جولان آقازاده ها در صنعت خودروسازی ایران؛ بررسی هیات مدیره خودروسازان

جولان آقازاده ها در صنعت خودروسازی ایران؛ بررسی هیات مدیره خودروسازان

صنعت خودروسازی ایران یکی از صنایع پیشرو در تولید و اشتغال کشور است. صنعتی که سابقه زیادی در ایران ندارد و سابقه اش به اواسط دهه چهل هجری شمسی بر میگردد. از ایران ناسیونال تا روزگار امروز که مجبوریم با پراید ۹۰ میلیون تومانی سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، بسازیم و بسوزیم، تاریخ پر فراز و نشیبی تجربه کردیم.

اینکه چرا ایرانیان مجبور شدند علی رغم عدم دانش و تجهیزات کافی در صنعت خودروسازی، به صورت ناقص، وارد این صنعت شده و سالانه هزاران کشته ، فرجام محصولات بی کیفیت این صنعت شود و صنایع مهم دیگر مثل کشاورزی و گردشگری را رها کنند، پرسشی است که نسل های آینده حتما خواهند پرسید و به جوابی هم احتمالا نرسند.

صنعت خودروسازی ایران یکی از صنایعی است که پس از گذشت نیم قرن از فعالیت آن، هنوز محصول با کیفیت در تراز ایرانیان ندارد چه برسد محصولی ارزشمند که کشورهای جهان دوم، مشتاق خرید آن باشند.

اینکه در کشورهای فقیر آفریقایی و سوریه و کشورهای فقیر همسایه، محصولات خودرویی کشور، مشتری دارند، نه از کیفیت خبر می دهد و نه افتخاری برای صنعت فقیر و ضعیف خودروسازی ایران است. صنعت خودروسازی ایران مثل بسیاری از صنایع کشور، با فقر شایسته سالاری روبروست. با فقر استراتژی روبروست. با فقر خلاقیت و نوآوری روبروست.

مهم ترین عاملی که سبب رکود و سقوط صنعت خودروسازی کشور پس از گذشت نیم قرن شده است، فقدان منابع انسانی موثر و شایسته است. اخیرا یکی از کارشناسان شبکه افق سیما اعلام کرد هزاران آقازاده در خودروسازی کشور، فعالیت دارند و سمت های مدیریتی را قبضه کردند.

حتما مدیران فرمایشی و انتصاباتی که مسیر رشد سازمانی برای فرد، طی نشده است، توان افزایی خاصی را در سیستم خلق نخواهد کرد و اوضاع، همین می شود که میبینیم. هنوز پراید از رده خارج شده کره ای ها در ایران، مشتری دارد. هنوز خودرویی که ۵ سال پیش خریدید و داغون شده است، با قیمت بیشتری از روز قبل، خریدار دارد!!!

بسیاری از شرکت های قطعه سازی خودرو و شرکت های خودروسازی ایران، در بازار بورس ایران فعالیت داشته و می توان سهام آن را در طول ساعات معاملاتی (۹ تا ۱۲:۳۰) مورد داد و ستد قرار داد. بعضی از این شرکت ها، با زیان انبوه روبرو هستند و وضعیت خوبی ندارند. رضایت مشتری در بسیاری از شرکت های خودروساز، معنی و مفهومی ندارد و آنچه هیچ اهمیتی ندارد، بر خلاف صنعت خودروسازی ژاپنی ها و آلمانی ها، مدیریت کیفیت جامع یا TQM است که خودروسازی ایران، اهمیتی به آن نمی دهد.

در ادامه این گفتار، نگاهی داریم به اعضاء هیات مدیره برخی از شرکت های خودروسازی ایران. برای یافتن سرنخ هایی از روابط پیدا و پنهان در هیات مدیره بسیاری از شرکت های خودروسازی، باید به سامانه tsetmc.com رفته و در جریان اطلاعات سهامداران عمده و خرد و هیات مدیره قرار بگیرید.

