موج دوم حمله ملخ به ایران: هر کیلو ملخ «۸ هزار تومان» شد

اعتبارات ۲۰ میلیارد تومانی مبارزه با ملخ نرسید

موج دوم حمله ملخ به ایران: هر کیلو ملخ «۸ هزار تومان» شد

حمله ملخ به ایران مثل سیل و سیلاب و بی نظمی در فوتبال ایران را باید ۳ چالش و مصیبت ملی در بهار ۹۸ دانست. هر سه، به مقوله پدافند غیر عامل مرتبط است. به اهمیت برنامه ریزی و مدیریت بحران و اصول مدیریت علمی در عصر مدرن. از وحشی گری باب شده در استادیوم ها و سیل خانمان‌سوز بهار اگر بگذریم، حمله ملخ به ایران، وارد فاز بحرانی شده است.

هجوم گسترده ملخ ها به سراسر کشور، همچنان ادامه دارد. اخیرا مطلع شدیم که ملخ های مراکشی به ۵ شهر استان سرسبز گیلان حمله ور شده و آسیبی به مزارع استان وارد کردند. در تهران نیز ۴ گونه از ان ها دیده شده است. حمله ملخ ها به منطقه هشت بندی هرمزگان همچنان ادامه دارد و پرواز مداوم هواپیماهای سم پاش در این استان، مبارزه جدی با ملخ های صحرایی را وارد فاز جدید کرده است.

دیروز فرماندار بندر عباس اعلام کرد که هر کیلو ملخ با قیمت تضمینی ۸ هزار تومان، خریدار دارد. عزیز الله کناری فرماندار بندرعباس، دیروز اعلام کرده بود که به منظور تبدیل این تهدید به فرصت و برای ارتقاء معیشت روستاییان طبق دستور استاندار هرمزگان و هماهنگی انجام شده با جهاد کشاورزی استان، هر روستایی می تواند به ازای جمع آوری و تحویل هر کیلوگرم ملخ زنده به دهیار روستای خود مبلغ ۸۰ هزار ریال دریافت کند.

او اضافه کرده بود که دهیاران نیز در پایان هر روز و پس از جمع آوری و تحویل ملخ‌های روستاییان به بخشداران به ازای هر کیلو ۹۰ هزار ریال دریافت کنند. بخشداران مسؤول مبارزه با ملخ در بخش مربوطه هستند و دهیاران باید در خصوص خرید تضمینی ملخ صحرایی اطلاع رسانی گسترده انجام دهند.

با این حال، رضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در واکنش به اعلام خرید تضمینی ملخ در جنوب کشور اظهار کرد: این امر نظر شخصی یا سازمانی فرماندار بندرعباس است و سازمان حفظ نباتات با این موضوع موافق نیست و به هیچ وجه آن را تایید نمی‌کند. وی افزود: در صورتی که ایشان یا این سازمان می خواهند خرید ملخ انجام دهند خودشان می‌دانند اما ما مسئولیت مبارزه با آفات را به صورت شیمیایی برعهده داریم و این اقدام را منطقی و مناسب نمی‌دانیم.

ملخ
هجوم ملخ های به نقاط جنوبی کشور

طبق اعلام سخنگوی محترم، هنوز ۳۰ میلیارد تومان مبلغ مورد نیاز برای مبارزه به دست سازمان حفظ نباتات نرسیده و از این مبلغ ۱۰ میلیارد تومان (در گذشته) در اختیار ما قرار گرفته است. گویا بر اساس پیگیری ها سازمان حفظ نباتات  موافقت ها با پرداخت مابقی مبلغ مورد نیاز برای مقابله با ملخ های صحرایی شده است اما به حساب سازمان حفظ نباتات کشور نیامده است.

به نظر می رسد که لازم است تا اوایل هفته آینده این مبلغ در اختیار سازمان حفظ نباتات قرار گیرد که تا قبل از ورود موج دوم ملخ ها به کشور مبلغ مورد نیاز برای مبارزه در اختیار سازمان موجود باشد.

امادگی سازمان مدیریت بحران برای مقابله با حمله ملخ ها به تهران

در حال حاضر شاهد حضور ملخ‌ها در شش شهرستان استان تهران هستیم که مقابله و سم پاشی توسط جهادکشاورزی و اداره کل مدیریت بحران استان تهران آغاز شده است. در کل کشور حدود ۸ گونه ملخ مشاهده شده که در حال حاضر چهار گونه از آنها در تهران وجود دارد بر همین اساس مبارزه با آنها در مناطقی از فرودگاه امام، اراضی رباط کریم و دشت ورامین در مناطق پاکدشت و شریف‌آباد آغاز شده است.

طبق گفته مسئولان، حضور این ملخ‌ها با حجمی که گزارش شده‌اند جای نگرانی نیست و بحران قلمداد نمی‌شوند و امکان گسترش حضور آنها در سایر شهرستان‌های استان هم بعید به نظر می‌رسد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود