زندگی در میان آواها؛ معرفی پادکست‌های ایرانی به مناسبت روز جهانی پادکست

وقتی گوش‌ جای چشم‌ را می‌گیرد

زندگی در میان آواها؛ معرفی پادکست‌های ایرانی به مناسبت روز جهانی پادکست

پادپخش، تدوین صوتی یا رادیوی اینترنتی نام‌های دیگر پادکست هستند. پادکست چیست؟ فایل‌های صوتی در یک زمینه خاص که به صورت خودمانی‌ و تقریبا غیررسمی‌ توسط یک نفر یا گروهی تولید می‌شوند.

این روزها زیاد در مورد پادکست می‌شنویم. این فایل‌های صوتی در زمینه‌های مختلفی تهیه و منتشر می‌شوند. اما اغلب ما سراغ نمونه‌هایی می‌رویم که بار آموزشی دارند و می‌توانند ما را در مسیر پیشرفت قرار دهند.

از پادکست‌هایی همچون بی‌پلاس که کتاب‌ها را برایمان خلاصه می‌کنند تا پادکست‌های آموزش زبان‌های خارجی و سامانه‌ای همچون شنوتو که بستر نرم افزاری برای انتشار، پخش، به اشتراک گذاری، دانلود و خرید فایل‌های صوتی، پادکست و کتابهای صوتی در محیط وب و موبایل معرفی می‌کند.

پادکست از دل سرعت سرسام‌‌آور زندگی بیرون آمد و شد مرهمی برای زخم‌های دهان‌بازکرده‌ی ناشی از نیاز رشد آدم.

این روزها که زندگی گویی در حال فرار است و لحظه‌ای از سرعت حرکتش کاسته نمی‌شود، فرصتی برای یادگیری، ثبت نام در کلاس آموزشی یا حتی مطالعه کتاب یا نیست یا اگر هست، بسیار کم است، ارزش و اعتبار پادکست‌ها به خوبی حس می‌شود.

مزیت پادکست این است که شما هر لحظه، هر کجا و هر گونه که دوست داشته باشید آنها را گوش می‌کنید. می‌توانید یک پادکست را ۱۰ بار گوش کنید. می‌توانید در میانه‌ی صحبت‌ها آن را قطع کنید. می‌توانید حین رانندگی، هنگام راه رفتن، در اتاق خواب یا حتی در دل طبیعت به این محتواهای صوتی گوش کنید و هر آنچه می‌خواهید را بدست بیاورید.

روز جهانی پادکست

وضعیت پادکست‌ها در ایران چگونه است؟

پادکست در جهان معنا و مفهوم روشنی دارد و به فایل صوتی که از طریق سامانه آی‌تیونز شرکت اپل توزیع بشود گفته می‌شود. این فایل صوتی برای پخش شدن در پادپخش‌ها (اپلیکیشن‌های پخش پادکست روی تلفن‌های همراه و ای‌پاد) تهیه و منتشر می‌شوند.

در ایران اما همه پادکست‌ها خیلی گسترده نیستند زیرا دسترسی به دستگاه‌های همراه شرکت اپل و سامانه آی‌تیونز ( که مدت‌ها به دلیل تحریم‌ها اجازه استفاده به کاربران ایرانی نمی‌داد) کاربران ایرانی محدودتر است. به همین خاطر، چه پادکست‌ساز و چه پادکست‌باز باید سراغ سامانه‌های دیگر برود.

البته در سالهای اخیر محبوب شدن پیام‌رسان‌هایی مانند تلگرام که امکان همرسان کردن فایل‌های صوتی را به کاربرانش می‌دهد از جمله سکوهای پرتاب کلیدی برای تولید کنندگان برنامه‌های رادیویی خانگی بوده است.

بسیاری از تهیه‌کننده‌های حرفه‌ای پادکست در ایران هم از طریق اپ‌ یا سایت، محتواهای صوتی خود را به کاربرانشان ارائه می‌دهند.

روز جهانی پادکست

امروزه، سایت‌هایی هم هستند که میزبان پادکست هستند. از جمله می‌توان به Anchor، پادبین، بلوبری، لیبسین و SoundCloud اشاره کرد. بلوبری و لیبسین از قدیمی های این کار هستند.  بلوبری را سالها پیش یکی دو نفر از پادکسترهای اولیه درست کرده‌اند و چون خودشان هنوز پادکست می‌سازند حواسشان به نیازهای روز هم هست و مرتب پیشرفت می‌کنند.

از میزبان‌های ایرانی می‌توان به ناملیک و شنوتو اشاره کرد که هر دو رایگان هستند.

در زیر پادکسترهای ایرانی را به شما معرفی کرده‌ایم تا بر اساس نیاز، شغل و سلیقه شخصی خود سراغ پادکست‌های آنها بروید و کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید. با روزیاتو همراه باشید.

بهترین پادکست های فارسی که باید شنید

پادکست بی‌پلاس

کانال تلگرام: @bpluspodcast

روز جهانی پادکست

بی‌پلاس یک پادکست فارسی است که در هر اپیزودش خلاصه‌ی یک کتاب غیرداستانی به فارسی تعریف می‌شود.

اپیزودهای بی‌پلاس جایگزین کتاب‌خوان نیستند. هدف آنها این است که طوری خلاصه‌ی کتاب را تعریف کنند که کاربر علاقه‌مند به خواندنش شود.

یکی از منابع اصلی آنها برای بیشتر اپیزودها خلاصه‌هایی است که در سایت Blinkist منتشر شده.

فصل اول بی‌پلاس سال ۹۷ منتشر شد و محصول همکاری علی بندری، امید صدیق‌فر، فاطمه‌ فخاریان و مهران بوالحسنی بود.

در فصل دوم که از اردیبهشت ۹۸ شروع شده بهجت بندری وعباس سیدین هم به تیم پادکست اضافه شده‌اند.

روز جهانی پادکست

پادکست چنل‌بی

اولین اپیزود پادکست ChannelB با اسم اولیه‌ی کانال‌‌بی و با کمک ناملیک در تابستان ۲۰۱۵ منتشر شد. از آن به بعد هر سه هفته یک بار اپیزود جدیدی منتشر شده است، کمابیش. در هر اپیزود پادکست گزارش بلند یک ماجرای واقعی را که در یک رسانه‌ی معتبر انگلیسی‌زبان منتشر شده به فارسی می‌شنوید.

از زمستان ۱۳۹۵ پادکست با همکاری یک تیم سه نفره تولید می‌شود. صاحب صدای پادکست علی بندری است.

پادکست رادیو مرز 

رادیو مرز یکی از پادکست های خوب فارسی است. مرضیه رسولی در رادیو مرز در مورد اختلاف‌های بین آدم‌ها صحبت می‌کند. این پادکست حالت مستند دارد و درباره هر موضوع با آدم‌های مختلف مصاحبه می‌شود.

روز جهانی پادکست

پادکست رادیو دیو

کانال تلگرام: @radiodeev

رادیو دیو پادکستی در مورد موسیقی است و هر اپیزود به موسیقی یک نقطه از این دنیا می پردازد. به طور مثال، یک روز شما را به کوچه‌پس‌کوچه‌های پاریس می برد و روز دیگر به محله ساغری‌سازان رشت. البته اخیرا موسیقی هر اپیزود لزوما از یک منطقه نیست. انتخاب قطعه‌ها بسیار دقیق و هوشمندانه است و می‌تواند برای کمتر از ۳۰ دقیقه ذهن شما را به رویاپردازی وادار کند.

پادکست رادیو جولون

کانال تلگرام: @radiojoloun

روز جهانی پادکست

پادکست رادیو جولون از معدود پادکست‌های خوب در زمینه سفر است. کیمیا که از دوستان اهل سفر است با دوستش سالار این پادکست را اداره می کنند و هر دفعه راجع به یک مقصد و یا یک موضوع مرتبط با سفر گپ می زنند. مطالب این پادکست برای علاقه‌مندان به گردشگری کاملا مفید است.

دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • نیما مهر ۹, ۱۳۹۸

    چنل بی عالیه واقعا، منم چنتا ب لیست اضافه میکنم، پادکست بوم ، دایجست،رادیو گیک، دست نوشته ها، رادیو میکس بار، شیرکاکائو

  • حمیده مهر ۱۱, ۱۳۹۸

    پادکست کرن که راجع به موسیقی ایران هست رو هم پیشنهاد میکنم. با توضیحات بردیا دوستی، گوینده پادکست، با زوایای زیبایی از موسیقی ایران آشنا میشید