برای جلوگیری از پخش شدن ویروس کرونا حروف «پ» و «ب» را تلفظ نکنید!

برای جلوگیری از پخش شدن ویروس کرونا حروف «پ» و «ب» را تلفظ نکنید!

اگر فکر می کردید که کرونا ویروس بیشتر از اینها نمی تواند تیشه بر ریشه خوشی های بشر بزند باید بگوییم تحقیق تازه ای منتشر شده که ابعاد جدیدتری از قدرت این ویروس منهوس را بر ما هویدا می کند. محققان دانشگاه بافینز در سوئد دریافته اند که خواندن شعر «هپی برث دی» و به طور مشخص تلفظ حروف «ب» و «پ» می تواند باعث پخش شدن هرچه بیشتر ویروس کرونا گردد.

در واقع محققان باور دارند که انسان با تلفظ این دو حرف قطرات بیشتری از بزاق خود را به درون محیط اطراف پرتاب می کند. بنابراین اگر فردی به ویروس کرونا آلوده باشد و مثلا شعر «هپی برثدی» یا تولدت مبارک را بخواند با هر بار تلفظ حروف «پ» و «ب» ذرات آلوده بیشتری را وارد هوا میکند.

پخش کردن ویروس کرونا

به گفته محققان سوئدی اصوات بلند و دارای حروف صامت نظیر پ و ب می توانند بسیار خطرناک باشند. در واقع علت انجام این تحقیق هم آن بود که چندی پیش کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت بریتانیا به مردم این کشور توصیه کردند برای اطمینان از کافی بودن مدت زمان شستن دستها، حین این کار دو مرتبه شعر هپی برثدی را بخوانند که تقریبا ۲۰ ثانیه طول می کشد. بدنبال انتشار گزارش های مختلف در مورد شیوع مجدد کووید ۱۹ و ارتباط احتمالی آن با توصیه اخیر دانشمندان برای خواندن شعر هپی برثدی در حین شستن دستها دانشمندان تحقیق تازه ای انجام دادند تا خطرات این امر را ثابت کنند.

در این پژهش محققان دانشگاه لوند سوئد از ۱۲ فرد سالم و دو فرد مبتلا به کووید ۱۹ دعوت کردند تا در یک قیف آواز بخوانند.

آنها یک آواز سوئدی به نام Bibbis pippi Petter را در قیف خواندند که پر از حروف صامت بود. دانشمندان در ادامه با استفاده از لامپ هایی که در این تونل نصب کرده بودند، یک دوربین پر سرعت و تجهیزات مورد نیاز، مقدار ذرات خارج شده از دهان افراد و ابعاد این قطرات را اندازه گیری کردند.

پژوهشگران تشخیص دادند که وجود تعداد زیاد حروف صامت در یک آواز به خاطر انتشار ذرات بزاق در هوا می تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد و این خطر به خصوص در مورد شعر هپی برثدی یا تولدت مبارک و حروف پ و ب بیشتر است.

و نکته دیگر اینکه هرچه شما حروف را با صدای بلندتر بخوانید ذرات بزاق با تراکم بیشتری از دهانتان خارج خواهند شد.

Jakob Löndahl استادیار دانشگاه لوند در این باره گفت:

برخی ذرات بزاق به قدری بزرگ هستند که بعد از خروج از دهان تنها چند دسی متر در هوا حرکت می کنند و در نهایت روی زمین می افتند. در حالی که باقی قطرات دیگر کوچکتر هستند و مسیر بیشتری را طی می کنند. پوشیدن ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و تهویه مناسب هوا در محیط های بسته از جمله راهکارهای اصلی برای جلوگیری از پخش شدن ویروس کرونا عنوان شده است.

 

دیدن این ویدیو را به شما توصیه می کنیم:

منبع: mirror
دیجیاتو
بدون نظر

ورود