مروری بر زندگی و زمانه سید ابراهیم رئیسی، از نوغان تا پاستور

مروری بر زندگی و زمانه سید ابراهیم رئیسی، از نوغان تا پاستور

سید ابراهیم رئیسی از چهره‌های معروف طیف اصولگرا در ایران، داماد امام جمعه مشهد احمد علم الهدی و رئیس کنونی قوه قضاییه است.

رئیسی در سال ۱۳۲۹ در محله نوغان مشهد چشم به جهان گشود. پدر وی سید حاجی رئیس الساداتی نام دارد و گفته می‌شود که اصالتاً اهل سیستان است. وی در سن ۵ سالگی پدر خود را از دست داد و مادرش سیده عصمت خداداد حسینی مسئولیت بزرگ کردن او را به عهده گرفت.

تحصیلات

ابراهیم رئیسی

رئیسی تحصیلات ابتدایی خود را از مدرسه جوادیه آغاز کرد و سپس برای تحصیل در علوم حوزوی به مدرسه نواب و پس از آن به مدرسه آیت‌الله موسوی نژاد رفت. وی در سن ۱۵ سالگی به حوزه علمیه قم رفت تا بتواند به عنوان شاگرد از محضر اساتیدی همچون آیت‌الله مروی، آیت‌الله فاضل هرندی، آیت‌الله موسوی تهرانی، آیت‌الله دوزدوزانی، آیت‌الله خزعلی، آیت‌الله ستوده، آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی، آیت‌الله سید علی محقق داماد، آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله احمد بهشتی، آیت‌الله مطهری و آیت‌الله نوری همدانی استفاده کند.

تصویر مدرک تحصیلی ابراهیم رئیسی

رئیسی همچنین دروس خارج اصول را از آیت‌الله سید محمدحسن مرعشی شوشتری و آیت‌الله هاشمی شاهرودی آموخت و دروس خارج فقه را نزد آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی و آیت‌الله خامنه‌ای فرا گرفت. وی همچنین توانسته مدرک دکترای فقه و حقوق خصوصی را از دانشگاه شهید مطهری به دست آورد.

زندگی شخصی

ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در سال ۱۳۶۲ و در حالی که تنها ۲۳ سال داشت با جمیله السادات علم الهدی دختر ارشد آیت‌الله علم الهدی امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو دختر بود است.

خانم علم الهدی دارای مدرک دکتری فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از دانشگاه تربیت مدرس و دانشیار فلسفه علوم تربیت دانشگاه شهید بهشتی تهران است.

فعالیت‌های قبل از انقلاب

در ۱۷ دی ماه ۱۳۵۶ روزنامه اطلاعات در مقاله‌ای توهین‌آمیز به هتک حرمت امام خمینی پرداخت و این مقاله باعث خشم افراد مختلف و آغاز حرکت‌های مردمی شد. رئیسی نیز به اجتماعات اعتراضی پیوست و فعالیت‌های خود را به همراه گروهی از طلاب آغاز کرد. او در دوران پیش از انقلاب تمرکز خود را بر ارتباط با علمای تازه از زندان آزاد شده و علمای در تبعید گذاشت.

فعالیت‌های بعد از انقلاب

ابراهیم رئیسی

پس از انقلاب سید ابراهیم رئیسی در دوره خاصی که شهید بهشتی به منظور تربیت مدیران آینده نظام تشکیل داده بود، شرکت کرد. سید جوان در سال ۵۹ و در حالی که ۲۰ سال بیشتر نداشت به عنوان دادیار کرج انتخاب شد و پس از مدت کوتاهی به مقام دادستانی این شهر ارتقاء پیدا کرد.

حجت‌الاسلام رئیسی در سال ۱۳۶۴ به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران معرفی شد. عملکرد وی در این بخش سبب شد که مورد توجه امام خمینی قرار گیرد و ایشان در احکام ویژه‌ای مسئولیت رسیدگی به مشکلات قضایی در استان‌های لرستان، کرمانشاه و سمنان را به وی واگذار کردند.

