موج «کرونایی» اخراج، تعدیل نیرو و ورشکستگی فعالان صنعت گردشگری ایران

موج «کرونایی» اخراج، تعدیل نیرو و ورشکستگی فعالان صنعت گردشگری ایران

صدها تن از نیروهای استارت آپ های فعال در صنعت گردشگری ایران در هفته های اخیر به دلیل تاثیر ژرف و گسترده کرونا در صنعت گردشگری ایران و جهان، از کار بیکار شده اند. اطلاعیه های استارت آپ های معروف صنعت گردشگری ایران مبنی بر اخراج صدها تن از کارکنان خود نشان می دهد که تاثیر کرونا در صنعت گردشگری ایران، زود تر از آنچه که تصور می شد، به وقوع پیوست.

تعدیل نیرو، کاهش حجم فعالیت ها، استرداد هزینه های تور و بلیط خریداری شده، افزایش کنسلی در بلیط هواپیما و قطار و اتوبوس و تعطیلی اجباری مراکز اقامتی، گردشگری، بوم گردی و هاستل و هتل در ۳۱ استان کشور سبب شده تا شاهد موج رکود کرونایی در صنعت گردشگری نحیف ایران باشیم.

به نظر می رسد شمار زیادی از آژانس های گردشگری، تورلیدرها و هتلداران، حداقل در بهار ۹۹، کسب و کار خود را متاثر از موج رکود کرونایی بدانند. کاهش منابع انسانی در صنعت گردشگری به دلیل رکود فعالیت این صنف در بهار ۹۹، قابل پیش بینی است. تامین اجتماعی از منظر بیمه بیکاری، در روزگار کرونایی اقتصاد ایران، بیشترین فشار را تحمل خواهد کرد.

تعجب آور نیست که با محدودیت های گسترده در مراکز اقامتی و گردشگری، نوروز خلوتی را تجربه کنیم. اگر چه جاده ها نشان می دهد که مردم بر خلاف اطلاعیه های ستاد مقابله با کرونا، خیلی تمایلی به خانه نشینی ندارند و این پایان کرونا را به تاخیر می اندازد.

به  هر حال، موج اخراج و تعدیل نیرو در صنف گردشگری، مشکلات زیادی را برای اخراج شدگان در آستانه سال جدید و ورود به سال نو، ایجاد می کند که امیدواریم با همدلی سایر استارت آپ ها و شرکت ها نسبت به جذب نیروهای اخراج شده، اوضاع کنترل شود.

آنچه مسلم است، صنعت راهبردی قرن بیست و یکم، صنعت دارو و صنعت گردشگری است. در ایران نیز، این دو صنعت، صنعت راهبردی است و کشور نیازمند است و مجبور است که درآمد های خود را از طریق این ۲ صنعت مهم، افزایش دهد.

دوران کرونا تمام می شود و رونق دوباره به صنعت گردشگری ایران، باز خواهد گشت. تغییر سیاست های بین المللی و کمک دولت به رونق گردشگری و تغییر چهره بین المللی ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی، گزینه هایی است که باید برای رونق صنعت توریسم در ایران برداشته شود.

در دوران کرونا،  فعالیت های مجازی، رونق بیش تری گرفته است. استقبال به فعالیت های اینترنتی بیشتر شده است و حتی بازار میوه و تره بار را هم به سمت اینترنتی فروختن میوه ها، متمایل کرده است.

تولید محتوای اینترنتی، مشاوره اینترنتی، آموزش از راه دور، از جمله مقولاتی است که کرونا سبب رونق بخشی به آن ها شده است. باید کسب و کارهای اینترنتی و کاهش حضور فیزیکی در مراکز و ادارات را جدی گرفت و در عصر «پسا کرونا» نیز به این موضوع توجه داشت.

اخراج شدگان صنعت گردشگری بر  اثر رکود کرونایی بازار،  باید بدانند که این وضعیت گذرا خواهد بود و احتمالا از تابستان ۹۹ که پایان کرونا است، رونق به فعالیت های گردشگری، باز خواهد گشت و آن ها می توانند از فرصت های کسب و کار در استارت آپ های مختلف گردشگری، استفاده کنند.

گردشگری و کرونا
نمونه همکاری ایرانیان برای جذب نیروهای تعدیل شده استارت آپ های گردشگری در اثر بیماری کرونا

باید از این فرصت استفاده کرد و مهارت های خود را ارتقا داد. شرکت ها مجبور هستند که کارشناسان و متخصصان خود را مثل :طراحان اپ، تولید کنندگان تخصصی محتوا، بازی ساز ها، تحلیل گران داده (DATA SCIENTIST) ها، UX/UI‌ کار ها، کپی رایترهای حرفه ای، طراحان ویدیوهای تبلیغاتی و هم  چنین کد نویس ها و طراحان کمپین را برای رونق کسب و کار و توسعه برندینگ، حفظ کنند.

لذا، برای حضور بلند مدت در این بازار پر رونق، بهتر است مهارت های جدید یاد بگیرید و توانمندی های خود را افزایش دهید.

لینکدین، یکی از بهترین بازارها برای آشنایی با فرصت های کسب و کار در عرصه گردشگری، ارتباط با سرمایه پذیر ها، آشنایی با صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر و ارتباط با CEO و CFO های استارت آپ ها و موسسات گردشگری بوده و در عصر کرونایی اقتصاد ایران،یکی از بهترین کانال ها برای ارتباط با مدیران منابع انسانی شرکت ها و فهم بازارهای جدید است.

ارتباط با مسئولان شرکت ها و موسسات گردشگری وغیر گردشگری در ۳۱ استان کشور از طریق لینکدین، فرصت های خوبی را در اختیار کارجویان قرار می دهد که توصیه می کنیم در نوروز ۹۹ که فرصت بیشتری برای هموطنان و کارجویان قرار دارد، از ابزارهای موجود برای ارتباط و تبادل CV، استفاده کنند. پروفایل پربیننده در لینکدین داشته باشید. فرصت آفرین است دوستان! امروز همه استارت آپ ها باید به کمک هم بیایند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر