انتخاب رشته تجربی – مهم ترین انتخاب رشته کنکور ۹۹

انتخاب رشته تجربی – مهم ترین انتخاب رشته کنکور ۹۹

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

 همه می دانیم که پر طرفدار ترین و پر متقاضی ترین گروه آزمایشی در کنکور سراسری، رشته تجربی است.

از این رو بسیاری انتخاب رشته تجربی یکی از مهم ترین انتخاب رشته های سراسری در ایران قلمداد می شود.

در این مقاله قصد داریم نکات خوب و مهمی را برای داوطلبان پر تلاش تجربی بگیم تا در انتخاب رشته خود از آن ها استفاده کنند.

از آنجایی که اکثر داوطلبان کنکور تجربی داوطلب پذیرش در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی هستند انتخاب رشته تجربی یکی از حساس ترین انتخاب رشته ها محسوب می شود به این دلیل که در این رشته ها محدودیت پذیرش وجود دارد و به همین دلیل است که رقابت بسیار بالاست.

پس از اعلام نتیجه اولیه کنکور سراسری دانش آموزان با دیدن رتبه و ترازی که در کنکور تجربی کسب کرده اند به دلیل بالا بود رتبه خود حاضر می شوند که یک سال دیگر درس بخوانند و باز کنکور دهند.

اما باید این را بدانید که شما با یک انتخاب رشته درست و منطقی می توانید در رشته هایی مانند پیراپزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، هوشبری و … قبول شوید و وارد یک بازار کار خوبی نیز شوید. برای مطالعه بیشتر در این مورد به مطلب انتخاب رشته تجربی مراجعه کنید.

انتخاب رشته تجربی – روش انتخاب رشته تجربی ۹۹

شما در ابتدا باید کارنامه خود را به صورت دقیق تحلیل کنید و مشخص کنید که در چه رشته ای و چه دانشگاهی شانس قبولی بالایی دارید.

باید به قسمت اطلاع از مجاز بودن انتخاب ها برای رشته های با آزمون توجه کنید و ببینید که شما در دوره هایی که میخواهید مجاز شده اید یا خیر!

اگر مجاز شده باشید که می توانید به راحتی انتخاب رشته تجربی خود را انجام دهید اما اگر مجاز نشده باشید به این معناست که شما حداقل امتیاز مورد نیاز را برای انتخاب رشته تجربی در دوره های ثبت نام شده خود نیاورده اید و شما نمی توانید انتخاب رشته خود را انجام دهید.

حال پس از تحلیل و بررسی کارنامه خود باید به سراغ دفترچه انتخاب رشته تجربی بروید.

پس از اعلام نتیجه اولیه کنکور سراسری سازمان سنجش دفترچه انتخاب رشته تجربی را در سایت قرار می دهد و شما باید با توجه به این دفترچه انتخاب رشته تجربی خود را انجام دهید.

به دلیل اینکه هر سال دانشگاه ها ظرفیت های رشته های خود را تغییر می دهند و همچنین ممکن است یک یا چند رشته را حذف یا اضافه کنند، حتما باید از دفترچه انتخاب رشته تجربی ۹۹ استفاده کنید.

در انتخاب رشته تجربی به دلیل کم بودن ظرفیت بعضی از رشته ها باید این رویکرد را داشته باشید که کمتر سمت رشته پزشکی تعهدی بروید.

ممکن است برایتان سوال شود رشته پزشکی تعهدی چه رشته ایی باشد؟

رشته پزشکی تعهدی به رشته ای گفته می شود که پس از تحصیل در آن رشته شما موظف هستید به مدت معلومی در یک جا شروع به کار کنید. حال این تعهد به این صورت است که گاهی باید ۲۱ سال در مناطق محروم و دور افتاده برای دولت کار کنید و تا این دوره به اتمام نرسد شما از بسیاری از فرصت ها ممکن جا بمانید و آن ها را از دست بدهید.

