دانشمندان: رژیم غذایی ناسالم به زنان بیشتر از مردان صدمه می زند

دانشمندان: رژیم غذایی ناسالم به زنان بیشتر از مردان صدمه می زند

تحقیقات نشان داده هر که باشید، غذایی که می خورید می تواند اثر بسیار زیادی بر سلامت روان تان داشته باشد.

اما برای زنان بالای ۳۰ سال، داشتن یک رژیم غذایی سالم اهمیت ویژه ای به جهت مقابله با اضطراب، افسردگی و اندوه دارد. این نتیجه ی تحقیقی است که به تازگی در نشریه ی Personalized Medicine منتشر شده است.

محققان دانشگاه بینگهمتون ِ آمریکا به بررسی ۳۲۲ زن و ۳۲۲ مرد، همگی با ۳۰ سال سن یا بیشتر پرداختند و داده های مربوط به عادات غذایی، فعالیت فیزیکی و الگوهای خلق و خویی آن ها را جمع آوری کردند.

محققان پی بردند مصرف خوراکی هایی همچون آجیل، ماهی و سبزیجات برگ دار باعث بهبود روحیه شده بود.

برعکس، میان مصرف فست فود و نخوردن صبحانه و وخامت خلق و خو ارتباط وجود داشت. این مسأله در مورد مواد غذایی با شاخص گلوکز بالا هم صدق می کرد که قند خون را به سرعت بالا می آورند، مثلاً کربوهیدرات های تصفیه شده ای مانند چیپس، نان سفید و مواد قندی.

با این حال، زنانی که چنین عادت هایی داشتند عوارض جانبی بسیار منفی تری در مقایسه با مردان تجربه کرده بودند. احتمال تجربه ی عوارض جانبی بر اثر مصرف مواد غذایی ناسالم حتی با وجود داشتن یک رژیم غذایی سالم هم در زنان بیشتر بود.

دانشمندان می گویند نکته ی جالب در این پژوهش این است که آن ها پی بردند الگوهای غذایی ناسالم ناراحتی های روانی بیشتری در زنان ایجاد می کند تا مردان، امری که اثبات کرد زنان در مقایسه با مردان آسیب پذیری بیشتری در برابر مصرف غذاهای ناسالم دارند.

اما نکته ای که باید درخصوص این پژوهش توجه داشت این است که این تحقیق ارتباط را مورد بررسی قرار داده بود نه علت را، بنابراین روشن نیست که آیا مواد غذایی باعث تغییر در خلق و خو شده بودند یا خیر. مثلاً می تواند اینگونه هم باشد که احتمال داشتن انتخاب های غذایی سالم تر در افراد شادتر بیشتر است، در حالی که افراد مضطرب یا افسرده معمولاً بیشتر به آرامش بخش بودن تغذیه ی خود اهمیت می دهند تا سالم بودن آن.

ورزش کردن ممکن است به تعدیل شدن عوارض جانبی رژیم غذایی ناسالم برای سلامت روان کمک کند

محققان همچنین پی بردند ورزش نقشی اساسی در سلامت روان شرکت کنندگان پژوهش داشت. هم مردان و هم زنانی که ورزش می کردند، حتی اندک، در مقایسه با آن هایی که تحرک بدنی کمتری داشتند، معمولاً از سلامت روان بهتری برخوردار بودند.

این امر حتی با وجود مصرف غذاهای ناسالم هم صدق می کرد. این مسأله نشان می دهد ورزش می تواند عوارض جانبی روانی مصرف خوراکی های فاقد ارزش غذایی را کاهش دهد، به خصوص اگر به طور مرتب ورزش کنید.

محققان در گام بعدی قصد دارند به رابطه ی میان رژیم غذایی، ورزش و خلق و خو بپردازند.

تحقیقات تاکنون نشان داده ورزش کردن هم برای سلامت روان مفید است هم سلامت جسم.

منبع: insider
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود