هجوم افغان ها به فرودگاه کابل به دنبال ورود طالبان به پایتخت افغانستان + ویدئو

هجوم افغان ها به فرودگاه کابل به دنبال ورود طالبان به پایتخت افغانستان + ویدئو

پس از تصرف کابل، پایتخت افغانستان به دست نیروهای طالبان هزاران نفر از مردم این کشور به فرودگاه کابل هجوم بردند.

فرودگاه تحت حفاظت نیروهای آمریکایی قرار دارد اما پس از شنیده شدن صدای تیراندازی در نزدیکی فرودگاه، تمامی پروازهای غیر نظامی به زمین نشستند.

تصاویر منتشر شده نشان می دهد جمعی از مردم وحشت زده به سمت گیت های فرودگاه هجوم آورده اند و برخی مسافران هم با توقف پروازها مجبور به پیاده شدن از هواپیمای خود شده اند.

سرعت پیشروی نیرهای طالبان تقریباً همه را غافلگیر کرد و افغان هایی که برای خودداری از مواجهه با نیروهای طالبان بلیت هواپیما رزرو کرده بودند حالا مجبور به ماندن در افغانستان شده اند.

گفته می شود اتباع بیگانه می توانند با پروازهای نظامی خاک افغانستان را ترک کنند اما طالبان اجازه ی خروج از کشور را به مردم افغانستان نمی دهد.

دیروز با ورود طالبان به حومه ی کابل، اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان از کشور گریخت.

گزارشات اولیه از فرار غنی به تاجیکستان به همراه تعدادی از نزدیکان خود حکایت داشت. ساعاتی بعد شبکه تلویزیونی کابل فاش کرد غنی بعد از ورود به تاجیکستان به عمان رفته است.

این شبکه در حساب توییری خود نوشت: «غنی، همسرش رولا و دو تن از نزدیکانش یعنی حمدالله محب (مشاور امنیت ملی) و محمود فضلی (رییس کل اداره امور ریاست جمهوری)، کابل را به مقصد تاجیکستان ترک کردند و از آنجا به عمان رفتند و در حال حاضر در این کشور بسر می بردند.»

در پی فرار اشرف غنی از افغانستان، عبدالله عبدالله، رئیس شورای صلح افغانستان در یک پیام ویدیویی او را رئیس جمهور«پیشین» خواند و گفت «مردم درباره او قضاوت خواهند کرد». او از نیروهای امنیتی کشور خواست در تامین امنیت همکاری کنند.

بسم‌الله خان محمدی، وزیر دفاع افغانستان نیز در توییتر خود درباره فرار غنی نوشت: «آنها پشت ما خالی کردند و کشور را فروختند.»

در این میان اشرف غنی پیامی در صفحه فیس‌بوک خود منتشر کرد و ضمن اشاره به قرار گرفتن در برابر دو تصمیم مهم نوشت که اگر می‌ماند شمار زیادی از مردم افغانستان «شهید» می‌شدند.

در پیام غنی آمده است: «امروز دو انتخاب دشوار داشتم:‌ «یا باید می‌ماندم و با طالبان مسلح که می‌خواستند به ارگ وارد شوند مقابله می‌کردم، یا کشور عزیزی را که ۲۰ سال از عمرم را وقف حفاظت آن کردم، ترک می‌کردم. اگر می‌ماندم تعداد بیشماری از مردم شهید می‌شدند و کابل ویران می‌شد […] برای جلوگیری از جاری شدن جوی خون، تصمیم گرفتم که کشور را ترک کنم.»

ساعاتی بعد، نیروهای طالبان که در حومه شهر کابل با پرچم‌های سفید حضور داشتند، در نهایت وارد پایتخت شدند و کنترل ارگ ریاست جمهوری افغانستان و چندین منطقه کابل را در اختیار گرفتند.

تلویزیون الجزیره با نمایش تصاویر اعضای طالبان در نقاط مختلف ساختمان ارگ تأیید کرد که آنها کنترل ارگ ریاست جمهوری را در دست گرفته‌اند.

در این تصاویر دیده می‌شود که اعضای طالبان پرچم این کشور را در داخل ارگ برمی‌چینند و پرچم خود را به جای آن بالا می‌برند.

شماری از رهبران طالبان لحظاتی را به گشت زنی در کاخ ریاست جمهوری پرداختند و یکی از افراد طالبان آیاتی از قرآن کریم (سوره النصر) را از داخل دفترکاری که رییس جمهوری افغانستان مهیمانانش را به حضور می پذیرفت، قرائت کرد.

در کاخ ریاست جمهوری از هواداران اشرف غنی کسی باقی نمانده بود جز محافظ شخصی وی که برای تحویل دادن کاخ به نیروهای طالبان به آنجا آمده بود.

سهیل شاهین، نماینده طالبان در قطر دیروز به سرویس جهانی بی‌بی‌سی گفت به مردم کابل «اطمینان» می‌دهد که جان و مال آن ها به ویژه در کابل در «امان» است و نیروهای طالبان را «خدمتگزار مردم و این کشور» عنوان کرد.

شاهین گفت طالبان برای «انتقال مسالمت‌آمیز» قدرت در افغانستان تلاش می‌کند و می‌خواهد «حکومت اسلامی فراگیری» را تشکیل دهد که در آن «همه افغان ها» نماینده داشته باشند.

سخنگوی طالبان گفت «هیچ انتقامی در کار نیست» و همه کسانی که در دولت یا ارتش خدمت کرده‌اند، «بخشیده می‌شوند». به گفته او غیرنظامیان «مجبور نیستند از ترس کشور را ترک کنند».

او همچین اطمینان داد فرودگاه کابل به کار خود ادامه می‌دهد و اتباع بیگانه می‌توانند در صورت تمایل پایتخت افغانستان را ترک کنند.

شاهین تأکید کرد نیروهای طالبان به سفیران یا شهروندان خارجی حمله نمی‌کند. به گفته او «هیچ خطری برای دیپلمات‌ها، سازمان‌های غیردولتی و هیچ کس وجود نخواهد داشت».

سخنگوی طالبان از اتباع خارجی خواست کشور را ترک نکنند و گفته آن ها می‌توانند به کار خود در افغانستان ادامه دهند.

پیشتر و در پی خروج اشرف غنی و تعدادی دیگر از مقامات مسئول از افغانستان گزارش شده بود عبدالله عبدالله رئیس شواری عالی مصالحه ملی، گلبدین حکمتیار رئیس حزب اسلامی افغانستان و حامد کرزی رئیس جمهور پیشین کشور، یک شورای هماهنگی با هدف صلح و انتقال مسالمت آمیز قدرت تشکیل داد‌ه‌اند.

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود