حروف ابجد چه حروفی هستند؟ + روش تبدیل اسم به عدد

حروف ابجد چه حروفی هستند؟ + روش تبدیل اسم به عدد

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

همۀ ما حروف و اعداد را به عنوان دانش پایه در سنین کم آموخته‌ایم، گویی که وجودشان برای ما بدیهی است، اما اگر به اولین‌باری که اعداد یا حروف اختراع شدند، فکر کنیم از میزان نبوغ به کار رفته در آن‌‌ها حیرت‌زده می‌شویم.

در این مقاله می‌خواهیم از اسرار پنهان‌شده در دل حروف صحبت کنیم، احتمالا نام حروف ابجد به گوشتان خورده است. در مورد حروف ابجد چقدر اطلاعات دارید؟ این مقاله درباره حروف ابجد و نحوۀ تبدیل اسم (در ابجد) به عدد است.

حروف ابجد چیست؟

در کل پنج نوع سیستم نوشتاری وجود دارد که ابجد یکی از آن‌هاست؛ الفبا، آبوگیداس، سیستم بخشی و لوگوگرافی انواع دیگر سیستم نگارشی هستند.

تفاوت الفبا و ابجد در چیست؟

در ابجد هر حرف نماد یک صامت است؛ در واقع این سیستم نوشتاری آوا ندارد و شما می‌توانید با هر مصوتی که می‌خواهید آن‌ها را بخوانید. در سیستم الفبا به غیر از صامت‌ها، مصوت‌ها هم هستند.

کلمۀ ابجد از حروف اول زبان عربی (به ترتیب اصلی آن، که به آن ترتیب ابجدی می‌گویند) گرفته شده است. این چهار حرف، حروف اول الفبای زبان‌های سامی هستند که بیشتر در خاورمیانه وجود دارد؛ مثل: عربی، آرامی، عبری و الفبای قدیمی فنیقی.

حروف ابجد ۲۸ حرف دارد که آن‌ها را برای آسان‌ترشدن این‌طور می‌خوانند: اَبجَد، هَوَّز، حُطِّی، کَلِمَن، سَعفَص، قُرِشَت، ثَخَّذ، ضَظَّغ.

یک متن ترجمه‌شده خوب به گونه‌ای است که انگار نویسنده در کشور مقصد، متولد شده و تمام عمر با آن کلمات حرف زده و کتاب، مقاله و ایده‌ا‌ش را با آن زبان نوشته است. با چنین تعریفی، مشخص است که ترجمه کار هر کسی نیست. ترجمۀ متونتان را به دست متخصصان این کار بسپارید، همین حالا می‌توانید ترجمه خود را در سایت ترجمه ترنسیس ثبت کنید و از گارانتی قیمت و کیفیت بهره‌مند شوید؛ ترنسیس علاوه بر این، پشتیبانی همه‌جانبه هم ارائه می‌دهد.

سیستم حروفی – عددی ابجد

حروف ابجد عربی رازی را در خود پنهان کرده‌اند، به هر کدام از این حروف عددی از ۱ تا ۱۰۰۰ اختصاص داده‌اند. این سیستم عددی، عمر طولانی دارد و قبل از سیستم اعداد هندو – عربی، از این سیستم عددی در ریاضی استفاده می‌شد.

به علاوه در گذشته از حروف ابجد در موارد مختلفی استفاده می‌شد و شاید این موارد ربط چندانی هم به یکدیگر نداشتند. در بعضی از روش‌های رمزگذاری هم با استفاده از حروف ابجد تاریخ‌های خاص را به شکل کلمه درآورده و یا به جای جملات، معادل عددی حروف آن را می‌گذاشتند.

در اسلام و ادبیات عرفانی هم این حروف اهمیت زیادی داشته‌اند و آثار زیادی نیز دربارۀ آن باقی مانده است.

اما همین حالا هم می‌توانیم ببینیم که از این حروف استفاده می‌شود، یک مثال ملموس این موضوع، سؤالات چهار گزینه‌ای است.