برای اینکه بفهمید، فلان عضو هیات مدیره فلان شرکت خودروساز، در کدام شرکت ها و موسسات نیز عضو هیات مدیره و سهامدار یا بنیانگذار است، حتما به سایت روزنامه رسمی قوه قضاییه بروید. اطلاعات شگفت انگیزی را مشاهده خواهید کرد که ما بخاطر شلوغ نشدن مطلب، از ابراز آن خودداری کردیم.

داستان شرکت خودروسازی زامیاد

با نماد خزامیا در بازار دوم بورس است. اعضا هیات مدیره به شرح زیر است: محمد تقی چراغی به نمایندگی از شرکت سایپا . علی شیخ زاده به نمایندگی شرکت توسعه صنعتی نیوان ابتکار بهروز غفاری به نمایندگی از شرکت سایپا یدک فرزاد غزایی به نمایندگی از شرکت قالب های بزرگ صنعتی سایپا و حسین هشترودی محمودی به نمایندگی از شرکت سرمایه گذاری سایپا. بهروز غفاری، مدیرعامل زامیاد، کارشناسی ارشد مدیریت دارد.

خزامیا اگر در سبد دارید، اردیبهشت ۹۹ روی ۹۰۰ تومان بود. زیر ۳۰۰۰ تومان تا اواسط سال آینده، فروشنده نباشید.

شرکت سایپا و شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار، به تنهایی بیش از ۴۷ درصد کل سهام شرکت زامیاد را در اختیار دارند.

داستان شرکت سایپا

با نماد خساپا یکی از غول های خودروسازی ایران است. محصول پرایدش، جنجالی ترین محصول خودرویی در کشور پس از پیکان است. پس از افزایش سرمایه ، صف خرید میلیاردی برای سهم ۱۴۰ تومانی آن در اردیبهشت ۹۹ ایجاد شد.

خساپا تا اسفند ۱۴۰۰ احتمالا بالای ۵۰۰ تومان تثبیت شود و ۱۹۶ میلیارد قطعه سهم دارد. هیات مدیره سایپا را افراد زیر تشکیل دادند: حمید رضا رستگار به نمایندگی از شرکت سرمایه گذاری رنا، علی اکبر رضایی به نمایندگی از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران. سید جواد سلیمانی به نمایندگی از شرکت گروه سرمایه گذاری و بازنشستگی کارکنان فولاد.

صنعت خودروسازی ایران
وضعیت سهام شرکت سایپا

علی شیخ زاده به نمایندگی از شرکت توسعه سرمایه رادین. مدیرعامل سایپا، سید جواد سلیمانی است که مدرک کارشناسی ارشد صنایع دارد.

داستان شرکت ایران خودرو

غول خودروسازی ایران و خاورمیانه، از شرکت های نوستالژیک صنعت ایران است. پیکان همه انتقادات به صنعت خودروی ایران در نیم قرن اخیر، به سمت کارخانه جاده مخصوص کرج به نام ایران خودرو است. شرکتی سهامی عام است اما اکثریت سهام، دست مردم نیست .

وضعیت سهام ایران خودرو با قیمت ۵۸ تومان در بهار ۱۳۹۹ که بزودی خاطره می شود

۳۰۰ میلیارد قطعه سهم است. سهامدار عمده ایران خودرو، شرکت تدبیر سرمایه آراد، سازمان گسترش و نوسازی و شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران است که بیش از ۳۷ درصد کل ایران خودرو متعلق به این ۳ مجموعه دولتی و خصوصی است.

هیات مدیره ایران خودرو عبارتند از: حسن وفادار ینگجه به نمایندگی از شرکت تعاونی کارکنان سازمان گسترش و نوسازی، محمد رضا فیض بخش از سازمان مدیریت صنعتی، هاشم یکه زارع از شرکت سرمایه گذاری سلیم که به زندان افتاد. عباس ملکی طهرانی به نمایندگی از شرکت تجارت حامی الکترونیک ایرانیان و یوسف الهی شکیب به نمایندگی از شرکت پویا نمایان رستا.

