ترفندهای تولید محتوا خوب مخصوص حرفه‌ای ها

چگونه مطالب پربیننده بنویسیم؟

ترفندهای تولید محتوا خوب مخصوص حرفه‌ای ها

تولید محتوا (content management) از فعالیت های مهم در عرصه مدیریت وب سایت، صفحه اینستاگرام، کانال تلگرامی و هم چنین ساخت و طراحی و بارگذاری اپ کاربردی پر دانلود است. تا محتوای خوب ارائه نکنید، کاربران به سمت محصول شما (سایت-وبلاگ-کانال-گروه-اپ) شما جذب نمی شوند. تا جذب کاربر بالا نداشته باشید، مخاطب زیادی به سمت سایت شما یا کانال یا صفحه اینستاگرام شما نمی آید و مطالب شما، فوروارد نمی شود و view خوبی نخواهد داشت.

بعضی ها به دنبال این سوال هستند که چگونه تولید محتوا کنیم. چگونه تولید محتوای خوب داشته باشیم. چگونه تولید محتوای پربیننده داشته باشیم. چگونه تولید محتوای جریان ساز داشته باشیم. چگونه تولید محتوای ما پر بازدید شود. چگونه تولید محتوای عکسی داشته باشیم. آیا تولید محتوای ویدیویی هم تاثیر گذار است؟ پاسخ به این سوالات همه در هدف و استراتژی شما خلاصه می شود.

برای هر کاری مثل تولید محتوا، باید هدف گذاری داشته باشید. در این هدف، باید برنامه کوتاه مدت و میان مدت و بلندمدت مشخص شود. محتوایی که تولید می شود باید در عرض بازه های زمانی مختلف، به روز رسانی شود. سوالات کاربران پاسخ داده شود. مرتبط بر اساس اصول سئو، باز نویسی و ارتقا اطلاعات در آن بر اساس اصول SEO و گوگل آنالیتیک رعایت شود.

برای تولید محتوای خوب شما باید اطلاعات خوب داشته باشید. تولید محتوای خوب از جاده اطلاعات خوب عبور می کند. قلم خوب و متن روان و ارائه اطلاعات به روز، بخشی از فاکتورهای موثر در تولید محتوای خوب است که معمولا مورد غفلت نویسندگان و فریلنسر ها و وب مستر ها قرار می گیرد. سعی کنید از تولید محتوای کپی شده خودداری کنید.

وقتی view خوب نداشته باشید، رتبه خوبی در گوگل پیدا نکرده و رتبه بالایی در سایت های رتبه بندی مثل الکسا نخواهید داشت. پس، آگهی کم دارید و درآمد شما برای مدیریت سایت کافی نیست.

بخشی از چالش های مربوط به ارتقا رتبه و محبوبیت سایت و اپ و کانال تلگرامی و هم چنین صفحات اینستاگرامی، مربوط به تولید محتوا است. تولید محتوا بایستی در روزگار امروز، هم تخصصی و هم حرفه ای صورت بگیرد تا هم به  سوالات مختلف کاربران در یک موضوع خاص پاسخ دهیم و هم، به گونه ای تنظیم شود که محبوب گوگل آنالیتیک بوده و اصطلاحا SEO خوبی داشته باشد. وقتی یک مطلب، سئو خوبی داشته باشد و به درستی در سایت بارگذاری شود، انتظار جایگاه در  گوگل روی KEYWORD اصلی (کلید واژه کانون)، انتظار شایسته ای است.

هیچ مقاله ای در سایت ها، نمی تواند تا ابد، جایگاه تک رقمی در نتایج گوگل روی  KEYWORD خاص بگیرد. مگر این که مطلب  را مرتب به روز  رسانی کرده و به سوالات کاربران پاسخ دهید و بک لینک خوبی بگیرد و به خوبی در شبکه های اجتماعی معرفی شود.

داستان درباره تولید محتوا به دلیل تنوع فرآیند های تولید محتوا و موضوعاتی که در این حوزه  وجود دارد، بسیار است. در این مقاله، برخی از روش های تولید محتوا را در اختیار وب مسترها یا علاقمندان به تولید محتوای خوب قرار می دهیم.

انواع روش های تولید محتوا خوب

یکی از روش های تولید محتوا این است که شما به گوگل آنالیتیک بروید و ببینید که KEYWORD‌های خوب کدام است. ترندها کدام است و در یک بازه زمانی خاص در فلان کشور، چه KEYWORD‌هایی در کانون توجه کاربران در اقلیم خاص قرار گرفته است. ایرادی که به گوگل آنالیتیک وارد است آن است که گذشته  محور است. یعنی گوگل  آنالیتیک به  شما نمی گوید که ۳ ماه آینده یا ۶ ماه آینده یا ۱۲ ماه آینده یا ۲۴ ماه آینده، چه موضوعاتی در کانون توجه کاربران قرار می گیرد. خوب واقعیت هم  همین است  که GOOGLE ANALYTICS پیش بینی گر نیست! از فال تاروت و احضار موکل هم خبری نیست!

پس چه باید کرد؟ یکی از راه ها این است  که شما بررسی کنید ببینید که در ۳ ماه آینده یا N ماه آینده در موضوع سایت شما، چه موضوعاتی احتمالا ترند خواهد شد در عرصه سیاسی، ورزشی، اجتماعی، هنری و غیره! مثلا از فروردین  ۱۳۹۹، بخشی از مردم به دنبال رزرو هتل و مقصدگردشگری و خرید بلیط به مقصد المپیک توکیو ۲۰۲۰ هستند.

لذا قابل پیش بینی است که مطالبی مربوط به ویزا ژاپن، گردش در ژاپن، اجاره خانه ارزان، شرکت در رویدادهای مجانی، هیچهایکینگ در ژاپن و مسائلی از  این دست، در کانون توجه گردشگران درسال ۱۳۹۹ هجری شمسی قرار بگیرد. پس شما باید از چند ماه قبل، مطالب خوبی در این زمینه آماده کنید. شاید از سال قبلش تا جایگاه خوبی کسب کنید.

بنابراین شما می توانید برای  رویدادهایی که در آینده رخ  می دهد، شخصیت هایی که در آینده احتمال BOLD شدن و مطرح شدن و ترند شدن آن ها وجود دارد، مقالاتی آماده کنید. البته این روش، نه شرط لازم  برای کسب رتبه بالا در گوگل است و نه شرط کافی  !

یکی از روش های تولید محتوا این است که شما موضوعی پر سرچ در گوگل  را بررسی کرده و موضوعات فرعی مربوط به موضوع اصلی را یادداشت کرده و در تالیف مقاله اصلی، از این موضوعات فرعی به عنوان تایتل هایی برای تکمیل مقاله استفاده  کنید.

مثلا موضوع: آرایش مو شینیون، یکی  از موضوعات جذاب و پر سرچ برای بانوان ایرانی به خصوص بانوان جوان است. این کلمه کلیدی مهم و پر سرچ، به صورت های مختلفی توسط  کاربران، جست و جو می شود. مثل:

  • آرایش مو شینیون ساده
  • آرایش موی شینیون
  • آرایش صورت و شینیون مو
  • آرایش شینیون موی کوتاه
  • آرایش شینیون موی باز

برای این که متوجه شوید که کلمات فرعی این موضوع چه مواردی است، کافی یکی از حروف الفبا فارسی را پس از کلمه شینیون اضافه کنید. مثل  عکس زیر.

کلمه  «ب» به کلید واژه پر سرچ: «آرایش مو شینیون» اضافه شد و شما متوجه شدید که چه موضوعات دیگری مرتبط با این کلید واژه اصلی محبوب ایرانیان، مد نظر کاربران  مد باز است:

  • آرایش مو شینیون موی باز
  • آرایش شینیون موی بلند
  • مدل آرایش موی بلند شینیون
  • شینیون مو با آرایش صورت
  • مدل شینیون با آرایش صورت.

پس اگر  شما به دنبال نوشتن مقاله ای درباره آرایش مو با شینیون هستید، بایستی به موضوعات فرعی که شماری از ان ها را در بالا گفتیم، توجه کرده و برای آن ها پاراگراف های ارائه کنید تا غنای مطلب افزایش پیدا کرده و بتواند با رعایت المان های دیگر، جایگاه خوبی در نتایج گوگل  روی  این کلید واژه ، کسب کند.