به علاوه از این حروف برای شماره‌گذاری در لیست‌های موردی استفاده می‌شود، مثل “A.”، “B.”، “C.” در انگلیسی و یا اعداد رومی (IV، III، II، I)؛ به جای ترتیب هجایی عربی (همان ترتیب الفبایی که امروزه میشناسیم؛ الف، ب، ت و …) از ترتیب ابجد استفاده می‌شود. اگر کمی دقت کنید به یاد می‌آورید که در لیست‌های موردی، بعد از “د” حرف “ه” می‌آید.

عددگذاری حروف ابجد

گفتیم که برای هر یک از حروف ابجد، یک عدد اختصاص داده‌ شده است. جدول ارزش‌گذاری حروف ابجد به صورت زیر است:

چهار حرف الفبای فارسی هم به این صورت ارزش‌گذاری می‌شود:

  • “پ” همانند “ب” عددگذاری می‌شود: ۲
  • “چ” همانند “ج” عددگذاری می‌شود: ۳
  • “ژ” همانند “ز” عددگذاری می‌شود: ۷
  • “گ” همانند “ک” عددگذاری می‌شود: ۲۰

البته گاهی هم از قواعد دیگر پیروی می‌کنند؛ مثلاً: گاهی به حروف فارسی ارزش صفر می‌دهند و گاهی هم به این صورت ارزش‌گذاری می‌شوند:

  • “پ” سه برابر “ب”: ۶
  • “چ” سه برابر “ج”: ۹
  • “ژ” سه برابر “ز”: ۲۱
  • “گ” دو برابر “ک”: ۴۰

حتی یک قاعده دیگر هم برای عددگذاری این حروف وجود دارد:

  • “گ”: ۲۰۰۰
  • “چ”: ۳۰۰۰
  • “پ”: ۴۰۰۰
  • “ژ”: ۵۰۰۰

زبان عربی زیبا، رازآلود و آهنگین است. زبانی که می‌گوید:

لو بحثت عن صدیقٍ فلم تجده فتأکّد بأنّک تبحث عنه لتأخذ منه شیئاً، ولو بحثت عنه لتعطیه شیئاً لوجدته.

اگر دنبال دوستی گشتی و او را پیدا نکردی، مطمئن باش که دنبال او بودی تا چیزی از او بگیری و اگر دنبال او بودی که چیزی به او بدهی حتما او را پیدا می‌کردی.

ممکن است بخواهید یک شعر عربی را ترجمه کنید، یا شاید نیاز به ترجمه اسناد و مدارکی از زبان عربی به فارسی و یا بالعکس داشته باشید، شاید هم سروکارتان به مقاله‌ای به زبان عربی افتاده است. برای ترجمه هر نوع متن عربی، ما برای شما یک راه ‌حل سراغ داریم، می‌توانید از ترجمه عربی به فارسی ترنسیس که یک پلتفرم ترجمه تخصصی است، استفاده کنید. مطمئناً دغدغه‌ای بابت کیفیت نخواهید داشت!

چطور اسم‌ها را به عدد تبدیل کنیم؟

می‌خواهید بدانید اسم شما به چه عددی تبدیل می‌شود؟ وقتی می‌خواهید نام خود را محاسبه کنید باید اعدادی را که متعلق به هر حرف هستند، با یکدیگر جمع کنید.

برای مثال اگر نام شما زهراست به این شکل حساب می‌شود:

ز = ۷        ه = ۵       ر = ۲۰۰  ا = ۱

حالا این اعداد را جمع می‌کنیم:

۲۱۳ = ۱ + ۲۰۰ + ۵ + ۷

دقت کنید: اگر اسمی تشدید داشت ما حرف مشدد را دو بار محاسبه نمی‌کنیم؛ یعنی کلمات آن‌طور که نوشته شده‌اند ارزش‌گذاری می‌شوند، نه آن‌طور که خوانده شده‌اند.

برای مثال: واژه خرّم را در نظر بگیرید. حروف آن به این صورت محاسبه می‌شود:

خ = ۶۰۰، ر = ۲۰۰ و م = ۴۰ و مجموع آن‌ها برابر با ۸۴۰ است.

استثنا: واژۀ الله از این قاعده پیروی نمی‌کند و حرف مشدد آن دو بار محاسبه می‌شود، عدد آن ۶۶ است.

حالا می‌توانید عدد اسم خود یا هر کلمۀ دیگری را محاسبه کنید!

دیجیاتو
بدون نظر

ورود