ابراهیم رئیسی

پس از رحلت امام، آیت‌الله محمد یزدی، رئیس وقت قوه قضاییه رئیسی را به سمت دادستان استان تهران برگزید. حجت‌الاسلام رئیسی تا سال ۱۳۷۳ در این سمت حضور داشت تا اینکه در این سال به ریاست سازمان بازرسی کل کشور برگزیده شد. دوره ریاست ایشان بر سازمان بازرسی به مدت ۱۰ سال به طول انجامید.

ابراهیم رئیسی

از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ رئیسی مسئولیت معاون اولی قوه قضائیه را عهده‌دار بود. رئیسی از سال ۱۳۹۳ تا اواخر ۱۳۹۴ در کسوت دادستان کل کشور به ایفای نقش پرداخت تا اینکه در ۱۷ اسفند ۹۴ با حکم آیت‌الله خامنه‌ای به مقام تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.

ابراهیم رئیسی

رئیسی در سال ۹۶ تصمیم گرفت که پا به عرصه اجرایی نهد و نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم شد. اما با کسب حدود ۱۵ میلیون رأی در جایگاه دوم ایستاد و رقابت را به حسن روحانی واگذار کرد. از اتفاقات جنجالی این دوره ریاست جمهوری می‌توان به دیدار وی با تتلو، خواننده غیر مجاز رپ اشاره کرد.

پس از انتخابات ریاست جمهوری و در تاریخ ۶ اسفند ماه ۹۷ آیت‌الله خامنه‌ای با صدور حکمی وی را به عنوان رئیس قوه قضاییه منصوب کرد.

ابراهیم رئیسی

ثبت نام سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه آغاز شد و سید ابراهیم رئیسی نیز در سن ۶۱ سالگی و برای بار دوم به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.

در این دوره سعید جلیلی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، علیرضا زاکانی، محسن رضایی، محسن مهر علیزاده و عبد الناصر همتی به عنوان رقیبان رئیسی حضور دارند. باید تا ۲۹ خرداد ماه منتظر بود و دید که آیا این بار رئیسی می‌تواند نظر اکثریت مردم را به خود جلب کند یا خیر.

منبع: روزیاتو
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۱۷ نظر

ورود

  • h خرداد ۱۷, ۱۴۰۰

    تو مدرک دکتراش ، نوشته فرزند سید؟!
    متوجه نمیشم؟

    • ساسان خرداد ۱۸, ۱۴۰۰

      پدر وی سید حاجی رئیس الساداتی نام دارد

      • h خرداد ۱۸, ۱۴۰۰

        وی در کجا متولد شده که نام کودک را سید حاجی نمودند؟!
        آیا ایشان ایرانی بوده یا انیرانی ؟
        پر از شگفتی مینماید یا ساسان.
        خخخخ

        • ساسان خرداد ۳۱, ۱۴۰۰

          کاش قبل از مسخره کردن، تخقیق می کردی درباره نام گذاری های قدیمی ایرانیان در شهرهای مذهبی، قدیما کسانی را که در عید قربان به دنیا می آمدند را حاجی می نامیدند، پدر ایشان هم این چنین بوده اند!

          اطلاعات کم باعث می شود، انسان ها یاوه گویی را به حد اعلا برسانند.

          • کلر مرداد ۱۵, ۱۴۰۰

            حالا که مرزهای دانش و اطلاعات را جابجا فرمودید لطفا به دوستانتان بفرمایید برای آب و برق مردم کاری بکنند
            راستی یکی ار مدیران همین مملکت چند روز پیش گفت ؛ “بعد از ۴۳ سال نمیتوانیم سرم نمک و قند در کشور تولید کنیم.”
            لطفا از رییس تان بخواهید اگر صلاح میداند و جان انسان ها کمی برایش ارزش دارد، اندکی از ثروت مردم را برای حفظ جان و سلامتی شان هزینه کند

  • سهیل خرداد ۱۸, ۱۴۰۰

    حالا دیگه برای کاندیدها رپورتاژ آگهی میزنید؟
    قابل توجه دوستان “دانشگاه شهید مطهری” اسم جدید “حوزه علمیه سپهسالار” هست و این آقای “دکتر” درواقع همون ۶ کلاس سواد غیر حوزوی رو داره. البته نه اینکه بقیه کاندیدها چه این دوره و چه دوره های قبل خیلی باسواد و فهمیده بوده باشند. کلا آدم باسواد و فهیم به چنین مقاماتی نمیرسه.