یکی دیگر از روش های تولید محتوا این است که بررسی کنید که کدام کلید واژه ها در سایت های پربیننده ایرانی، مخاطبان زیادی را به ترافیک سایت مزبور اضافه کرده است. کافی است  به سایت  رتبه بندی ALEXA.COM بروید. سایت خبرگزاری دانشجویان ایران (ISNA.IR) را بررسی می کنیم تا ببینیم چه رتبه ای در سایت الکسا داشته و چه کلید واژه هایی، بیش ترین ترافیک را روی این سایت آورده است. کافی است به این لینک بروید.

عکس بالا نشان می دهد که ۵ کلید واژه  برتر (TOP KEYWORD) که بیش ترین ترافیک را به سایت  خبرگزاری ایسنا آورده است: سوابق بیمه و بیمه است. سایت ایسنا، در فهرست ۳۰ سایت پربیننده در میان سایت های فارسی است و رتبه جهانی ان در مهر  ۹۸،  ۱۱۲۹ بود.

بنابراین برای مخاطبات  سایت ایسنا، کلید واژه های سابقه بیمه و بیمه مهم  بوده است. پس، اگر قصد تولید محتوا دارید، روی کلید واژه بیمه ، تمرکز  کنید و انواع و اقسام موضوعات آن را که سوال کاربران است بررسی کنید.

به سراغ گوگل می رویم تا ببینیم روی کلید واژه مهم «بیمه» برای ایرانیان، چه کلید واژه های اصلی و فرعی وجود دارد. پرداخت بیمه تامین اجتماعی و پیدا کردن سابقه بیمه با کد ملی و نحوه پرداخت حق بیمه از طریق اینترنت یا خرید بیمه یا بیمه بازار و مشاهده سوابق، از جمله مهم  ترین KEYWORD های کاربران در مواجهه با این کلید واژه است.

پس اگر به تولید محتوا در حوزه بیمه مشغول  هستید، مقاله شما بهتر است  که به این موضوعات نیز اشاره  کند.

یکی دیگر از ترفند های تولید محتوا، استفاده از بخش کامنت سایت های تخصصی در تولید محتوای خوب است. پاسخ  به سوالات کاربران در  بخش کامنت، شما را با موضوعات جالب و جذابی آشنا می کند که می تواند منبعی برای تالیف مقاله باشد. البته بایستی سایت مزبور راستی آزمایی شده و درستی توضیحات ارائه شده  در کامنت، بررسی شود.

مثلا از شما خواسته شما تا دربازه شرایط و نحوه و سهمیه های آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۹، مقاله ای اماده کنید. شما اطلاعات کافی ندارید. بهترین مرجع، مراجعه به SANJESH.ORG است. اما در  سایت سازمان سنجش، اطلاعات تخصصی پاسخ  داده نشده است. اما در سایت هایی که به منظور مشاوره داوطلبان کارشناسی ارشد طراحی شده، مشاوران این درگاه ها، به سوالات کاربران پاسخ داده اند که می تواند رفرنس  خوبی برای تازه کارها برای تولید محتوا باشد.

تولید محتوا
پاسخ های مشاور یک سایت امادگی آزمون های کارشناسی وکارشناسی ارشد داخلی به سوالات کاربران در بخش کامنت مطالب سایت

این ها بخشی هایی از روش های خوب برای تولید محتوای خوب است. البته این ها در سطح انتخاب کلید واژه  خوب و هم چنین یافتن منابعی برای پاسخ به سوالات کاربران نسبت به موضوع اصلی است و مباحث بک لینک و develop‌ مطلب و پاسخ به کامنت و امثالهم  هم هست که در آینده در روزیاتو به آن خواهیم  پرداخت. تولید محتوا مثل بورس بازی، به تجربه و تحلیل و مهارت نیاز دارد.

حتما ببینید: ۱۰ سایت محبوب فریلسنرها برای درآمدزایی دیجیتالی

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود