمون کو میگی درس بخون.

  • ارش اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۸

    کدومتون به قاچاقی رفتن فکر نکردین؟ خیلی وقته فکر میکنم قاچاقی برم. سه چهار سال پیش دوستای خودم خیلیا رفتن. همشونم رسیدن و راضی ان. اینا هموطنای خودم بودن. چه شبایی که جمع نمیشدیم و در مورد رفتن و راه ها حرف نمیزدیم. اما همینکه رسیدن اونور دیگه تحویلم نگرفتن که نگرفتن. پیام دادم اوضاع چطوره چیکارا میکنین چطوری رفتین اما دریغ از یه جواب. اما یه دوست افغان داشتم و دارم همگی با خانوادشون چهار سال پیش رفتن سوئد. هنوزم که هنوزه در ارتباطیم و همیشه جواب داده و میده. اینجا فکر کنم یکی دو سال بیشتر مدرسه دولتی نرفته بود ولی الان تو سوئد داره دانشگاه میره مهندسی مکاترونیک. خودم باور نکردم اولش گفتم خالی میبندی اما وقتی عکس و لایوهاشو دیدم گفتم دمت گرم از کجا به کجا رسیدی. پدر مادرشم میرن سرکار. به شوخی ازش خواسته بودم برام یه سوغاتی بفرسته. تابستون یه عینک افتابی و یه ساعت خودش برام اورد. بدونه هیچ منتی. کشورای اروپایی هم یه ظرفیتی دارن. سوئدو میدونم چون دوستم اونجاست. با جمعیت ده میلیونیش سه میلیون مهاجر داره و به همشونم تابعیت و شهروندی سوئدو دادن. شیک و مجلسی دارن زندگیشونو میکنن. الانم که ظرفیتشون پر شده هیچکی نمیاد بگه دستتون درد نکنه به سه میلیون مهاجر پناه دادین. بعد کشور خودمون شده دایه مهربونتر از مادر برا مهاجرای تو اروپا و ناراحت از اینکه ظرفیتشون پر شده و نمیتونن به مهاجر بیشتری پناه بده. اگه دایه دلسوزتر از مادریم برای همینایی که اینجان یه فکر کنیم. نویسنده عزیز دقیقا تو چه فکری بودین این پستو گذاشتین؟ اینقدر ازغرب بد میگین چون دیگه جا برا مهاجر جدید ندارن. اما چرا از خوبی غرب نمیگین که این همه مهاجر ایرانی عرب افغان ترک لر افریقایی رو پناه دادن؟