فرشاد مقیمی، از مدیران جوان کشور، اخیرا با مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، به مدیرعاملی ایران خودرو منصوب شد تا داستان آقازاده ها، همچنان در سال های پایانی قرن پر فراز و نشیب سیزدهم هجری شمسی، ادامه دار باشد.

جولان آقازاده ها در صنایع مختلف کشور وجود دارد. حتما در سبد بلند مدت خود، سهام خودرویی یا قطعه سازی داشته باشید. در سال ۱۴۰۰، همه بیش از ۲۰۰ درصد سود دهی نصیب سهامداران صبور خواهند کرد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۷ نظر

ورود

  • علیرضا نصیری اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۹

    آقای زمانی عزیز ممنون بابت مطالب خوبتون

  • نامجو اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۹

    دیگه من شخصا تفاوتی بین آقازاده و حر**زاده نمیبینم.

  • علی اردیبهشت ۲۷, ۱۳۹۹

    شماها پروتون رو یادتون نمیاد. خودمم تقریبا کوچیک بودم اسمشو شنیدم. یه سری وارد شدن و قرار بود جایگزین پیکان پراید بشن. انگار مسئولین عاشق خدمت به مردم میخواستن مدلای پروتون رو دانگرید کنن تا سودشون بالاتر بره. اما پروتون قبول نمیکنه و کلا خارج میشه. بعدش رنو و لوگان میاد جایگزین میشه.
    محصولات پروتون قیمتشون کمتر از پراید بود. یادمه پراید ۶ میلیون بود اما پروتون ۱ میلیون ارزونتر بود. با این حساب مسُولین عاشق خدمت دنبال دانگرید کردن و فروختن به قیمت پراید بودن. برا همین شرکت پروتون مالزی پا پس کشید. اونا انسانن. نه ما. ما به خودمون رحم نداریم.

  • مردم بیچاره و عادی فروردین ۲۴, ۱۴۰۰

    سلام ممنون از مطلب عالی لطفا و حتما بررسی کنید داماد آقای حسین فدایی مرتضی منتظرالمهدی نماینده جدید نیوان ابتکار تو هئت مدیره ی زامیاد و جانشین مدیرعامل!!!!!! چه تحصیلاتی داره!! کارشناسی ناموفق و مدرک ارشدشم هنوز نگرفته دانشجو!!! متولد۶۶ قبلا هم فرمایشی معاون شهردار منطقه بود حتما و حتما در مورد برادرش مصطفی منتظرالمهدی هم که الان خودش رزومشو گذاشته رو شرکت پشم شیشه ایران تحقیق کنید به نتایج جالبی می رسید از جمله ارشد باطل شده‌ از آزاد دبی این مردم چه گناهی دارن؟

  • عرشیا اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۰

    دوستان ، اگر صبر کنید و فروشنده نباشید در آینده نزدیک سود خوبی دارید . دوستان این کیف پول را نصب کنید و سیصدامتیاز بگیرید که این امتیاز ماه دیگر تبدیل به ارز میشه ، نرم افزار ترون لینک را نصب کنید و کد cYA2 (حروف کوچک و بزرگ را رعایت کنید )
    اول گزینه my را انتخاب کنید دوم گزینه friend invited سوم لینک زرد رنگ بالای صفحه سمت راست را بزنید و کد cYA2 را وارد کنید .

  • پویا اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۰

    دوستان ، اگر صبر کنید و فروشنده نباشید در آینده نزدیک سود خوبی دارید . دوستان این کیف پول را نصب کنید و سیصدامتیاز بگیرید که این امتیاز ماه دیگر تبدیل به ارز میشه ، نرم افزار ترون لینک را نصب کنید و کد cYA2 (حروف کوچک و بزرگ را رعایت کنید )
    اول گزینه my را انتخاب کنید دوم گزینه friend invited سوم لینک زرد رنگ بالای صفحه سمت راست را بزنید و کد cYA2 را وارد کنید .