حقایقی درباره پدیده دژاوو یا آشنا پنداری که نمی دانستید

حقایقی درباره پدیده دژاوو یا آشنا پنداری که نمی دانستید

فرض کنید برای اولین بار در زندگی تان می خواهید اسکی کنید، اما تا پایتان به برف می رسد یک دفعه احساس می کنید انگار قبلاً این کار را انجام داده اید. به چیزی که تجربه کردید دژاوو یا آشنا پنداری گفته می شود. شاید پدیده ی نادری به نظر برسد اما ۶۰ تا ۸۰ درصد افراد تجربه ی دژاوو را داشته اند. اما تجربه ی این پدیده برای برخی می تواند به معنای وجود مسأله ای باشد که بدن سعی دارد با این کار درباره ی آن به شما هشدار دهد.

با چند حقیقت جالب درباره ی ارتباط پدیده دژاوو با بدن همراه باشید.

۱- جوان هستید

اولین تجربه ی دژاوو اغلب در سن ۱۰ سالگی یا کمتر رخ می دهد (تنها تعداد معدودی از کودکان زیر ۶ سال دژاوو را تجربه می کنند). با این حال، این پدیده را بیشتر در فاصله ی ۱۵ تا ۲۵ سالگی تجربه می کنیم. بعد از آن، با بالا رفتن سن این اتفاق کمتر برایمان رخ می دهد.

۲- مغزتان کار می کند

از آنجایی که با بالا رفتن سن پدیده دژاوو را کمتر تجربه می کنیم، این امر باعث سردرگمی برخی دانشمندان شده است چون احتمالاً معنایش این نیست که مشکلی در حافظه تان وجود دارد. در حقیقت، این امر ممکن است نشان دهنده ی سلامت مغز و این نکته باشد که شما از توانایی تشخیص سیگنال های نادرست برخوردارید.

۳- حافظه تان درست کار نمی کند

بسیاری از کارشناسان معتقدند تجربه دژاوو به نحوه ی یادآوری خاطرات مربوط می شود. این پدیده ممکن است واکنشی به موقعیتی مشابه یکی از تجربه های قبلی تان باشد که به طور کامل یادتان نیست. شاید آن اتفاق در دوران کودکی تان رخ داده یا شاید هم به دلایلی نمی توانید آن را به خاطر آورید.

علاوه بر این، ما معمولاً هر روز با جزئیات زیادی مواجه می شویم که در خاطرمان باقی نمی مانند. بنابراین، ممکن است به خاطر همان جزئیاتی که فراموش کردید احساس کنید موقعیتی را قبلاً دیده اید.

۴- ممکن است درست پیش از تشنج کردن رخ دهد

علائم جسمی و روانی مختلفی وجود دارد که می تواند شما را پیشاپیش از وقوع تشنج باخبر سازد و یکی از آن ها تجربه دژاوو است. بنابراین اگر سابقه ی تشنج دارید، بهتر است وقت هایی که محیط اطراف تان برایتان آشنا به نظر می رسد در حالی که قبلاً آنجا نبوده اید، حواس جمع باشید.

با این حال، اگر مشکلات عصبی نداشته باشید هم می تواند همین اتفاق رخ دهد. در حقیقت، دژاوو در همان بخش از مغز رخ می دهد. تصور می شود این پدیده تنها ناشی از وقوع تأخیر در انتقال اطلاعات میان گوش ها، چشم ها و دیگر حواس باشد.

۵- خیلی خسته یا تحت فشار عصبی زیادی هستید

وقت هایی که خسته یا تحت فشار عصبی هستید ممکن است بیشتر از معمول احساس آشنا پنداری کنید. اگر این وضعیت ادامه پیدا کرد، باید از روش های مختلفی برای استراحت و آرام کردن خودتان استفاده کنید.

این اتفاق احتمالاً بیشتر به این خاطر رخ می دهد که وقتی تحت فشار عصبی قرار داریم، توجه مان کمتر می شود. مثلاً تصور کنید نامزدتان دارد حلقه در دست تان می کند که صدایی حواس تان را به خود پرت می کند، آنوقت شما لحظه ای دست نگه می دارید و فکرتان مشغول می شود. حالا اگر از فکر بیرون بیایید و به کاری که در حال انجام بود یعنی دست کردن حلقه برگردید، ممکن است احساسی مثل دژاوو به شما دست دهد، چون اینگونه به نظر می آید که قبلاً این موقعیت را تجربه کرده اید.

۶- تجربه ی مکرر دژاوو ممکن است نشانه ی اضطراب باشد

اضطراب به دلایلی زمینه ساز تجربه ی دژاوو می شود، امری که این اختلال روانی را بیشتر تشدید می کند. گرچه دانشمندان تحقیقاتی در این زمینه داشته اند اما برای تأیید این تجربه به انجام آزمایشات بیشتری نیاز است.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • Sajad خرداد ۱۶, ۱۴۰۰

    واقعا مطلب عالی بود
    خیلی جالب بود????