جریمه ماسک نزدن چگونه اخذ می شود: از طریق حساب بانکی یا یارانه ماهیانه؟ + ویدیو

جریمه ماسک نزدن چگونه اخذ می شود: از طریق حساب بانکی یا یارانه ماهیانه؟ + ویدیو

دیروز خبر رسید که همزمان با اوج گرفتن شیوع کرونا در کشور، در تهران و بسیاری از استان ها مقررات زدن ماسک از در خانه ها لازم الاجراست و برای کسانی که این قانون را رعایت نکنند جریمه هایی در نظر گرفته خواهد شد. دکتر حسن روحانی ، رییس جمهور، صبح روز گذشته در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد تنها راه مقابله با این ویروس رعایت امور بهداشتی و پروتکل های ابلاغی است. وی در این سخنان جریمه ماسک نزدن را ۵۰ هزار تومان و جریمه خارج شدن از قرنطینه در صورت ابتلا به کرونا را ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد. البته اصناف در صورت رعایت نکردن این قانون یا ارائه خدمت به شهروندانی که این قانون را رعایت نمی کنند بین ۳۰۰ هزار تا یک میلیون تومان جریمه خواهند شد.

جریمه ماسک نزدن

روحانی در این سخنان اعلام کرد که نیروی انتظامی با سازوکارهایی که در اختیار دارد می تواند افراد ناقض قانون ماسک اجباری را شناسایی کرده و از طریق پیامک برای آن ها جریمه شدنشان را ابلاغ نماید و آن ها نیز باید ظرف دو هفته جریمه مورد نظر را به حسابی که توسط وزارت بهداشت اعلام می شود واریز نمایند. وی همچنین نیروی انتظامی، بسیج و بازرسین را مسئول شناسایی افرادی دانست که این قانون را زیر پا می گذارند. در این بحبوحه اما خبرهایی از برداشت این جریمه از حساب های بانکی افراد و حتی یارانه آن ها به گوش می رسد.

جریمه ماسک نزدن

محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در این باره چنین گفته است: «این جریمه‌ها یا از یارانه افراد متخلف کسر می‌شود و یا بر کارت ملی آنها اعمال می‌شودو خدمت دهنده‌ها می‌توانند بخش دولتی یا بخش خصوص باشند که در هر دو گروه درخصوص جرایم و مجازات‌ها تاکنون نیز مشکلی نداشته‌ایم. کارمند بخش دولتی در صورت نزدن ماسک و عدم اطلاع به مافوق درمورد ابتلا به کرونا جریمه‌ میشود که از حقوقش کسر می‌شود. در مورد واحدهای صنفی نیز از آنجایی که دارای پروانه کسب هستند؛ درصورت عدم رعایت پروتکل‌ها به راحتی می‌توانیم آنها را جریمه کنیم».

جریمه ماسک نزدن

وی در ادامه صحبت هایش در مورد جریمه شهروندانی که در خیابان مرتکب تخلف در این زمینه می شوند نیز گفت: «این افراد از طرق مختلف حتی بدون آنکه خودشان در جریان باشند و بدون گرفتن کارت ملی و شماره ملی با روش هایی از سوی نیروی انتظامی جریمه می شود و میزان جریمه پس از تشخیص هویت می نشیند. ممکن است فرد در جایی شاغل نباشد که جریمه از حقوقش کسر شود و یا در ابتدا جریمه را پردازد اما این بدهی در هویت کارت ملی فرد نشسته است و در هر مرحله ای که بخواهد خدمتی دریافت کند قابل وصول خواهد بود». فرهادی یکی دیگر از راه های اعمال جریمه نزدن ماسک برای شهروندان را کسر از یارانه دانست و افزود: «راه دیگر وصول جریمه‌ها نیز می‌تواند نشستن جریمه‌ها در سیستم دریافت یارانه‌ها باشد به این صورت که پس از اعلام نیروی انتظامی میزان جریمه‌ی فرد توسط بانک کسر می‌شود».

معاون وزارت بهداشت در ادامه سخنانش به نحوه اعمال این قوانین و جریمه ها اشاره کرد و گفت: « برای هر سه گروه کارمندان دولتی، شاغلین بخش خصوص و صنوف و افرادی که جایی شاغل نیستند، نیروی انتظامی و کارمتدان بهداشت محیط همزمان باهم فعال هستند البته ؛گروه سوم طبیعتا وظیفه مستقیم نیروی انتظامی است. بر اساس مصوبه امروز مایقی کسانی که در سامانه SALAMAT.GOV.IR ثبت نام نکردند هم ثبت‌نام می‌کنند و یک هم روش نظارتی دیگر از طریق QRcode است. هر شهروند ایرانی شناسایی شده است و شخصیت اجتماعی دارد و پس از شناسایی نیروی انتظامی به راحتی جریمه را اعمال می‌کند البته شاید جریمه سریع‌الوصول نباشد اما بالاخره وصول می‌شود زیرا افراد زندگی اجتماعی دارند و نیاز به استفاده از کارت ملی خود دارند. البته معتقد هستم چون مردم به فکر خودشان و سلامتشان هستند می‌دانند وضع این جریمه‌ها به نفع خودشان است».

جریمه ماسک نزدن

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت وقوع اشتباه در سیستم تشخیص چهره یا کد ملی و دیگر سازوکارهای شناسایی افراد متخلف چنین گفت: «رخ دادن چنین حالتی هم ممکن است اما مسیر به شکلی طراحی می‌شود که از طریق نیروی انتظامی قابل رسیدگی باشد. یکی از راه‌های اخذ جریمه با متخلفان کرونایی با مستند سازی تخلف است. قرار است جریمه‌ها مستقیما به حساب وزارت بهداشت ریخته شود. بر اساس مصوبه این جریمه‌ها فقط باید برای اقدام علیه کرونا استفاده شود».

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت نیز در سخنانی در صداوسیما اعلام کرد که قانون جریمه ماسک نزدن فعلاً در اماکن شلوغ مانند مترو، پاساژها و مراکز خرید اعمال شده و نیروهای نظارتی مستقر در این اماکن برای اعمال این قانون وارد عمل خواهند شد. وی اعلام کرد که هیچ جریمه نقدی در کنار نبوده و از طریق کد ملی افراد و رهگیری حرکت افراد از طریق رهگیری شماره تلفن آن ها تخلفشان محرز شده و در ادامه این جریمه از طرق مختلف به آن ها ابلاغ خواهد گردید. حریرچی اعلام کرد که متخلفین دو هفته وقت دارند جریمه ابلاغ شده را پرداخت کنند و در صورت پرداخت نکردن آن از طریق یارانه یا روش های دیگر این جریمه را از متخلفان وصول کرد.

علیرضا رییسی معاونت بهداشت وزارت بهداشت اما در سخنانی که با صدا و سیما داشت کسر جریمه ماسک نزدن از یارانه افراد را تلویحاً تکذیب کرده و گفت این افراد صرفاً به وزارت بهداشت بدهکار خواهند شد و الزاماً این مبلغ از یارانه این افراد کسر نخواهد شد. وی هدف از اعمال این جریمه ها را نه کسب درآمد بلکه این موضوع دانست که ابتلای هر شخص به کرونا برای وزارت بهداشت بسیار هزینه آور بوده و به همین دلیل هدف این است از ابتلای افراد به این ویروس جلوگیری شود

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • محمد مهر ۲۰, ۱۳۹۹

    اون ماشین هایی که میرن شمال تکلیفشون چیه ؟ همه دارن تاوان مسافرت اون بی ش……ع….ور ها رو میدن .