ساره امیری؛ زن جوانی که ماموریت مریخ امارات متحده عربی را هدایت می کند

ساره امیری؛ زن جوانی که ماموریت مریخ امارات متحده عربی را هدایت می کند

در پنج سال گذشته امارات متحده عربی مرزهای علوم و فناوری را جابجا کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی اعلام کرد که برای اولین بار در دنیا وزارتخانه ای به نام وزارت هوش مصنوعی را راه اندازی می کند تا تلاش های آن در حوزه یادگیری ماشینی و دیگر فناوری های پیشرفته را جهت دهی کند. در همان سال امارات متحده عربی یک مهندس جوان به نام ساره امیری را به سمت ریاست سازمان فضایی خود منصوب کرد تا این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس یک گام دیگر به سمت حضور در فضا در نزدیک تر شود.

خانم امیری حالا مسئولیت مستقیم ماموریت مریخ امارات متحده را بر عهده دارد؛ ماموریتی که به موجب آن کاوشکر امل امارات ساعاتی پیش از پایگاه فضایی تانه گاشیمای ژاپن با موفقیت پرتاب شد. کاوشگر امید پس از ۷ ماه در فوریه ۲۰۲۱ در مدار مریخ قرار خواهد گرفت تا درباره از بین رفتن هیدروژن و اکسیژن در فضا پاسخ دهد.

خانم امیری در مصاحبه با نشریه علمی نیچر گفته است:

ما کشور جدیدی هستیم که تازه وارد عرصه رقابت فضایی شده است. طبیعی است که برخی کار ما را دیوانگی قلمداد کنند (او در اشاره به ماموریت مریخ امارات متحده عربی که امروز انجام شد این صحبت ها را مطرح کرد).

ساره امیری در ابتدا کارش را به عنوان یک مهندس کامپیوتر آغاز کرد و بعدها فیلد کاری اش را به تکنولوژی های فضایی در موسسه علوم و فناوری پیشرفته امارات تغییر داد؛ او در این سازمان در پروژه های مربوط به اولین ماهواره های امارات متحده عربی مشارکت داشت.

ساره امیری
تصویر ساره امیری روی جلد نشریه وایرد

ساره امیری در جریان سخنرانی تدکس سال ۲۰۱۷ در دبی چنین گفت:

من وقتی که تنها ۱۲ سال داشتم به عنوان یک دختر جوان تصویری از کهکشان آندرومدا را مشاهده کردم که نزدیکترین کهکشان به راه شیری است. همین تصویر من را وادار کرد که بیشتر یاد در مورد فضا یاد بگیرم. سازمان فضایی امارات به من گفته بودند که روی پروژه های جالبی در این زمینه کار میکنند و من هم که رویایی در این زمینه داشتم تصمیم گرفتم به آنها ملحق شوم.

از آن نقطه به بعد خانم امیری به سمت ریاست شورای علوم امارت منصوب شد و یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۷ از جانب دولت امارات به سمت وزارت توسعه علوم پیشرفته منصوب گردید. امروز ساره امیری معاونت مدیر پروژه مریخ امارات و مدیر علمی این ماموریت را که آمال (به عربی به معنای امید) خوانده می شود، بر عهده دارد.

ساره امیری

او در ادامه صحبت هایش گفت:

نام این ماموریت را امید گذاشته اند زیرا ما در حال ایفای نقش برای بهبود درک جهانی از یک سیاره هستیم. ما حالا پای را از آشوب و درگیری هایی که منطقه خاورمیانه را تعریف می کنند فراتر گذاشته ایم و یکی از مشارکت کنندگان مثبت عرصه علمی هستیم.

برای درک انسانی

ماموریت مریخ امارات هنجارهای اجتماعی این کشور را هم زیر پا گذاشته است. طبق مقاله نشریه نیچر زنان حالا ۳۴ درصد از تیم علمی این ماموریت را تشکیل می دهند که این رقم بالاتر از متوسط ۲۸ درصدی نیروی کار خانم در امارات است.

امیری امیدوار است که با گسترش حضور جوانان اماراتی در عرصه های علوم و فناوری و مهندسی این ارقام بیشتر از همیشه شوند.

