میلیاردرهایی که بیشترین مبلغ را در سال ۲۰۲۰ به خیریه ها اهدا کردند

میلیاردرهایی که بیشترین مبلغ را در سال ۲۰۲۰ به خیریه ها اهدا کردند

در فوریه ی سال گذشته، کمی پیش از شیوع کرونا در آمریکا، جف بزوس مدیرعامل شرکت آمازون اعلام کرد ۱۰ میلیارد دلار را که یک دهم ثروت آن زمان او بود، به واسطه ی بنیاد خیریه ی جدید خود به نام «صندوق زمین بزوس» به مقابله با تغییرات آب و هوایی اختصاص خواهد داد. این وعده به بزرگ ترین کمک خیرخواهانه در سال ۲۰۲۰ بدل شد، سالی که از جهت فعالیت انسان دوستانه ی میلیاردرهای دنیا وضعیت مناسبی نداشت.

طبق رتبه بندی سالانه ی وبسایت The Chronicle of Philanthropy از بیشترین کمک های خیرخواهانه در سال ۲۰۲۰، وعده ی کمک مالی بزوس برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی، با اختلاف زیادی از مبالغ اهدایی دیگر میلیاردرها در سال گذشته بیشتر بود. مجموع مبالغ اهدایی دیگر افراد حاضر در فهرست ۱۰ تایی وبسایت Chronicle از بیشترین کمک های خیرخواهانه، تنها ۲/۶ میلیارد دلار بود که کمترین میزان از سال ۲۰۱۱ محسوب می شود.

با این حال، یک کمک مالی ۱۰ میلیارد دلاری – به خصوص به شکل وعده – در مقایسه با سود عظیمی که بزوس در سال ۲۰۲۰ داشت کوچک می نماید. ثروت خالص بزوس در فاصله ی ماه های مارس و دسامبر ۲۰۲۰ به لطف رشد انفجاری بخش خرده فروشی آمازون و قیمت سهام آن در دوره ی همه گیری کرونا، ۷۰ میلیارد دلار افزایش داشت.

«بنیاد زمین بزوس» تا به حال ۷۹۰ میلیون دلار به ۱۶ گروه اهدا کرده است.

بسیاری از میلیاردرهایی که ثروت آن ها در دوران کرونا با افزایش رو به رو بوده، غیبت قابل توجهی در فهرست وبسایت Chronicle دارند. ایلان ماسک مدیر عامل تسلا و اسپیس ایکس که در فاصله ی ماه های مارس و دسامبر ۱۱۸/۵ میلیارد دلار به ثروت او افزوده شد، هیچ کمک خیرخواهانه ی بزرگی در سال ۲۰۲۰ نداشت. این میلیاردر تنها از قِبَل سود سهام تسلا نزدیک به ۳ میلیارد دلار کسب درآمد کرده بود.

بیل گیتس که در فاصله ی ماه های مارس تا دسامبر ۲۰ میلیارد دلار کسب کرده بود هم در رتبه بندی Chronicle حضور ندارد. او احتمالاً در گزارش دیگر این وبسایت تحت عنوان Philanthropy 50 حضور خواهد داشت که در ماه فوریه منتشر می شود و در آن مجموع کمک های خیرخواهانه افراد در سال ۲۰۲۰ رتبه بندی می شود نه کمک های جداگانه. مکنزی اسکات، همسر سابق جف بزوس هم که اخیراً با اهدای ۴ میلیارد دلار از پولی که در جریان طلاق از مدیرعامل آمازون به او تعلق گرفته بود، خبرساز شد، احتمالاً در فهرست فوریه ی Chronicle حضور خواهد داشت.

در فهرست حاضر بیشترین مبالغ اهدایی، فیل نایت، هم‌مؤسس نایکی و همسرش پنی، بعد از بزوس با اهدای ۹۰۰/۷ میلیون دلار به بنیاد خانوادگی خود در رتبه ی دوم قرار دارند. نایت ها همچنین یک کمک مالی ۳۰۰ میلیون دلاری داشتند که در رتبه ی سوم بیشترین مبالغ اهدایی سال ۲۰۲۰ قرار دارد. این کمک مالی به دانشگاه اورگن و در اصل برای حمایت از برنامه های علمی صورت گرفت. ثروت خالص فیل نایت ۵۲ میلیارد دلار است.

مارک زاکربرگ مدیرعامل فیسبوک و همسرش پریسیلا چان ۲۵۰ میلیون دلار به «مرکز تکنولوژی و زندگی شهری» اهدا کردند که در دوره ی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا بر روی مسائل امنیتی رأی گیری کار می کرد. زاکربرگ و همسرش در رتبه ی پنجم فهرست Chronicle قرار دارند. ثروت خالص زاکربرگ در سال ۲۰۲۰ تقریباً دو برابر شد. ثروت او در ماه مارس ۵۴ میلیارد دلار بود که در ماه دسامبر برای اولین از ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کرد.

جف بزوس در سال ۲۰۲۰ یک کمک مالی ۱۰۰ میلیون دلاری هم به «بنیاد خیریه تغذیه آمریکا» داشت که در رتبه ی پنجم فهرست Chronicle قرار گرفته است.

منبع: observer
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود