روز جهانی دختر و اهمیت توانمندسازی نسل آینده زنان

روز جهانی دختر و اهمیت توانمندسازی نسل آینده زنان

روز جهانی دختر هر ساله در روز ۱۱ اکتبر برگزار می شود. سازمان ملل به منظور ترغیب جامعه ی جهانی به آگاهی بخشی درباره ی آثار برابر جنسیتی، این روز را به عنوان روز دختر انتخاب کرده است.

امسال سازمان ملل، دنیا را به از میان بردن شکافی فرا خوانده که میان دو جنس در خصوص مهارت ها و مشاغل حوزه ی دیجیتال وجود دارد، چالشی که به دلیل همه‌گیری کرونا به طور فزاینده ای با آن مواجه هستیم.

سازمان ملل در بیانیه ی رسمی خود که در آن به تشریح اهمیت روز جهانی دختر سال ۲۰۲۱ پرداخته، می گوید: «این شکاف جنسیتی در ایجاد ارتباط، ابزارها و استفاده، مهارت ها و مشاغل، واقعاً وجود دارد. این شکاف یک نابرابری و محرومیت است که در نقاط مختلف دنیا و در میان نسل های مختلف زنان وجود دارد و اگر انقلاب دیجیتال برای همه ی ما است و توسط همه ی ما صورت گرفته، این یک چالش محسوب می شود که باید به آن رسیدگی شود.»

تاریخچه روز جهانی دختر

طرح اولیه ی ایجاد یک چارچوب مناسب برای به رسمیت شناختن حقوق دختران ابتدا در سال ۱۹۹۵ در کنفرانس جهانی زنان در چین شکل گرفت. این طرح که از سوی تمامی کشورهای حاضر در کنفرانس پذیرفته شد را پیشروترین طرح ارائه شده تاکنون برای حمایت از حقوق زنان و دختران می دانند.

پس از آن در سال ۲۰۱۱، سازمان ملل ۱۱ اکتبر را به عنوان روز جهانی دختر نامگذاری کرد تا چالش های ویژه ای که دختران در سرتاسر دنیا با آن ها مواجه هستند به رسمیت شناخته شود، چالش هایی که شاید نقاط مشترکی با چالش های پیش روی زنان داشته باشند اما کاملاً متفاوت با آن ها است.

اهمیت روز جهانی دختر

دختران نوجوان در مرحله ی بسیار مهمی از زندگی به سر می برند که در آن با در اختیار داشتن ابزارهای مناسب می توانند به فردی توانمند بدل شوند و به این ترتیب با برخورداری از یک زندگی امن و سالم و آموزش، دنیا را تغییر دهند. آن ها این پتانسیل را دارند هم دختر توانمند امروز و هم مادر، کارمند، کارآفرین، خانه دار، معلم یا رهبر سیاسی فردا باشند.

به گفته ی سازمان ملل، «سرمایه گذاری بر روی درک قدرت دختران نوجوان هم حقوق امروز آن ها را حفظ می کند و هم نوید آینده ای برابرتر و موفق تر را می دهد، آینده ای که در آن نیمی از جامعه ی انسانی نقشی برابر در حل بحران آب و هوا، اختلافات سیاسی، رشد اقتصادی، پیشگیری از بیماری ها و پایداری جهانی دارد.»

منبع: hindustantimes
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • سعید مهر ۱۹, ۱۴۰۰

    فعلا که همه روزهای سال روز زنه یا دختر. جالبه که الان در همه کشورهای پیشرفته شکاف جنسیتی به نفع زنان هست. زنان به مراتب موقعیتهای تحصیلی، شغلی، حمایتهای مالی، سلامت، عاطفی و … بیشتری دارند. حتی از لحاظ آماری هم در خیلی از موارد وضعیتشون بهتر از مردان هست. بعد بازهم دم از توانمندسازی و حمایت از زنان می زنند! ظاهرا تا نسل مردان رو منقرض نکنند راحت نمیشن. توی کشورهای فقیر بیچاره هم که هم مردان و هم زنان دارند توی بدبختی دست و پا میزنند اینطور نیست که مردانشون عشق و حال کنند و فقط زنانشون بدبخت باشند. اگر می خواین تو این کشورها توانمندسازی کنید همه رو توانمندسازی کنید فارغ از جنسیت تا وضع همه بهتر بشه.

    • الهه مهر ۱۹, ۱۴۰۰

      به همه تبعیض هایی که توی ایران علیه زنها هست در…یادمه یه مدت هرجا برای استخدام میرفتم (بانک و سازمان های دولتی) جنسیت قابل پذیرش فقط مرد بود… انگار زنها دهن ندارن که نیازمند روزی باشند و باید تا ابد دستشون جلوی پدر و برادر و شوهر دراز باشه…یه کم مقامات ما باید احترام به حقوق انسانی رو که مرتب ازش دم میزنن از همین کشورهای غربی یاد بگیرن.

      • محسن مهر ۱۹, ۱۴۰۰

        در خیلی از مشاغل بخش خصوصی در ایران با اینکه جنسیت رو مشخص نکردند ولی احتمال استخدام شدن زنان خیلی بیشتره (بیشتر به دلیل حقوق درخواستی کمتر). شاید فقط توی بعضی ادارات دولتی هنوز مردان رو بیشتر استخدام کنند (به دلیل سیاستهای احمقانه). مشکل اینه که از بس توی گوشتون خوندن فکر می کنید فقط زنها با چنین مشکلاتی روبرو هستند. بعلاوه چیزی قرار نیست به چیزی در بشه باید کار درست رو انجام داد نه اینطرفی نه اونطرفی. جنگ که نیست! حداقل مردان که هیچ وقت نه جنگی داشتن نه دارند. فقط فمینیستها از اینکه جنگ راه بندازند لذت می برند.

  • من مهر ۲۰, ۱۴۰۰

    چیزی که ما تو ایران میبینیم اینه که زن‌ها تمام شغل های دولتی رو گرفتند. چند روز پیش رفتم تامین اجتماعی حدود هفتاد درصد کارمندان ش زن بودند . سربازی هم که نمیرن. مهریه و نفقه هم که می‌گیرند. نمی‌دونم دیگه چی از جان مردها می‌خوان ؟؟؟