سفر با هواپیما در دوران شیوع ویروس کرونا: چطور خطر ابتلا به این بیماری را کمتر کنیم؟

سفر با هواپیما در دوران شیوع ویروس کرونا: چطور خطر ابتلا به این بیماری را کمتر کنیم؟

سفر با هواپیما در این روزهای پرچالش آخر سال، آن هم وقتی که ویروس کرونا به شدت در سرتاسر جهان در حال گسترش است، همه مردم را دچار وحشت‌ و نگرانی کرده است.

با این که گسترش خطوط هوایی در سرتاسر دنیا باعث شده دنیا به محل کوچک‌تری برای زندگی مبدل شود اما به همان ترتیب نیز شیوع بیماری را راحت‌تر کرده است؛ درست مثل همان موردی که در سفر ویروس کرونای حیرت‌انگیز از شرق به غرب کره زمین شاهد بودیم!

وضعیت بحرانی امروز با این حقیقت وحشتناک‌تر می‌شود که مسافران اغلب یا علائمی از ابتلا به این بیماری از خود بروز نمی‌دهند یا نشانه‌های ابتلا به بیماری بسیار خفیف است. بنابراین، وقتی این مسافران بیمار سوار بر هواپیما می‌شوند و به همه جای دنیا ظرف چند ساعت سفر می‌کنند ویروس خطرناک کرونا را نیز همراه خودشان به کشورهای مختلف انتقال می‌دهند.

اما این تنها ویروس کرونا نیست که می‌تواند با سفرهای هوایی ما به این روش شیوع پیدا کند بلکه مسافران با یک سرماخوردگی یا آنفولانزای معمولی هم می‌توانند سوار هواپیما شوند و بیماری خود را به مسافران اطراف خود سرایت دهند.

معضلی به نام انتخاب صندلی!

وقتی در یک مدت طولانی یا حتی کوتاه سوار هواپیما می‌شوید، به راحتی نمی‌توانید صندلی خود را عوض کنید و جای دیگری بنشینید زیرا طبق مقررات جای شما ثابت است. احتمال دارد مسافران پرواز تا آخر سفر خود کنار فردی که بیمار است نشسته باشند.

تمام امیدهای سالم ماندن تا پایان پرواز برای آن دسته از مسافرانی که به سلامت خود اهمیت می‌دهند از بین نمی‌رود زیرا روش‌هایی وجود دارد که می‌توانند میکروب‌ها و ویروس‌های ناخواسته و احتمالا خطرناک را از خودشان دور کنند و از بیمار شدن خود پیشگیری نمایند.

در این مطلب روزیاتو، می‌خواهیم به شما بگوییم که چطور در پرواز بعدی خود از ورود ویروس و میکروب‌های مختلف، مخصوصا ویروس کرونا، به بدنتان و بیمار شدن جلوگیری کنید. مثل همیشه با ما همراه باشید.

مسافران، قبل از رسیدن به فرودگاه و سفر با هواپیما، باید مطمئن شوند که تمام واکسن‌های الزامی برای سفر را زده‌اند

در سفر به برخی مقاصد و کشورهای خاص نیاز به واکسن یا داروهایی برای مبارزه با بیماری‌هایی نظیر مالاریا یا تیفوس است اما حتی تزریق واکسن آنفولانزای ساده نیز به شما کمک می‌کند بدن خود را در برابر دفاع از میکروب‌ها و ویروس‌ها ایمن کنید.

واکسینه و مصون شدن کامل می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های عفونی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند جلوگیری کند و این احتمال وجود دارد که ابتلا به بیماری‌های دیگری مانند کرونا ویروس را نیز از شما دور کند.

همه پزشکان به اتفاق می‌گویند شست‌وشوی دست با آب و صابون می‌تواند یک راهکار پیشگیرانه و عالی برای ابتلا به بیماری باشد

بدین ترتیب، دست‌های خود را مرتب بشویید و از لمس صورت و چشم‌هایتان پیشگیری کنید. این روش آسان برای جلوگیری از ورود میکروب‌های روی درست هنگام تماس با مناطق رایجی است که غشای مخاطی دارند. محلول‌های ضدعفونی کننده دست جایگزین‌های ارزشمندی هستند که در بطری‌ها و ابعاد مسافرتی عرضه می‌شوند و اگر با استانداردهای هواپیمایی کشور مطابقت داشته باشند، قابل خریداری و حمل کردن همراه خود در طول پرواز هستند.

مسافران باید از پاک و عاری از میکروب بودن صندلی خود اطمینان حاصل کنند و دستمال‌های ضدعفونی کننده در سفر بعدی خود همراه داشته باشند

خطوط هوایی از محصولات پاک‌کننده برای تمیز کردن هواپیما استفاده می‌کنند اما تاخیر در پرواز یا فشاری که بر خدمه هواپیما تحمیل می‌شود تا در زمان‌هایی خارج از زمان پرواز سفر کنند باعث می‌شود گاهی اوقات دقت و وسواسی که برای تمیز  و ضدعفونی کردن هواپیما لازم است اعمال شود وجود نداشته باشد.

اگر به شما اجازه دادند، یک دستمال ضدعفونی‌کننده برای پاک کردن محل نشستن و اطراف آن همراه خودتان داشته باشید.

مسافران می‌توانند دستمال‌های مخصوص خودشان را همراه داشته باشند تا قسمت‌هایی از صندلی خود را که بیشتر در آماج ویروس‌ها قرار دارد و فکر می‌کنند آن قسمت‌ها را لمس می‌کنند نیز پاک و ضدعفونی نمایند. روکش صندلی، سینی جلو، دسته صندلی، جیب پشت صندلی، تکیه‌گاه سر، تکیه‌گاه پشت، مانیتور پشت صندلی، منفذ تهویه هوا بالای سر، نمایشگرهای سرگرمی داخل هواپیما و حتی سایه‌بان پنجره نیز باید تمیز شود.

عقل سلیم این طور حکم می‌کند که با پرهیز از تجمع مردم از سرایت میکروب‌های احتمالی جلوگیری کنیم

از ایستادن در نزدیکی افرادی که سرفه می‌کنند یا هر گونه علائم بیماری‌های تنفسی را دارند بپرهیزید و تا جایی که امکان دارد از آنها دور باشید. کاملا واضح است که همه مسافران هواپیما به راحتی نمی‌توانند جت‌های خصوصی داشته باشند اما بالاخره می‌توانند صندلی‌ها را طوری انتخاب کنند که دور از مسافران دیگر بنشینند.

برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا باید فاصله یک متری از اطرافیان را رعایت کنید و برای ویروس جدید و خطرناک کرونا نزدیک‌ترین فاصله به مردم ۲ متر است.

خدمه و آنهایی که به سرویس بهداشتی می‌روند به وفور در راهرو گشت می‌زنند. به همین دلیل این احتمال وجود دارد که میکروب‌ها را با خود به این طرف و آن طرف ببرید. بنابراین، سعی کنید برای این که کمترین مواجهه با میکروب‌ها را داشته باشید، از جای خودتان پا نشوید یا صندلی‌های دورتر را انتخاب کنید. پنجره هواپیما معمولا دورتر از راهرو است و مسافران می‌توانند با انتخاب این صندلی‌ها در طول پرواز از قرار گرفتن در معرض میکروب‌های سیار که هنگام حرکت خدمه و مسافران در راهرو مدام بیشتر می‌شوند دور بمانند.

یک روش برای پرهیز از نشستن افراد دیگر در کنار شما این است که صندلی مجاور یا تمام ردیف‌های مجاورتان را خریداری کنید

خطر اصلی افرادی هستند که در ردیف شما یا اطراف شما هستند. اگر در یک پرواز پرازدحام نیستید و تعداد مسافران خیلی زیاد نیست، سعی کنید در انتخاب صندلی در ساعات نزدیک پرواز بسیار وسواس و دقت داشته باشید تا احتمال خالی بودن صندلی‌های اطراف شما بیشتر باشد و بتوانید انتخاب بهتری بر این اساس داشته باشید. اما بهترین راه این است که وقتی به گیت می‌روید، از مامور مسئول سوال کنید.

