تأسیس وزارت تنهایی در ژاپن به دنبال افزایش شدید خودکشی

تأسیس وزارت تنهایی در ژاپن به دنبال افزایش شدید خودکشی

همه گیری کرونا و محدودیت های ناشی از آن که به افزایش روز افزون حس اضطراب و تنهایی در افراد منجر گشته، دولت ژاپن را به اقدام در برابر آمار رو به افزایش خودکشی در این کشور واداشته است.

یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن روز جمعه با هدف تخفیف مشکل انزوای اجتماعی در این کشور پست جدیدی در دولت خود ایجاد کرد.

او تتسوشی ساکاموتو، وزیر تجدید حیات منطقه ای ژاپن را به عنوان وزیر پاره وقت تنهایی منصوب کرد تا به مشکل انزوا و تنهایی در این کشور که در دوران همه گیری کرونا به مشکلی جدی بدل گشته، رسیدگی کند.

این اقدام چند روز پس از آن رخ داد که گزارشی از افزایش میزان خودکشی در ژاپن در سال ۲۰۲۰ پس از یه دهه کاهش منتشر شد که حاکی از افزایش خودکشی در میان زنان و جوانان ژاپنی بود.

بر اساس این گزارش، نرخ خودکشی زنان ژاپنی با ۱۴/۵ درصد افزایش به مجموعاً ۶،۹۷۶ مورد رسیده که بالاترین میزان در ۵ سال اخیر محسوب می شود. نرخ خودکشی در میان مردان ژاپنی نیز با یک درصد کاهش برای یازدهمین سال متوالی به مجموعاً ۱۳،۹۴۳ مورد رسیده است.

نخست وزیر ژاپن خطاب به ساکاموتو گفت: «زنان بیشتر از مردان از انزوا رنج می برد و میزان خودکشی در حال افزایش است. امیدوارم مشکلات را شناسایی کنید و اقادامات جامعی در رابطه به آن ها داشته باشید.»

نخست وزیر ژاپن قصد دارد با هدف مقابله با تنهایی و انزوای اجتماعی و حفاظت از روابط میان مردم این کشور در اواخر ماه فوریه یک انجمن اضطراری برای شنیده شدن نظرات کارشناسان و بحث درباره ی اقدامات حمایتی به راه اندازد.

محققان می گویند زنان در ژاپن معمولاً در بخش های خدمات و خرده فروشی مشغول به کار هستند، به همین دلیل احتمال بیکاری آن ها در دوران همه گیری کرونا بیشتر است. علاوه بر این، آن ها معمولاً بار بیشتری از کار خانه و مراقبت از فرزندان را به دوش می کشند. همه گیری کرونا آن ها را مجبور ساخته تا زمان بیشتری را در خانه بگذرانند به همین دلیل وضع برای آن ها بدتر شده است.

نرخ خودکشی در ژاپن در نیمه ی اول سال ۲۰۲۰ روندی کاهشی داشت اما از ماه ژوئیه بر اثر همه گیری کرونا آمار خودکشی در این کشور شروع به بالا رفتن کرد.

در ماه اکتبر ۲۰۲۰ در مجموع ۲،۱۵۳ مورد خودکشی در ژاپن به ثبت رسید که بالاترین آمار ماهانه ی خودکشی ظرف ۵ سال گذشته بود. سهم زنان ژاپنی از این آمار ۸۵۱ مورد خودکشی بود که در مقایسه با ماه مشابه در سال ۲۰۱۹ رشدی ۸۲/۶ درصدی داشت.

وزارت بهداشت ژاپن در واکنش به گزارش منتشر شده اعلام کرد دولت این کشور در کنار حمایت های اقتصادی خود، خدمات مشاوره ای را گسترش خواهد داد و نهادهایی حمایتی برای افراد نیازمند معرفی خواهد کرد.

کمک گرفتن از روانشناس در ژاپن سال ها ننگ شمرده می شد اما با افزایش شدید آمار خودکشی در این کشور در سال ۲۰۰۳، سیاستگذاران ژاپنی در سال ۲۰۰۷ یک برنامه جامع پیشگیری در این رابطه راه اندازی کردند.

با این برنامه که شامل شناسایی گروه های پرخطر و تسهیل دسترسی به خدمات مشاوره ای می شد، آمار خودکشی در ژاپن تا پیش از همه گیری کرونا، در سال ۲۰۱۹ به حدود ۲۰ هزار مورد کاهش یافته بود.

منبع: cgtn
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود