لیپوساکشن چیست؟ عمل جراحی آن چطور انجام می‌شود و چقدر دردناک است؟

لیپوساکشن چیست؟ عمل جراحی آن چطور انجام می‌شود و چقدر دردناک است؟

لیپوساکشن یک نوع عمل جراحی است که در طی آن، چربی‌های اضافی از بدن خارج می‌شود. جراحی لیپوساکشن در سال‌های ۱۹۸۰ (یعنی حدود ۴۰ سال پیش) برای اولین بار در امریکا انجام شد و کم کم به یکی از پرطرفدارترین جراحی‌ها در میان مردم امریکا مبدل شد. آن طور که تخمین زده می‌شود حدود ۲۵۸ هزار نفر آمریکایی تا سال ۲۰۱۸ تحت جراحی لیپوساکشن قرار گرفته‌اند.

امروزه، شما می‌توانید با هزینه‌ای تقریبا بالاتر از ۱۰ میلیون تومان جراحی لیپوساکشن را انجام دهید (بستگی به نوع جراحی و موضع جراحی دارد) و خوب است بدانید که هیچ کدام از بیمه‌ها نیز هزینه‌های این عمل زیبایی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند. اما اگر دلتان می‌خواهد که واقعا این هزینه گزاف را متقبل شوید، جراحی لیپوساکشن یک جراحی نسبتا امن و سریع است که به شما کمک می‌کند از شر چربی‌هایی خلاص شوید که از بین بردن آنها با رژیم و ورزش امکان‌پذیر نبوده است.

در این مطلب روزیاتو، می‌خواهیم به شما بگوییم که لیپوساکشن چطور کار می‌کند و چرا یک ابزار مناسب برای کاهش وزن به شمار نمی‌رود!

عمل جراحی لیپوساکشن چطور انجام می‌شود؟

لیپوساکشن یک جراحی یک یا دو ساعته است و همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، در طی آن، سلول‌های چربی به طور دائم از بدن خارج می‌شود. این جراحی پلاستیک معمولا به دلیل زیبایی و ایجاد شکل مناسب برای بدن انجام می‌شود. افرادی که تحت عمل جراحی لیپوساکشن قرار می‌گیرند، مقدار زیادی از وزن بدن خود را از دست نمی‌دهند زیرا این عمل تنها به آنها کمک می‌کند اندام خود را زیباتر کنند و شکل بهتری به آن بدهند.

برخی از رایج‌ترین مواضعی که لازم است چربی‌های آنها برداشته شود شکم، ران، باسن، بازو، کمر و بالای گردن (قسمت زیر چانه، خط فک یا غبغب) است.

بر حسب محلی که تحت جراحی قرار می‌گیرد، پزشکان بی‌حسی موضعی را برای بی‌حس کردن محل جراحی انجام می‌دهند یا بیمار را با بیهوشی عمومی (کامل) عمل می‌کنند؛ در این حالت بیمار در طول جراحی کاملا بیهوش است.

در مرحله بعد، پزشک جراح اغلب محلولی را به موضع جراحی تزریق می‌کند که حاوی ترکیبی از محلول نمک، داروی بی‌حسی و داروی کاهش خونریزی است. با این فرایند، پوست و چربی از ساختارهای دیگر بدن نظیر عضلات و عروق خونی جدا می‌شود تا در طی جراحی لیپوساکشن یا مکش چربی‌ها آسیب نبینند.

کانولا چیست؟

پس از آن، جراح یک ابزار فلزی بلند به نام کانولا را زیر پوست وارد می‌کند. کانولا می‌تواند چربی بدن شما را بمکد. در طی این فرایند، جراح از کانولاهای ریزتری برای برداشتن چربی‌های اطراف استفاده می‌کند تا خطی طبیعی‌تر و صاف‌تر در بدن ایجاد کند.

وقتی چربی بدن شما با لیپوساکشن برداشته شد دور ریخته می‌شود یا به قسمت‌های دیگر بدن که نیاز به زیباسازی دارند، مثل شکم و باسن یا صورت، تزریق می‌شود. به تازگی، یعنی در دهه و سال‌های اخیر، لیپوساکشن برای بازیابی سلول‌های ریشه‌ای به کار می‌رود. سلول‌های ریشه‌ای نوعی سلول هستند که می‌توانند سلول‌های خاص دیگر بدن را برای تحقیقات آزمایشگاهی شکل دهند.

