نگاهی به دیدنی‌های شیراز، شهرِ شعر و شعور

۱۵ اردیبهشت به نام «روز شیراز» ثبت شده است

نگاهی به دیدنی‌های شیراز، شهرِ شعر و شعور

ماجرای ثبت ۱۵ اردیبهشت به نام «روز شیراز» به چند سال پیش برمی گردد؛ زمانی که این نامگذاری در شورای شهر شیراز تصویب شد و خیلی زود به تایید مجلس هم رسید.

اگر  در اردیبهشت ماه گذرتان به شیراز افتاده باشد حتما می دانید که این شهر در این ماه چقدر سرسبز و تماشایی است و از همه مهمتر عطر بهار نارنج در باغ ها و خیابان های این شهر جایی رویایی و بهشتی را پدید آورده است.

خیلی ها اردیبهشت را ماه شیراز می دانند و منتظرند تا اردیبهشت شود و سفری به شیراز ترتیب دهند به خصوص اینکه در این ماه به مناسبت روز شیراز مراسم متنوع و جالبی هم در سطح شهر برگزار می شود.

شیراز یکی از تاریخی‌ترین شهر‌های ایران است، شهری با طبیعت دل انگیز همراه با مردمانی خونگرم، مهربان و مهمان نواز که هر ساله میزبان مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است. طراوت هوای بهاری این شهر کهن را به شهر گل و بلبل معروف کرده است.

یاد شیراز بی ذکر نام بزرگ شاعرانی همچون خواجه حافظ و سعدی که در خاک آن خفته اند، لطفی ندارد. آرامگاه خواجوی کرمانی، دروازه قرآن، خانه‌ی زینت‌الملک، مسجد نصیرالملک، ارگ کریمخانی و … از جمله جاذبه‌های تاریخی در شیراز است که هر گردشگری را در این فصل و ماه زیبا به خود می‌کشاند.

از طبیعت و آثار فرهنگی مذهبی که بگذریم سوغاتی های شیراز هم زبانزد خاص و عام است. نمی شود به شیراز بیایی و طعم خوشمزه و لذیذ فالوده (پالوده) شیرازی با طعم بیدمشک و نسترن را نچشید. خوردن یک ظرف فالوده در گرمای ظهر روزهای اردیبهشتی در سرای مشیر یا پشت ارگ کریمخانی و حتی کوچه پس کوچه‌ های محله سنگ سیاه و گذر سیدتاج‌ الدین غریب، لذت‌ بخش‌ ترین طعم‌ ها را برای هر رهگذری ثبت می‌ کند.

به جرات می‌توان گفت که شهر شیراز سراسر زیبایی و شگفتی است و هر آنچه از بهار انتظار دارید را در شیراز پیدا می‌کنید. گل‌های رنگارنگ و باطراوت، باغ‌های سرسبز و دل نواز، هوای تمیز و مطبوع با عطری مدهوش کننده، کنار تمام این ها، ردپای تاریخ ایران را می‌توان در معماری‌های سنتی این شهر پیدا کرد و از تماشای آن حسابی لذت برد.

اردیبهشت در شیراز آنچنان خودنمایی می‌کند که به بهترین ماه برای سفر به این شهر زیبا برای مسافران از اقصی نقاط جهان تبدیل شده است. در این ماه نسیم برخاسته از باغ‌ها و گلزارها، روحتان را نوازش می‌کند و می‌تواند سفر شما را به آرامش بخش‌ترین سفر تبدیل کند؛ بنابراین اگر به دنبال یافتن جایی برای آرامش پیدا کردن و دوری از استرس‌های روزمره هستید، سفر اردیبهشت در شیراز بهترین پیشنهاد برای شماست.

نگاهی به دیدنی‌های شیراز، شهرِ شعر و شعور
مسجد نصیرالملک که به مسجد صورتی ایران نیز معروف است از دیدنی ترین مساجد ایران و جهان است. مسجدی پر از کاشیکاری، مقرنس کاری و نورهای رنگی که شکوه و زیبایی اش آدم را به وجد می‌آورد. برای دیدن مسجد نصیرالملک باید به جنوب خیابان لطفعلی خان بروید. این مسجد به دلیل نورهای رنگارنگی که از پشت شیشه‌های رنگی آن درطول روز شکل می‌گیرد و زیبایی خاصی در فضای مسجد خلق می‌شود معروف است.
نگاهی به دیدنی‌های شیراز، شهرِ شعر و شعور
باغ عفیف آباد که یکی از بزرگترین موزه‌های سلاح خاورمیانه هم در آن قرار گرفته، یکی از قشنگ‌ترین باغ های شیراز است و هرجایش را که نگاه کنی بوی گل‌ها مستت می‌کند، باغی که در خیابان عفیف آباد واقع شده.
نگاهی به دیدنی‌های شیراز، شهرِ شعر و شعور

صاحب نظران باغ عفیف آباد را نمونهٔ کاملی از هنر گل کاری ایرانی می دانند. سازنده عمارت باغ، میرزا علی محمدخان قوام الملک دوم است که در سال ۱۲۸۴ ه. ق. آن را در یکی از مناطق عیان‌نشین شیراز احداث کرد و مجموعه در سال ۱۸۶۳ میلادی ساخته شد.
در نارنجستان قوام رد پای هفت هنر ایرانی دیده می شود و گچ بری، نقاشی سنتی، آینه کاری، آجرکاری، حجاری، معرق کاری و منبت کاری در جای جای آن به زیبایی هر چه تمام تر جلوه گر شده اند. این اثر در اردیبهشت ماه ۱۳۵۳ با شماره ۱۰۷۳ در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت و میراثی مهم از تاریخ این سرزمین به شمار آمد.
باغ نارنجستان قوام شیراز
باغ نارنجستان قوام شیراز یکی از دیدنی های معروف استان فارس است. باغی تماشایی از دوران قاجار که گردشگران زیادی را به سوی خود می کشاند و فضای دل انگیزی را برای شان فراهم می سازد. موزه ای در این باغ است که اشیای اهدایی پروفسور پوپ، ایران شناس آمریکایی، را می توانید در آن ببینید.
15 اردیبهشت روز شیراز
حافظیه از مهمترین جاذبه‌های گردشگری شیراز است که حتی در بعضی از سال‌ها بیشترین آمار بازدیدکنندگان را به خود اختصاص داده است تمامی مسافران و گردشگران داخلی و خارجی در سفر به شیراز حتما از آرامگاه حافظ بازدید می‌کنند. تالار حافظیه که از آثار دورهٔ زندیان است، ۵۶ متر طول و ۸ متر عرض دارد و از ۲۰ ستون سنگی، هر کدام به ارتفاع ۵ متر تشکیل شده‌است.
15 اردیبهشت روز شیراز
یکی از انتخاب ها برای خوردن بستنی و فالوده می‌تواند بستنی جمشیدیان که به بستنی پشت زندان و پشت ارگ نیز معروف است، باشد. می‌گویند بستنی و فالوده اینجا بهترین بستنی است که هرکس در زندگیش می‌تواند بخورد. این بستنی فروشی پشت ارگ کریمخانی و خیابان ناصرخسرو قرار گرفته.
15 اردیبهشت روز شیراز
بیشتر سوغاتی ها و عرقیات شیراز را می‌توان از بازار وکیل، یکی از دیدنی ترین بازارهای ایران خرید. مسقطی خیلی خوب را که سوغاتی مخصوص شیراز است می‌توان از قسمت چهارسوق بازار خرید. بازار وکیل شهر شیراز یکی از مشهورترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است. این بازار از بهترین آثار بر جای مانده از کریم خان زند است که هنوز مورد بهره‌برداری قرار دارد.
15 اردیبهشت روز شیراز
مسجد وکیل یا مسجد سلطانی وکیل در بخش غربی بازار و در انتهای بخش شمشیرگرها قرار گرفته‌ است. این عمارت زیبا از وسعتی نسبتا بزرگ برخوردار بوده و به دلیل زیبایی و معماری به کار رفته در آن، یکی از بناهای محبوب و دوست‌داشتنی شهر شیراز است. یکی از طرح‌ها و هنرهای معمار و سازندگان این اثر تاریخی که توجه دیگران را به خود جلب کرده‌ است، ۴۸ ستون زیبا و حیرت‌انگیز باشد که ماهرانه و با دقتی بسیار طراحی و ساخته شده است. سنگ‌کاری‌های (حجاری) صورت گرفته بر این ستون‌ها که علاوه بر بخشیدن شکوه و جلالی تحسین برانگیز، مسئولیت نگهداری سقف شبستان وسیع مسجد را برعهده دارند، در نوع خود جالب و ستودنی است. این بنای شگفت‌انگیز تاریخی از در ورودی، دالان، حیاط، شبستان بزرگ، شبستان زمستانی، محراب، منبری ساخته شده از مرمر، حیاط‌خلوت، دو ایوان، طاقی رفیع و با ابهت به نام طاق مروارید و قمست‌های مختلف دیگری تشکیل شده است.
15 اردیبهشت روز شیراز
سعدیه در ابتدا خانقاه سعدی بوده که او اواخر عمرش را در آنجا می‌گذرانده و سپس در همانجا دفن شده است. برای اولین بار در قرن هفتم توسط شمس‌الدین محمد صاحب‌دیوانی وزیر معروف اباقاخان، مقبره‌ای بر فراز قبر سعدی ساخته شد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • تـــناز اردیبهشت ۱۶, ۱۳۹۸

    عکس باغ ارم رو گذاشتین پایینش نوشتین نارنجستان قوام
    اشتباه شده تصحیح بفرمایید