چرا شب ها نباید با چراغ روشن خوابید؟

چرا شب ها نباید با چراغ روشن خوابید؟

ترس از تاریکی امر رایجی میان بچه ها است و بعضی از ما هم احتمالاً شب هایی در دوران کودکی مان را به خاطر می آوریم که از ترس هیولاهایی که از دل تاریکی بیرون می آمدند، با چراغ روشن به خواب می رفتیم. اما بعضی از بزرگ ترها هم ممکن است نه به خاطر ترس از تاریکی، ترجیح دهند شب ها چراغ را روشن بگذارند. اما حقیقت آن است که خطر واقعی در همان چراغی نهفته است که تمام شب را روشن می ماند.

در ادامه از خطرات این عادت به ظاهر بی ضرر خواهیم گفت.

۱- می تواند به سلامت باروری شما آسیب بزند

تحقیقی نشان داد قرارگیری در معرض نور مصنوعی هنگام شب می تواند ریسک ناباروری را بالا ببرد. این آزمایش بر روی موش های ماده انجام شد. موش هایی که شب ها زیر چراغ روشن خوابیده بودند احتمال نازایی در آن ها بیشتر بود. همچنین تصور می شود ساعت زیستی (ساعت داخلی) بدن بر روی زمانبندی فرآیند تولید‌مثل در زنان اثر می گذارد.

در تحقیق دیگری دانشمندان به مطالعه بر روی پرستاران زنی پرداختند که شیفت های شبانه کار می کردند و آثار قرارگیری در معرض نور در هنگام شب را بر روی آن ها مورد بررسی قرار دادند. این تحقیق نشان داد اغلب این پرستاران عادت ماهانه ی منقطع داشتند.

۲- می تواند باعث مشکلات مرتبط با قلب شود

ملاتونین نه تنها دمای بدن، بلکه فشار خون را هم پایین می آورد. قرارگیری در معرض نور در هنگام شب، به سرکوب تولید ملاتونین در بدن می انجامد. درنتیجه، فشار خون تان بالا می رود. نوسانات مداوم فشار خون می تواند ریسک حمله و سکته قلبی را بالا ببرد.

۳- ممکن است وزن اضافه کنید

قرارگیری در معرض نور مصنوعی در هنگام شب می تواند باعث کاهش سرعت سوخت و ساز بدن شود. علاوه بر این، مختل شدن خواب و ساعت زیستی بدن ممکن است زمینه ساز چاقی شود. تحقیقی بر روی بیش از ۴۳ هزار زن نشان داد آن هایی که شب ها با تلویزیون روشن می خوابیدند، دچار افزایش وزن شده بودند. این تغییر فارغ از کیفیت یا مدت زمان خواب آن ها رخ داده بود.

۴- ممکن است باعث تغییرات هورمونی شود

حتی یک منبع نوری هم می تواند تعادل هورمونی بدن را بر هم زند. نور گوشی های هوشمند، تلویزیون یا کامپیوترها منجر به کمبود ملاتونین می شوند. دیگر فرآیندهای بیولوژیکی بدن هم مختل می شوند. در اغلب موارد، این تولید ملاتونین است که پیش از همه لطمه می بیند. مختل شدن خواب باعث افزایش هورمون های پیری و کاهش هورمون های ضد پیری می شود.

۵- ممکن است دچار افسردگی شوید

تحقیقی نشان داد قرارگیری در معرض نور در هنگام شب ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. از سویی دیگر، برهم خوردن ساعت زیستی بدن احتمالاً موجب تشدید علائم افسردگی در افرادی می شود که از قبل به آن مبتلا بودند. جالب آنکه نور قرمز اثر مخرب کمتری دارد چون ما حساسیت کمتری به طول موج های رنگ قرمز داریم. در برخی موارد حتی از نور قرمز برای درمان افسردگی استفاده می شود.

منبع: brightside
دیجیاتو
بدون نظر

ورود