خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان در برابر امن ترین و صلح طلب ترین های ۲۰۱۹

خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان در برابر امن ترین و صلح طلب ترین های ۲۰۱۹

موسسه اقتصاد و صلح مستقر در استرالیا، نمایه بین المللی صلح خود را برای سال ۲۰۱۹ منتشر کرده است. این بنگاه فکری معتبر از سال ۲۰۰۷ تاکنون هر ساله فهرست خطرناکترین و ناامن ترین کشورهای جهان را منتشر می کند و فاکتورهای اقتصادی نقش مهمی در رده بندی های آن دارند. در این گزارش شرایط صلح در ۱۶۲ کشور مورد بررسی قرار گرفته و هر کدام بر اساس ۲۳ معیار کیفی و کمی نمرات متفاوتی دریافت می کنند که در سه دسته بندی عمده قرار دارند. دسته بندی درگیری داخلی و بین المللی مداوم شامل مرگ در اثر درگیری های سازمان یافته و روابط با کشورهای همسایه است.

خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان

دسته امنیت و ایمنی اجتماعی نیز شامل ثبات سیاسی، جنایات خشونت آمیز و جمعیت محبوس کشورها بوده و دسته پایانی که دسته نظامی سازی است نیز شامل دسترسی به سلاح و واردات و صادرات تجهیزات نظامی در کشورها است. در سال ۲۰۱۹، میزان آرامش و صلح کلی در جهان برای اولین بار در ۵ سال گذشته افزایش یافته است اما هنوز هم دنیا نسبت به ۱۰ سال پیش مکان خطرناک تر و ناامن تری است. در گزارش امسال این موسسه، افغانستان جای سوریه را به عنوان ناامن ترین و خطرناک ترین کشور جهان گرفته است.

روسیه در میان ده کشور ابتدایی دارای کمترین میزان صلح و امنیت قرار گرفته است

خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان

بر اساس این گزارش روسیه یکی از بالاترین نرخ های سرانه صادرات سلاح در جهان را دارد و یک کشور به شدت نظامی شده است که این موضوع سهم زیادی در قرار گرفتن نام این کشور در میان ۱۰ کشور ابتدای فهرست دارد. ورود این کشور به نبردها در سوریه تعداد مرگ های این کشور در اثر درگیری های خارجی را افزایش داده و رضایت و محبوبیت کلی از رهبری در این کشور بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ از ۳۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته است. روسیه از لحاظ صلح و آرامش بدترین شرایط را در میان کشورهای منطقه خود دارد.

جمهوری دموکراتیک کنگو در معرض سیلاب های شدید و درگیری های داخلی قرار دارد

خشونت در جمهوری دموکراتیک کنگو در توانایی فعالان بخش سلامت برای درمان موارد اخیر ابتلا به ایبولا در این کشور را که جان ۱.۳۹۶ نفر از مردم کنگو را گرفته به شدت تحت تاثیر منفی خود قرار داده است. اوایل سال جاری، دار و دسته های مسلح و شبه نظامیان به مراکز درمانی حمله کرده و یک پزشک کامرونی که برای متوقف کردن گسترش ایبولا در منطقه تلاش می کرد را کشتند.

خشونت در جمهوری آفریقای مرکزی باعث شده که این کشور با کاهش ۴۷ درصدی تولید ناخالص داخلی مواجه شود

خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان

شورشیان سِلِکا و شبه نظامیان ضد بالاکا همچنان به درگیری های خود در جمهوری آفریقای مرکزی ادامه می دهند که این کشور را دچار آشوب کرده و علاوه بر آوارگی ۶۲۰.۰۰۰ نفر در داخل کشور، باعث فرار ۵۷۰.۰۰۰ نفر دیگر به کشورهای همسایه مانند کامرون و جمهوری دموکراتیک کنگو شده است.

در سال ۲۰۱۸، عراق شاهد خشونت دولتی کمتری بود و تعداد آوارگان در این کشور کاهش یافت

با این وجود عراق هنوز هم با درگیری های داخلی و خارجی متعددی روبروست. هنوز هم بازمانده های داعش در گوشه و کنار کشور حضور داشته و فساد و آشفتگی در نیروهای امنیتی و نظامی کشور نیز مانع از برقراری آرامش در عراق شده است.

درگیری های داخلی در سوریه باعث شده که این کشور نیز در رتبه های بالای فهرست قرار داشته باشد هر چند دیگر نمی توان آن را ناآرام ترین کشور جهان دانست

سوریه اکنون دومین کشور ناامن جهان بر اساس گزارش است و شکست نیروهای داعش در شهر باغوز در اوایل سال ۲۰۱۹ سهم زیادی در آمدن این کشور از رتبه اول ناآرام ترین کشورهای جهان به رتبه دوم داشته است.

