جزییات اعدام «احمدرضا جلالی»: متهم به جاسوسی برای موساد

جزییات اعدام «احمدرضا جلالی»: متهم به جاسوسی برای موساد

احمدرضا جلالی متولد بیست و چهارم دی ماه سال پنجاه در تهران، محقق ایرانی است که مقیم سوئد بوده و در ایران به جرم جاسوسی برای بیگانگان، به اعدام محکوم شده است. به نظر می رسد که حکم اعدام احمدرضا جلالی در زندان رجایی شهر بزودی اجرایی شود.

در ویدیو اعترافاتش می گوید که در ایران، در اوایل دهه هفتاد شمسی ازدواج می کند و دوره پزشکی عمومی را گذرانده و در سال ۱۳۷۸ به استخدام وزارت بهداشت درمان ایران درآمده  و در مرکز مدیریت بحران وزارت بهداشت شروع به کار می کند. احمدرضا جلالی در ویدیو اعترافات گفته بود که پس از وزارت بهداشت، به وزارت دفاع رفته و در یکی از پروژه های این مجموعه مشغول به کار شده است. او گفته که از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۸۳ در یکی از پروژه های خیلی مهم وزارت دفاع فعالیت داشته است.

گزارشگر ویدیو اعترافات احمدرضا جلالی می گوید که او در زمان حضور در یکی از دوره های خارج از کشور در تور اطلاعاتی موساد قرار میگیرد.

احمدرضا جلالی در سال ۲۰۰۹ میلادی برای ادامه تحصیل به سوئد رفت. او محقق مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه و امداد رسانی بوده و سابقه تدریس در دانشگاه های سوئد، ایتالیا و بلژیک را در کارنامه دارد. همکاری احمدرضا جلالی با دانشگاه پیرمنتو ایتالیا از جمله فعالیت های وی اعلام شده است. همسرش ویدا مهران نیا است که خبر اجرای قریب الوقوع حکم اعدام را تایید کرده است.

مادر احمدرضا جلالی یعنی نجیبه مرتضوی نیز قبلا از تماس با فرزندش در زمان بازجویی در تهران خبر داد. احمدرضا جلالی طبق آنچه در رسانه ها آمده، در آوریل سال ۲۰۱۶ میلادی به دعوت رسمی دانشگاه تهران و دانشگاه شیراز، به جهت شرکت در همایش مدیریت بحران، از سوئد به ایران آمد. در پنجم اردیبهشت ماه سال نود و هفت، دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران دیروز اعلام کرد که اطلاعات مقامات سوئدی درباره نامبرد، غلط و ناقص است.

اتهام احمدرضا جلالی ، ارتباط با دولت بیگانه و جاسوسی اعلام شده بود. او در دسامبر ۲۰۱۶ میلادی در اعتراض به وضعیت خود، دست به اعتصاب غذا زد. شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، با قضاوت ابوالقاسم صلواتی، احمدرضا جلالی را محاکمه و با اتهام جاسوسی، وی را به اعدام محکوم کرده بود.

دکتر دولت آبادی، داستان وقت تهران در دوم آبان ماه سال نود و شش نیز، حکم اعدام احمدرضا جلالی را تایید کرد. آقای دولت آبادی گفته بود که احمدرضا جلالی، نشانی و مشخصات ۳۰ تن از متخصصان پروژه های نظامی و هسته ای از جمله شهید شهریاری و شهید علی محمدی را به افسران موساد داده که به شهادت آنها منجر شد.

همچنین طبق اعلام دادستان تهران، احمدرضا جلالی با ۸ افسر اطلاعاتی موساد در تماس بوده و اطلاعات سایت های نظامی سپاه و سازمان انرژی اتمی و اطلاعات حساس دیگری را در ازای دریافت دستمزد و اخذ اقامت در سوئد، به افسران موساد ارسال کرده است.