نقشه صندلی‌های پرواز در زمان‌های نزدیک پرواز دیگر قطعی می‌شود و در این زمان است که خطوط هوایی متوجه می‌شوند که در واقع چه مسافرانی در پرواز هستند و کدام صندلی‌ها پر است. البته، در زمان بین چک‌این و سوار شدن ممکن است تغییراتی رخ دهد زیرا احتمال دارد مسافران بررسی موقعیت صندلی‌های کنار پنجره‌ها را در زمان چک‌این از دست بدهند، تعداد مسافران افزایش یابد یا بر اساس تاخیر یا کنسل شدن پرواز، برنامه سفر تغییر کند.

با سوال پرسیدن از مسئول گیت در کیوسک مربوطه در مورد این که آیا جای خالی کنار شما باز شده است یا نه، می‌توانید نتایج بهتری را کسب کنید و از موقعیت صندلی‌ها در زمان رسیدن به فرودگاه قبل از پرواز مطمئن‌تر شوید. باز هم می‌گوییم که نقشه صندلی‌ها صد در صد تاییدشده نیست و تا زمانی که درب هواپیما بسته نشده باشد، هنوز هم احتمال جابه‌جایی هست.

سرویس بهداشتی هواپیما از آلوده‌ترین مکان‌ها در هواپیماست که تا حد امکان باید از رفتن به آنجا صرفنظر کنید

از مکان‌هایی که تماس بالایی با بدن شما دارند، مثل دستشویی، باید جدا بپرهیزید. هر چیزی در دستشویی، از دستگیره درب توالت گرفته تا کلید فلاش تانک، توسط مسافران گوناگون در طول پرواز لمس می‌شود و احتمال تماس مستقیم با ذرات بیماری‌زای مضر در این مکان‌ها بسیار بالا است.

در مجموع این که شما باید از هر مکانی در هواپیما که توسط تعداد زیادی از مسافران و خدمه لمس می‌شود دور باشید. توالت در این فهرست در صدر مکان‌های پراستفاده و آلوده است.

اگر استفاده از سرویس بهداشتی و توالت واقعا الزامی است، قبل از بیرون آمدن از توالت دست‌هایتان را حسابی بشویید و قبل از بازگشت و نشستن مجدد روی صندلی خود، از محلول‌های ضدعفونی‌کننده نیز استفاده کنید.

ماسک N95 بهترین ماسک برای محافظت از شما در برابر ذرات بیماری‌زای مضر است. اما به این معنی نیست که لازم باشد همیشه آن را جلوی دهان و بینی خود بگیرید

ماسک صورت باید فقط توسط افرادی که در محیط‌های درمانی هستند، علائم بیماری‌های تنفسی دارند یا هنگام نزدیک بودن به کسانی که مبتلا به عفونت ویروسی خطرناک کرونا هستند استفاده شود.

از آنجا که در هواپیما احتمال تماس مستقیم با افراد دیگری که مبتلا به ویروس کرونا هستند وجود دارد (با دوره ۲ تا ۱۴ روزه نهفگی یا کمون با قابلیت انتقال)، زدن ماسک به صورت کاملا بی‌تاثیر هم نخواهد بود.

ناگفته نماند که ماسک‌های جراحی ساده هم می‌توانند در برابر انتقال ویروس کرونا آسیب‌پذیر باشند.

رایج‌ترین شکایت مسافران در سفر هوایی از هوای اصطلاحاً بازیافت‌شده یا تصفیه‌شده‌ای است که در سرتاسر کابین در جریان است اما بر خلاف تصور آنها، این گردش هوا در واقع می‌تواند بسیار مفید باشد تا مضر

بیشتر هواپیماها مجهز به فیلترهای هپا (HEPA) هستند که قطرات تنفسی هوا را فیلتر و تصفیه می‌کنند.

بیشتر هواپیماها در بالای هر صندلی یک سیستم تهویه هوا دارند که هوای تمیز را به طور مستقیم به سمت مسافران انتشار می‌دهند. تحقیقات نشان می‌دهد که هوای موجود در این سیستم، هنگامی که مستقیما به سمت صندلی پایینی که اشغال شده پرتاب می‌شود می‌تواند هوای مانده و کهنه‌ای که تصفیه نشده است را به حرکت وادارد و عایقی در برابر آن باشد.

این ها ممکن است خشک باشد. بنابراین، مسافران پرواز باید مطمئن باشند با نوشیدن آب این خشکی را جبران می‌کنند.

نوشیدن آب در هنگام پرواز به جای نوشیدن مشروبات الکلی یا نوشیدنی‌هایی که حاوی کافئین هستند به دفاع شما در برابر میکروب‌های احتمالی کمک می‌کند

کم‌ آب شدن بدن می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. سعی نکنید خودتان را با نوشیدنی‌های حاوی کافئین یا الکل آب‌رسانی کنید زیرا این گونه نوشیدنی‌ها بیشتر بدن شما را با کم‌ آبی مواجه می‌کنند.

سفارش دادن آب به جای نوشیدنی‌هایی که شما را در معرض کم‌ آبی قرار می‌دهند، مثل نوشیدنی‌های الکلی یا کافئین‌دار و چای، در هنگام پرواز محافظت از سیستم ایمنی قوی را بیشتر خواهد کرد و از خشک شدن غشای مخاطی آسیب‌پذیر پیشگیری می‌کند.

اگر قدرت انتخاب دارید، هواپیماهای جدیدتر را به جای هواپیمای قدیمی برای سفر خاص خود برگزینید

رطوت پایین کابین هواپیما غشای مخاطی چشم، بینی و دهان را خشک می‌کند و به عبارت دیگر در مسدود کردن مسیر ویروس‌ها تاثیر کمتری خواهد داشت.

هواپیماهای استانداردتر می‌توانند تا ارتفاع ۸ هزار پایی پرواز کنند که در این ارتفاع میزان رطوبت هوا بسیار پایین است. هواپیماهای فوق مدرن مانند بویینگ ۷۸۷ دریم‌لاینر و ایرباس A350 XWB از فناوری جدیدتری برخوردارند که فشار ارتفاع کابین را تا جایی که امکان دارد کم می‌کنند و به ۶ هزار پا می‌رسانند که میزان رطوب هوای آن بیشتر است.

این هواپیماها معمولا در مسیرهای طولانی تردد می‌کنند اما باید نسبت به هواپیماهای قدیمی‌تر برای کمک به بدن و دادن شانس بیشتر به آن به منظور مبارزه با بیماری‌های احتمالی ترجیح داده شوند.

بدن ما می‌تواند هنگام خواب هم با بیماری مبارزه کند

مسافران نباید از خوابیدن در هواپیما به دلیل احتمال از کار افتادگی سیستم ایمنی بدن جلوگیری کنند و فکر کنند که هنگام خواب دیگر بدنشان نمی‌تواند به شدت قبل با بیماری‌های احتمالی مبارزه کند.

خواب برای سلامت عمومی بدن شما خوب است و پزشکان هم مردم را به نخوابیدن تشویق نمی‌کنند. بدن با جدیت برای مبارزه با بیماری کار می‌کند و حتی وقتی در خواب هستید نیز از کار دست نمی‌کشد اما شرط احتیاط این است که اگر کنار کسی که سرفه یا عطسه می‌کند نشسته‌اید تا حد امکان سعی کنید نخوابید و مراقب خودتان باشید.

حفظ آرامش به اندازه آمادگی و تمهیدات دیگر اهمیت دارد

استرس سفر احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد. با این که کارهای زیادی می‌توانیم برای محافظت از خود در برابر بیماری‌ها انجام دهیم اما یکی از مهم‌ترین جنبه‌های محافظت از خود حفظ آرامش درونی و بیرونی خودمان است.

منبع: businessinsider
دیجیاتو
بدون نظر

ورود