ماجرای نابینایی ۵۲ نفر با یک داروی چمدانی

ماجرای نابینایی ۵۲ نفر با یک داروی چمدانی

روزنامه خراسان: نابینایی با یک داروی وارداتی چمدانی که از سال ۱۳۹۳ خبرساز شد، ظاهرا همچنان ادامه دارد؛ به گونه ای که قائم مقام مدیرعامل سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت به تازگی گفته است: ۵۲ نفر از هموطنان به دلیل استفاده از یک دارو که به صورت چمدانی وارد کشور می‌شده، بینایی خود را از دست دادند.

محسن جلواتی در نشست خبری «دیده بان شفافیت و پیگیری مسائل دارو» درباره نابینایی ۵۲ نفر از هموطنان کشور به دلیل استفاده از برخی از داروها، افزود: دارویی به نام اوستین وارد کشور شد و به دلیل مصرف آن توسط مردم، ۵۲ نفر بینایی خود را از دست دادند.

این دارو از ترکیه که یکی از گران ترین نقاط جهان است، وارد شد و در ایران پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شد.

وی ادامه داد: این عامل موجب واردات قاچاقی و چمدانی این محصول شد. مصرف این دارو برای درمان سرطان است که کاربرد ثانویه آن درمان بیماری‌های چشمی است که مصرف این داروهای بی‌کیفیت باعث کور شدن هموطنان در کشور شد.

ما روز گذشته برای پیگیری این موضوع با ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت تماس گرفتیم. وی که به نظر از موضوع مطلع بود درباره این خبر به خراسان گفت: لینک های خبر را برای بنده ارسال کنید تا موضوع را پیگیری کنیم.

تلاش های خبرنگار خراسان برای گفت و گو با بیشتر اعضای هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس نیز راه به جایی نبرد و پاسخ گوی تماس ها نبودند.اما بهروز بنیادی نماینده کاشمر و عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت و گو با خراسان درباره نابینایی ۵۲ نفر از هموطنان به دلیل استفاده از داروی اوستین اظهار کرد: قطعا از طریق کمیسیون بهداشت مجلس موضوع را پیگیری می کنیم.

اوستین از دیروز تا امروز

خبر نابینایی پس از تزریق داروی «اوستین» اولین بار مربوط به اسفندماه ۱۳۹۳ بود که ۱۵ بیمار که به کلینیک چشم پزشکی رازی در شمال تهران مراجعه کرده بودند،

پس از تزریق داروی «اوستین» از یک یا دو چشم نابینا شدند و در نهایت هم ۲۱ چشم از این بیماران کور شد.

آن زمان رئیس وقت بیمارستان فارابی تهران گفته بود که داروی اوستین که برخی بیماران را دچار مشکل کرده از مراکز مورد تأیید تهیه نشده و داروی تزریق شده از نوع غیر معتبر بوده است.به گفته وی، داروی اوستین برای افراد دیابتی یا کسانی که مشکل در ماکولا دارند استفاده می شود که داروی بسیار مفیدی است و چنان چه این دارو از مراکز معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت تهیه و استفاده شود و شرایط تزریق استاندارد مهیا باشد مشکلی روی نخواهد داد.

سید حسن هاشمی وزیر وقت بهداشت نیز در تشریح این قصور مبنی بر این که بیشترین مشکل مربوط به دارو بوده است یا پزشک،خاطرنشان کرد‌: بالاخره آن چه که مسلم است و بنده متوجه می‌شوم به دلیل این که رشته‌ام نیز چشم پزشکی است؛ این است که دارو و نحوه‌ فراهم آوری آن دچار اشکال بوده است، البته نتیجه قطعی را دستگاه قضایی اعلام خواهد کرد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود