آدرس مراکز اهدا خون استان تهران و باورهای غلط درباره اهدا خون

آدرس مراکز اهدا خون استان تهران و باورهای غلط درباره اهدا خون

اهدا خون، اهدا زندگی است و با ارزش ترین هدیه یک انسان در طول زندگی خود به هم نوع. اهدای خون شرایطی دارد که در سایت tehran.ibto.ir‌ اطلاعات لازم ارائه شده است. ویروس کووید ۱۹ با اهدا خون، انتقال پیدا نمی کند و هموطنان نباید در اهدا خون در روزگار کرونایی، نگران نباشند. مراکز اهدای پلاسما بهبود یافتگان کووید ۱۹ نیز در درگاه بالا در دسترس عموم است.

همه گروه های خونی باید خون اهدا کنند. سازمان انتقال خون گاها برای چند روز، ذخایر خونی دارد و لذا همیشه نیاز به ذخایر خونی دارد. همه افرادی که مبتلا به کرونا هستند می توانند پس از بهبودی کامل، نسبت به اهدای پلاسمای خون اقدام کنند.

باورهای غلط جامعه درباره اهدا خون همواره بوده و خواهد بود. به خصوص که در روزگار کرونایی ایران که بخشی از جامعه از ترس ابتلا به کووید ۱۹، حتی ماه ها از خانه خارج نمی شوند، باورهای نادرست درباره کرونا و اهدا خون در دوران کرونا، روند صعودی پیدا می کند.

 آیا ممکن است ویروس کرونا از طریق خون و فرآورده های آن به دیگران سرایت کند ؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت هرگز چنین چیزی صحت ندارد. ویروس کرونا از طریق خون قابلیت سرایت ندارد. تعداد زیادی از ویروس‌های کرونا که تاکنون شناخته‌شده‌اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسان ها می‌شوند که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری‌های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است و عامل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ است نیز به مانند دیگر بیماری های که به آن اشاره شد یک بیماری تنفسی است.

باور غلط دیگر آن است که مراکز انتقال خون، مراکزی درمانی است و خطر شیوع کرونا در آن زیاد است. اما سازمان انتقال خون ایران متولی تأمین و توزیع خون و فرآورده‌های خون سالم در ایران است. این سازمان مرکزی درمانی نیست و در هیچ شرایطی میزبان شهروندان بیمار نبوده است.

مراکز انتقال خون در سراسر کشور همواره در تلاش اند تا سالم ترین اقشار جامعه را ترغیب به حضور در مراکز نمایند.فرهنگ اهدای خون در جامعه نهادینه است و عموم شهروندان آگاه اند که در صورت ابتلا به هرگونه بیماری حتی بیماری های قابل سرایت از طریق خون نباید به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.بنابراین خطر شیوع ویروس کرونا در مراکز انتقال خون نه تنها زیاد نیست بلکه این مراکز از سالم ترین بخش های نظام سلامت و ادارات خدمت رسان در پاندمی کووید۱۹ هستند.

باور غلط دیگر آن است که ذخایر انتقال خون کافی است و بیمارستان ها به خون کمتری نیاز دارند.

در درمان بیماران مبتلا به کووید۱۹ چنانچه بیمار به دیگر بیماری های زمینه ای که نیازمند تزریق خون و فراورده های آن است مبتلا نباشد نیازی به تزریق خون و فرآورده های خون نیست.اما این مساله موجب نشده است تا از میزان نیاز مراکز درمانی به خون و فرآورده های آن کاسته شود.سطح ذخایر انتقال خون به ویژه در فراورده هایی مانند پلاکت که تنها سه روز طول عمر دارد مستقیما متناسب با میزان اهدای روزانه خون توسط داوطلبان بدون چشم داشت اهدای خون است.

خون امکان ذخیره بلند مدت مانند قرص، شربت ها و داروهای دیگر را ندارد و حتی قابل قیاس با مدت زمان نگهداری خوراک های کنسروی و یا دیگر اقلامی که در بحران های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد نیست.در زمان شیوع بیماری کووید۱۹ بیماران مصرف کننده مستمر خون مانند بیماران تالاسمی، بیماران هموفیلی، بیماران مبتلا به سرطان و … همچنان به تزریق خون جهت حفظ سلامت و تکمیل درمان بیماری خود نیازمند هستند.

حال اگر ذهن فریبکار دارید و باور غلط درباره اهدا خون در زمان کرونا ، بهتر است اطلاعات راستی آزمایی شده را جایگزین اطلاعات نادرست کنید و از مراکز زیر در پایتخت برای اهدا استفاده کنید.

مراکز اهدا خون تهران
تصویر یکی از مراکز اهدا خون تهران در دوران کرونا که پروتکل های بهداشتی رعایت می شود

مراکز انتقال خون استان تهران

  • مرکز اهدا خون جامع وصال: خیابان انقلاب. خیابان وصال. بالای تقاطع طاقانی شماره ۹۹. برای عزیمت به این مرکز اهدا خون در تهران از ایستگاه مترو ولیعصر استفاده کنید.
  • مرکز جامع منطقه ۵ : اتوبان ستاری، بالای فروشگاه کوروش، خروجی باغ فیض، خلیل آبادی. جنب مسجد بعثت. برای عزیمت به این مرکز اهدا خون پایتخت از ایستگاه صادقیه استفاده کرده و سپس با خطی ها، به سمت فروشگاه کوروش بروید. هیچ ایستگاه مترو نزدیک مجتمع کوروش که نزدیک شعبه ۲۸ تامین اجتماعی تهران است، در دسترس نیست.
  • مرکز اهدا خون منطقه ۴ : فلکه چهارم تهرانپارس، ضلع غربی پارک پلیس، انتهای خیابان سیزدهم شرقی. برای عزیمت به این مرکز اهدا خون از ایستگاه مترو تهرانپارس استفاده کنید.
  • مرکز جامع منطقه ۲۰ شهر ری: شهر ری. اتوبان شهید آوینی. خیابان شهید کریمی شیرازی. روبروی فروشگاه شهروند. از خط ۱ مترو تهران، از ایستگاه مترو شهر ری استفاده کنید.
  • مرکز اهدا خون پیروزی: خیابان پیروزی. بین خیابان اول و دوم نیروی هوایی. شماره ۲۷۱. برای عزیمت به این مرکز اهدا خون از ایستگاه پیروزی یا ایستگاه نیروی هوایی استفاده کنید.
  • مرکز اهدا خون نارمک: اتوبان رسالت، بین میدان رسالت و چهار راه سر سبز، نبش خیابان چهل و نهم . برای عزیمت به مرکز اهدا خون نارمک از ایستگاه مترو چهار راه سر سبز استفاده کنید.
  • مرکز اهدا خون مترو امام خمینی: میدان امام خمینی. ابتدای باب همایون. برای عزیمت به این مرکز از ایستگاه مترو امام خمینی استفاده کنید.
  • مرکز اهدا خون شهریار: شهرستان شهریار، خیابان انقلاب . روبروی امام زاده اسماعیل.
  • مرکز اهدا خون رباط کریم: بلوار مصلی، ضلع جنوب غربی میدان معلم. روبروی مرکز پیش دانشگاهی دارالعلم.
  • مرکز اهدا خون شهرقدس: شهرستان قدس. خیابان ۴۵ متری انقلاب و بوستان آزادگان. نبش خیابان صنعت دوم.
  • مرکز اهدا خون ورامین: کمربندی شهید بهشتی. خیابان مجتمع ادارات. خیابان امیرکبیر. کوی خیام.

تجربه های خود را در اهدا خون چه در زمان کرونا و پیش از آن از طریق کامنت به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • محسن آذر ۹, ۱۳۹۹

    سلام بنده اهدا کننده مستمر هستم . متاسفانه در سالهای اخیر علیرغم اینکه تبلیغات و درخواستهای مکرری از مردم برای اهدای خون انجام میشود ، شاهد کاهش مراکز انتقال خون در شهر تهران هستیم بنحوی که اهدا کنندگان باید مصافتهای زیادی جهت رسیدن به مراکز طی کنند ضمن اینکه اکثر مراکز با حداقل ظرفیت فعالیت میکنند و باعث معطلی چند ساعته افراد در روزهای عادی میشوند ، چه برسد به ایام خاص نظیر محرم و غیره !!! آیا شایسته است با مردمی که عاشقانه و رایگان اقدام به ایثار بخشی از وجودشان میکنند اینگونه برخورد کنیم !؟

  • علیرضا آذر ۱۰, ۱۳۹۹

    مردم عزیز در شرایط فعلی با کمبود خون مواجه شدیم اگر میتونید از اهدا خون دریغ نکنید بیماران بد حال اورژانسی کسایی که عمل جراحی دارن بیمارن دیالیز به خون نیاز دارن لطفا کمکشون بکنید