مورمور شدن و چند حقیقت جالب درباره این واکنش عجیب بدن که نمی دانستید

مورمور شدن و چند حقیقت جالب درباره این واکنش عجیب بدن که نمی دانستید

شاید فکر کنید مورمور شدن چیزی جز یک واکنش بدنی که از اجداد حیوانی مان به ما ارث رسیده نیست، اما تحقیقات نشان داده ما انسان ها هنوز هم به این واکنش بدنی نیاز داریم و همین عکس العمل به ظاهر ساده می تواند فوایدی برای ما داشته باشد. به لطف کنجکاوی دانشمندان و همینطور دانش و پژوهش آن ها، حالا بالاخره می دانیم که چرا انسان هنوز هم واکنش مورمور شدن را دارد.

۱- در گذشته جان ما را نجات می داد

مورمور شدن

با کاهش دمای محیط، ماهیچه های اطراف فولیکول های مو مورمور می شوند. این امر در گذشته باعث گرم تر شدن بدن می شد، اما این همه ی ماجرا نیست. این واکنش بدنی اجداد ما را در برابر شکارچیان هم حفظ می کرد. چون وقتی در موقعیت خطرناکی قرار می گرفتند، مثلاً با حیوان درنده ای رو به رو می شدند، افزایش آدرنالین باعث سیخ شدن موهای بدن شان می شد و ظاهر ترسناک تری به آن ها می داد. همین امر به حفظ آن ها در برابر خطر کمک می کرد.

۲- برای رویش مجدد موها ضروری است

دانشمندان امروزه اثبات کرده اند عصب ها برای تنظیم عملکردهای بدن از سلول های بنیادی و همینطور دستگاه عصبی استفاده می کنند که معمولاً در دمای پایین فعال می شود. این امر باعث می شود سلول ها در وضعیتی آماده برای رشد مجدد باقی بمانند. به همین دلیل، وقتی مدت طولانی تری در معرض سرما قرار می گیریم، عصب ها در سطح بالاتری فعال می شوند و سیگنال های بیشتری ارسال می شود.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دمای پایین نقشی کلیدی در رویش سریع تر دوباره ی موها یعنی رشد موهای جدید دارد. با این حال، مورمور شدن هم همین تأثیر را برای مدت کوتاهی دارد و در بلند مدت باعث رشد موها می شود.

۳- همان سلول ها مسئولیت ترمیم زخم ها را هم برعهده دارند

بیشتر اندام های بدن ما از سه نوع بافت مختلف تشکیل شده اند. با این حال، این بافت ها در پوست آرایش دیگری دارند. عصب ها به ماهیچه های کوچک و نرمی متصل هستند. این امر به ایجاد تعادل در عملکردهای شیمیایی و فیزیکی بدن کمک می کند. به علاوه، این اتصال به تحریکات محیطی هم واکنش دارد.

این ماهیچه ها به سلول های بنیادی هم متصل هستند که نه تنها برای رشد موها، بلکه برای ترمیم زخم ها هم ضروری هستند. در حقیقت، هر چه سلول بیشتری وجود داشته باشد، کار ترمیم زخم ها بهتر صورت می گیرد. به همین دلیل است که وقتی به پیوند پوست نیاز است، در بیشتر موارد، از پوست سر برای این کار استفاده می شود.

۴- این ماهیچه ها مثل یک پل کمکی عمل می کنند

در آخر آنکه محققان سعی کردند نقش این ماهیچه ها را از کل فرآیند حذف کنند تا ببینند که آیا بدون آن ها هم واکنش مورمور شدن را خواهیم داشت، موهایمان رشد خواهد کرد و زخم هایمان ترمیم خواهند شد. با این حال، وقتی اتصال میان این ماهیچه ها و فولیکول های مو را قطع کردند، عصب ها تحلیل رفتند و اتصالی که به موها وجود داشت هم قطع شد. این امر ثابت کرد این ماهیچه ها در واقع نقشی مهم و پل مانند میان عصب ها و موها دارند.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۹ نظر

ورود

  • سهیل مرداد ۳۱, ۱۳۹۹

    اجداد حیوانی مان؟واقعا جای تعجب دارد که در قرن ۲۱ هنوز فکر می کنید میمون پدر ما هست.هیچ تحقیقی تا به الان اثبات نکرده که انسان چطور به وجود آمده.البته میمون پدر کسانی هست که به این نظریه اعتقاد دارند و خودشون هم میمون هستند!

    • پدر سهیل مرداد ۳۱, ۱۳۹۹

      اگه پدر کسانی که به این نظریه اعتقاد دارند میمون هست پدر تو هم میمون هست و اگه پدر تو میمون نیست پدر آنها هم نیست. مگر اینکه تو از انسان‌ها نباشی

    • احسان مرداد ۳۱, ۱۳۹۹

      هست عزیزم. لطفا بیشتر جستجو/پرس و جو کنید.

      • میلاد شهریور ۲, ۱۳۹۹

        اطلاعات غلط نده چرت بودن این نظریه خیلی وقته که ثابت شده یادمه یه دانشمندی میگفت بعضی وقتا یه نظریه هرچی احمقانه تر باشه باور پذیر تره..

    • m مرداد ۳۱, ۱۳۹۹

      اره یه مشت گل و گذاشتن تو آفتاب خشک شه بعد شده آدم

      • علی شهریور ۱, ۱۳۹۹

        هیچ نظریه تکاملی نمیتونه شکل گیری سلول رو توضیح بده بنابراین تعصب به داروینیسم نه تنها روشنفکری نیست بلکه اوج حماقت است

      • میلاد شهریور ۲, ۱۳۹۹

        شما از جای دیگه فشار خوردی برای روغنفکر بودن متد های جدید دیگه ای امده این نظریه خیلی قدیمیه و خیلی وقته رد شده یه کم خودتو به روز کن اینطوری روغنفکر نمیشی.

  • رضا شهریور ۲, ۱۳۹۹

    در علم معمولا نظریه قدیم توسط نظریه جدیدی رد می شود.میشه دوستان بفرمایند با رد نظریه تکامل چه نظریه جدیدی مطرح شده؟

    • کریم شهریور ۳, ۱۳۹۹

      بحث نظریه جدید نیست دوستان میگن که نظریه تکامل اثبات نشده و کاملا حق باهاشون هست.وفتی که موضوعی در حد نظریه است نمیشه با قطعیت کامل ازون صحبت کرد.و برای رسیدن به نظریه درست باید فرضیه های مختلفی مورد تحقیق قرار بگیرند.