او در ادامه گفت:

علم برای من شکلی بین المللی از همکاری است. علم مرزی ندارد و علم همان علاقه شخصی افراد است که در جهت بهبود درک انسانی به کار گرفته شده است.

 

بیشتر بخوانید:

طرح جاه طلبانه امارات برای سکونت در مریخ طی ۱۰۰ سال آینده

مطالب مرتبط
۲ نظر

ورود

  • skandar تیر ۳۱, ۱۳۹۹

    تو سایعت بغلی طبق معمول وقتی به عربا میرسه سریعا میگن پول دادن براشون ساختن.

    اما ایا این حرف درسته؟

    این حرف اشتباهه
    امارات تقریبا ۲۰ سال تو حوزه فضا هست. از ۲۰۱۳ ماهواره بومی ساخت. طی ۱۳ سال با دانشگاه های خارجی همکاری داشتن و کلی ماهواره ساختن و فرستادن. بعد از ۲۰۱۳ بالاخره موفق شدن بومی شو بسازن.

    الانم بله با همکاری بقیه ساختن. اما چی ساختن؟ ایا ماهواره ساختن؟ نخیر. این ماهواره نیستا. این یه کاوشگر برای مریخ هست.
    اوربیت زمینی نیستش که میان این حرفا رو میزنن. فاصله ی مریخ تا زمین حدودا ۲۲۵ میلیون کیلومتر هست.
    ما هنوز تو مدار leo گیر کردیم. با وجودی که دانشگاه های ما واقعا پیشرفته تر بود میدونین که تک تک دانشگاه های صنعتی ما از زمان شاه همکاری نزدیکی با امریکا داشتن. اصلا پایه و اساسشون امریکایی بود.
    ازمایشگاه هایی که داشتیم رو حتی کشورای اروپایی نداشتن. باید قبول کرد ما حتی پول و امکاناتشو داشتیم و داریم. یه رزینی هست که برا ساخت ماهواره و اجسام فضایی به کار میره. این رزین رو یه دانشمند اماراتی اخراع کرده. تو امارات. تک تک ماهواره هایی که بعد ۲۰۰۵ پرتاب شدن و این بوم و انفجار فعالیتهای فضایی به خاطر همینه.

    اما چرا ما نتونستیم؟ چرا هنوز تو leo گیر کردیم؟ لئو حدودا ۲۰۰۰ کیلومتر از خونه ی ما فاصله داره.
    اما جی پی اس ماهواره هاش میدونین تو چه فاصله ایی از خونه ی من و شما هستن؟حدودا ۲۰ هزار کیلومتر.

    ماه تو چه فاصله ایی هست؟ تو فاصله ی حدودا ۳۸۵ هزار کیلومتر.

    اما امارات حتی تو مدارهای بالای ۳۰ هزار کیلومتر فعالیت داره. ما تو ۲۰۰۰ کیلومتر موندیم.
    الانم امارات کاوشگر فرستاده تو فاصله ی ۲۲۵ میلیون کیلومتر.

    اره امارات امروز تو سال ۲۰۲۰ داره با همکاری بقیه میسازه. اما ۱۰ سال بعد چی؟ امارات الان ماهواره کاملا بومی میسازه. من بهتون قول میدم ۱۰ سال دیگه کاوشگرای مریخی کاملا بومی میسازه.
    امارات اولینشو ساخت. و یه فرقی که هست اینه این کشورا خر نیستن پول خرج کنن امریکا بسازه. تازه اگه این حرف درست باشه. در حالی که همکاری هست. این همکاریها دانش رو میاره امارات و بومی میکنه. طول میکشه .
    حداقل ۱۰ سال طول میکشه. اماراتیها میدونن ۱۰ سال طول میکشه برا همین اگه دقت کنین تو برنامه ریزیهاشون همیشه حرف از ۱۰ سال ۲۰ سال میزنن.

    • محسن مهر ۱۸, ۱۴۰۰

      ببین یه چیزی بگو مایه خنده مردم نشی الان خود عربهای امارات هم بهت می‌خندن امارات ته تهش خیلی همت کنه دره یه کمپوت رو باز کنه اونم تازه با کلی خون ریزی تو یا فناوری نمیدونی چیه یا ماهواره نمیدونی چیه یا بومی نمیدونی چیه یا هر سه!