مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ ؛ شایعه است یا حقیقت دارد؟

مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ ؛ شایعه است یا حقیقت دارد؟

مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ که این روزها به چالشی در شبکه‌های اجتماعی مبدل شده است حقیقت دارد یا شایعه است؟

به تازگی عده‌ای از افرادی که انواع واکسن‌های کووید ۱۹ را زده‌اند با انتشار تصاویر و ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی ادعا کردند محل تزریق واکسن خاصیت مغناطیسی پیدا کرده و فلزات را به خود جذب می‌کند!

شما می‌گویید:

«آهن‌ربا پس از تزریق کووید به بازوی شما چسبیده زیرا حاوی میکروچیپ یا فلزات دیگر است.»

ما می‌گوییم:

«اشتباه می‌کنید! این که واکسن‌ها حاوی میکروچیپ یا ریزتراشه باشند فرضیه و گمانی غلط است و وجود چیزی که باعث شود آهنربا پس از تزریق واکسن کووید ۱۹ به پوست شما بچسبد حقیقت ندارد.»

این فیلم‌ها اثبات نمی‌کنند که محتوای واکسن مغناطیسی است یا همانطور که در ویدیو ادعا شده حاوی ریزتراشه یا میکروچیپ است.
ال ادواردز، استادیار فناوری زیست پزشکی از دانشگاه ردینگ، به خبرگزاری نیوزویک گفت که “به هیچ وجه هیچ راهی وجود ندارد” که یک آهنربا پس از تزریق به بازوی فرد بچسبد.

وی گفت: «بدن شما دقیقاً از همان بلوک‌های سازنده بیولوژیکی مواد موجود در واکسن ساخته شده است. بنابراین، تزریق یک دوز ناچیز از این ماده شما را تحت تأثیر مغناطیسی قرار نمی‌دهد. بیشتر غذا از مولکول‌های مشابه تشکیل شده و خوردن غذا باعث مغناطیسی شدن مردم نمی‌شود.»

نظر کارشناسان چیست؟

به گفته رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا، محتوای کلیپ‌های منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر ایجاد خاصیت آهن‌ربایی در محل تزریق واکسن کرونا کذب است. هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که در ساخت واکسن از آهن یا چیپ استفاده شده است.

در مقاله‌ای که درباره ویدیوهای مشابه نوشته شده بود، تصویری از خبرگزاری رویترز منتشر شد که نشان می‌دهد آهنربا در حال جذب یک جسم فلزی در زیر پوست است. این تصویر به وضوح نشان می‌دهد که پوست به نظر کش می‌آید و به سمت آهن‌ربا می‌رود.

مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید 19

کدام واکسن‌ها خاصیت مغناطیسی دارند؟

به احتمال زیاد، ویدیوهایی که چسبندگی آهنربا به پوست را نشان می‌دهند، بخشی از آن به دلیل رطوبت سطح پوست و کوچک و سبک بودن آهنربا است. این اثر درست شبیه به شیوه “چسباندن” سکه به پیشانی یا تعادل قاشق روی بینی است نه مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ .

در هیچ کدام از انواع واکسن های کووید ۱۹ ریزتراشه وجود ندارد. یکی از کلیپ هایی که به طور گسترده به اشتراک گذاشته می‌شود کسی است که ادعا می‌کند یک دوز واکسن بیون تک / فایز (Pfizer / BioNTech) زده است و به بینندگان می‌گوید: “ما تراشه خورده‌ایم.”

ادعایی که می‌گوید این واکسن‌ها حاوی میکروچیپ هستند، در تمام شیوع بیماری‌های همه‌گیر وجود داشته و گفته‌های بی‌اساس مبنی بر اینکه از واکسن‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات شخصی استفاده می‌شود، به طور مکرر به اشتراک گذاشته می‌شوند و ادامه دارد.

آقای دکتر مردانی، عضو کمیته ملی ستاد مقابله با کرونا، ماجرای اینکه بدن بعضی از افراد بعد از تزریق واکسن کرونا حالت آهن ربایی پیدا می کند را تکذیب کرده است و شایعه فضای مجازی عنوان کرد.

مغناطیسی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کووید 19

تکذیب شد!

به گزارش خبرگزاری بی‌بی‌سی، نشریه فوربز این موضوع رو بررسی کرده و به چند نکته اشاره کرده که قبل از اینکه این ادعاها را باور کنید، خوب است به خاطر بسپارید:

نکته اول:

برای اینکه یک کلید به شما بچسبد باید آهنربای زیادی به بدن شما وارد شود. اما یک دوز واکسن کرونا کمتر از یک میلی‌لیتر است، و فایزر فقط ۰.۳ میلی‌لیتر حجم دارد. این میزان برای انتقال یک میکروچیپ عادی کافی نیست. حتی اگر کل آن مایع پر از آهن فرومغناطیسی باشد، آنقدر کافی نیست که کلید را روی بازویتان نگه دارد.

نکته دوم:

به مواد سازنده واکسن‌های کووید نگاه کنید. در واکسن‌ها به جز ام‌آران‌ای، یا آدنوویروس، مقادیری لیپید، پروتئین، نمک و شکر هست. این واکسن‌ها هیچ‌کدام حاوی آهن فرومغناطیسی نیست.

نکته سوم:

هیچ مدرک و سند واقعی برای اثبات تئوری‌های توطئه درباره “میکروچیپ واکسن” وجود ندارد. ویدئوهای شبکه‌های اجتماعی اثبات این مسئله نیست. نمی‌دانید که آنها برای چسباندن کلید چه کلک‌هایی سوار کرده‌اند. روی دستشان کمی عسل یا چسب مالیده‌اند یا اینکه در تصاویر و ویدئوهایشان دستکاری کرده اند. طنز ماجرا در این است که ادعاهای اخیر در “شبکه‌های اجتماعی” پخش می‌شود؛ شبکه‌هایی که می‌دانیم واقعا ما را ردیابی و اطلاعات شخصی ما را ذخیره می‌کنند.

نکته چهارم:

واکسن کرونا ممکن است شما را جذاب کند، اما نه آنطور که فکر می‌کنید. واکسن از شما در برابر ویروس کرونا محافظت می‌کند، که می‌تواند از اضطرابتان بکاهد و آزادی عمل بیشتری به شما بدهد. کسانی که واکسن می‌زنند کمتر ممکن است ناقل ویروس باشند و کمتر ممکن است دیگران را بیمار کنند، کما اینکه خودشان هم کمتر ممکن است بیمار شوند، و از خطر مرگ به احتمال بسیار بسیار زیاد رها شده‌اند.

حرف آخر

تمام مواد تشکیل دهنده واکسن های Pfizer / BioNTech ، Oxford / AstraZeneca و Moderna به صورت عمومی در دسترس قرار گرفته است. هیچ یک از آنها به اندازه کافی از هر چیزی که بتواند یک آهنربا را به خود جذب کند ندارد و به طور قطع، هیچ میکروچیپ یا دستگاه ردیابی وجود ندارد.

پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را هم بخوانید:

ادعای یک پزشک؛ از روی ناخن هایتان ببینید قبلاً کرونا گرفتید یا خیر!

تمام شواهدی که بر درز ویروس کرونا از آزمایشگاه ویروس شناسی ووهان دلالت دارند

تصاویر هولناک از گورهای دسته جمعی قربانیان کرونا در ساحل رود گنگ هند + ویدئو

گزارش دولت ترامپ در مورد ابتلای احتمالی سه ویروس شناس چینی به کرونا پیش از آغاز همه گیری

استفاده از سگ های بویاب برای تشخیص مبتلایان کرونا

شیوع «قارچ سیاه» در میان بیماران کرونایی هند و تخلیه یک یا هر دو چشم برای زنده ماندن

ابداع روش جدید درمان کرونا که ۹۹.۹ درصد ویروس‌ها در ریه فرد مبتلا را از بین می‌برد

تاثیرگذاری واکسن های فایزر و مدرنا روی کروناویروس های دیگر غیر از کووید-۱۹

منبع: fullfact
۷ نظر

ورود

  • محمدرضا خرداد ۱۳, ۱۴۰۰

    اصلا کذب نیست این آقایان که براحتی میگن خبر کذبه بیجا گفتن کلید براحتی محل تزریق واکسن آستروزینکای بدن من چسبید

  • امیدم خرداد ۱۳, ۱۴۰۰

    خِرَدِ جمعی = خنده .

  • میلاد خرداد ۱۳, ۱۴۰۰

    به عنوان کسی که همیشه دنبال مسائل علمی بودم میتونم بگم این موضوع کاملا مشکوک هست من هم اعتقادی به این موضوع نداشتم تا اینکه پدرم واکسن رو تزریق کرد و حالا واقعا چیزاهای آهنی به بخش تزریق واکسن جذب میشه حتی اون ناحیه پوست رو شستم و تمیز کردم تا بخث تعریق و … نباشه بازهم جذب میشه ترجیح میدم چیزی که به چشم خودم دیدم رو قبول کنم تا تکذیب کسایی که اصلا نمیشناسم

  • رضا خرداد ۱۳, ۱۴۰۰

    پدر و مادر بنده استرا زدن. اهنربایی نشدن
    ۴ روزه هی سعی میکنیم فلز بچسبونیم. انگار واکسنشون تقلبی بوده.

  • مهران خرداد ۱۳, ۱۴۰۰

    کسانی که چنین شایعاتی رو باور می کنند مشخصا از حداقل معلومات پایه هم بی بهره اند. حتی یک آدم بیسواد هم اگر عقل سلیمش رو بکار بگیره پی به چرند بودن چنین حرفهایی میبره. حالا اینها که اکثرا خیر سرشون ۱۲ سال مدرسه رفتن و برخی هم چندین سال دانشگاه. اگر توی این زمان روزی یکجا رو هم بیل میزدن سودش خیلی بیشتر بود. انگار مغزشون تلاش زیادی کرده که هیچ چیزی از علم یاد نگیره طی این همه سال تحصیل!

    • میلاد خرداد ۱۴, ۱۴۰۰

      شایعه. [ ی ِ ع َ ] (ع ص ، اِ) مؤنث شایع. ج ، شایعات. صورتی از شائعه.خبری که فاش شود ولی صحت و نادرستی آن معلوم نباشد.
      تعریف شایعه مربوط به چرایی اخبار نیست و خب چیزی که آدم با چشم خودش دیده شایعه محسوب نمیشه چراییش شایعه هست و بهتر بود به حای تمذیب این اخبار و حذف ویدیوها از یوتیوب دلایل قانع کننده ای میارن واقعا درست گفتند که دو چیز سر و صدا زیادی داره خرده پول و خرده معلومات که در شما به وضوح قابل رویته

      • مهران خرداد ۱۴, ۱۴۰۰

        اصرار بر جهالت از نشانه های جهل مرکبه. حتما مثل مردم ۵۰۰ سال پیش معتقدی خورشید دور زمین می گرده چون با چشم خودت هر روز میبینی از شرق طلوع و در غرب غروب میکنه لابد زمین هم تخته چون با چشم خودت کروی بودنش رو ندیدی. فقط یک احمق هزاران سال علم و دانش بشر رو کنار میگذاره و برداشت خودش از چیزی که با چشمش دیده یا خیال کرده دیده رو ملاک قرار میده.