همسر احمدرضا جلالی در نامه ای به حسن روحانی خواستار بررسی پرونده همسرش در جنبه حقوق بشری شده بود. وزارت خارجه ایتالیا و وزارت خارجه سوئد در ماه های اخیر نسبت به خبر بازداشت و اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی ، واکنش نشان دادند.

وزارت خارجه سوئد در واکنش به حکم اعدام احمدرضا جلالی که از شهروندان این کشور نیز محسوب می شود، سفیر ایران در استکهلم را به وزارت خارجه احضار کرد. شماری از برندگان جایزه نوبل نیز در نامه ای به نماینده ایران در سازمان ملل، خواستار آزادی احمدرضا جلالی شده بودند.

طبق اعلام دادستان تهران در سال نود و شش، احمدرضا جلالی اطلاعات پروژه های به کلی سری نظام را به بیگانگان انتقال داده و در تاریخ ۱۵ دی ماه سال نود و پنج برایش کیفرخواست صادر شد. طبق ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی، احمدرضا جلالی به اعدام محکوم شد.

احمدرضا جلالی در زندان اوین است و طبق اعلام همسرش، در آستانه انتقال به زندان رجایی شهر برای اجرای حکم اعدام است. احمدرضا جلالی طبق اعلام سایت رادیو سوئد، از محققان مرکز کارولینسکا استکهلم نیز محسوب می شود.

احمدرضا جلالی
تصویر مقالات بین المللی دکتر احمدرضا جلالی ، محقق ایرانی-سوئدی محکوم به اعدام که Google Scholar معرفی کرده است

گوگل اسکولار، مقالاتی که دکتر احمدرضا جلالی در سال های اخیر با همکاری محققان سوئدی تالیف و در نشریات بین المللی منتشر کرده و سایتیشن دریافت کرده را در این لینک به نمایش گذاشته است. از سال ۲۰۱۵ میلادی تا به امروز، ده ها مقاله دکتر احمدرضا جلالی در نشریات بین المللی، بیش از ۸۵۰ بار توسط محققان، رفرنس شده است. ایشان به عنوان محقق مرکز تحقیقات اوژرانس و پزشکی بحران معرفی شده و برخی از مقالاتش در نشریه: Scandinavian Journal of Disaster Medicine منتشر شده است.

در ۴۸ مقاله ای که از دکتر احمدرضا جلالی ، محقق ایرانی محکوم به اعدام در گوگل اسکولار ارائه شده، مقالاتی از سال ۲۰۰۵ میلادی مشاهده می شود که در Prehospital and Disaster Medicine منتشر شده است. برای آشنایی با زندگی و دوستان و همکاران این محکوم به اعدام می توان از طریق آدرس وی در شبکه های اجتماعی استفاده کرد:https://www.facebook.com/ahmadreza.djalali.

شبکه خبر قبلا در ادامه پخش اعترافات محکومین به جاسوسی در ایران، در مستندی به نام «تیشه به ریشه»، جزییاتی از جاسوسی احمدرضا جلالی را منتشر کرد که بازتاب های زیادی پیدا کرد. اعترافاتی که از وی پخش شد، ۱۷ دقیقه است و در ویدیو زیر مشاهده کنید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • yashar آذر ۵, ۱۳۹۹

    فارسهای افقانی حتی به خودشون رحم نمیکنن.

  • مرتضی آذر ۵, ۱۳۹۹

    با مقاله نوشتن زندگی نمیچرخه. به قول زنش اونها یک خانه هم برای خودشان نداشتند. بعید نیست به خاطر پول و اقامت چنین خیانتی کرده باشه .

  • منصور اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۱

    بااحترام از دولت ومسولان کشورمان به خاطر وجهه بین المللی اقای احمدرضا جلالی اورا مورد بخشش قراردهند دوم اینکه به نظر من که یک ایرانی هستم خیلی مشکل است که حتی یک کلمه بتوانم برضد منافع کشورم در مقابل اخذ تمام دنیا برزبان بیاورم فکرنمیکنم باسانی یک هموطن بتواند برعلیه کشورش جاسوسی کند