افغانستان خطرناک ترین و ناامن ترین کشور جهان شناخته شده است

خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان

موسسه اقتصاد و صلح در گزارش خود در سال ۲۰۱۹ افغانستان را جایگزین سوریه به عنوان ناآرام ترین کشور جهان کرده است. درگیری و خشونت در افغانستان ۴۷ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را از بین برده و تنها سال گذشته ۳.۸۰۴ نفر در این کشور، از جمله ۹۷۳ کودک، کشته شده اند که بالاترین تعداد کشته ها در یک سال در این کشور است. افغان ها ۲۰ درصد احساس امنیت و آرامش کمتری نسبت به سال ۲۰۰۸ دارند. اعتماد به ارتش کشور از سال ۲۰۱۳ تاکنون با ۳۱ درصد کاهش مواجه شده است.

از میان ۱۶۳ کشور این فهرست، ایالات متحده با ۴ رتبه سقوط نسبت به سال گذشته در رتبه ۱۲۸ و ایران با ۹ رتبه سقوط نسبت به سال گذشته در رتبه ۱۳۹اُم قرار گرفته است. عربستان سعودی رتبه ۱۲۹، اسرائیل رتبه ۱۴۶، کره شمالی رتبه ۱۴۹ و چین  نیز رتبه ۱۱۰ این فهرست را به خود اختصاص داده اند.

خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان

خطرناک ترین و ناآرام ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۹

  1. افغانستان
  2. سوریه
  3. سودان جنوبی
  4. یمن
  5. عراق
  6. سومالی
  7. جمهوری آفریقای مرکزی
  8. لیبی
  9. جمهوری دموکراتیک کنگو
  10. روسیه

خطرناک ترین و ناامن ترین کشورهای جهان

آرام ترین و صلح طلب ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۹

  1. ایسلند
  2. نیوزیلند
  3. پرتغال
  4. اتریش
  5. دانمارک
  6. کانادا
  7. سنگاپور
  8. اسلوونی
  9. ژاپن
  10. جمهوری چک

بیشتر بخوانید: گزارش سازمان ناظر بر آزادی‌های اجتماعی؛ آزادترین و بسته‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۹

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۸ نظر

ورود

  • پایه یکی تیر ۷, ۱۳۹۸

    غیر ممکنه امریکا ناامنتر از ایران باشه. خودم اشنا دارم و اصلا این خبرا نیست
    سوریه عراق افغانستان یمن سومالی کشورایی نبودن ما توش دخالت کردیم؟ کنیا همون کشوری نبودش چند وقتی پیش چندتا از جاسوسای ما رو دستگیر کردن و اینا کارشون فرستادن و تهیه پول و اسلحه برا گروه های شورشی بود؟
    اوووه یادم رفت ما امنیت داریم عوضش

    • حسین تیر ۷, ۱۳۹۸

      شما درست میگید. من نمیخوام منکر این باشم که عربستان و برخی از کشورهای عربی توی ایجاد داعش نقش داشتن ولی اینو میدونم که خیلی از گروه های وابسته به سپاه در منطقه هم عملکرد شبه نظامی داعش رو دارن.توی صداسیما هرگروه مخالف بشار اسد به عنوان داعش معرفی میشه و عملا بشار اسد رو رییس جمهور منتخب مردم معرفی میکنه درحالی که بشار اسد و پدرش بیش از ۵۰ ساله که رییس جمهور مادام العمر سوریه هستن و مخالفان حق داشتن که علیه این سلطنت اقدام کنن. متاسفانه دموکراسی و حرف حق توی کله افراطیون مذهبی نمیره وگرنه اوضاع ما الان این نبود.

      • علی تیر ۹, ۱۳۹۸

        خنده دار بود .بشار اسد در انتخابات رای اورد و رئیس جمهور شد .زمان پدرش رای گیری نمی کردن .بعدش به انتخابات گذاشته شد و بشار اسد هم به عنوان یه نامزد رای اورد . شبه نظامی های سپاه مثل داعش عمل می کنن ؟؟؟ کلا قاطی کردی تو

        • اروین تیر ۱۰, ۱۳۹۸

          جک قرن بشار اسد تو انتخابات رای اورد xD میزان فهم ایشون از سیاست و اجتماع رو دارید مشاهده میکنید

    • سهیل تیر ۸, ۱۳۹۸

      دمت گرم

    • علی تیر ۹, ۱۳۹۸

      یه ذره اون عقلت رو به کار بگیری می فهمی که ما بعد از ناارامی ها با درخواست کشور ها در اونجا حضور پیدا کردیم .در سوریه وقتی داعش نبود ، ما اونجا بودیم ؟؟؟ یا عراق و …. یا یمن ؟؟؟ کشور های سلطه گری مثل امریکا با ساخت داعش و ایجاد ناارامی در کل جهان باعث این شدن که این کشور ها ناارام بشوند . چه چیزهایی ناارامی اورده ؟؟ داعش ، گروهای تروریسیتی دیگه ، دخالت در امور کشور های منطقه بدون اجازه گرفتن / تمام این کارهای رو امریکا انجام می ده .

      • mahdi تیر ۱۰, ۱۳۹۸

        زیاد صدا سیما نگاه میکنی دوست عزیز :))

    • اریا تیر ۱۰, ۱۳۹۸

      خب نا امنتر نیست. رده بندی هم همین رو گفته دیگه