    • مراد خرداد ۱۸, ۱۴۰۰

      خود کسی که این حرفا زده گفت اشتباه کرده بعد شماها که از هیچی خبر ندارین میگین درست گفته، اینقدر راحت به دیگران تهمت نزنید یه روزی باید جوابگوی حرفامون باشیم.

  • فلاح خرداد ۱۸, ۱۴۰۰

    یادتون رفت به عضویت ایشون به عنوان معاون دادستان در هیئت اعدام زندانیان سیاسی سال ۶۷ اشاره کنید. اگر اونطور که بعضیها دفاع می کنند کار درستی بوده چرا از گفتنش شرم دارید اگر هم که نادرست بوده پس قبول دارین ایشون هم یکی از قاتلان هست. این رو هم بگم که بحث جناحی نیست. جناح رقیب مثلا اصلاح طلب هم در همه این اتفاقات مشارکت داشتن و دارن.

    • مهدی غلامی خرداد ۱۹, ۱۴۰۰

      ۱۷ هزار نفر و کشتن تازه با صدام هم همکاری کردن با همه اینا یک صدم کاری که فرانسوی ها توی ج ج ۲ با کسایی که با آلمان همکاری حتی اجباری داشتن رو نکردن

      • پویا خرداد ۱۹, ۱۴۰۰

        نیمشون مجاهدین بودن اونم نه از کسایی که در عراق کمک صدام بودن نمیم دیگشون چی؟؟؟

  • naji خرداد ۱۸, ۱۴۰۰

    سید و سیادت نژادپرستی و فاشیسمه.

  • Morvin خرداد ۱۸, ۱۴۰۰

    آدم شاخ درمیاره وقتی میبینه از صبح تا شب درباره دزدی و فساد مسولیت صحبت می‌کنن بعد موقع انتخابات مثل مورچه می‌ریزن برا رای دادن. درهمین مواقعی باید به انسان بودن خودمون شک کنیم. مرگ بر جهل

    • مراد خرداد ۱۹, ۱۴۰۰

      از جهل حرف میزنی ولی خودت جاهل ترینی.

  • Ali خرداد ۱۹, ۱۴۰۰

    به اکانت های فیک سایبری توجه نکنین کسی رای نمیده ????

    • مرتضی خرداد ۲۰, ۱۴۰۰

      هرکسی اینده کشورش براش مهم باشه قطعا رای میده، فیک هم شما البانی نشینا هستین.

      • ساعد خرداد ۲۰, ۱۴۰۰

        آینده کشور یا آینده جیره خورا؟ امثال شما می دونید توی کشوری با اقتصاد سالم و حکومتی غیر فاسد هیچ شانسی برای لفت و لیس ندارید. نه شغل درست و حسابی خواهید داشت نه می تونید با پارتی بازی و زد و بند به هیچ کدوم از چیزهایی که الان دارین برسین. برای همین هم حاضرید آینده میلیونها ایرانی رو فدای شکم خودتون کنید. باز انگیزه اونهایی که میلیارد میلیارد می دزدن قابل درکه ولی جیره خورهایی مثل شما واقعا رقت انگیزن.

      • h خرداد ۲۱, ۱۴۰۰

        چهل و چند ساله میگین آینده، پیروزی، پیشرفت، عدالت، روزهای بهتر و…. همش شعار و شعار ولی در عمل نتیجه پسرفت و عقب ماندگی و نابودی معیشت و جامعه شد.
        این جناح و اون حزب و … هیچ فرقی باهم ندارن. چون وزیر و وکیل و نماینده و رییس و مدیر و معاون هیچ اراده یی از خودشون ندارن .
        فیک هم نیستیم. تو همین جامعه هستیم و داریم زیر فشار اقتصادی و روانی له میشیم