چرا تصویری که از خودمان می بینیم با تصویر دیگران از ما متفاوت است؟

چرا تصویری که از خودمان می بینیم با تصویر دیگران از ما متفاوت است؟

هر کسی در زندگی واقعی شبیه عکس هایش نیست. کسانی که تجربه ی دوستی های مجازی را داشته اند احتمالاً بیشتر با این حقیقت مواجه شده اند. این مسأله اما اغلب به این خاطر نیست که فرد عکس های خود را دستکاری می کند یا یک هویت آنلاین دروغین برای خود می سازد، بلکه عوامل دیگری هست که بر طرز فکر ما نسبت به ظاهر خود و نگاه دیگران به ما تأثیر می گذارد.

در ادامه می خواهیم ببینیم چرا چیزی که از خودمان می بینیم با تصویری که دیگران از ما دارند متفاوت است.

۱- آینه تصویر واقعی تان را بازتاب نمی دهد

وقتی به آینه نگاه می کنید چه کسی را می بینید؟ چیزی که شما می بینید آن کسی نیست که دیگران می بینند، چون انعکاس ما در آینه توسط مغزمان معکوس می شود. دست چپ تان را بالا ببرید؛ شخص درون آینه دست راستش را بالا می برد. چهره ی ما متقارن نیست، از نحوه ی تقسیم بندی موهایمان گرفته تا نحوه ی خندیدن مان. تصویری که در آینه از خودمان می بینیم آن چهره ای نیست که به دنیا نشان می دهیم. چپ و راست این تصویر معکوس است.

۲- فیلترها و زوایای مختلف می توانند چهره ی متفاوتی از شما نشان دهند

عکاسان باتجربه می گویند دوربین ها اغلب چهره ی ما را دستخوش تحریف می کنند و می توانند آن را بدتر یا بهتر کنند (مثل وقت هایی که سلفی می گیریم). جالب آنکه مغز ما مانند فوتوشاپ عمل می کند. چشم های ما (به کمک مغزمان) به طور خودکار با تاریکی و روشنایی سازگار می شود.

دوربین های ما تا این حد شگفت انگیز نیستند چون با تمرکز بر بخش های روشن یا سایه ها تنظیم می شوند، اما هرگز نمی توانند همزمان بر هر دو بخش تمرکز کنند. به همین دلیل است که یک دوربین هرگز قادر به «دیدن» ظاهر واقعی ما و انعکاس آن به شکلی که از نگاه دیگران وجود دارد، نیست.

در زندگی واقعی هنگام نگاه کردن به یک شخص چشمان ما جزئیات غیر ضروری را «حذف» می کند و به همین خاطر است که اطرافیان مان ما را با جزئیات بیشتری می بینند، در حالی که تصویر ما درون یک عکس توسط جزئیاتی که در آن عکس وجود دارد دستخوش تغییر می شود. و به دلیل همین جزئیات است که عکس های ما ممکن است خوب به نظر نرسند، حتی اگر در زندگی واقعی زیبا باشیم.

۳- به نگاهی که دیگران به خودشان دارند هم بستگی دارد

تحقیق جدیدی نشان داده کسانی که از جذابییت ظاهری برخوردار نیستند وقتی خود را با افراد غریبه مقایسه می کنند جذابیت خود را دست بالا می گیرند. از سویی دیگر افرادی که از جذابیت ظاهری برخوردارند خود معمولاً از این مسأله بی خبرند و آن را دست کم می گیرند.

یک حقیقت دیگر آن است که افراد جذاب خود را با افراد دیگری که از جذابیت ظاهری برخوردارند مقایسه می کنند و کسانی که از جذابیت ظاهری برخوردار نیستند از مقایسه ی خود با افراد دیگری که از جذابیت برخوردار نیستند، اعتماد به نفس می گیرند. بنابراین طرز نگاه ما به خودمان ممکن است متأثر از اطرافیان ما باشد، که علت آن نحوه ی مقایسه کردن ظاهر خود با آن ها است.

۴- خودتان را غیر منصفانه مقایسه می کنید

مقایسه کردن خود با دیگران شاید در بعضی موارد محرکی طبیعی باشد که باعث ایجاد اعتماد به نفس و انگیزه شود، اما در بقیه ی موارد کمکی به ما نمی کند. وقتی خود را مقایسه می کنید معنایش آن است که درگیر ناامنی های روانی ای هستید که می توانند تصویر دیگری از ظاهر یا زندگی تان به شما دهند.

۵- ترس می تواند استنباطتان را تیره و تار کند

ترس می تواند درک و استنباط ما را تیره و تار کند. اضطراب ناامنی های روانی شما را هدف قرار می دهد و آن ها را تشدید می کند. مثلاً اگر با اینکه هنوز جوان هستید اما از چروک شدن پوست تان می ترسید، احتمالاً هر زمان که در آینه به خود نگاه کنید متوجه آن ها خواهید شد.

۶- تغییر در سبک زندگی تان می تواند بر نگاهی که به خود دارید تأثیر بگذارد

نوسانات خلقی، کمبود خواب، برهم خوردن تعادل هورمونی، رژیم غذایی نامناسب و دیگر تغییرات یا مشکلات روانی و جسمی، ممکن است بر روی برداشت و استنباطی که از خود دارید تأثیر بگذارد. مثلاً وقت هایی را در نظر بگیرد که کم انرژی هستید. وقتی احساس خستگی می کنید احتمالاً لبخند به لب تان نمی آید و این یعنی خبری از شور و شوق در شما نیست. بنابراین از آنجایی که آدم ها مانند آینه هستند و چیزی را بازتاب می دهند که شما به آن ها نشان می دهید، با خود واقعی تان شناخته نخواهید شد.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود