کرونای آفریقای جنوبی، یکی از خطرناک‌ترین ویروس‌های موجود را بشناسید

کرونای آفریقای جنوبی، یکی از خطرناک‌ترین ویروس‌های موجود را بشناسید

به گفته‌ی دانشمندان، واریانتی از ویروس کرونا که اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد «می‌تواند مسری‌تر» از سایر جهش‌ها و نیز در برابر واکسن مقاوم باشد. به گفته‌ی کارشناسان انستیتوی ملی بیماری‌های واگیردار در آفریقای جنوبی، سویه‌ی C.1.2 چندین جهش با ویروس اصلی که در ووهان دیده شده بود، فاصله دارد.

این ویروس اولین بار در ماه مه و توسط دانشمندان آفریقای جنوبی شناسایی شد. حالا این ویروس در انگلیس، چین، جمهوری دموکراتیک کنگو، موریس، نیوزیلند، پرتغال و سوئیس نیز دیده شده است.

کرونای آفریقای جنوبی

دانشمندان در بررسی‌های‌شان دریافتند که سویه‌ی مذکور که از سویه‌ی C.1 که اولین بار در موج اول همه‌گیری دیده شد، نشأت گرفته است، نرخ جهشی معادل ۴۱.۸ جهش در سال دارد.

این نرخ تقریباً دو برابر نرخ جهانی کنونی برای سایر واریانت‌ها است. محققان در حین بررسی‌شان به افزایش ماهانه ژنوم‌های C.1.2 در آفریقای جنوبی برخوردند که از رقم ۰.۲ درصد در ماه مه، به ۱.۶ درصد در ژوئن و ۲.۰ درصد در ژوئیه رسیده بود.

کرونای آفریقای جنوبی

این بازه‌ی کوتاه افزایش متداوم، در واریانت‌های آلفا، بتا و گاما نیز دیده شده است. اگرچه «برای تعیین اثر این جهش‌ها» تحقیقات بیشتری نیاز است، دانشمندان هشدار داده‌اند که واریانت جدید که «به طرز قابل توجهی جهش پیدا کرده است» می‌تواند به ویروس برای فرار از آنتی‌بادی‌ها و پاسخ‌های سیستم ایمنی کمک کند.

در ماه آوریل، دانشمندان یک سویه‌ی دیگر آفریقای جنوبی را با نام B.1.351 پیدا کردند که پتانسیل «عبور از سد» واکسن فایزر را داشت. دانشمندان ۴۰۰ نفر را که تست کرونای آن‌ها حداقل ۱۴ روز پس از دریافت یک یا دو دوز واکسن مثبت شده بود با ۴۰۰ نفر که تست کرونایشان بدون دریافت واکسن مثبت شده بود مقایسه کردند.

کرونای آفریقای جنوبی

کرونای آفریقای جنوبی، ۸ برابر در کسانی که دو دوز واکسن دریافت کرده بودند نسبت به آن‌هایی که واکسنی دریافت نکرده بودند، شایع‌تر بود. واریانت مذکور در ۵.۴ درصد افرادی که دو دوز دریافت کرده بودند و ۰.۷ درصد افرادی که هیچ واکسنی دریافت نکرده بودند، دیده شده بود. در نتیجه دانشمندان اظهار داشتند که نتایج، حاکی از این بود که واکسن در مقابل واریانت آفریقای جنوبی نسبت به ویروس کرونای اصلی اثر کمتری دارد.

بریتانیا هم اکنون ۳۰ هزار مورد ابتلا به کووید ۱۹ را در روز ثبت می‌کند و دانشمندان نگران این هستند که با شروع مدارس در هفته‌ی بعد شاهد خیز جدیدی در این کشور باشند. سال پیش در همین ایام، موارد ابتلا ۲ هزار در روز بود.

بیشتر بخوانید:

تعداد موارد ابتلای داخلی به سویه دلتای کرونا در چین به صفر رسید

سویه لامبدا ویروس کرونا چیست؟

منبع: Dailymail
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود