۱۴ کلیشه و باور نادرست درباره کشورها که باید بدانید

۱۴ کلیشه و باور نادرست درباره کشورها که باید بدانید

پژوهشگران بر این باورند که هرچقدر دو کشور به یکدیگر نزدیک باشند، کلیشه‌ های بیشتری درباره‌ی هم به وجود می‌آورند. گاهی اوقات آن‌قدر این کلیشه‌ ها را می‌شنویم که دیگر در راست بودن‌شان شک نمی‌کنیم. در ادامه ۱۴ مورد از این کلیشه‌های نادرست را بررسی و با واقعیت امر مقایسه می‌کنیم.

۱- همه چیز در مکزیک زرد رنگ است.

کلیشه

خیلی وقت‌ها وقتی داریم فیلم‌هایی را که وقایع‌شان در مکزیک می‌گذرد تماشا می‌کنیم با این قضیه رو به رو می‌شویم. فیلمسازان عاشق این هستند که برای دراماتیزه کردن چشم‌اندازها، از طریق فرآیند تصحیح نور و رنگ، یک رنگ زرد به تصویر بدهند تا مناظر داغ و خشک به نظر برسند.

اما در واقعیت، مکزیک از تنوع اقلیمی زیادی برخوردار است؛ برخی قسمت‌هایش بیابان است ولی جنگل‌های سبز، دریاچه‌های آبی، شهرهای مدرن و سواحل شنی زیبا هم دارد.

۲- کانادایی‌ها زیادی مودب و کسل‌کننده هستند.

کلیشه

منصفانه بگوییم، مودب بودن کانادایی‌ها درست است. طی یک بررسی انجام شده بر روی واژگان مورد استفاده امریکایی‌ها و کانادایی‌ها در توئیتر، مشخص شد که در امریکا، کاربران این شبکه اجتماعی، کلمات منفی‌تر را ترجیح می‌دهند در حالی که کانادایی‌ها از کلمات خنثی‌تر و مثبت‌تر استفاده می‌کند.

در مورد کسل‌کننده بودن، شاید عاملش این موضوع باشد که زمستان‌های کانادا طولانی و سخت هستند، به همین خاطر مردم به اندازه‌ی کشورهای دیگر بیرون از خانه وقت نمی‌گذرانند. و اگرچه این درست است که زمستان‌های کانادا سرد هستند، باید گفت که تابستان‌ها هوای کانادا گرم و مرطوب است. علاوه بر این، کانادایی‌ها ورزش‌های زمستانی را دوست دارند، به‌ویژه هاکی، و تیم ملی‌شان یکی از بهترین تیم‌های ملی دنیاست.

۳- در انگلیس مردم دیوانه‌ی فوتبال‌اند.

کلیشه

فوتبال پرطرفدارترین ورزش دنیاست و ۲۵۰ میلیون نفر در جهان فوتبال بازی می‌کنند. برخی کشورها علاقه‌ی بیشتری به این ورزش دارند و انگلیس هم یکی از این کشورهاست. با این وجود بریتانیا در این فهرست شماره یک نیست، بلکه ۱۷ اُم است و کمی بیشتر از نیمی از جمعیتش به فوتبال علاقه دارند.

۴- اسپانیایی‌ها تنبل هستند.

کلیشه

این کلیشه‌ی غیرمنصفانه احتمالا ریشه در سنت خواب عصرانه‌ی اسپانیایی‌ها دارد. این چرت کوتاه میانه‌ی روز، در غرب آسیا، چین و سایر نقاطی که درجه حرارت در این وقت روز بالاست، نیز عمومیت دارد. اما این بدین معنی نیست که اسپانیایی‌ها کمتر کار می‌کنند. چه این‌که میانگین ساعت کاری آن‌ها از کشورهایی مثل آلمان، انگلیس، و… بالاتر است.

۵- آفریقا تماما دشت بی آب و علف و صحرا است.

کلیشه

بیشترمان وقتی درباره‌ی افریقا فکر می‌کنیم، تصاویری از صحرا، گورخر، شیر و زرافه به ذهن‌مان می‌آید که البته منظره‌ی فوق‌العاده و بی‌مانندی است. ولی این قاره‌ی پهناور فقط همین‌ها نیست. آفریقا مملو از تنوع و گوناگونی است: از آبشار ویکتوریای بی‌نظیر بگیر تا جنگل‌های انبوه استوایی؛ از نیل، طولانی‌ترین رود جهان تا صحرای بزرگ افریقا، بزرگ‌ترین صحرای جهان.

۶- امریکایی‌ها فقط انگلیسی صحبت می‌کنند.

کلیشه

امریکا کشوری پهناور است با جمعیتی ناهمگون: در سال ۲۰۱۸، بیش از ۶۷ میلیون امریکایی (این یعنی ۲۲ درصد جمعیتش) در خانه‌شان به زبانی غیر از انگلیسی تکلم می‌کردند. البته شمار دانش‌آموزان و دانشجویانی که زبان دوم انتخاب و پاس می‌کنند، رو به کاهش است و این ممکن است به وخامت وضع موجود بیانجامد.

۷- آلمانی‌ها سرد و نجوش هستند.

کلیشه

احتمالا این کلیشه‌ی غالب را در مورد مردمی که در آب و هوای نسبتاً سردسیر زندگی می‌کنند شنیده باشید. این موضوع ممکن است یک توجیه داشته باشد: طی یک بررسی، مشخص شد احتمال این که مردمی که در آب و هوای گرم‌تر زندگی می‌کنند، معاشرتی و اجتماعی‌تر باشند، بیشتر است.

ولی این مطلب موید این نیست که آلمانی‌ها سرد و یا بی‌مزه هستند. تنها کافی‌ست نگاهی به جشنواره‌ها و مراسم‌های این کشور بیاندازید!

۸- در هند بسیاری از جوانان را خانواده‌ها مجبور به ازدواج می‌کنند.

کلیشه

سنت دیرینه‌ی ازدواج سنتی هنوز زنده است: حدود ۷۵ درصد از هندی‌ها در سال ۲۰۱۳ ترجیح‌شان این بوده که توسط فردی ثالث یک کیس ازدواج به آن‌ها معرفی بشود. این اما بدین معنی نیست که جوانان به انجام این کار مجبور می‌شوند و یا هیچ اختیاری از خودشان برای انتخاب همسر ندارند. یک بررسی نشان داد که ازدواج‌هایی که منحصراً طبق نظر والدین انجام می‌شوند به ندرت یافت می‌شوند و حالا نظر عروس و داماد هم در نظر گرفته می‌شود.

همین بررسی نشان داد که جوانان از این سنت بدشان نمی‌آید: آن‌ها باور دارند که والدین‌شان خرد بیشتری دارند و می‌توانند در این تصمیم مهم به آن‌ها کمک کنند.

۹- آفریقا برای بازدید ناامن است.

کلیشه

تصویری که از افریقا در رسانه‌ها ارائه می‌شود اغلب منفی است. اما در این دومین قاره پهناور گیتی، ۵۴ کشور مختلف وجود دارد که البته بعضی از آن‌ها برای بازدید توصیه نمی‌شوند، ولی برخی دیگر حقیقتاً مناسب گردشگری هستند. برای نمونه، موریس در جایگاه ۲۸ اُم شاخص جهانی صلح و بالاتر از کشورهایی نظیر اسپانیا، ایتالیا، انگلیس و بسیاری دیگر قرار دارد.

۱۰- مردم ژاپن خجالتی و ساکت هستند.

کلیشه

فهم فرهنگ ژاپنی برای بیگانه‌ها سخت است، با این حال، کلیشه‌های زیادی درباره‌ی آن نزد مردم غربی جا افتاده است. واقعیت اما خلاف این کلیشه‌هاست. دلیل این که ژاپنی‌ها شاید زیاد علاقه‌ای به صحبت با خارجی‌ها نداشته باشند، این است که تعداد زیادی از آن‌ها تسلط خوبی به انگلیسی ندارند: کشور ژاپن از لحاظ توانایی تکلم به زبان انگلیسی در رده‌بندی جهانی در جایگاه ۵۵ اُم قرار دارد.

۱۱- در استرالیا دور و برتان پر از حیوانات خطرناک است.

کلیشه

سرزمین کانگوروها خانه‌ی مارها، عروس‌های دریایی و عنکبوت‌های سمی بسیار است. با این حال کارشناسان معتقدند که تعداد موارد حملات صورت‌گرفته از طرف این حیوانات باید مدنظر قرار داده شود و نه صرفاً وجودشان و از این حیث این کشور، وضع بسیار بهتری از کشورهای قاره‌های افریقا، آسیا و امریکای لاتین دارد.

۱۲- روسیه سرتاسر سال سرد است.

کلیشه

به نظر می‌رسد که هر بار این کشور در یک فیلم یا سریال ظاهر می‌شود، میدان سرخ مسکو را می‌بینیم که، چه تابستان باشد چه زمستان، زیر انبوهی از برف مدفون شده است. این کلیشه آن قدر قدیمی است که به آن عادت کرده‌ایم. در حالی که پهناورترین کشور دنیا مناطقی با اقلیم‌های گوناگون دارد؛ از استپ‌های جنوب تا تندراهای نواحی شمالی.

۱۳- همه‌ی خانواده‌های امریکای لاتین چندین بچه دارند.

کلیشه

این قضیه شاید چند دهه قبل صدق می‌کرد. مثلا در سال ۱۹۶۰، در امریکای لاتین و منطقه‌ی کارائیب، هر زن به طور میانگین ۶ زایمان داشت. هرچند، این وضعیت به طور چشمگیری فرق کرده است و حالا میانگین تولدها کمی بالاتر از عدد ۲ است.

۱۴- در آسیا همه‌ی غذاها پر ادویه است.

کلیشه

آشپزی بخشی طبیعی از هر فرهنگ است؛ بخشی که کند و کاو در آن بسیار هیجان‌انگیز است. آسیا که جمعیت زیادی را در خود جای داده است، سبک‌ها و سنت‌های متنوع بسیاری در زمینه‌ی آشپزی دارد و به همین خاطر محدود کردن دایره‌ی غذاها به «پر ادویه» واقعاً ناعادلانه است. تنها در آشپزی چینی، ۱۰ مکتب مشخص با غذاهای بی‌شمار وجود دارد که تنها یکی از آن‌ها (سیچوآن) پر ادویه است.

پرتکرارترین کلیشه در مورد کشور شما چیست؟ و آیا حقیقت دارد یا خیر؟

بیشتر بخوانید:

کتب درسی انگلیس علیه کلیشه های جنسیتی؛ زنان مکانیک و مردان کیک پز می شوند

مبارزه برند گوچی با کلیشه های جنسیتی با طراحی پیراهن های بلند برای آقایان!

منبع: Bright Side
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • h مرداد ۲۵, ۱۴۰۰

    در ایران اکثرا مذهبی هستند!