آخرین تحولات لبنان: تسخیر وزارتخانه توسط نظامیان بازنشسته و کشته شدن یک پلیس

آخرین تحولات لبنان: تسخیر وزارتخانه توسط نظامیان بازنشسته و کشته شدن یک پلیس

لبنان این روزها خبرسازترین کشور جهان است که به دنبال انفجار بندر بیروت خود به انبار باروت تبدیل شده است. این کشور که در سال های اخیر با بحران های سیاسی و اقتصادی مداومی روبرو بوده، هفته گذشته شاهد یک انفجار بسیار بزرگ و ویرانگر در بندر بیروت بود که به مرگ نزدیک به ۲۰۰ نفر، مجروح شدن هزاران نفر و بیجا شدن بسیاری از مردم بیروت منجر شد. بدین ترتیب موج اعتراضات مردم که به دنبال شیوع ویروس کرونا فروکش کرده بود بار دیگر آغاز شده و از دیروز لبنان وارد فاز جدیدی از اعتراضات شد. در آخرین تحرکات در لبنان گروهی از کهنه سربازان این کشور وارد ساختمان وزارت امور خارجه شده و آن را به تصرف خود درآوردند.

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

نیروهای پلیس لبنان نیز با تطاهرکنندگانی که قصد ورود به پارلمان را داشتند درگیر شدند که به کشته شدن یک نیروی پلیس انجامیده است. یکی از پلیس های حاضر در صحنه می گوید که این پلیس در حال فرار از دست تظاهرکنندگان بوده که به درون آسانسور یک ساختمان نیمه کاره سقوط کرده و کشته می شود. صلیب سرخ لبنان می گوید که دستکم ۱۷۰ نفر از تظاهرکنندگان نیز مجروح شده اند. دستکم ۱۰,۰۰۰ نفر در میدان شهدا بیروت برای اعتراض به عملکرد دولت در ماجرای انفجار بیروت جمع شده بودند. تنها چند صد متر آن طرف تر گروهی از سربازان بازنشسته ارتش لبنان وارد ساختمان وزارت امور خارجه در مرکز بیروت شده و آن را «مرکز فرماندهی انقلاب» نامیدند.

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

این حمله که به طور مستقیم از یک شبکه تلویزیونی محلی پخش می شد بیش از سه ساعت به طول انجامید تا اینکه ارتش لبنان موفق شد بار دیگر کنترل ساختمان را بدست گیرد. ساختمان های بانک مرکزی لبنان نیز مورد حمله معترضان قرار گرفتند. تظاهرکنندگان دارهای اعدام را با شعار «اعدام سیاستمداران» در گردهمایی های خود برپا کرده و به طور نمادین تصاویر رهبران کشور را اعدام می کنند. تظاهرکنندگان دولت کنونی لبنان را به فساد، ناکارآمدی و سوء مدیریت متهم می کنند که به باور آن ها بیشترین نقش را در انفجار مرگبار بندر بیروت داشته است. حسان دیاب نخست وزیر لبنان خواستار انتخابات زودهنگام پارلمان شده تا بدین ترتیب نارضایتی گسترده در کشور را فرونشاند.

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات های جدید در لبنان پس از آن رخ می دهد که رییس جمهور این کشور، میشل عون، تایید کرد که وی سه هفته قبل از انفجار از انبار شدن محموله انفجاری نیترات آمونیوم در بندر بیروت خبر داشته است. با این وجود وی تاکید کرده که به مقامات مربوطه دستور داده بود به این ماجرا رسیدگی کنند و بدین ترتیب نقشی در این فاجعه نداشته است. وی که در سال ۲۰۱۶ به ریاست جمهوری لبنان رسیده، مسئولیت این انفجار را متوجه دولت های قبل از خود دانسته و چنین گفته است: «این مواد به مدت ۷ سال آنجا بوده است، از سال ۲۰۱۳. آنجا بوده و آن ها گفند که خطرناک است و من مسئول آن نیستم. نمی دانم این محموله کجا نگهداری می شده است. من حتی سطح خطرناک بودن آن را نیز نمی دانستم. من اجازه قانونی دخالت مستقیم در امور بندر را ندارم».

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

تظاهرات در لبنان

عون قبلاً گفته بود که ممکن است این انفجار در نتیجه شلیک راکت یا بمب صورت گرفته باشد. در جریان انفجار بیروت در روز سه شنبه گذشته بیش از ۱۵۸ نفر کشته و دستکم ۶,۰۰۰ نفر زخمی شدند در حالی که ۲۱ نفر نیز مفقود هستند. بش از ۳۰۰۰۰۰ نفر در نتیجه این انفجار در بیروت بیجا شده و خسارات ناشی از آن نیز بیش از ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است. کمیته بررسی این ماجرا چهار روز وقت دارد که مقصران را شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: آخرالزمان در لبنان؛ تصاویر و ویدیوهای هولناک از انفجار بندر بیروت

انفجار بیروت ؛ راز رها شدن ۶ ساله کشتی حامل محموله نیترات آمونیوم در لبنان چه بود؟

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود