در سال ۱۳۹۹ چقدر باید مالیات حقوق، خودرو، ملک و دارایی بدهیم؟

در سال ۱۳۹۹ چقدر باید مالیات حقوق، خودرو، ملک و دارایی بدهیم؟

مالیات ۹۹ زیاد است. سال ۱۳۹۹ سالی است که آن را نقطه عطفی در نظام مالیاتی کشور باید تلقی کرد. یعنی دولت بخش عمده ای از درآمد های خود را به منظور پرداخت حقوق به کارمندان میلیونی خود و اداره کشور، از راه مالیات از مشمولان نظام مالیاتی کشور تامین می  کند و خواسته یا ناخواسته، نقش درآمد های نفتی در اقتصاد ایران، کاهش می یابد.

این یک پیام مهم به اقتصاد ایران در سال سخت تحریمی سال ۹۹ دارد: مالیات بیشتر باید بدهیم. هوشمند سازی سامانه های مالیاتی کشور و لوایحی که دولت به مجلس داد و تصویب شد، راه را بر افزایش مالیات دولت از مشمولان هموار می کند.

با این حال، بیش از نیمی از اقتصاد ایران، یا مشمول مالیات نیست یا مالیات نمی دهد و فرار مالیاتی می دهد. تحریم ۲۰۲۰ و عدم الحاق ایران به FATF از ۱ اسفند ۹۸، کسب و کار را تضعیف و روند اخذ مالیات دولت از ملت را سخت تر و پیچیده تر خواهد کرد.

به هر حال، همچنان سود سپرده های بانکی، درآمد هایی که از راه خرید و فروش سهام در بورس ایران باشد، حقوق های زیر ۳ میلیون تومان در ماه و درآمدهای سالانه زیر ۱ میلیارد ریال هنرمندان، معاف از مالیات است. جزییات مالیات سالانه خودرو، دارایی و املاک را در این گفتار مشاهده کنید که در صورت تصویب نهایی اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم، باید مالیاتی مطابق موارد زیر پرداخت کنیم.

مالیات ۹۹
مالیات ۹۹ طبق گزارش خبرگزاری مهر از ۸ آبان ۹۸ در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار دارد

جزییات مالیات سالانه خودرو در سال ۱۳۹۹

  • ارزش خودرو شخصی شما و فرزندان شما تا ۵۰۰ میلیون تومان: معاف از مالیات
  • ارزش خودرو شخصی شما و فرزندان شما بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان: ۱ درصد مشمول مالیات
  • ارزش خودرو شخصی شما و فرزندان شما بین ۷۰۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد تومان: ۷ میلیون تومان
  • ارزش خودرو شخصی شما و فرزندان شما بین ۱.۵ تا ۲.۵ میلیارد تومان: ۲۳ میلیون تومان + ۳ درصد مازاد ۱.۵ میلیارد تومان
  • ارزش خودرو شخصی شما و فرزندان شما بین ۲.۵ تا ۴.۵ میلیارد تومان: ۵۳ میلیون تومان + ۴ درصد مازاد ۲.۵ میلیارد تومان
  • ارزش خودرو شخصی شما و فرزاندن شما بیش از ۴ میلیارد تومان: ۱۱۳ میلیون تومان + ۵ درصد مازاد ۴ میلیارد تومان

جزییات مالیات سالانه املاک

  • جمع ارزش املاک شخصی و فرزندان تحت تکفل تا ۵ میلیارد تومان: معاف از مالیات
  • جمع ارزش املاک شخصی و فرزندان تحت تکفل بین ۵ تا ۷ میلیارد تومان: یک دهم درصد
  • جمع ارزش املاک شخصی و فرزندان تحت تکفل بین ۷ تا ۱۵ میلیارد تومان: ۷ میلیون تومان +۳ دهم درصد مازاد ۷ میلیارد تومان
  • جمع ارزش املاک شخصی و فرزندان تحت تکفل بین ۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان: ۳۱ میلیون تومان + ۴ دهم درصد مازاد ۱.۵ میلیارد تومان
  • جمع ارزش املاک شخصی و فرزندان تحت تکفل بین ۲۴ تا ۴۰ میلیارد تومان: ۷۱میلیون تومان + نیم درصد مازاد ۲.۵ میلیارد تومان
  • جمع ارزش املاک شخصی و فرزندان تحت تکفل بیش از ۴۰ میلیارد تومان: ۱۴۶ میلیون تومان + ۶ دهم درصد مازاد ۴ میلیارد تومان

جزییات مالیات بر مجموع درآمد اشخاص

  • درآمد مشمول مالیات سالانه فرد تا ۲۰ میلیون تومان: معاف از مالیات
  • درآمد مشمول مالیات سالانه فرد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان: ۱۰ درصد
  • درآمد مشمول مالیات سالانه فرد بین ۵۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان: ۵ میلیون تومان + ۱۴ درصد مازاد ۵۰  میلیون تومان
  • درآمد مشمول مالیات سالانه فرد بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان: ۱۲ میلیون تومان + ۱۹ درصد مازاد ۱۰۰ میلیون تومان
  • درآمد مشمول مالیات سالانه فرد بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان: ۳۱ میلیون تومان + ۲۵ درصد مازاد ۲۰۰ میلیون تومان
  • درآمد مشمول مالیات بیش از ۴۰۰ میلیون تومان: ۸۱ میلیون تومان + ۳۲ درصد مازاد ۴۰۰ میلیون تومان

باید منتظر تصویب اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم برای مشخص شدن میزان مالیات۹۹ باشیم. به هر حال، اتکای درآمد های دولت به منابع مالیاتی، سال به سال افزایش می یابد و این پیام مهمی به بخشی از اقتصاد ایران است. شغل حسابداری و بورس، رونق بیش تری می گیرد و اگر افزایش مالیات، منجر به توسعه محسوس عدالت در ایران عصر ۱۴۰۰ نشود، فرار مالیاتی و خروج گسترده سرمایه از کشور را تشویق خواهد کرد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • نامجو بهمن ۲۵, ۱۳۹۸

    وقتی کسب و کارها خوابیده از چی می خوان مالیات بگیرن؟ متاسفانه دولت به جای حل مسئله داره صورت مسئله رو پاک میکنه. مشکل عدم سرمایه گذاری خارجی، تحریم های شدید خارجی، شفاف نبودن دارایی های موسسات مالی و بانکی کشور و بدتر موسسات غیر انتفاعی تحت نظر سازمان هایی خاص که به شکل غیر منطقی معاف از مالیات هستن و بخش بزرگی از اقتصاد رو کنترل می کنن مثل سازمان ها و شرکت هایی که تحت نظارت نیروهای مسلح و آستان قدس و … هستن، موانع بی حد و شمار کسب و کار، اقتصاد شدیدا دستوری، عدم تامین مالی مناسب کسب و کارهای کوچک و متوسط از سوی موسسات مالی کشور، ارتباط افتضاح صنعت و دانشگاه و هزاران مشکل داخلی و خارجی دیگه که باعث میشه اقتصاد کشور بیشتر به سمت ورشکستگی بره. تا اصلاحات شدید و بسیار سنگین اقتصادی و سیاسی و حتی اجتماعی صورت نگیره کنار گذاشتن نفت از اقتصاد و تکیه به درآمدهای مالیاتی بیشتر شبیه جوک میمونه.
    پیش بینی میشه با این شرایط مالیاتی سال آینده، ایرانی ها در سال ۹۹ بیش از دو برابر سال ۹۸ در ترکیه و ارمنستان و آذربایجان ملک خریداری کنن.

  • baneshi بهمن ۲۶, ۱۳۹۸

    متاسفانه زمانی که دولت تصمیم گیر نیست و در کنار اون هیچ نهادی خودش رو ملزم به پاسخگویی به مردم نمیدونه تنظیم این مالیات ها هم فایده ای نداره ، ما هر هفته میبینیم که د مجلس که اولین نهاد قانون گزار در کشور هست مباحثی مطرح میشه که هیچ ارتباطی به قانون گزاری نداره ، برای مثال نماینده تبریز میاد در حمایت از تراکتور سازی بیانیه میده ، نماینده تهران برا رای در حمایت از استقلال و پرسپولیس بیانیه میده ، نماینده شیراز میاد مثل ندید بدید ها پشت سر موگرینی دراز میکشه عکس میگیره ، اون یکی نماینده عکس هاش پخش میشه با گلابی داره تو مجلس تردد میکنه و هزاران مثال دیگه ، وقتی که باید به قانون گزاری اختصاص بدن به این چیزهای نامرتبط به قانون گزاری اختصاص میدن ، بعد از اون میخوان توی ۶ ماه ۱۰۰۰ تا لایحه قانون تجارت رو بررسی و تصویب کنن که بیشتر شبیه یه شو آف قبل از انتخابات میمونه ، الان مهمترین مشکلی که باید حل بشه روند کاری مجلس هست به نظر من ، تصویب این مالیات ها خیلی خوبه ولی چون جای دیگه مشکل داره فقط مشکلات مردم رو بیشتر میکنه

  • seedni بهمن ۲۹, ۱۳۹۸

    منتظر مالیات بر اکسیژن و تنفس و تابش نور خورشید بر مردم ایران باشید . منتظر باشید