پس توصیه میکنیم که با یک مشاور متخصص انتخاب رشته تجربی در مورد انتخاب رشته صحبت کنید. همچنین برای انتخاب رشته دقیق تر و بهتر می توانید از نرم افزار انتخاب رشته ۳گام به عنوان یک مشاورهوشمند استفاده کنید.

انتخاب رشته تجربی – فاکتورهای انتخاب رشته تجربی ۹۹

شما باید برای خودتان چندین مورد را بررسی کنید.

این نکات و فاکتورها شامل:

  1. علاقه
  2. استعداد
  3. مسافت دانشگاه و محل سکونت
  4. کیفیت و سطح هیئت علمی دانشگاه
  5. اطلاع از بازار کار

این فاکتور ها را اگر در لیست اولویت بندی خود رعایت کنید قطعا می توانید یک انتخاب رشته خوبی داشته باشید.

۱) فاکتور های مهم دیگر در انتخاب رشته تجربی این است که باید بدانید در انتخاب رشته هایی مانند پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی پذیرش دانشجو به صورت بومی ناحیه ای است.

بومی ناحیه ای به این معناست که ۴۰ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو به سهمیه آزاد داده می شود و ۶۰ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو به سهمیه بومی داده می شود.

ناحیه های بومی به صورت زیر دسته بندی می شود.

ناحیه اول : – البرز – زنجان – سمنان – قزوین – قم – مرکزی

ناحیه دوم : آذربایجان  شرقی – آذربایجان غربی – اردبیل

ناحیه سوم : اصفهان – -چهار محال بختیاری – یزد

ناحیه چهارم : سیستان و بلوچستان – کرمان

ناحیه پنجم : بوشهر – فارس – کهگیلویه و بویر احمد – هرمزگان

ناحیه ششم : کردستان – کرمانشاه – همدان

ناحیه هفتم  : ایلام – خوزستان و لرستان

ناحیه هشتم : خراسان رضوی – خراسان شمالی – خراسان جنوبی

ناحیه نهم : گلستان – گیلان – مازندران

۲) فاکتور مهم دیگر در انتخاب رشته تجربی این است که باید بدانید در انتخاب رشته هایی مانند پیراپزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، هوشبری و … پذیرش دانشجو به صورت بومی استانی است.

بومی استانی به این معناست که ۲۰ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو به سهمیه آزاد داده می شود و ۸۰ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو به سهمیه بومی استانی داده می شود.

۳) فاکتور مهم دیگر در انتخاب رشته تجربی این است که باید بدانید در انتخاب رشته دامپزشکی پذیرش دانشجو به صورت بومی قطبی است.

بومی قطبی به این معناست که ۴۰ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو به سهمیه آزاد داده می شود و ۶۰ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو به سهمیه بومی قطبی داده می شود.

قطب اول : تهران – البرز – زنجان – سمنان – قزوین – قم – مرکزی – گلستان – گیلان – مازندارن

قطب دوم : خراسان رضوی – خراسان شمالی – خراسان جنوبی – سیستان و بلوچستان – کرمان

قطب سوم : آذربایجان شرقی – آذربایجان غربی – اردبیل – کردستان – کرمانشاه – همدان

قطب چهارم : اصفهان – -چهار محال بختیاری – یزد – ایلام – لرستان

قطب پنجم : بوشهر – فارس – کهگیلویه و بویر احمد – هرمزگان

انتخاب رشته تجربی – فرم انتخاب رشته الکترونیکی

شما پس از مشخص کردن لیست اولویت های خود باید وارد سایت سازمان سنجش قسمت انتخاب رشته شوید و طبق چیدمانی که در لیست اولویت خود نوشته اید کد رشته محل های خود را به ترتیب وارد کنید.

حتما هنگام وارد کردن کد رشته محل ها دقت کنید که کد رشته ای که وارد میکنید عنوانش با رشته ای که شما می خواهید یکسان باشد اگر نبود حتما با دفترچه انتخاب رشته تجربی مطابقت دهید و کد رشته ی صحیح را وارد کنید.

پس از وارد کردن تمام کد رشته های انتخابی خود و  بازبینی ۱۵۰ انتخاب باید شما یک کد ۱۵ رقمی را دریافت کنید که به منزله ی رسید انتخاب رشته تجربی شما می باشد و باید این کد ۱۵ رقمی را یادداشت کنید و رسید انتخاب رشته خود را چاپ کنید و نزد خودتان نگه دارید.

با توجه به اطلاعیه سازمان سنجش اگر این رسید را دریافت نکرده باشید به این منظور است که انتخاب رشته شما به اتمام نرسیده است پس حتما دقت کنید.

شما پس از پر کردن اولیه فرم انتخاب رشته الکترونیکی خود به مدت ۸ بار می توانید وارد سایت انتخاب رشته سازمان سنجش شوید و ترتیب انتخاب رشته خود را ویرایش کنید.

 

۲ نظر

ورود

  • sohrab شهریور ۲۶, ۱۳۹۹

    جمعیت ایران: هشتاد و دو میلیون.
    جمعیت المان: هشتاد و سه میلیون.
    تعداد دانشگاه های پزشکی در ایران: ۶۷ تا دولتی در در سطح دانشگاهی. ۹۶ تا واحد علوم پزشکی دانشگاه ازاد. جمعا ۱۶۳ تا دانشگاه علوم پزشکی. یعنی پزشکی دندونپزشکی توش تدریس میشه.

    تعداد دانشگاه های پزشکی تو المان: ۳۸ تا عمومی یا دولتی. ۲ تا خصوصی. جمعا ۴۰ تا. فرقش اینه تو المان دانشگاه های پزشکی اکثرا زیرمجموعه ی یه دانشگاه هستن. شبیه به واحد علوم پزشکی یا دانشکده علوم پزشکی هستن. یا مدرسه ی علوم پزشکی هستن زیرمجموعه ی دانشگاه. به طور خلاصه اینکه مثل ایران دانشگه جدا نیستن. به جز چندتایی. از نظر مساحت و تعداد دانشجو و کلاسهای درس به جرات میتونم بگم دانشگاهای علوم پزشکی تو ایران تا دوبرابر بزرگتره. دانشجوی بیشتری داره. فعالیت بیشتری میشه. یه سر اصفهان بیایین میبینین مثلا دانشگاه علوم پزشکی چقدر بزرگه. همونطور که گفتم تو سطح دانشگاه هستن. تو کلن المان کل دانشکده علوم پزشکی با بیمارستانهاش به ۲۰۰ هزار متر مربع نمیرسه. اما تو اصفهان بالای ۶۰۰ هزار متر مربعه.

    سرانه ی پزشک در ایران: ۹.یعنی به ازای هر ۱۰ هزار نفر تنها ۹ پزشک تو ایران داریم.
    سرانه ی پزشک تو المان: ۳۹. یعنی به ازای هر ده هزار نفر تو المان ۳۹ تا پزشک دارن.

    یه کاری باید انجام بشه. با پول نفت با پول مردم با بودجه ی دولتی تحصیل میکنن اما اخرش میرن.
    اعصاب من خورد میشه با این همه هزینه و این همه پزشکی که فارغ التحصیل میشه سرانه تنها ۹ تا هست.

    الجزیره تونس کلمبیا سوریه یه سری جزایر ناشناخته پرو مالزی برزیل لیبی ونزوئلا تاجیکستان ترکمنستان ازبکستان اردن ارمنستان مغولستان لبنان اذربایجان اوکراین جنگ زده قزاقستان بلاروس گرجستان روسیه بالاتر از ما پزشک دارن. مثلا گرجستان سرانه ی ۴۲.۵ داره. یعنی ۴۳۰ درصد بیشتر.
    اوکراین سرانه ی ۳۴.۵ داره. یعنی ۳۵۰ درصد بیشتر.

    • سهراب شهریور ۲۶, ۱۳۹۹

      منظورم شهر کلن المان بود. دانشکده یا مدرسه ی علوم پزشکی دانشگاه شهر کلن المان با بیمارستانش به ۲۰۰ هزار متر مربع نمیرسه.