بعد از انجام لیپوساکشن، جراح شما ممکن است به شما توصیه کند که محل جراحی را پانسمان موقت کنید تا پوست بهبود یابد. این پانسمان یا باند روی موضع جراحی از تجمع مایعات در آن محل پیشگیری می‌کند؛ یعنی محلی که چربی آن برداشته شده و بین پوست و ساختارهای عمیق‌تری مانند عضلات و عروق خونی قرار دارد.

لیپوساکشن چقدر دردناک است؟

چه در طی عمل خواب باشید و چه بیدار، نباید هیچ دردی را هنگام عمل احساس کنید. زمان ریکاوری پس از عمل نیز نسبتا یک فرایند ملایم و بدون درد باید باشد.

بعد از اتمام جراحی لیپوساکشن، احساس دردی شبیه درد عضلات خواهید داشت. این شدت درد معمولا حدود یک هفته طول می‌کشد اما از هر ۱۰ نفر ۲ تا ۳ نفر را درگیر می‌کند. شما باید قادر باشید ۲ تا ۳ روز پس از عمل نیز به کار و زندگی عادی خود برگردید.

درد مستمر در نزدیک محلی که کانولا وارد بدن شده است از جمله خطرات لیپوساکشن است. اگر این درد بیشتر شود و مسکن هم برای تسکین درد مفید واقع نشود، باید حتما با پزشک جراح خود تماس بگیرید.

لیپوساکشن برای کاهش وزن مناسب نیست

شما نباید از لیپوساکشن به عنوان یک جراحی جایگزین برای کاهش وزن بدن خود استفاده کنید. توصیه می‌شود اگر می‌خواهید کاهش وزن داشته باشید، باید اول با رژیم گرفتن و ورزش کردن وزن خود را کاهش دهید. سپس، به کمک لیپوساکشن با از بین بردن چربی‌های مقاوم و سرسخت‌تر در اطراق چانه یا شکم، ظاهر اندام خود را زیباتر کنید.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که کارهای بهتر دیگری را برای کاهش وزن انجام می‌دهند، مثلا رژیم غذایی سالم دارند و ورزش می‌کنند، نتایج بهتری بعد از لیپوساکشن دارند و احتمال بازگشت چربی در مواضع خاص به حداقل می‌رسد.

این امر به این دلیل است که لیپوساکشن به طور دائم چربی‌های اضافی را از بدن خارج می‌کند و تضمینی نیست که در صورت افزایش وزن مجدد، سلول‌های چربی‌ باقیمانده دوباره بزرگ‌تر نشوند.

چطور یک جراح لیپوساکشن خوب انتخاب کنیم؟

هنگامی که تصمیم می‌گیرید یک جراح زیبایی برای لیپوساکشن انتخاب کنید باید نکات امنیتی و مهمی را مد نظر داشته باشید:

اولین و مهمترین نکته این است که پزشک و جراح شما به تجهیزات ایمنی و حیاتی که مطابق با استانداردهای وزرات بهداشت و درمان باشد دسترسی داشته باشد. شما می‌توانید به وب سایت انجمن جراحان پلاستیک ایران مراجعه کرده و اطلاعات لازم را در این مورد پیدا کنید.

پزشکان جراح باید قبل از انجام عمل لیپوساکشن، از بیمار آزمایش خون گرفته و او را تحت معاینه قرار دهند تا از امنیت کامل او در هنگام جراحی و پس از آن اطمینان حاصل کنند. این آزمایشات به این دلیل است که پزشک و خود شما مطمئن باشید با امنیت بالا و بدون هیچ مشکلی تحت بیهوشی کامل قرار می‌گیرید. به عنوان مثال، اگر شما عفونت دارید یا باردار هستید، فرد مناسبی برای انجام عمل جراحی لیپوساکشن نیستید.

و در آخر این که حتما باید به دنبال جراحی بگردید که برای انجام این چنین عمل‌هایی تاییدیه و مجوزهای لازم را داشته باشد و تجربه او در لیپوساکشن زیاد باشد زیرا همان طور که می‌دانید جراحان روش‌های بسیار مختلفی برای انجام عمل لیپوساکشن دارند. برای اطلاع از تجربیات جراحان و پزشکان در مورد جراحی پلاستیک و زیبایی می‌توانید به وب سایت انجمن جراحان پلاستیک ایران مراجعه کنید.

منبع: insider
دیجیاتو
بدون نظر

ورود